• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah olmazsın ya hamile duydukça insan daha çok Umut ediyor
Aynen canım. Hele kendi durumunda olan birinin hamiş haberini almak daha da güzel oluyor. :) bir sürü şey kullandım. İnşallah işe yaramışlardır.

Canım ne kullandın bende bu ay denicem bazı seyleri
Yaa ben çok şey denedim.
Öncelikle soğan kürü yaptım rahimde gebeliğe engel bişey varsa temizlesin diye. O bitince incir kürü yaptım. Şimdi de çakşır kökü suyu aldım günde 1 kez içiyorum. Keçiboynuzu özü yiyorum günde 2 sefer birer kaşık. o da hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş. Her sabah aç karnına bi çay kaşığı çörekotu çiğniyorum bi de bayadır folik asit kullanıyorum.

Eşime gelince ona da keçiboynuzu kürü yaptım. Şimdi de E vitamini içiyor. Çakşır kökü suyu içiyo günde 2 sefer. Bi de keçiboynuzu özü yiyor yine günde 2 sefer. Hamile kalırsam neyden olduğunu anlayamayacağım resmen :D

Hamileligi kolaylaştirıyormuş bunu biliyormuydun?
naz2018 naz2018 canım hamilelik planlayınca başlıyor doktorlar genelde 3 ay önce başlanıyor. Hamile kalmayı kolaylaştırmıyor benim bildiğim bebeğin sağlıklı gelişimi için yeterli bulunması gerekiyor o nedenle de hamilelik planlayınca eksiklik varsa giderilsin diye 3 ay önceden başlanıyor.

Vitamin gibi bisey canim ya destek olsun diye folik asit yoksa ben 5 ay ictim daha gecen ay biraktim. Cocugun gelisimi icin ilk 3 ay cok onemli diyorlar folik asite ama kolaylastirma olmaz sanirim etkisi var vucuda onceden takviye yuklemis oluyosun gibi yani
Benim bildiğim depolanmıyor fazlası atıldığı için uzun zaman içmek sorun değil.

Araştırmalar kullananlarin daha kolay hamile oldugunu gösteriyormuş canim.herseye faydasi var.sonucta b vitamini.kan üretimine yardimci oluyor.kansıźliğa iyi geliyor.saç dökülmesine faydali.ben kullanacam.
Tabiki kullan. Folik asit başka nedenlerle de kullanılan bir şey zaten ama hamilelik düşünüyorsan kullanmak faydalı sonuçta

dennisgo dennisgo canim bugün sonucu aldim.tsh 5.15 çiktı.bugün adetimin 4.günü.yumurtlamaya kadar düşer mi sence?
Canım
Daha da yüksekmiş ilaç dozun nasıl? Ne kadar sürede ideal aralığa döner acaba? Bunu bilmiyorum ama 3 ay sonra kesin düşecek doktorlar dozu ona göre veriyor. Hiç 3 aydan kısa zamanda bakılmadı bana tam ne kadar zamanda düştüğünü bilmiyorum o nedenle. Ama bu aya yetişmezse bir dahaki aya yetişir umarım.

İnşallah canımm Allah bizim için en iyi zamanını bilir bakalım o zaman ne zaman

Stresten okuyor canım.
Aslında yanaklarım falan kızarmış vucudum hep sıcaktı bi ara
Tam adet günü vucudum buz gibi oldu o ara anlamıştım da
Adetim sonradan geldi işte.
Hayırlısı olsun canım bende bekliyorum dün sabahtan beri agrım var dun gece ağrı kesici aldim bi kac gune bende olcam galiba şubata devam pes etmeden insallah

Yaa ben çok şey denedim.
Öncelikle soğan kürü yaptım rahimde gebeliğe engel bişey varsa temizlesin diye. O bitince incir kürü yaptım. Şimdi de çakşır kökü suyu aldım günde 1 kez içiyorum. Keçiboynuzu özü yiyorum günde 2 sefer birer kaşık. o da hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş. Her sabah aç karnına bi çay kaşığı çörekotu çiğniyorum bi de bayadır folik asit kullanıyorum.

Eşime gelince ona da keçiboynuzu kürü yaptım. Şimdi de E vitamini içiyor. Çakşır kökü suyu içiyo günde 2 sefer. Bi de keçiboynuzu özü yiyor yine günde 2 sefer. Hamile kalırsam neyden olduğunu anlayamayacağım resmen :KK70:
Kizzzzzz o neee maşallah bizde şimdi keçi boynuzu özü var incir zeytinyağı yapmicam da şu çakışır suyu nu nerden bulurum acep soğan suyu ben bu ay 10 gün yapmıştım:eğlence:

Back
X