ocuk var m ocuk?

canım bu tur ınsanların ısı bu zaten
oturdukları yerde kırk tılkılerı olur hıcbırının dıgerınden haberı olmaz

yalnız degılsın sadece yapman gereken kulaklarını tıkamak olacak
bende 3 yıllık evlıyım ve 7,5 aylık bır oglum var
ılk 2 yıl hıc cocuk ıstemedık ve bılıncsızce olmaması ıcın korunduk
ama ne benım kısırlıgım kaldı ne de bebek ıstedıgımız ıcın tedavı gordugumuz
hatta tup bebek ıcın para bırıktırdıgımızı bıle soyledıler
azıcık kılo alsam hamıle saklıyor dedıler
ılacla korundugum ıcın bundan sonra cocugum olmayacagını da soyledıler
soylemedıklerı kalmadı sımdı allah bagıslasın bır kuzum var daha sutten kesılmemıs
ama hemen ıkıncıyı dogur da yalnız kalmasın lafları gec kaldınız lafları bıtmedı
nedır mıllette bır dogurtma merakı bende anlamıs degılım

takıyormuyum hayır
sen de takma.
salllllaaaaa.... kaydirigubbakcemile2

herkes aynı durumda canım. bende evlendiğimden beri soruyorlar her defasında daha düşünmüyoruz borç ödüyoruz demekten bıktım bende. benimle birlikte çocuk düşünmeyenler hamile olunca hemen değişiyorlar anlam veremiyorum. bazende kızıyorum benim derdim başımdan aşıyor çocuğuma kim bakacak diyorum. eşimin ailesi çok çirkef bana bunun heryeri yağlanmış çocuk mocuk doğuramaz at bunu çöpe diyen kaynana cadısı oğlunun ameliyatından sonra sustu kaldı. nasıl çatacağını şaşırıyor çocuk bahaneydi. onu bile bahane ederek ayırmaya çalışmıyorlarmı dahada illet oluyorum. çocuk nedir? aşkın meyvesi değilmidir acaba. evliliğin devamı için gereken bir eşya gibi konuşuyorlar. allahıma binlerce şükürler olsun ki eşim beni ben onu çok seviyorum çocuğumuz olursa inş. evin neşesi olacaktır. takmamak lazım bu cahil kişiliksiz insanları. hayat bizim hayatımız kime ne.

bunlar heryerde var canım
insanınpsikoljisini bozuyorlar.

Allahım isteyen herkese nasip etsinn inş.

biz daha 8 aylık evlıyız bıze bıle soruyorlar laelaelaelaelae

sanki yıllardır evlıymıişiz gibi..ki en az 2 sene düşünmüyoruz bakalım ne olacak :P

bugünlerde en nefret ettiğim laf bu neden mi neyse konuya geçiyorumkaydirigubbakcemile4

ben 22 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim evlendikten bi kaç ay sonra etrafımdaki bütün kadınlar komşular karnımı göstererek bide sırıtarak bişey yokmu diye sormaya başladılar bi kaç yıl geçti daha çocuk yapmıyomusun? bebek var mı? gibi sorularla okadar çok karşılaştım ki sıkıntı geldi artık:kızgın: daha geçen gün yine bi kadın bana (samimide değilim) seninle evlenenlerin çocukları yürümeye başladı sen daha düşünmüyomusun dedi kadına bakakaldım:1shok:
yaa neden herkesi bu kadar çok ilgilendiriyo bu konu size neki dimi ama istediğim zaman hazır olduğumuz zaman yaparız çocuk kime ne belki ben 25 yaşımdan önce düşünmüyorum istemiyorum bi tek benim etrafımda mı var acaba böyle insanlar
bide yerli yersiz sormaları çok acayibime gidiyo bide öbür türlü düşünüyorum bu soruyu çocuğu olmayan birisine sorsalar ne kadar acı bişey dimi onun canını ne kadar acıtır hiç bu yönden düşünemiyorlarmafoldumben
bendede pko hastalığı var tedavi görüyorum dr çocuk konusunda bi sıkıntı olmayacağını söyledi ama etrafımdaki insanlar yüzünden sinirlerim bozuldu ya benim çocuğum olmazsa naparım diye
belki bu bazılarına göre büyük bi dertmiş gibi gelmeyebilir ama ben artık bu soruyu duymak bile istemiyoruuuuuuuuuuuuummmm:mymeka:

canım bende 22 yaşımdayım evleneli 2 yıl oldu, 2 yıl daha düşünmüyorum dediğin gibi milletten gına geldi artık. bende herkese müjdemi isterim 2015 te yiğen geliyr diyorum :) millet haa diye kalıyor. 2015 te doğuracağım dediğim günden beri kimse daha birşey sormuyor :) birde bunu dene istersenhihoyyyt

Ben de muzdaribim bundan , sevgiliyken ne zaman nişanlanıcaksınız,nişanladık ne zaman evleniceksiniz,evlendik daha 7 ay oldu,ne zaman çocuk,geç kalmayın yaşın genç değil (27 yim) bu arada,uzar gider bu liste.
Geçen hafta 1 günde 4 kişi sordu ya
:kızgın:,hele bir tanesi zorla birşeyler yedirmeye çalışıyor, yesene canın çekmiştir ,belki hamilesin diye :1shok: ,ne zannediyorlar ki bilmiyorum,ben bilmeyeceğim ne olduğumu onlar bilecek :kızgın: :oklava:

ayy evet banada soruyrlar.hatta kaynanam 2 günde 3 defa bu konuyu açtı.aynı günde 2 defa bir önceki günde 1 defa daha.en son biraz sinirlendim biraz tatlı sert tepki verdim.ondan sonrada soran yokk
borççççççççççç gırtlakta..çocukla mı uğraşacağım ben yaaaaaaa

meraklı ve bır o kadarda tuhaf ınsanlar ısteeee
ben evlendıgım ay hamıle kaldımm
ınsanlar bu seferde aaaa ne kadar cabuk olduu bekleseydınız bıraz dedılerrdelikafadulden
ıster seneler sonra dogur ıster hemen hamıle kal yıne soylencek bıse buluyorlar vallaaa

ben de evlendiktan 10 ay sonra kayınvalidem başladı hem de milletin ortasında söylüyordu en son gene insanlar var kızı o ara boşanmaya çalışıyordu ama henüz sadece aile içinde biliniyordu önce o yapsın sonra ben düşünürüm dedim sonra da yalnız kalınca bu bizim özelimiz bizi ilgilendirir ben sevmiyorum böyle şeyler duymayı diye payladım şimdi darısı başına diyen oldu mu yanımızda yorum bile yapamıyor napaym canım benim annem bile beni ilgilendirmez siz bilirsiniz derken onunkarışmasına kızdım tabi

milletten de söyleyen vardı bir tanesi hele eşimin arkadaşı erkek bi de kayınvalidenin yanında felan bile söyledi münasebetsiz ben de sen bakacaksan yaparız tabi dedim bi daha ağzını açamadı

tersleyin gitsin ben tanıdık tanımadık tersleniyorum valla kime ne benim hayatımdan canım

2 yıllık evliyim 7 aylık kızım var bebek olana kadar ooo tembel cıktı bu cocuk yapmıyor derlerdi simdi yaptık daha cocuk minnacık ikinciyi de yap diyorlar :))) valla bundan kurtulus yok istee..
agzı olan konusuyor ..Bosverr hayat senin bakacak olan sensin ..
hem cocuk dogurmak da marifet değil ona gerekli imkanları saglamadan ve de en önemlisi bir cocugun sorumlulugunu alacak duruma gelmeden yapmak cahilliktir bence ..

Merak etme canım çocuk isteyipte yıllardır çocuğu olmayanlarada can acıtmka için soruyorlar.Sen yine şanslı guruptasın kendin istemiyorsun..

bizde 1.5 senelik evliyiz gören herkez yokmu bebiş dioo
yok kardeşim yooooookkkkk düşünmüyoruzzzzzzzzzz
yarabbim hep aynı şeylerrrrrr:olmaz:

bugünlerde en nefret ettiğim laf bu neden mi neyse konuya geçiyorumkaydirigubbakcemile4

ben 22 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim evlendikten bi kaç ay sonra etrafımdaki bütün kadınlar komşular karnımı göstererek bide sırıtarak bişey yokmu diye sormaya başladılar bi kaç yıl geçti daha çocuk yapmıyomusun? bebek var mı? gibi sorularla okadar çok karşılaştım ki sıkıntı geldi artık:kızgın: daha geçen gün yine bi kadın bana (samimide değilim) seninle evlenenlerin çocukları yürümeye başladı sen daha düşünmüyomusun dedi kadına bakakaldım:1shok:
yaa neden herkesi bu kadar çok ilgilendiriyo bu konu size neki dimi ama istediğim zaman hazır olduğumuz zaman yaparız çocuk kime ne belki ben 25 yaşımdan önce düşünmüyorum istemiyorum bi tek benim etrafımda mı var acaba böyle insanlar
bide yerli yersiz sormaları çok acayibime gidiyo bide öbür türlü düşünüyorum bu soruyu çocuğu olmayan birisine sorsalar ne kadar acı bişey dimi onun canını ne kadar acıtır hiç bu yönden düşünemiyorlarmafoldumben
etrafımdaki insanlar yüzünden sinirlerim bozuldu ya benim çocuğum olmazsa naparım diye
belki bu bazılarına göre büyük bi dertmiş gibi gelmeyebilir ama ben artık bu soruyu duymak bile istemiyoruuuuuuuuuuuuummmm:mymeka:

Ayni ben yemin ediyom....:delphin:
Bende 22 yasindayim ve bu yaz 4 yillik evliyim...

Bide hafif bol bisey giyince...."Hamilemisin?!" diye
gelen sorular...gina geliyo....:sinifsinif:
Kendi aralarinda bide fisildasmalar, "Hamile galiba" felan diye...

Kusacam artik...kimeneyse anlamiyomki...:olmaz:

bana da çok soran oluyor. kafamı bozanlara:

" çok istiyorsan sen yapta. seninkini sevelim" diyorum geçiyorum:delphin:

Ahh be bendede çok var o dediklerinden.Yaa daha 18 aylık evliyiz gören soruyor görmeyende arayıp soruyor.Birgün işe gitmesem ne oldu neyin var niye gitmedin hamilemisin.Bende bıktım yaaa.Doğursam onlarmı bakacak acaba.
Eşimle tanıştık çıkıyoruz gören soruyor ne zaman istemeye gelecekler.ıstemeye geldiler ne zaman söz nişan.Nişanlandım düğün ne zaman.Evlendim çocuk ne zaman.Ne meraklı şu insanlar yaaa anlamıyorum

annem dahil olmak üzere bende bu konuda soru soranlara deli oluyorum. yaz sonuda 6 yılım dolacak. ama bazı nedenlerden ertelemek zorunda kaldık. her gören aynı şeyi soruyor. kilo aldım göbeğim çıktı. herkes hamilemisin diyor. yok göbek diyorum. anneme de komşuları arkadaşları her gödüğünde soruyormuş. olmuyor çocukları de diyorum anneme. çocuğum olunca verecem llerine çok sordunuz alın bakın dicem. milletin işi gücü yok bunu takip ediyor.

bendede pko hastalığı var tedavi görüyorum dr çocuk konusunda bi sıkıntı olmayacağını söyledi ama etrafımdaki insanlar yüzünden sinirlerim bozuldu ya benim çocuğum olmazsa naparım diye

yok heryerde var bu densizlerden:delphin:
al kazmayi vur beline, kasden yapiyolar sanki:mymeka:

böylelerine aslında diyeceğim bi laf var denk gelmiyor ki...

x :Çocuk varmı çocuk ?

ben : yok canım, sopa var sopa yermisin...
:oklava::mymeka:

bana da neler söylemişlerdii
hele kayınvalidem :1ninca:
-çocuk yapmıyonuzmu
-torun istiyoruz
-bak şu yeni evlendi hemen doğurdu hatta büyüttü
-siz tembelsiniz
neler neler ben hep nasip kısmet dedim çok sinir oluyordum
-hemen yapın bak sonra olmaz gib cahilce laflar...

boşver canım Allah verdikten sonra istediğin zaman verir...

Sanirim herkesin etrafinda var, yani biri de cikipta benim etrafta boyle insanlar yok derse sasiririm inan.
Hatta bazilari tam artist lafi kiviriyor; yok seni ruyamda gordum de hamileydin yoksa var mi birseyler. Allahim yarabbim yaa. :roflol:

Back
X