Ocak ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

Bu arada hamile olan arkadaşlar adınıza çok sevindimhihoyyytAllah hıyırlı uğurlu etsin inşallah.Darısı biz isteyenlerin başına:Saruboceq::CüvCüv:

Saol canım.Dediğin gibi darısı isteyenlerin başına en kısa zamanda inş.

evet ya bende ilk yaptığımda hiç umudum yoktu.ikinci çizgi yavaş yavaş çıkmaya başlayınca gözlerimi ovuşturdum yanlış görüyorum sandım.psikolojik olarak öyle gördüğümü düşündüm.çizgi çıktı öööööle bakıyorum gerçek mi diye.garip bir duygu

inş. canım dualarımız seninle

tek çizgi çıktıgında tekrar tekrar bakıyodum bi pembelik felan belirirmi diye.. hala saklıyorum çift çizgili çubugumu
bende çok inanarak yapmamıştım. bi süre kaybolurmu diye bekledim bile.. laelaelaelaelae

allah bize de nasip etsin şu çift çizgiyi görmeyi =))daha bu sabah gördüm tek çizgi :bbo:

canım az kaldı inş heyecanla beklemeye devam =))

inşallaahh....
daha adet olamadım ki umut besleyeyim :sinifsinif:
ctesi için randevu aldım doktorumdan.... o zamana kadar adet olsam diye dua ediyorum.. bugün 38. günüm.. artık adet olayım da yeniden umut beslemeye başlayayım bu ay olur belki diye :smiley-cool:

haha ...olsun canim artik seneye gidersiniz.
bende nefret ediyorum kardan. suan heryer kar buz.
eksi 19a kadar düsmüstü. neyseki simdi biraz daha sicak tabi -8 felan nekadar sicak sayilirsa :)

canım iyiyim valla bekliyorum neyi beklediğimi bilmeden. akşam kanda baktırıcam artık nevarsa ögrenim =( sen napıyosun igneni vuruldun mu

Evet canım 11 de gittim hemen polikliniğe vuruldum iğnelerimi. 2 tane iğne verdi 5000mglık yani toplam 10.000mg. bakalım akşama çalışıcaz bol bol... Sabahta çalıştık :kedi:zemuszemus

gezinirken aşağıdaki yazıyı okudum bir topicde.. araştırdım biraz gerçekten prof bu konuda sunumlar yapmış falan.. ama kendisi Bursa'da.. Benim hormon testlerime baktım.. gittiğim dr lar hep normal diyorlardı... testtede normal değerler içinde ama FSH LH dan az... Klomen kullandım 5 ay.. Ama hep 3-4 yumurtam oluştu.. hatta bir sefer 7 tane oldu... profun dediği sağlıklı ama tek yumurta olmalı.. bende hiç tek yumurta olmadı benneyaptımki
günde 1 tane 5 gün klomen kullandığımda fazla geliyor sanırım ki bi sürü yumurtam oluyor. ve gebelik olmuyor.. acaba dediği gibi FSH oranını azar azar arttırıp sadece tek yumurta gelişimini mi sağlamak gerekir?
Acaba bunca zaman yanlış doktorlara mı gittim diye düşünüyorum şimdi.. Kafam da karıştı..kafamçokkarıştı
siz ne düşünüyorsunuz? yoksa bu iş bu kadar komplike değil sadece rabbim dileğinde mi oluyor?

PKOS'lu hanımlar, dikkatte okuyun !

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar, elimden geldiğince açık yazmaya çalışacağım:

3 senelik evliyim, kendimi bildim bileli PKOS'luyum, 16 aydır bebek için uğraşıyoruz.

4 senedir gittiğim ve çok memnun olduğum doktorumla tedaviye devam ediyorduk. önce kendimiz denedik, olmayınca 2 ay klomenle denedik, 1 kere de gonal f'le aşılamamız yapıldı. hiç gebelik oluşmadı bu süreçte. erkek değerlerimiz normal.

***önemli nokta: klomen ve gonalf'le olan tedavilerimizde en az 2 yumurtamız gelişti. genelde 2-3 yumurtayla gidiyorduk.

burada çok ünlü bir tüp bebek doktoru var, profesör gürkan uncu. çeşitli sebeplerden dolayı, kendisiyle tedaviye devam edelim istedik. hem ününü herkesten duyuyorduk, çok iyi diye, onunla hamile kalan 2 arkadaşım vardı. hem de çalışma saatleri vs bize çok uyuyordu.

kendisinin bana anlattıklarını, önemli olduğunu düşündüğüm için size aktarıyorum:

*** normalde, fsh hormonunun lh hormonundan yüksek olması gerek ki, yumurta oluşumu olması gerektiği gibi ilerleyebilsin. sende lh daha yüksek ve bu nedenle bir yumurta öne atılarak büyüyemiyor ve büyüyemediği gibi de diğer tüm yumurtaları baskılıyor. bu nedenle pkos ortaya çıkıyor.

*** böyle bir durumda, gebelik elde etmek için fsh değerini, lh'ın üstüne çıkarmamız gerekir ki süreç doğru ilerlesin. baskın olan yumurta seçilebilsin ve gelişimini tamamladıktan sonra çatlayıp döllenebilsin.

*** burada yapılması gereken, doğayı taklit etmek, asla doğal olması gerekene aykırı olmamak. nedir bu, sadece tek yumurta gelişimini sağlamak.

*** açıklanamayan interfilitelerde, 2 ya da 3 yumurta istenir ki gebelik şansı artsın. ama pkos'da aksine, özellikle 1 yumurta elde edilmelidir. 2-3 yumurta geliştiğinde sağlıklı olma şansı azalır.

*** peki, fsh değerini yükselterek, 2 ya da daha fazla değil de, tek yumurtayı nasıl elde edeceğiz? çok az miktarda her gün vücuda bu hormon verilecek. doz kademeli olarak arttırılacak, burada amaç tek yumurtanın öne atılmasını ve gelişmeye devam etmesini sağlamak. burada kadının kendisine ait eşik fsh değerini öğrenmeye çalışıyoruz. yani, ben sana ne kadar fsh verdiğimde sende tek yumurta gelişimini elde etmeyi başarıyorum, onu göreceğiz.

*** ayrıca sizde erkek değerlerinde problem yok. aşılamayı gerektirecek bir sebep yok. çünkü spermler işini yapabilir durumda. biz yumurta oluşumunu doğru yaptığımızda gebelik oluşacaktır.

ben bu yöntemin adını araştırdım, karşıma bir makale çıktı, aynen doktorun dediklerini okudum. bu yöntemin adı "low-dose step-up"...

belki yazdıklarımın bir faydası olur. doktorun da belirttiği gibi aslında, dışarıdan ne kadar az müdahalemiz olursa, o kadar sağlıklı gebelikler elde ediyoruz. ben şimdi bu doktora gitmemiş olsaydım, ikinci aşılama için gün sayıyordum.

şimdi bana gonal f verdi, çok az dozlarla iğnemi yapacağım, yavaş yavaş tek yumurta geliştirmeye çalışacağız. 35-40 gün bile sürebilirmiş bir yumurta elde etmek. çünkü dozu az vereceğiz, ama 17 mm'i geçince çatlatma iğnesiyle ilişkiye bırakacağız.

sonucu da yazarım arkadaşlar, bakalım beraber göreceğiz bu yöntemde neler olacak.

sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

ben kaçıyorum kızlar... gidip biraz uyuyucam.. görüşmeler de bitti.. bişey yapamıyorum başım düşüyor masaya.. mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…