Bildiğim kadarı ile normal epidural doğumda da sancı çekiliyor rahim belli bir oranda açılana kadar , son radde de doğuma yakın epidural yapılıp bebeğin çıkışında ağrı hissedilmiyor.
Tabi ki normal doğum en sağlıklısı ama ben kendimde o cesareti hiç bulamadım , yengem sdf dediği gibi doğumhaneye girmesi ile çıkması bir oluyordu iki doğumu da çok kolay oldu , ama ablam bir gün sancı çekti en sonunda sezeryan oldu.
Ben ilk doğumdan sonra göbek sorunu yaşamadım bir hafta sonra annem geniş bir tülbentle göbeğimi sardı :))) sarkma olmadı..
bende bi cocugun cıkısında cesaret bulamıyorum yoksa razıyım sancıya. aaaay bide vajinayı kesicekler gene oda beni korkutuyo aslında sekli bozulacaksırf o yüzdende sezeryan istiyorum ama dediğinide duydum canım tülbent yada baska bişeyle sarmak fayda gösteriyomuş. son dk.ya kadar ben ikisi arasında gidip gelicem bu gidişle son dk. bi karar vericem sonrada pişman olucam gene
:) İnşallah pişman olmazsın arkadaşım... şimdi bunları düşünmeyelim minik kurbaaalar :) sağlıkla büyüsünler doğum zamanını düşünürüz :)
:) Senin minik meleğim çok şanslı annesi , daha şimdiden sevgi seli yaşıyor :) doğunca neler olacak kimbilir :)))
İnş. Nergis , sağlıkla kucaklarımız da olsunlar yeterki , bende sevdiklerimi çok fazla paylaşamam ama yaş ilerledikçe olgunlaşıyor insan :) paylaşmayı da öğreniyor.
* Tetanoz aşımın tek dozunu oldum bugün , Aile hekimi ısrarla iki doz olmalısınız deyip duruyor Herman bey'e mail attım bakalım o ne diyecek bu duruma :)
Bu arada :) nickinin yanın da Nergis yazıyor ya , Nergis yazmışın adınmıydı bilemedim :)
ıMemnun oldum Elifcim evet Şenay adım :) yaş 38 :)
Öncelikle günaydın Elif :) Güzel bir hafta olsun bizim için , kusma ben de hiç olmadı ne ilk ne de şimdi ki hamileliğim de ancak bu hamilelikte aşırı derece de mide bulantısı ve tiksinme hissi oldu üç aydan sonra geçti çok şükür.
Önemli bir bilgi ben bulmak için epey uğraştım :) Hemen paylaşayım sizinle de..
Gebelik haftasına göre kaç aylığız...
4. ay demek için - 18 Hafta bitmeli
5.ay demek için - 22 hafta bitmeli
6 ay demek için - 26 hafta bitmeli ben buradayım :)
7 ay demek için - 30 hafta bitmeli
8 ay demek için - 34 hafta bitmeli
9 ay demek için 38 hafta bitmeli
9 ay 15 gün demek için - 40 hafta bitmeli ..
Nasıl istersen öyle hitap et Elif'cim :)
Vallahi aynı soruyu bana da soruyorlar da , işte bir ay 4 haftadan hesağlanmıyormuş :)) bu şekilde hesaplanıyormuş , bizim 5. ayımız bitmiş 6 ayımızın içerisindeymişiz :) artık böyle diyeceğiz :))
Rica ederim canım :) bilgi paylaştıkça güzel..ben biraz daha deneyimli sayılırım ya sizlerden , geçmişte öğretmenlik geçmişi de olunca..paylaşmadan , öğretmeden duramam :)))
Anaokulu öğretmeniyim :))
Doğa çok şanslıydı gerçekten tüm öğretmenlik deneyimlerimden faydalandı sabır da vardı o zamanlar :) bakalım bu pamuk şeker de nasıl olacak.
Sonra astım rahatsızlığım ortaya çıkıp beni zorlayınca 7 yıl dan sonra bıraktım mesleğimi , şimdi eşimle birlikte çalışıyoruz eşim elk. Müh. kendimize ait firmada ben İnsan Kaynakları + Reklam Halkla İlişkiler + idari işleri üstlendim :) 4 yıldır buradayım , Haziran da ayrılacağım artık bebiş hazırlıkları yapmam lazım :)
Ama işlerimi bir zaman sonra home office devam edeceğim :) Kocama destek vermeden yapamam kıyamam..
Bu arada Doğa'ya 2009 yılında açtığım bir blog var oraya uğrayabilirsen anaokulu dönemin de neler yapmışız, neler yaşamışız bu zamana kadar :) bizi görebilirsin...ileri de minik meleğin için fikir edinebilirsin annesi..
sekerkokusu.blogspot.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?