• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obsesiflik, çaresizlik, yorgunluk

barbekusos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2018
679
1.265
113
30
Kızlar iyi geceler. O kadar karışık duygular icindeyim ki umarım kendimi ifade edebilirim.
Kayda değer bir süredir obsesif olduğumu bilerek hayatıma devam ediyorum. Terapi de görüyordum, salgın nedeniyle sekteye uğradı. 2 seans online terapi şeklinde devam etmeye çalıştık ama açıkçası aynı guven duygusunu yaşayamadım doktorumla. (Aynı doktorla online seans yaptık, farklı biri değil.)
Şimdi şöyle ki; ben her şeyi takıyorum ama her şeyi. Belli bir konu yok. Hoşlandığım adamı, virüsü, iş yerimi, arkadaşlarımı vs vs. Diyebilirsiniz ki virüsü hepimiz takıyoruz dikkat ediyoruz evet ama örneklerle anlatacağım. Bu gün annem ufak bir ev kazası atlattı, merdivenlerden düştü. Çok şükür bir şeyi yok ama alt kata amcamlara yemek götürürken düşmüş. Herkes sesine koştu ve annemi kaldırıp amcamlarin evine girdik yukarı çıkması zor diye. Dinlendi kendine geldi eve çıktık. Ben eve girdigimiz gibi kıyafetlerimi degistirdim ellerimi yıkadım emin olamadim 5 kez yıkadım. Anneme babama yikattim. Annem elini 1 kere yıkayıp yüzüne elini sürdü diye resmen kriz geçirdim.
Annem duşerken merdiven demirlerine tutunmuş eli kesilmiş kardeşim de tetanos aşısı yaptıralım pazartesi falan dedi, şimdi ya tetanos olursa diye aglama krizlerine girdim. Orucluydum üzüntüden yemek bile yiyemedim.
Annem her akşam Kuran okur. Sürekli gidip kontrol ediyorum Kuran sayfalarını değiştirirken elini ağzına götürüp sayfayı değiştirmesin diye.
Utanıyorum bunları yazarken, çıkıp biri dalga geçer diye. Her şey kontrolümde olsün istiyorum. Evde sürekli herkesi ne kadar elini yıkadı nerelere dokundu diye takip ediyorum.

Bu arada evde ya da amcamlarda hasta kimse yok şükür. Sadece ya varsa düşüncesi beni mahvediyor.
Daha yazmaktan utandigim çok fazla şey var. Sorum şu; bilinçsizce belki ama yıllar önce bana bu teşhis konulduğunda kullandigim bir ilaç var onu alip tekrar kullanmaya başlasam olur mu en kötü ne olur? Ya da onerebileceginiz bir kitap bir video var mi? Benim gibi biri var mi?
Düşünmekten ve kontrol etmeye çalışmaktan basim ağrıyor yoruluyorum. Hayat akip gidiyor ve ben sürekli beynimle savaşıyorum anın tadını çıkaramıyorum, bana yardımcı olabilecek birileri var mi?

Merhaba durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben de bundan yaklaşık bir sene önce OKB teşhisi konulmuş ve tedavi görmüş bir insandım. Size tavsiyem bir kitap var, ben biraz olsun onunla ve ilaçlar kendime geldim. Ben de obsesiflik, paranoya kısmına gidiyordu. Söylenmeyen şeyleri söylemişler gibi düşünüp kafamın içini yiyip, sonra insanlara küsüyordum. Bir de düzen takıntım çoktu. Ağlardım bir şeyimin düzeni değişse. Salgının ilk zamanları ben de sizin gibiydim tekrar obsesifliğim nüksedecekti ki kendime yeni uğraşlar buldum. Birincisi, dua etmeyi, esma çalışmaları mesela bunlarla kafanızı meşgul edin. Ailenizle güzel vakit geçirin. Sohbet edin, meditasyon yapın. O önceki ilacınızda sizde bir yan etki yaratmadı ise kullanabilirsiniz. Benim panik atak geçireceğim zamanlarda mesela doktorun verdiği bir sakinleştirici hala bir köşemde durur. Ne olur ne olmaz diye. Umarım bir nebze olsun bir şeyler anlatabilmişimdir. Sorunuz olur ise özelden yazabilirsiniz. Kitap ismini de vereyim; iyi hissetmek adlı kitap ve okb kitabını alabilirsiniz. Bilişsel davranışcı kitabı olmasına özen gösterin çoookça sevgiler.

Merhaba durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben de bundan yaklaşık bir sene önce OKB teşhisi konulmuş ve tedavi görmüş bir insandım. Size tavsiyem bir kitap var, ben biraz olsun onunla ve ilaçlar kendime geldim. Ben de obsesiflik, paranoya kısmına gidiyordu. Söylenmeyen şeyleri söylemişler gibi düşünüp kafamın içini yiyip, sonra insanlara küsüyordum. Bir de düzen takıntım çoktu. Ağlardım bir şeyimin düzeni değişse. Salgının ilk zamanları ben de sizin gibiydim tekrar obsesifliğim nüksedecekti ki kendime yeni uğraşlar buldum. Birincisi, dua etmeyi, esma çalışmaları mesela bunlarla kafanızı meşgul edin. Ailenizle güzel vakit geçirin. Sohbet edin, meditasyon yapın. O önceki ilacınızda sizde bir yan etki yaratmadı ise kullanabilirsiniz. Benim panik atak geçireceğim zamanlarda mesela doktorun verdiği bir sakinleştirici hala bir köşemde durur. Ne olur ne olmaz diye. Umarım bir nebze olsun bir şeyler anlatabilmişimdir. Sorunuz olur ise özelden yazabilirsiniz. Kitap ismini de vereyim; iyi hissetmek adlı kitap ve okb kitabını alabilirsiniz. Bilişsel davranışcı kitabı olmasına özen gösterin çoookça sevgiler.
Çok çok teşekkür ederim. Iyi hissetmek kitabi elimde var. Hatta bir bölümünü okuyup uygulamıştım sonra devam edemedim. Paronaya konusunda da kendimi çok sorguluyorum. Mesela birisi bana bir video izletti diyelim hayvanlarla ilgili bir video oradan bile kendimce kötü yorumlar çıkarıp inanıp geriliyorum. Kafamda kurmaya da başladım. Ilacın yan etkisi yoktu bende şükür.
Annemle babam bu gün kendi aralarında konuşurken şahit oldum. Annem şöyle dedi; barbekü yine çok takmaya başladı evde daha dikkatli ol elini yıkarken bile onun görmesini sağla ici rahat etsin dedi o kadar üzüldüm ki.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ilacınızı neden bıraktınız peki? Ilaç tedaviniz bitmiş miydi?
O zamanlar için bitmişti. Belli bir süre boyunca da takıntılarımı fark etmemistim belki vardı ama çok çok az hayati zorlastirmiyordu. Ne zaman ki aldatildim, tekrar başladı. Doktor travma sonrası stres bozukluğu demişti baslarda, terapinin ilerleyen seanslarında karşılıklı uygun gitseydik psikiyatriye de yonlendirecekti ama virüsten dolayı bir daha devam edemedik.

Psikiyatriste gifip ilac tedavisi baslayin,sadece terapiyle olmaz sizin durum,

Sarı kantaron çayı iç psikolojik sıkıntılara iyi geliyor

Kesinlikle ilaca başlayın.Ama ilacın dozunu en dusuk dozdan yavaş yavaş iceceginiz doza kadar artturarak başlayin

Geçen bir arkadalım bahsetti. Barış muslu diye biriai varmış. İns.....da duyguya giriyormuşsun. Alttaki travma ile yüzleşiyormuşsun. Kendisi çok iyi olduğunu söyşüypr. Merak ettim ekşiye falan baktım ilginç şeyler yazıyor. Bi oku araştır. Ben okb ye faydalı olabileceğine inanıyorum.

Allah şifa versin. İlaç ve tedavinin iyi geleceğini düşünüyorum.
Bu bir kuruntu, vesvese hastalığı. İnsanı boş seylerle oyalamak için şeytanın verdiği bos kuruntular olduğunu soyleyen de var. Beynin yanlış kodlaması sonucu olduğunu söyleyen de. Her halükarda boş inanç.
Takintilarin çaresi üzerine gitmek. Elinizi bir kere yikadiktan sonra tekrar yikamayacaksiniz. Catlasaniz da yıkamayın. Anneniz elini yıkamış, elini ağzına soksa bile karismayacsksiniz. Sinir stres basar, yıkamayın. Kısa süre sonra azaldığını fark edeceksiniz. Yavaş yavaş azaltın demiyorum, direkt kesin. Bir şey olmadığını görmek iyi gelecektir

Back
X