- 8 Aralık 2012
- 356
- 14
- 118
doktorumla konuştum aslında ama ısrarla bir öneminin olmadığını söyledi, ben yine de marttaki regl den sonra gitmeye karar verdim. insallah dondurulmuşlar tutar
benim 3. günde dondurulan 4 embriyo var, insallah hepsi sağlıklı çözülür yaa..gayet kaliteliydi hepsi ama transferden sonra gelişmediğini düşünüyor sanırım doktorum, keşke 5. günü bekleseydik diye düşünüyorum. acaba 3. gün embriyolarını çözdükten sonra 5. gün embriyosu olması için bekliyorlarmı yoksa hemen transfermi yapıyorlar
ooo bizim hatunlar burdaymış...kızlar biliyosunuz benım opudan sonra bebişler dondu bende beklemedeyim.martın son haftası transfer var allahın izniyle,nisandada sonuç var...sizi takipteyim...anlıcanız anca beraber kanca beraber...ama bizide ihmal etmeyin olurmu?
Merhaba. Dondurulmuş tedavisi neqatif sonuç alınan tedavinin hemen arkasından bile yapıla biliyor. Eğer opu sonrası kist oluşmamışsa. İkinci adet dönemine kadar büyük ihtimal kistler geçiyor. Tedavi için hiç bir sorun yok yani. Amma tabii sen istersen 1 ay daha beklemen iyi olur. Ben neqatifimi aldığım gibi tedaviye başlamak istedim. Bir sürü kist oluşmuşdu. O yüzden bir ay sonra tedaviye başladık. Gerçi sonuç yine neqatif oldu.
Beklete bilirsin. Yalnız hiç bir dışarı ortam anne rahmi gibi olmadığından embriolar ister-istemez etkileniyor.
tatlım, inşallah hep birlikte aynı dönemde hamile kalacağız, ben senin diğer topic i takip ediyorum zaten, kararlıyım senin topicdeki listeye pozitif yazdırmaya:) adımı süslemeni rica edeceğim nisan ayında:)
öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. ya ben negatif sonucumu alınca muayeneye gitmedim tekrar, kist varmı bilmiyorum yaniama normalde ağrılı geçer adetlerim, negatif sonucu olan adetimde herhangi bir sancı olmadı. sen şimdi ne durumdasın? tedavinin hangi aşamasındasın
Arkadaşlar merhaba benim 2 kez tüp bebek 1 dondurulmuş negatifim var ocak ayında son negatifimi gördüm ve en az iki adet dönemi beklemem gerekiyor ve en erken nisan ayında tekrar tedavi süreci başlayacak benim gibi olan arkadaşlarla dertleşmek için bu sayfadayım allah yardımcımız olsun inşallah son tedavimiz olurda bebeklerimiz tutar inşallah.... benimle birlikte çocuk isteyen bu yola çıkan herkese ve banada allah anne olmayı nasip eder inşallah...
Merhaba arkadaşım Allah hepimize sağlıklı evlat nasip etsin inşallah bu yolda uğraşan herkese kolaylıklar versin ve bir an önce dileklerimize kavuşalım.Benim de 10 gün önce negatifle sonuçlandı ilk tüp bebek denemem. Ben çooook üzüldüm gerçekten... doktorum da umutluydu tabi ki ben de...ama olmadı nasip değilmiş diyorum. Bakalım 2. ne zaman olacak kendimi şu an hiç hazır hissetmiyorum. Bir ara bunalıma girdim resmen 1.5 yıldır bu sorunlarla uğraşıyorum.
mrb ben 2.5 yıllık evliyim. 1 yıl sonra çocuk düşünmeye karar verdik ve eşimdeki varikosel probleminden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendik. 2 kez denedik ve 2sindede çok iyi kaliteli embriyolar koymalarına rağmen (2'şer tane) hamilelik olmadı. Son deneme ocak ayındaydı. Doktorların ikiside daha önce istememelerine rağmen ben rahim filmi çektirmek istiyorum. Bir de yeni gittiğim doktorum kesinlikler genetik tanı (pgt) yaptırmamı söylüyo. Aranızda tutmayan embriyoları için pgt yaptıran varmı
Hangi merkezde yaptırmıştın?. Bir daha deneyecekmisin? Benim doktorum pgt'ye gerek yok dedi.Başka doktora gittim kesinlikle pgt yaptırman lazım diyo. Malumunuz bunlar maddi bakımdan yıpratıcı şeyler. 4 donmuş embriyom var onlara Pgt yaptırıp Mart ayında tekrar denesem mi? Çok kararsızım
Merhaba arkadaşım Allah hepimize sağlıklı evlat nasip etsin inşallah bu yolda uğraşan herkese kolaylıklar versin ve bir an önce dileklerimize kavuşalım.Benim de 10 gün önce negatifle sonuçlandı ilk tüp bebek denemem. Ben çooook üzüldüm gerçekten... doktorum da umutluydu tabi ki ben de...ama olmadı nasip değilmiş diyorum. Bakalım 2. ne zaman olacak kendimi şu an hiç hazır hissetmiyorum. Bir ara bunalıma girdim resmen 1.5 yıldır bu sorunlarla uğraşıyorum.
tüm denemelerimi İstanbul Cerrahi hastanesinde yaptım. yine orda devam edicem. İnşeAllah 4. deneme için başlıycaz.
Aslında pgt tutunma ihtimalini artırmaz (hatta 1 tane hücre çalındığı için hafif de olsa azalta bilir) , sadece sorunun ne olduğunu ortaya çıkarır. Mesela bana daha önce pgt yapılmış olsa bile bir şey deyişmicekdi. sağlıklı gözükenlerin hepsi transfer edilmişdi zaten. Senin yerine olsam o 4 embrioya pgt yaptırmazdım. Sayısı az diye. Bir dahaki denemende (inşeallah hiç ihtiyaç olmaz) yaptırırsın (tabii bu benim kendi görüşüm). Senin doktorun kim?
Son denememdeki doktorum Timur Gürgan'dı. Dondurulmuşlar da onda şu anda o gerek yok diyo bana. Recai Papuççu'nun konuşmasına denk gelmiştim TV de. İki kez 1. kalite embriyo yerleştirilip gebelik elde edilemediyse kesinlikle Pgt'ye bakılmalıdır diyo .sitesinde de ayrıltılı bahsetmiş bakabilirsin. Sonra mail attım durumumuzu ayrıntılı olarak aradı görüşmeye de gittik kesinlikle yaptırmalıyız diyo. Belki bir sakatlık durumları var bu yüzden gelişimleri duruyor diyo. İstanbul'da da semra hanım var memorialda bu doktor dünya pgt topluluğundamı tam bilmiyorum başkanmış. Ona mail attım hiç gerek yok diyo. Şaşırdım kaldı valla aptal oldum resmen...
canım geçmiş olsun, ben de recai hocada tedavi oluyorum, recai hoca zaten 2. kez tutmuyorsa kesinlikle pgt yapılmalı diyor, benim 2. denemem dondurulmuşlarla olacak bu da tutmazsa pgt yaptırmamız lazımki boşa kürek çekmeyelim diyor. hayırlısı olsun insallah kendiliğinden hamile kalırsında gerek kalmaz
Çevremde 1 yıldır falan o kadar çok mucize gördümki bu konuda inşallah biri de bana gelir. Her dakika kararım değişiyo .Recai Hoca eşime varikoselden ameliyat ol dedi. bu ay olcak. Yani 6 ay deneyemiyecez. Benim 4 dondurulmuşum var başka merkezde Nisanda onları denemek istiyorum. Şu konu kafamı çok meşgul ediyo. Onları direkt denesemmi yoksa onlara pgt yaptırsammı nedersin
ya pgt yi neden en başta düşünmedinizdondurulmuşlarda pgt yi bilmiyorum doğrusu. benim eşim varikosel ameliyatı oldu sizdeki sorunu bilmiyorum ama bizde hareket sorunu vardı, ameliyattan sonra 6 ay proceed plus diye bir ilaç kullandık,, ama sonucu aldığımızda şok olduk, yerinde hareketli sayısı ile sperm sayısınında düştüğünü gördük, tedaviye başlamadan önce yerinde hareketli %12 idi sonra %6 çıktı, sperm sayısı düştü, ürologa sorduğumuzda bu durumu açıklayamıyoruz dedi, yani varikosel ameliyatının faydasını görmedik bu arada eşim ameliyattan 3 ay önce sigarayı da bırakmıştı, hala kullanmıyor. diyeceğim o ki biraz daha araştırın, 6 ay az zaman değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?