• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar aranizda pko olan var mi?
Pko olduğunuz nasıl anlaşıldı?hormon değerlerine bakarak mi?
Bendeki bilgiler şöyle, endokrinden öğrendiğim kadarıyla;

Hormon değerlerinden anlama şekli, lh/fsh 1 civarı olması gerekiyor bu değer büyüdükçe genelde pko oluyormuş. Ayrıca ultrasonla yumurtalıklarına bakıyorlar. Ayrıca İnsülin direncinin %80 nedeni. Aşırı tüylenme şikayetlerinde , adet düzensizliğinde de şüpheleniliyor. Benim endokrin doktoru 5 belirtiden 2 tanesi sende var ama hızlı kilo aldığın için pko var diye değerlendiriyorum derdi. Ama ultrasonda, hormon testlerinde, adet düzenimde bir sorun yok, insülin direncim var çenemde tüylenme vardı. İnsülin direnci geçmek üzere çenemde tüylenme ise bence genetik. Buradaki doktorum da zaten öyle bir şey demedi. Endokrin doktorum hamilelik planlayınca başka hormon testleri yapmıştı, hidroksiprogesteron testi ilk başta biraz yüksek gelmişti, o da pko ile alakalı galiba. Yükseklik biraz da kan verme zamanımla alakalıydı muhtemelen, çünkü son testlerimde normal geldi. Ama sonuç çıktığında buraya dönmüştüm gösteremedim. Normal olduğu için de aramadım doktoru. Bu gelişimde bakar artık.

Son düzenleme:
Lh fsh dan yüksek.onun icin pko oluyormuş.
Östrojen de biraz düsük.yumurtalari gelistiriyormus.

Canim ben yarin hormon tahliline gidecem.en son martta yaptirmiştim.degerlerim iyiydi.
Sonra baska bi doktor bana çok hafif pko var dedi.vajinal ultrasonla.
Simdi yarin gidecem ya.tiroit icin.ins hormonlarim bozulmamistir.bide onlarla uğrasmak beni yıpratir.zaten tsh sorunum var.
Tsh sorunu en kolay çözülecek şey bence ona çok takılma. İlaçla dozunu ayarlayacaklar.. çok daha karmaşık ya da çözümsüz bir sıkıntı olmasın yeter ki..

Bendeki bilgiler şöyle, endokrinden öğrendiğim kadarıyla;

Hormon değerlerinden anlama şekli, fsh/lh 1 civarı olması gerekiyor bu değer büyüdükçe genelde pko oluyormuş. Ayrıca ultrasonla yumurtalıklarına bakıyorlar. Ayrıca İnsülin direncinin %80 nedeni. Aşırı tüylenme şikayetlerinde , adet düzensizliğinde de şüpheleniliyor. Benim endokrin doktoru 5 belirtiden 2 tanesi sende var ama hızlı kilo aldığın için pko var diye değerlendiriyorum derdi. Ama ultrasonda, hormon testlerinde, adet düzenimde bir sorun yok, insülin direncim var çenemde tüylenme vardı. İnsülin direnci geçmek üzere çenemde tüylenme ise bence genetik. Buradaki doktorum da zaten öyle bir şey demedi. Endokrin doktorum hamilelik planlayınca başka hormon testleri yapmıştı, hidroksiprogesteron testi ilk başta biraz yüksek gelmişti, o da pko ile alakalı galiba. Yükseklik biraz da kan verme zamanımla alakalıydı muhtemelen, çünkü son testlerimde normal geldi. Ama sonuç çıktığında buraya dönmüştüm gösteremedim. Normal olduğu için de aramadım doktoru. Bu gelişimde bakar artık.
Senin yumurtlama problemin var galiba canim.ondan pko demek istiyor.çünkü insülin direnci pko ya sebep oluyor ve yumurtlamayı engelliyor.
Benim lh 2.89 .fsh ise 5.89.
Bunlarda bi sıkintı yok.vajinal bakinca hagif pko var dedi.
Kilom zaten var.ama onunla ilgisi yok.tshım yüksek.kıllanma problemim yok.çenemde 1 2 tane çikıyor o kadar.
Adetim de düzenli.yumurtlamam da bi sıkıntı yok.sadece alttan yumurtalikta bi kac kistlesmis yumurta gördü heralde.
Progesteronum da 10 çikmistı.normal dedi.
Ama insülin direncim var galiba.baktirmadim ama.sekerim yazim 105 ti.tatlidan sonra tuzlu.tuzludan sonra tatliya saldiriyorum.sekerli seyleri cok seviyorum.

Tsh sorunu en kolay çözülecek şey bence ona çok takılma. İlaçla dozunu ayarlayacaklar.. çok daha karmaşık ya da çözümsüz bir sıkıntı olmasın yeter ki..
Ben yarin dr a gidecem canim.yarin dr tiroit ilacı verirse bu ay yumurtlamama kadar düser mi?benim en son 4.45 ti.

Ben yarin dr a gidecem canim.yarin dr tiroit ilacı verirse bu ay yumurtlamama kadar düser mi?benim en son 4.45 ti.
Canım hangi hızla düşer bilmiyorum ama sen kendine zaman koyup boşuna strese girme. Ben o zaman 3 ay sonra gittim kontörle düşmüştü ama kaç ayda düştü bilmiyorum tabiki. İlacını iç bak keyfine bu ay olursa ne güzel ama olmazsa da hiç dert etme sonraki aylarda olur ama en azından çözümsüz değil ve daha önce de kaldığın düşünülürse, senin hamile kalmaman için stresten başka bir sorunun kalmayacak ilaca başlayınca.

Canım hangi hızla düşer bilmiyorum ama sen kendine zaman koyup boşuna strese girme. Ben o zaman 3 ay sonra gittim kontörle düşmüştü ama kaç ayda düştü bilmiyorum tabiki. İlacını iç bak keyfine bu ay olursa ne güzel ama olmazsa da hiç dert etme sonraki aylarda olur ama en azından çözümsüz değil ve daha önce de kaldığın düşünülürse, senin hamile kalmaman için stresten başka bir sorunun kalmayacak ilaca başlayınca.
Ya ins bu ay hamile kalirim.canıma yetti.
Gittigim dr lar bisey yok diyip gönderdiler hep.sonra hamile kaldim.bi baktim ki bi tsh degisik.diger aylar 4 kusür sadece o ay 1.39.
Demek ki ben bundan kalamiyormusum.
Iste simdi düserse ben hamile kalırım.ins bu ay duser hemen.

Back
X