ocuklarmzn isimleri...

Emine

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
1.598
13
318
48
buradaki konum cocuklarimiza isimlerini kim verdi ve neden o isim???konusalimmi??yerimseniben
benim oglum Ebubekir.....beyim verdi Peygamber efendimizin en yakin arkadasi oldugundan...
kizlarim.....ümmügülsüm....ben kendim üc isim secmistim biri zeynep,sevde yada ümmügülsüm...kizim Ambulansda dogdu ve hemen ora
da ismi ne olacak sordullar bende ümmügülsüm dedim...ama ona yakisiyor....Şenizdiger kizim Rabia.....Hz.Rabia´nin hayatini ve filmini izledikten sonra ona karar verdik.....Şeniz
Ailelerimiz de bu isimler yok desem olur....sadece bir tane daha ümmügülsüm var.....

Oğlum Yusuf, eşimin amcasının adı aynı zamanda benim çok yakın bir dostumun adı.
Kızım Bilge, kız kardeşimin adını verdim kızıma O'da benimkini verdi. Eşimde sağolsun hiç kırmadı bizi, bende O'nu kırmamıştım tabi...
Şimdilerde 20-25 sene sonrayı düşünüyorum torunlarımın isimlerini...

Oğlum Yusuf, eşimin amcasının adı aynı zamanda benim çok yakın bir dostumun adı.
Kızım Bilge, kız kardeşimin adını verdim kızıma O'da benimkini verdi. Eşimde sağolsun hiç kırmadı bizi, bende O'nu kırmamıştım tabi...
Şimdilerde 20-25 sene sonrayı düşünüyorum torunlarımın isimlerini...

Allah bagislasin canim....ikisinde cok güzel isimleri var....Şeniz
evet torunlari bende merak ediyorum insaallah görürüz o günleri....:1hug:

benim oğluşumda anıl mete anılı 7 aylıkhamileyken keybettiğim erkek kardeşim istiyordu mete yide eşim istedi

Hilal Süverçe adı kızımın..
ben koydum ismini zaten 3 aylık hamileyken babasından ayrılmıştık dogurdugumdan haberi bile yoktu...
Ben sadece SÜVERÇE olsun istiyordum ama duyulmuş bi isim olmadıgı için annemler yarın öbürgün okulda sokakta arkadaşları dalga geçer yok serçe yok güvercin derler çok istiyosan 2 isim koy dediler...
bende tamam dedim ama ilk isim ne olacak bi türlü bulamadık hoca ismini koymaya geldiginde birden agzımdan Hilal Süverçe olsun lafı çıktı ve Hilal Süverçe oldu...
:kahve:

Hilal Süverçe adı kızımın..
ben koydum ismini zaten 3 aylık hamileyken babasından ayrılmıştık dogurdugumdan haberi bile yoktu...
Ben sadece SÜVERÇE olsun istiyordum ama duyulmuş bi isim olmadıgı için annemler yarın öbürgün okulda sokakta arkadaşları dalga geçer yok serçe yok güvercin derler çok istiyosan 2 isim koy dediler...
bende tamam dedim ama ilk isim ne olacak bi türlü bulamadık hoca ismini koymaya geldiginde birden agzımdan Hilal Süverçe olsun lafı çıktı ve Hilal Süverçe oldu...
:kahve:

cok güzel bir isim :1hug:bende simdiye kadar hic duymadim.....Allah bagislasin...kiziniŞeniz

benim Allah bağışlarsa 2 tane çocuklarım var oğlumun adını eşimin babası koydu ilk torun olunca malum bir şey diyemedik ismi (aycan) biz halada pek beğenmiyoruz oğlumunda hoşuna gitmiyor ismi bazı kız çocuklarında duyduğu için kızımın ismini ben koydum kayınpeder bunada karışmak istedi ama ben izin vermedim kızıma hamileyken rüyamda görmüştüm ismini ceyda koymuştum ve rüyanın çok etkisinde kalmıştım onun için ismini(ceyda) koydum:asigim::asigim:

benim oglumun adı eray.ben istedim bu ismi,çünkü oğlum babasının kopyası çok benziyor,,isimleride benzesin istedim,babasıda kabul edince koyduk....

ilk çocuğuma hamileyken,herkes senin kızın olacak dedi..............ama eşim tutturmuştu,erkek olacak adıda aliosman olacak diye.........eşimin biz nişanlanmadan çok kısa bir süre önce kaybettiği dedesinin adıydı.bende dinimizede uygun olduğu için kabul ettim.ikinci oğlumun adınıda ben p.e.adı diye mustafa istedim eşim pek istemedi metehan da olabilir diyoduk.9 ay metehan olsun dedik ama benim içim hiç rahat değildi mustafa istiyodum,ama eşimide kırmak istemedi ismi metehan olacaktı.....doğum yaptım sezeryanla,ebe oğlumun sünnetli doğduğunu söyleyince eşim bu işte var bir hayır diyip nufüs cüzdanını çıkartmış adıMUSTAFAyerimseniben

benim Allah bağışlarsa 2 tane çocuklarım var oğlumun adını eşimin babası koydu ilk torun olunca malum bir şey diyemedik ismi (aycan) biz halada pek beğenmiyoruz oğlumunda hoşuna gitmiyor ismi bazı kız çocuklarında duyduğu için kızımın ismini ben koydum kayınpeder bunada karışmak istedi ama ben izin vermedim kızıma hamileyken rüyamda görmüştüm ismini ceyda koymuştum ve rüyanın çok etkisinde kalmıştım onun için ismini(ceyda) koydum:asigim::asigim:

Allah bagislasin cani.....:1hug:kizinin ismi cok güzel simdiye kadar duymadimyerimsenibenoglunun ismide güzel, evet biraz öyle oluyor ilk torunlarda....ben hic sordurmadim cünkü yanimizda degiller onun icin biz bu isimleri verdik dedik kabullendiler:utangac:

büyük oglumun YALÇIN eşimin babası bıraktı küçügün MUHAMMED YUSUF eşimle beraber bıraktık allah cümlemizin çocuklarını anne babalarını bagışlasın isimleriyle uzun ve mutlu bir ömür yaşasınlar inşALLAH.

benim iki tane oglum var

cihan
caner

ikisinide babalari koydu bende begenirim ama ben baska istiyordum zamaninda

simdide cok yakisiyor onlara

gerci simdi koysam isimlerini

cihan inat olurdu 10 yasinda
caner sinir olurdu 8 yasinda

Back
X