- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
Yok canım hormon testlerimde sorun yok. Hiç olmadı son testlerim de bir kaç ay önce yapıldı doktor yine bir sıkıntı görmedi. Bende de fsh;7,8/ lh:6,6/e2 60/prolaktin 13/ tsh 0,48.. bende kanal tıkalı olduğu için olamıyordu dedi doktor bundan sonra o sorun da kalktı bakalım neler olacak :)Senin yumurtlama problemin var galiba canim.ondan pko demek istiyor.çünkü insülin direnci pko ya sebep oluyor ve yumurtlamayı engelliyor.
Benim lh 2.89 .fsh ise 5.89.
Bunlarda bi sıkintı yok.vajinal bakinca hagif pko var dedi.
Kilom zaten var.ama onunla ilgisi yok.tshım yüksek.kıllanma problemim yok.çenemde 1 2 tane çikıyor o kadar.
Adetim de düzenli.yumurtlamam da bi sıkıntı yok.sadece alttan yumurtalikta bi kac kistlesmis yumurta gördü heralde.
Progesteronum da 10 çikmistı.normal dedi.
Ama insülin direncim var galiba.baktirmadim ama.sekerim yazim 105 ti.tatlidan sonra tuzlu.tuzludan sonra tatliya saldiriyorum.sekerli seyleri cok seviyorum.
Endokrin kan değerleri üzerinden bir insülin direnci hesaplıyor ama kilo alınca direnç haliyle artıyor çünkü kan şekerleri bozuluyor, kilo verince direnç geçiyor. Çok kilolu olmak yumurtlama olmadan adet görmeye neden olabiliyor diyor doktor ama o zaman da hormon testlerim iyiydi.