- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
Eşimde sayı ve hareketlilik problemi var.Bir çok doktor olanları da kaybedebilriz dedi ameliyat olursan. ben kesinlikle izin vermedim. Kendi gurur meselesi yapıyo illa ameliyat olcam kurtulcam bu durumdan diye. 6 ay bir sürü ilaç kullandı, keçibynuzu kürü falan biraz artırdı ama çok az tabi. 2 kez tüp denedik. Recai Hoca ilk defa ameliyat ol spermlerin kalitesinin artması lzm dedi. Forumda eşi varikoselden ameliyat olanları okudum .Genelde de düzelmiş. Ne bileyim işte bıktımöyle mi yapsam böyle mi yapsam diye düşündüm.Offfffffffffff
Çevremde 1 yıldır falan o kadar çok mucize gördümki bu konuda inşallah biri de bana gelir. Her dakika kararım değişiyo .Recai Hoca eşime varikoselden ameliyat ol dedi. bu ay olcak. Yani 6 ay deneyemiyecez. Benim 4 dondurulmuşum var başka merkezde Nisanda onları denemek istiyorum. Şu konu kafamı çok meşgul ediyo. Onları direkt denesemmi yoksa onlara pgt yaptırsammı nedersin
Varikosel amelyatından sonra %25-%30 düzelme, bir o kadar da gerileme ihtimali var. Geri kalan olasızlık deyişiklik olmaması. Benim de eşimde varikosel var ve doktor amelyata pek sıcak bakmıyor. Amelyatdan sonra düzelenler de var, sayısı çok düşenlerde.
Senin yerine olsam ben yaptırmazdı. Nedenmi?? Elinde olan 4 embrio çözülürken bazıları bozula bilir (inşeAllah hepsi sağlıkla çözülür). Geri kalanına da pgt yapılırsa en iyi ihtimal sağlıklı çıkar ve transfer olur. amma Allah korusun problemli çıkarsa transfer iptal edilir. Üstelik o kadar para harcanıcak. Demek istediğim 4 embrio senin durumunda biri için pgt yaptırmak için az. Her hangi bir genetik hastalığın yok, tek sorun tutunamama. Bu durumda ben olsam embriolarımın hepsini 2 defaya transfer ettirirdim. Ne de olsa aynı fiyat ve embriolar hücre çalınmasından etkilenmez. Bir de pgt zaman alıyor(3.gün embriolara pgt yapılıyor ve 5. gün transfer oluyor), bazen sağlılkı çıkan embriolar bile 5. güne kadar dayanamaya biliyor.
Ben 4. tedaviye başladım sayılır. 3 kere kaliteli embrio transferine rağmen hiç biri tutunamadı. Bu sefer PGT yapılıcak. Pgt yapılınca transfer genellikle 5. gün yapılıyor. Yaptırmakda çok düşündüm, çünki ilk iki demede oluşan tüm 5. gün embrioları transfer edildi. 3. denemede 3. gün transferi oldu. dondurmaya bile embrio kalmadı. Pgt yapılmış olsa bile bir şey deyişmiycekdi. Deyişe bilecek şey transferin iptali olucakdı. Bu sefer embriolarda sorun varmı bilmek için pgt yaptırmaya karar verdim, tabii doktorun tafsiyesi ile.
Umarım kafanı şişirmedim
Bu arada senin donmuş embrolar kaçıncı gün embriosu??
Kafa şişirmek ne demek teşekkür ederim ilgilendiğin için. Embriyolar 3. gün embriyoları. Bilmiyorum bakalım napcaz. Ya o ebmriyolar sıkıntılıysa ben iki kez daha mı hayal kırıklığına uğrayacağım. Yada sakat bir çocuk olursa((
Kafa şişirmek ne demek teşekkür ederim ilgilendiğin için. Embriyolar 3. gün embriyoları. Bilmiyorum bakalım napcaz. Ya o ebmriyolar sıkıntılıysa ben iki kez daha mı hayal kırıklığına uğrayacağım. Yada sakat bir çocuk olursa((
canım sakatlık konusunda bende çok tedirginlik yaşıyordum, ancak araştırdığım kadarıyla zaten laboratuvar ortamında döllenme yaptıkları için kaliteli olanları seçiyorlar, tabi Allah öylesini uygun görürse yapacak bişey yok ama bence endişeni aza indir.
Arkadaşlar Merhaba,
Benim de ocak ayında olumsuz sonuçlanan tüp bebek tedavim oldu. Nisan başı itibari ile dondurulmuşlarla tedaviye başlamayı planlıyoruz. Doktorumuz genetik testler istedi bizden, onları yaptırdık. Pıhtılaşmaya yatkınlık tespit edildi. B12 iğneleri kullandım ve şimdide hapı ile devam ediyorum. Normal hayatta bir riski yokmuş ama gebelik için önemliymiş. Karyotip test sonuçlarını henüz almadık. Umarım sorun çıkmaz. Dondurulmuşlarla tedaviye çoğu kişi olumlu bakıyor. İğneler ve yumurta toplamı işlemi benim bünyemi altüst etmişti. Şimdi daha dinlenmiş olacağım. Zor ve yıpratan bir süreç. Hakkımızda hayırlısını diliyorum..
Merhaba Buluuut,
Doktorumuz Umut tüp bebek merkezinde Ulun Bey, ilk denemem ocak ayında oldu. Maalesef negatif sonuçlandı. 5 tane dondurulmuş embriyomuz var. Nisan ayında tekrar tedaviye başlamak istiyoruz. Doktorumuz benden Faktör V Leiden, Faktör II, MTHFR testlerini ayrıca eşim ve benden ortak karyotip testini istedi. İkinci transfer öncesi ters giden bir şey var mı diye kontrol edip daha emin ilerlemek istiyormuş. Faktör V Leiden, Faktör II, MTHFR test sonuçları çıktı, belirttiğim gibi pıhtılaşmaya yatkınlık tespit edildi ve B12 takviyesine başladım. Bu sebepten bebek gelişemiyebiliyormuş ve düşükle sonuçlanabiliyormuş. Bizde sebepsiz infertilite söz konusu olduğundan tüm riskleri değerlendiriyorlar. Karyotip test sonucu 3 haftada çıkıyormuş, onu henüz almadık. Umarım herhangi bir sorun yoktur. Bu testler özelde yaptırırım derseniz gerçekten çok pahalı, ben genetik birimi olan devlet hastanesinde yaptırdım ücretsiz. Eğer İstanbul'daysanız daha detaylı bilgi verebilirim gerektiğinde. Sevgiler...
Teşekkür ederim bilgi verdiğin için benden de ilk deneme sonunda MTFHR istendişti. Şükür bişey çıkmadı. Diğer söylediklerini de not aldım. Elimden geldiğince herşeye baktırmak istiyorum .İki denemem oldu benden rahim filmi bile istemediler. Problem eşimde diye. Ben artık bidahaki olumsuz olursa (inşallah olmaz tabi) aaa bide buna baksaydık demelerini istemiyorum. Ben elimden geleni yapayımda gerisi Allaha kalmış. Bu hafta bir devlet hastahanesinden randevu aldım bu testleri sorduracam, hsg çektircem. Ortak karyotip ne demek hiç duymamuıştım da bilgi verebilir misin?
Eşim ve benden istenen karyotip testlerinde bir soruna rastlanmadı çok şükür. Nisan ayı basında dondurulmuş embriyolarla 2. denememize başlayacagız inşallah. Çok heyecanlıyım yine, biraz sakinleşmem lazım! Allah herkesin gönlüne göre versin..
Eyer böyle düşünüyorsan o zaman yaptır, yalnız doktorunun da tafsiyesini de dikkata al derim.
Canım öncelikle geçmiş olsun. aynı kaderi paylaşıyoruz. bizim de ilk denememiz şubat bası negatifle sonuçlandı. doktor adet olunca ara histeroskopi yapacam dedi. rahmi inceleyecekmiş neden tutunma olmadı diye.. ben de ilki kadar rahat değilim maalesef.
bende bunalıma girdim 1,5 - 2 yıldır aynı sorunla uğraşmaktan, çözüm yolu aramaktan, internette sürekli doktor, hastalık, bitki kürü araştırmaktan, senin gibi bende ilk negatifimi aldım, doktorum da bizde çok umutluyduk, hatta emindikbu tedavide en önemli unsur pozitif olmak diyor ama işin kötü tarafı ben ilk tedavimdeki pozitifliğimi kaybettim dondurulmuşlarla nisan ayında başlayacak tedavim nasıl sonuçlanacak bilemiyorum artık
Merhaba canim oncelikle nisan ayinda dondurulmuslarinla tedaviye baslayacak missin insallah baslamis ve hatta olumlu sonuc alissindir. Benim az yumurta olustugu icin dondurmaya kalmadi. Ben bu ay baska doktora gidicem bakalim hersey sil bastan olacaktir diye dusunuyorum ne yapalim hayirlisiyla olsun da...Sana da bol sanslar canim Allah emegini bosa cikarmasin kisa zamanda bebeklerimize kavusuruz insallah::))
başladım çok şükür ve pozitif sonucu aldım, Allahım herkese nasip etsin... ama pozitifi almakla bitmiyor, hamileliğin devamı gelecekmi diye sürekli bir korku var şuan 7. haftadayım ama çok tedirginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?