• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif bir bakış açısı istiyorum

İnsan muhakkak ki arkadaşından ilham alır ve her parçasına o ilham yansıyabilir.

Ama adet , renk vb. şeyler aynı olmaz.

Psikolojik bir hastalık bile denebilir buna bence . Ben şahsen böyle birinden korkardım.

Ayrıca yakın olsaydınız o böyle birşey yapmazdı, sen ciddi manada yakın hissetseydin ilk taklitte bu konuyu açık iletişimle çözebilirdin.
İlk zamanlar söylerdi bak şunu aldım bak bunu beğendim diye ama son zamanlarda söylemeden aynı şeyleri almaya başladı ve beni rahatsız etmeye başladı

Bazıları bu durumu anlamıyor, kendine has tarzı ve karakteri olan insanları rahatsız eder bu durum
Allah aşkına her senenin modası üç aşağı beş yukarı belli oluyor. Yani sizin de gidip bir mağazadan aldığınız şey farklı değil o sene pek çok kişiye sunulan bir popüler kültür öğesi aynı zamanda.
Kedi beslemek de çok farklı değil. Hayvan beslemek isteyenler için dört seçenek var zaten kedi köpek kuş balık 😁
Kedilerin de göz rengi yine aynı şekilde mavi yeşil ve kehribar zaten.
Kendinize farklılık atfediyorsunuz anlıyorum ama şu yüzyılda çok farklı yaşayamıyoruz yani.
Ben on sene önce evlendiğimde herkesin paralel mobilyaları oldu o sene onlar trenddi. Bu sene evlenenler için de bu geçerli yani

Habersiz her şeyinin aynısından alınca görüşürüz🙂
''x ben senden gördüm esinlendim evime bunu bunu aldım haberin olsun'' gibi bir şey mi demesi gerekiyordu? :D Çok mu işsiz güçsüz bir insansınız da buna takılıp dert ettiniz cidden? Size göre normal değilse mesafeyi koyarsınız. Ama yakın arkadaşlıkta bu değildir he haberiniz olsun. Hiç mi başkalarından görüp bir şey almıyorsunuz? Fikirler değişir. Bunu sorun etmekte ayrı bi ilginç sizin gibiler ''YAKIN ARKADAŞ'' yapmasın mümkünse

Allah aşkına her senenin modası üç aşağı beş yukarı belli oluyor. Yani sizin de gidip bir mağazadan aldığınız şey farklı değil o sene pek çok kişiye sunulan bir popüler kültür öğesi aynı zamanda.
Kedi beslemek de çok farklı değil. Hayvan beslemek isteyenler için dört seçenek var zaten kedi köpek kuş balık 😁
Kedilerin de göz rengi yine aynı şekilde mavi yeşil ve kehribar zaten.
Kendinize farklılık atfediyorsunuz anlıyorum ama şu yüzyılda çok farklı yaşayamıyoruz yani.
Ben on sene önce evlendiğimde herkesin paralel mobilyaları oldu o sene onlar trenddi. Bu sene evlenenler için de bu geçerli yani
Sen kendi elinle bir sürü seçenek sunmuşsun zaten dediğinle çelişiyorsun, ayrıca ben modayı takip eden biri değilim özellikle de popüler kültür kölesi değilim çok şükür, gülücük sempatik gösteriyorsa ben de güleyim hanımefendi 😄

''x ben senden gördüm esinlendim evime bunu bunu aldım haberin olsun'' gibi bir şey mi demesi gerekiyordu? :D Çok mu işsiz güçsüz bir insansınız da buna takılıp dert ettiniz cidden? Size göre normal değilse mesafeyi koyarsınız. Ama yakın arkadaşlıkta bu değildir he haberiniz olsun. Hiç mi başkalarından görüp bir şey almıyorsunuz? Fikirler değişir. Bunu sorun etmekte ayrı bi ilginç sizin gibiler ''YAKIN ARKADAŞ'' yapmasın mümkünse
O kadar işsiz güçsüzüm ki 3 mesleğimi de 4 4lük icra etmiş biriyim ayrıca sen yakın arkadaşı sınır ihlali ve rekabet olarak tanımlıyorsan bilemem ama benim anlayışım bu yönde değil 😂( her şeye de şu gülücük emojisi atılıyor) ne kadar da copy fast siniz

Yakın dostum var ve kız kardeşim var. Beğendiğim aldığım kıyafet eşya vs paylaşırım. Hatta sizde alın diye fişeklerim🤪. En son Enişte gaza getirip durmayın birbirinizi dedi 😅. Kurutma makinesi bile aldırdık birbirimize. Aynı dönem araba kullanmak için bile gaza getirdik.

Bence çok yakın değilsiniz.

Bir iş arkadaşım öyle yapardı ona gıcık olurdum. Kendisinden haz etmezdim 😏

Ee iyi de arkadaslar bunu yapmaz mi zaten? Kac ev esyami arkadaslarimdan gorup de aldim, kac tanesine bendekilerin linkini attim. Arkadasligin olayi bu zaten. Benzer zevklere sahip oluyorsunuz, birbirinizden esinleniyorsunuz. İstemiyorsaniz sevmediginiz ve size batan insanlarla arkadas olmayin. Ne anlami var bu stresin?

Maddi durumu benim gibi olmayan bir tanıdığım vardı bir dönem, bende ne görse imitasyonunu bir şekilde arar bulurdu takar-giyer, kullanırdı. Bunu bilen başka tanıdık da bak aramış bulmuş yine sendekinden derdi. Amannn takılıyor öyle işte o da deyip geçirdim. Benden çoğu anlamda çok iyi olan bir yakınım vardı, o da beni başka açıdan takip ederdi alırdı; diğerinden farklı olarak sen de gördüm hoşuma gitti aldım derdi.Senden gördüm demese bile benim hoşuma giderdi; demek ki onunla samimi ilişkimiz var ki o kadar seçenek arasındam benimkisi ona sempatik,güzel gelebiliyor.
Haahhhh şimdi sizinkine gelelim; sizinki yukarıdaki iki örnek de değil. Senden gördüm aldım demesini bekliyorsunuz, demiyor. Çünkü aranızda rekabete, klasik kadınsal yarışa dönüşmüş durumda. Yakında ne yapsa gözünüze batacak hale gelir, daha sonra da birbirinize girer küsersiniz. Birbirinizin enerjinizden negatif anlamda besleniyorsunuz. Azıcık gıcık aldıysanız mesafe koyarsınız, o kişi de bu mesafeye göre olumlu olumsuz cevap verir zaten. Ama sizin gibi insanlar sonuna kadar gidiyor genelde illa ispat etmeye çalışır gibi karşıdakine garip garip.

Koltuk örtün ve halın kimsede olmayan çok farklı mı modeller. İkiniz de 1 yıllık evliyseniz yeni alınan eşyalardan hali ve koltuk örtüsünün benzer olması çok şaşırtıcı değil. Ayrıca tektaş yüzük başka bir şey zümrüt başka bir şey bana benzetmelerin çok zorlama geldi. Sen onun aldığı her şeyi gözetliyorsun gibi görünüyor. Objektif yorumum: kızı sal.

Çok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Benim 6 yıllık bir kız arkadaşım var ve çok samimiyiz her şeyimizi biliriz
Son 1 yıldır ikimiz de evliyiz, beni rahatsız eden bir çok konu oldu. Sanki beni taklit etmeye başladı.

Eve iki tane beyaz kehribar gözlü yavru kedi sahiplendim kendisi de iki tane beyaz kehribar kedi sahiplendi (hadi diyelim tesadüf)

Evime aldığım halıların aynısının başka rengini aldı

Koltuk örtümün aynısını aldı

Sürekli 100 gram altınları olduğundan bahsediyordu

Bu da yetmedi ben altın küpe alacağımı söyledim fikrini aldım ben almadan gidip kendisi almış (sözde altın hiç sevmeyen biriydi)

Ben altın bilezik aldım gitti kendisi de aldı (hadi buna da tesadüf diyelim)

Az önce yüzük konusu açıldı ben tek taş takmıyorum saçıma takılıyor dedi ve ben aldığım yüzüğü (tektaşı) gösterdim bende alıcam zümrüt olanından dedi

Yani diyeceksiniz ki niye her şeyini paylaşıyorsun Yakın arkadaşım çünkü insan mutluluğunu başka kimle paylaşır ama insan Bi tuhaf olmuyor değil ve ben çoğunu sonradan gördüm

Sizce nasıl bir tutum sergilemem lazım sinirime dokunmaya başladı bu durum
Bence siz bu kişinin arkadaşlığından emin değilsiniz ya da siz ona samimi niyet beslemiyorsunuz. Aksi halde böyle düşüncelere kapılmazdınız.

Ben de bu tripleri anlamıyorum ya. Sizde görmüş beğenmiş olabilir bu vesileyle kendine de almış olabilir nedir bu beni taklit ediyor tavırları bilmiyorum. Sanki sizde gördüğü her şey tasarımcıların elinden çıkma. Siz de trendyoldan görüp aldınız işte maksimum. Aynen çok kıskanıyordur da seni kesin o yüzden yapıyordur her şeyi. Zaten böyle düşünüyorsanız yakın arkadaş da değilsiniz sadece birlikte zaman geçiriyorsunuz. Ben samimi arkadaşıma derim mesela bu üstündeki ne güzelmiş çok beğendim ben de alayım ya da kendime bir şey alıyorsam beğeneceğini düşünüp ona da alırım. Çok garip ya inanılmaz samimiyetsiz ilişkiler.

Yani aynı koltuk örtüsü, halı falan diyenlere şaşırdım açıkçası. Evet belki bir moda oluyor ama herşeyin aynısını almak baya baya taklit etmek oluyor. Tesadüf değil. Burda bence insanı rahatsız edecek şey bunu böyle alttan alttan yapanlar olur beğenisini samimi şekilde göstermez ama tam kıskançlık mı diyeyim sinsi bir imrenme mı diyeyim öyle bir şey olur. Yoksa ben de yakın arkadaşımın beğendiğim kazağından, takisindan almıştım ama gayet de bayıldığımı belli ede ede almıştım o da aynı şekilde. Zaten bu samimiyeti hissedince insan gıcık olmuyor. Hele ki ev eşyası yani beyaz eşya gibi şeyler genelde tecrübeye göre alındığı için kullananlara sorulur gerekirse aynısı da alınır tabi. Böylesi taklit falan olmaz bence. Öyle örnek verenler olmuş da o yüzden yazdım bunu. Neyse yani siz rahatsız olduysanız mesafe koyun konu sahibi. Sonuçta arkadaşınızın içini bilemeyiz burdan. Kendi hislerinize göre karar verin.

Back
X