Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Keşke temizlik OKB m olsaydı benimkiler zır saçmalık ne duysam ne görsem ya benim de başıma gelirse diye korkuyorum.Mesela intihar etmekten mesela delirmekten kontrolü kaybetmek falan korkuyorum.İlac kullanıyorum 6 aydır böyle takintilari olan var mı nasıl yendiniz

Dünyanın en zor psikolojik hastalıklarından birisi olabilir. Beynim asla susmuyor. 3 yıl ilaç tedavisi gördüm asla hiçbir işe yaramadı. Bende hiçbir gelişme olmayınca ilaçları bıraktım. Ha ilaç içmişim ha içmemişim pek bir farkı olmadı. Şuan ritüellerimi yapmayı reddediyorum. İçimde çok büyük bir sıkıntı oluşuyor yapmadığım için ama eminim zamanla geçecek. Ritüelleri bırakmakta benim için çok büyük bir adım. Şuan 25 yaşındayım, yaklaşık 18 yaşından beri ritüel yapıyordum. 25 yaşında ritüelleri bıraktım ve OKB'me karşı çıktım. Bakalım zamanla neler olacak. Bunu okuyan OKB'li kim varsa ritüelleri yapmayı bıraksın çünkü bu bir OKB döngüsü. Ne kadar ritüel yaparsanız o kadar döngüye girersiniz. Ritüelleri yapmayı bırakınca ilk başta hem zihinsel hem fiziksel boyutta büyük bir rahatsızlık hissedeceksiniz ama dayanabilirseniz zamanla o rahatsızlık hissi gidecek.

Benim yardıma ihtiyacım var yardımcı olur musunuz

Ben prozac, lustral, paxera, ripazol, rizperdal, xanax, trankobuskas, zedprex, ricus hepsinden kullandim gram fayda etmedi 7 yaşımdan 19 yaşıma kadar cektim ve bı gun sadece kafamda bitirmeyi denedim gerçekten bir seyi kafanda bitirerek iylesebiliyorsun sanırım bir yıldır hiçbir belirtim yok

İlaçların hiçbiri iyi gelmedi mi

Doğru ilacı bulamamış olabilirler mi ? Çünkü ilaç fayda sağlıyor ama tek başına yeterli değil

Nasil basardiniz anlatirmisiniz?

Ben de rahatsızımdım evden çıkamıyordum .Kapı kitlimi,ocak kapalı mı,ütü yaptımsa ütüden fişi çektim mi.vb.ilk foto çekerek yolda bulunduğum yerde foto bakarak geçirirdim .Çalışma hayatımda da aynısıydı.Dükkanın kepeğini indirdim mi alarm kurdum mu sorularla dükkandan ayrılamazdım,uzaklaşsam geri dönüp tekrar kontrol etme dürtüsü içimi yerdi.Evden arabaya binip saklı gizli çaktırmadan kontrole gelirdim.Artık şu çözümle olayı bitirdim,yanarsa yansın,hırsız girerse girsin,dünyanın sonumu ki diyerek birşey olmadığını görünce bitti.Tabi OKB si farklı olanlar için durum farklı oğlumda farklı durum var.dinsel takıntılar var.terapi ve ilaçla inşallah çözülecek.

Nasil birden biraktiniz? Ilk gunler cok zor olmadimi

Tabi ki zor oldu,birilerin seni anlamasını istiyorsun anlamıyorlar tabi,doğal olarak gizliyorsun yaşadığın içsel sıkıntıyı,ya içine kapanıp evde hayatı yaşayacaksın,yada hayata karışacaksın.Her iki seçenekte zor ama ikinci seçeneğe yoğunlaştım.Çünkü başarırsam onun sonu ferah,diğer seçenekte dipsiz kuyu depresyondu.Tamamen beynin sana oyun yapıyor,ya bişey olursa diye,bende ona olursa olur o mekanda ben yokum.Canım yanında yanan yanar,çalınan çalınır diyerek çıktığımda,döndüğümde korkulanın olmadığını görünce olay kanıtlanmış oluryor.Çünkü OKB sürekli şüphe ve ısararla besleniyor.Bunlar kesmeyi öğrendim.Bir nevi yüzleşme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…