çok içtem yazmışsın teşekkür ederim canım,
hem ayrıca almanyada yaşamış biri olarak
bence dilimizi unutmamışsın.cümle kuruşun, ifade şeklin de çok güzel.dikkatimi çekti..
inşallah senin için de hayatında en hayırlısı ne ise o olur herşey gönlünce olur...
merhaba canım,
heyecan dorukta senin,anlıyorum.yaklaştı doğum iyice..
bende de var ödem malesef..
bence bebeğinin kilosuna pek takılma usg dekiyle gerçeği 3 aşağı 5 yukarı değişebiliyor.benim de ilk kızım güya 3200 gramdı son usg de ama 2900 gram doğdu.ama boyu uzundu.
boyunu söyledi mi senin dr un. benim doktorum söylemiyr.
usg de belli olmaz diyor tam olarak çocuk tam doğru durmadığı için..
çok normal rüyada doğum yaptığını görmen...
ben de kasılma var diyince sancın başladı zannetmiştim.
Ben sormdn doktorum bana herseyi anlatmya basliyo cnm boyu en son 48 cm di 2 hafta önce simdi dahada uzamistir ben 50 cm bekliyorum bklm pazartesi gittigmzde doktor amcamz soylck ben anneme sordum ben nekdr dogdum dye 58 cm boyunda ve 4 kilo dogmusum masallah bana. Ama bnm kuşum çıtır pıtır olck annesi gibi tombis dogmck buyuk bi ihtimalle aman saglikli dogsnda ben onu emzire emzre sipsisko yaparim en son 2750 gramdk bakalim yediklerimin nekdri ona gidiyo bu pazartesi gorucez . Anneannem dun bize geldi karnima bakti bu oglsn gibi duruyo sipsivri dedi beni bi korku aldi hersry kiz seyi olrk aldm doktorda kiz dedi , biliyomusunz ben 8 inci ayima kadar ultrasonda hep erkek olrk gozukmsm ama kiz olmusum ya kizimda bana saka yapip erkek olursa bian :26:
evet gerçekten, tesadüfen
benim kayınvalidem de bugün dedi ki sen dua et de doktorlar yanılsın bebeğin erkek olsun
ben de 3 kadın doğum dr.u 1 radylji dr u hepsi birden mi yanılacak dedim
yok dedim daha yok erkek çocuk mocuk.
her türlü önlemi alrım
günaydııın arkadaşlar,hayırlı günler herkese,,
quequedaniels canım dün unutmuşum yazmayı.karnın şekli ile bebek cinsiyeti arasında hiç bir bağlantı ama yok millet hep diyor karnın sivriyse erkek yayvansa kız diye.mesela benim 2 hamileliğim de bulantısız geçti yani öyle kayda değecek kadar bulantım yoktu..bana da bu kesin erkek diyorlardı..tutmadı bende.bir de diyorlar ki reflün olduğunda bebeğin saçı çıkıyrmuş.ne alakaysa.bebeğin saçı mideye bu kadar yakın mı?bunların hepsi hurafe..ama hala söylenebiliyr çok ilginç..
bir de kayınvaldem ben öyle diyince aaa yazık değil mi benim oğluma dedi.
ben de düşünün anneme bu durumdan hiç bahsetmedim.çsöylesem çok kızar dilinden kurtulamam..
o zaman benim annem de aaa yazık değil mi benim kızıma der dedim.kaldı ki haberi yok..2. hamileliğim olunca bile söyledi ne gerek var falan...duysa yandım resmen.evet dedi herkes kendi çocuğunu düşünüyor.
bakın kendisi 2 doğum yapmış bi yerde çalışıyrmuş memur olarak.bakamayacağı için.2.hamileliğinde doktor a tüplerinin bamğlatılmasını istemiş.dr da eşinizin izni var mı demiş.tabi benim jandarma kayınvaldem :)o mu yatıyor 3 yılda bir ameliyat masasına demiş.bunu daha önceden biliyorum.bu olayı hatırlatınca benim bir oğlum bi kızım vardı o yüzden gerek kalmadu dedi.iyi de 2 kızım olacak diye benim ne suuçum var dedim..çünkü aynı şekilde ben de çalışıyrum.yazık değil mi o çocuğa nasıl bakıcıya teslim ederim..kendisi de daha gelmem diyor.
işte böyle paylaşmak istedim sadece..
Hanımlar merhaba ,
Yine uzunnn uzuuunn güzek sohbetler edilmiş :) Sevimcim..ısırgan çayı süt üretimi için birebirdir kızımı 2 yaşına kadar bu sayada emzirdim desem yalan söylememiş olurum ve senın de dediğin gibi bol yeşillik..
İstanbuldan bahsetmişsin , insan alışınca da kopamıyor bu keşmekeşlikten seviyorum ben İstanbulu..oldu ki buraya düşerseniz ve Anadolu yakasında olursanız mutlaka görüşmek isterim seninle :))
El ayak şişmeleri bende fena dinlenince geçiyor , kg de 76 gördük :) bu son ay bana bir şey oldu ya kilo alıyorum ya su topluyorum hayırlısı..
Hanımlar merhaba ,
Yine uzunnn uzuuunn güzek sohbetler edilmiş :) Sevimcim..ısırgan çayı süt üretimi için birebirdir kızımı 2 yaşına kadar bu sayada emzirdim desem yalan söylememiş olurum ve senın de dediğin gibi bol yeşillik..
İstanbuldan bahsetmişsin , insan alışınca da kopamıyor bu keşmekeşlikten seviyorum ben İstanbulu..oldu ki buraya düşerseniz ve Anadolu yakasında olursanız mutlaka görüşmek isterim seninle :))
El ayak şişmeleri bende fena dinlenince geçiyor , kg de 76 gördük :) bu son ay bana bir şey oldu ya kilo alıyorum ya su topluyorum hayırlısı..
Nekadar sçma ya tuttrmşlar bı erkek dıye erkek olunca noluyo başları gôgemi eriyo. Ne ınsanlar war cocugu olsun diye yillarca ugrasiyölar! Bana kaynanam dua ette erkek olsun dıcek he begenmiyosan başka gelın alşaydn ogluna derim ewladin erkegi kizı yok hayırlışı war unutmaşnlar !! Sen şakn uzme kendni dogur prensesıni kim ne derse desın aldrma -
evet canım
benim şu kayınvalide kayınbaba ilişkilerinden öğrendiğim politik ve stratejik olunması gerektiği..
ilk evlendiğimde hç alakam yoktu bu gibi ilişkilerle..sonra sonra öğrendim ben de..çünkü iyilik ve dürüstlük para etmiyr..
bak sütüme kadar etki etti. o zamanlar da toydum..moral bozukluğu sütümü azalttı sanırım..
ayrıca herkesin genelde kayınbabası iyidr benim kayınbaba da kayınvalde gibi..
çok konuşur siyasetten falan çok bilmiştir.neyse bu hikaye uzaaaaar gider artık alıştık.fazla takmıyorum..
Dinleme kimsryi onları yuce rabbim sana sabrını denemek için yollamıs bence ki sen bu gidişle kesin cennetlik olursundogur bebisini hayrlsyla sag salim baska biseye gerek yok zaten kim ne derse desin bos konuşur benim kaynanamda kaynatamda melek resmen ya agzlrni bile acmiyolar kizlari gibiyim is bile yaptrtmyo kaynanam ki torunlarinin kiz oldugnu ögrenince havaya uçtular cnu onlrnda 2 tane kızı var esim bile erkek falan istiyom demedi bana hic . Hem sank suc sende hos esinden gelen kromozomlara bagli senin erkekmi kizmi dogurcagn ...
merhaba kızlar nasılsız iysiz inşallah? başıma neler geldi sormayın....
bu haftasonu Hastanede kaldık... erken doğum tehlikesi geçirdimokadar ağladımki okadar yoruldumki anlatamam...
tam akşama Iftara misafirler gelecek bende harıl harıl hazırlık yapıyordum ama çok yorulmuştum eşime önceden bi çıtlatmıştım annemler ablamlar bu sene kimseyi davet etme karnın burnunda sen nasıl ağırlayacaksın onca ahaliyi(eşim komple aileyi tek tek davet etti haftasonlarına yayarak..yeni evliyizya güya)dediler dedim çok sakin bi şekilde oda üfledi püfledi görseniz...aman dedim yine tartışma çıkacak yavaş yavaş yaparsın artık napcan dedim kendi kendime sırf onun gönlü olsun diye......insan bu kadar salak olabilirmi ya şimdi okadar kızıyorumki kendime...tam bütün hazırlıkları bitirdim Cumartesi günü saat 6 ya geliyordu misafirlerin gelmesine çok az var...bi Bıçak saplandı kasıklarıma nasıl kıvranıyorum hemen acile gittik yürümek nerdeyse imkansız sürekli gidip gelen müthiş bi sancı muayenede NST de Doğum sancısı çekiyorsun canım hemen Yoğun bakıma demesinmi doktor.... Dünya başıma yıkıldı yavrum daha minicik ne doğumu nasıl ağlıyorum hepsi eşim yüzümden o beni bu kadar zorlamasaydı bunlar gelmezdi başıma... özel hastanemde bi gece kaldık sancıyı durdurmak için elinden geleni yaptılar sağolsunlar SErumlar ilaçlar nolur nolmaz akciğer takviyesi eğer bebek dünyaya gelirse diye...gece boyu gitti geldi hemşire nst zaten sürekli bağlanıyor git gide azaldı sancım dün sabahda tamamen sancım kesildi serumumda bitti Allaha bin kere şükür Tehlikeyi atlatmıştım...Doktorun bi şartıyla taburcu oldum saat 1-2 gibi: kendine çoook iyi bakacaksın ve bi daha böyle bişey olursa hemen geleceksin... Allah hepisinden razı olsun müthiş bir ekip ne yaptıklarını çok iyi biliyorlardı bu sancımı durdurdularya artık gözümde melek gibiler..... eşime gelince çook suçlandı beni bu kadar zorlamasaydı başıma bunlar gelmeyecekti zaten bebeğime birşey olsaydı düşünemiyorum napardım diye... artık varya yürürken bile dikkat ediyorum kılımı kıpırdatmıyacağım hiç kimse benden ve bebeğimden kıymetli değil....ahhh salak kafam en çok kendime kızıyorum niye kabul ettim diye... yok deseydinya bu halimle kime hizmet edeyim ben istemiyorum ben deseydinya....yok aman gönlü kırılmasın... bir daha asla!
Canım gelmiş geçmiş olsun , Eşin nasıl böyle bir şeye zorlar seni yaa. sonuçta karnın burnun da , bazen bu erkekler gerçekten halden anlamıyor..
Bizim ki de bu ara tutturdu bana değişik yapmıyorsun hayatım demeye.. hafta sonu asfalyalar attı ben de , bu sıcakta bu göbekle mutfağa girdiğime dua et dedim.. surat astım bir kaç gün :) Cidden bu adamlar çocuk gibi ya.. tutturunca tutturuyorlar..
Kızımla randevumuz var Cuma günü , bakalım minik kurbaanın keyfi yerinde mi.. biz geri sayıma başladık.. son 24 gün :)
maşallah ne güzel hem kayınvalden hem kayınbaban çok iyilermiş..
ben de duydum böyle iyileri ama çok az var sanırım..feodal benimkiler..
benim kayınbabam kızına anne, oğluna baba der ama geline karşı öyle değil..
sanki hayat müşterek değil.herşeyi benden bekler...
ilk kızımda yanıma geldiler bakmaya..yine de sağolsunlar ama bazen gölge etme başka ihsan istemem diye bir söz vardır ya onu dedirtiyrlardı bana..
sağol canım,
dediğim gibi artık birbirimize alıştık..
adam ne derse desin,kadın ne derse desin bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor..
zaman bana onlar için kendimi hiiiiç üzmemem gerektiğini öğretti sağolsun...değmiyor çünkü..ben de onlara önem vermiyrm bitmiştir...
canım çok geçmiş olsun, aman dikkat et kendine , çoğu gitti azı kaldı sabır ve selametle geçirelim şu son zamanlarımızı....
ben bişey soracaktım size
benim oğluşum bir haftadır yan duruyordu, son ii gündür de duruşunu değiştirdi ve ayaklarıaşağıda başı yukarıda yani ters duruyor ve tekmelerini çıkış yolunda hissediyorum, budabenim canımı yakıyo, sizlerde de böyle bir durum oldu mu, normal mi bu durum , ne yalan söyliyeyin tırstım biraz....
çok sağol canım atlattık çok şükür
evet gerçekten erkekler anlamıyor halimizden dedim eşime bir günlüğüne keşke benim bedenim senin olsa seninkide benim bak bakalım içinde kıpır kıpır bir can taşımak kolaymıymış zormuymuş...hakikaten evi döndürüyoruzya ona yatıp kalkıp şükretsinler vallah onlar bebek taşısa ayhhh uyyhh diye inilemekten başka bişey yapmazlardı heralde....geçen yıl eşimle ben ayni gribe yakalanıyoruz ben olmasam ilacını bile içemiyordu beyfendi ben bakıyordum ona yani halbuki bende hastaydım... bide bebk taşımayı çocuk oyuncağı sanıyorlar yeterince mızmızlanmıyoruzda ondan...onlar nasıl inim inim inliyor bir kıymık batsa parmaklarına bizde öyle yapmalıyız demekki...
çok az kalmış doğuma canım :)) Allah sağlıkla kolaylıkla kucağına almayı nasıp etsin canım sezeryanmı olacaksın?
DKizlar doktordan geldikdoktor amcamız önce nst ye yolladi snra ekg ye snrada 6 tûp kan werdik ultrasonada girdk 2 hafta önce 48 cm we 2750 gram olan prensesim suan 3400 gram we 52 cm boyunda doktor amcamz 2 haftada bukadar buyudugnu gornce sasirdi ne yalan söyleyim ben bilesasirdim cumartesi gnu bda gdcez yatis dosyamz hazrlnck pazartesi sbhda sezeryanla kucagmza gelicek sali günu öglnde ewimze gelicez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?