Benim hastaneye yatisim yapildigi gun ablamdan evde ki kur'an imi getirmesini soylemistim. Ilk gece yasin tebareke amme'yi goz yaslari icinde okumustum. Kızım son kez annesini duysun diye. Sonrasinda da psikolojik olarak destek olsun diye yanimdan ayirmadim kur'ani. Bana çarsamba gunu 11 gibi rahim agzi yumusasin diye hap verdiler. Persembe sabah suni sancilari baslattilar aksam 5 te kızımı dogurdum. Ben 6 aylık hamileydim ama kizimin gelisimi olculerinw gore 5 aylikti sadece. Uc haftadir caniszdi icimde doktorlar guzel ve tatli degil o artik bakmasan daha iyi olur dediler. Gormek istiyordum halbuki ama sonra korktum ve bakmadim. Hastanede ebe fotografini cekip zarfin icinde ablama verdi. Oda bankada bi kasada sakliyor. Aylar gecer yillar gecer gormek isterim diye. Birde ben bebegimi kaybetmeden iki gun once ruyamda gordum melegimi. Demek ki ruyamda benimle vedalasmis cigerparem. 3 gece hastanede yattim. Lohusalik kanamam vardi. 5 gun sonra hastanede kontrolum vardi. Ablamla beraber gittik. Ayaklarim geri geri gidiyordu. Senin yasadiklarinin aynisini bende yasadim yani. O aciyi o perisanligi cok iyi biliyorum. Acimiz buyuk. Uzulecegiz elbette. Sen 7 ben 6 ay bir can tasidik icimizde. Hayaller kurduk hazirliklar yaptik. Ama olmadi. Rabbim daha cok sevdi bebeklerimizi. Agla... icinden acini nasil yasamak geliyorsa oyle yasa. Nasil daha kolay hazmedecekswn oyle yap. Ister butun gun sus ister hep ayni seyleri konus. Bende kolu komsuyu gormek istemedim. Ve Allah razi olsun kimse de zorlamadi. Ama bayram gunu gelen misafirler olunca dayanamadim esimle erken ciktik evden. Konusmasan bile sen onlar konusuyor bebek konusu acilmasi bile gozlerinin dolmasina yetiyor. Dini acidan yazdim canim mukemmel bir armagan Rabbim tarafindan. Ama insaniz herseyden ote anneyiz. Uzulmeswk canimiz yanmasa hic anne olurmuyduk? Üzüntumuz meleklerimiz icin degil cunku onlar en guzel yerdeler. Uzuntumuz nefsani aslinda. Cunku kendimize uzuluyoruz. Bebegimizin bizimle olmayisina uzuluyoruz. Teslimiyet gosterip Allahim hamd olsun bebegimi aci cekmeden gunaha bulasmadan yanina aldin diyerek Allahim insaAllah bu dunyada da evlat sevgisini bize tattirirsin diye dua etmeliyiz. Rabbim cok buyuk ve hic bir sey sebebsiz degil. Inan ki bazen aklimdan benim yuzumden mi oldu Rabbim benim isledigim gunahlarim yuzunden mi bebegimi benden aldi dedigim de oldu. Ama bunlar yanlis dusunceler. Her insana bir zaman bicilmis. Bizim can parcalarimizin zamani bu kadarmis. InsaAllah cennetten bizi izlyiyordular. Biz onlari nasil ozluyorsak onlarda bizi ozluyordur insaAllah. Yazacak cok sey var canim. Ayni seyleri yasadigimiz icin cok uzgunum. Ama insaAllah beraber iyilestiririz yaralarimizi.