- 14 Temmuz 2018
- 679
- 1.265
- 113
- 30
- Konu Sahibi barbekusos
-
Terapilerim psikolog ile sürüyor. Mesela bir psikiyatriye internetten ulaşsam anlatsam o şekilde olur mu ki acaba sorsamIlac konusunda doktoruna danis bence
Çok çok teşekkür ederim. Iyi hissetmek kitabi elimde var. Hatta bir bölümünü okuyup uygulamıştım sonra devam edemedim. Paronaya konusunda da kendimi çok sorguluyorum. Mesela birisi bana bir video izletti diyelim hayvanlarla ilgili bir video oradan bile kendimce kötü yorumlar çıkarıp inanıp geriliyorum. Kafamda kurmaya da başladım. Ilacın yan etkisi yoktu bende şükür.Merhaba durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben de bundan yaklaşık bir sene önce OKB teşhisi konulmuş ve tedavi görmüş bir insandım. Size tavsiyem bir kitap var, ben biraz olsun onunla ve ilaçlar kendime geldim. Ben de obsesiflik, paranoya kısmına gidiyordu. Söylenmeyen şeyleri söylemişler gibi düşünüp kafamın içini yiyip, sonra insanlara küsüyordum. Bir de düzen takıntım çoktu. Ağlardım bir şeyimin düzeni değişse. Salgının ilk zamanları ben de sizin gibiydim tekrar obsesifliğim nüksedecekti ki kendime yeni uğraşlar buldum. Birincisi, dua etmeyi, esma çalışmaları mesela bunlarla kafanızı meşgul edin. Ailenizle güzel vakit geçirin. Sohbet edin, meditasyon yapın. O önceki ilacınızda sizde bir yan etki yaratmadı ise kullanabilirsiniz. Benim panik atak geçireceğim zamanlarda mesela doktorun verdiği bir sakinleştirici hala bir köşemde durur. Ne olur ne olmaz diye. Umarım bir nebze olsun bir şeyler anlatabilmişimdir. Sorunuz olur ise özelden yazabilirsiniz. Kitap ismini de vereyim; iyi hissetmek adlı kitap ve okb kitabını alabilirsiniz. Bilişsel davranışcı kitabı olmasına özen gösterin çoookça sevgiler.
O zamanlar için bitmişti. Belli bir süre boyunca da takıntılarımı fark etmemistim belki vardı ama çok çok az hayati zorlastirmiyordu. Ne zaman ki aldatildim, tekrar başladı. Doktor travma sonrası stres bozukluğu demişti baslarda, terapinin ilerleyen seanslarında karşılıklı uygun gitseydik psikiyatriye de yonlendirecekti ama virüsten dolayı bir daha devam edemedik.Sizi çok iyi anlıyorum. Ilacınızı neden bıraktınız peki? Ilaç tedaviniz bitmiş miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?