Oda arkadaşı problemi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence diğer oda arkadaşınıza da çok güvenmeyin. Aranızda birşey geçmedi ise ortak arkadaşınız laf taşıyor olabilir. Eğer doğrudan bir kötü davranışı yoksa size nasıl davranıyorsa öyle davranın saygıyı koruyun ama mesafe köyün geçin.

Of aynı benim toksik oda arkadaşım gibisiniz. Biz de 3 kişi aynı odayı paylaşıyorduk. İkimiz çok iyi anlaşıyorduk ama diğer kızı dışarıda vakit geçirecek kadar yakın görmüyorduk. Oturuşu kalkışı sohbeti sarmıyordu ama odada mecburen saygıdan da olsa konuşuyorduk. Dışarı çıktığımızda bize trip atar zorla olduğumuz yere gelmeye falan kalkardı. Kimse sizinle vakit geçirmek zorunda değil insanları rahat bırakın.

Bence sizden elektrik alamamış, frekanslar uyuşmamış. Direkt size karşı terbiyesizliği saygısızlığı olmadıkça üstünde durmayın bence.

Karart gözünü, kır gururunu ve al karşına konuş. Acaba sana karşı bir suç mu işledim, neden bana bozuk atıyorsun lütfen söyler misin falan de. Aynı odada kaldığınızı, kendini tuhaf hissettiğini ve bu durumun seni üzdüğünü söyle. Eğer bu safiyane tutumunuza karşı hala aynı tavırdan vazgeçmezse, siz ona bin beterini yapın. O zaman kendi kaçacak delik arasın.
Bence sakın gururunu falan kırıp konuşmaya kalkma. Laftan anlayacak bi insan olsaydı zaten bu raddeye gelmezdi. Ona ayna ol ve onun gibi davran. Neden peşinde koşacaksın? O koşsun

Yurt olsun ev olsun bu 3 kişi kalma durumunda bu durum kaçınılmaz gibi. 2 ya da 4 kişi olsa daha iyi sanki. İyi anlaşmayı önemsiyorsanız kibarca konuşabilirsiniz. Takmamayı becerebilecekseniz diğerini de görmezden gelmeye çalışın dicem ama öyle de zor 🙁

Of aynı benim toksik oda arkadaşım gibisiniz. Biz de 3 kişi aynı odayı paylaşıyorduk. İkimiz çok iyi anlaşıyorduk ama diğer kızı dışarıda vakit geçirecek kadar yakın görmüyorduk. Oturuşu kalkışı sohbeti sarmıyordu ama odada mecburen saygıdan da olsa konuşuyorduk. Dışarı çıktığımızda bize trip atar zorla olduğumuz yere gelmeye falan kalkardı. Kimse sizinle vakit geçirmek zorunda değil insanları rahat bırakın.
Yalnız şöyle bir şey var diğer kızla biz gayet iyi anlaşıyoruz o olmadığı zaman da güzel vakit geçiriyoruz.Sorun diğer kızda,diğerinin benimle bir problemi yok zaten.

İyi geceler kızlar öncelikle.
3 kişilik özel bir yurtta kalıyorum.Kızlardan biriyle gayet iyi anlaşıyorum,konuşuyoruz ama diğeri bana garip davranıyor.Odaya giriyorum bir hoş geldin bile demiyor.Mesela bir gün o iyi anlaştığım kızla odadaydık onun dersi vardı ama benim de odada olduğumu biliyordu diğer kızı aradı hadi yemeğe gel diye beni aramadı.Bir yere gidiyorlar beni hiç çağırmıyor bana soğuk davraniyor.Aramızda kötü bir olay da olmadı.Ama bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık kafayı yemek üzereyim.Konuşun demeyin çünkü sert dengesiz bir insan muhattap da olmak istemiyorum.Ne yapmalıyım?
Herkes birbiriyle iyi geçinecek diye bir şey yok ki.
Takılma, devam et hayatına. Ayrıca yemeğe çağırma olayında da tek tek aranmaz ki kişiler. O an yanında olan arkadaşın hadi gel yemek yiyeceğiz diyebilirdi.

3 kişilik özel bir yurtta kalıyorum.Kızlardan biriyle gayet iyi anlaşıyorum,konuşuyoruz ama diğeri bana garip davranıyor.Odaya giriyorum bir hoş geldin bile demiyor.Mesela bir gün o iyi anlaştığım kızla odadaydık onun dersi vardı ama benim de odada olduğumu biliyordu diğer kızı aradı hadi yemeğe gel diye beni aramadı.Bir yere gidiyorlar beni hiç çağırmıyor bana soğuk davraniyor.Aramızda kötü bir olay da olmadı.Ama bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık kafayı yemek üzereyim.Konuşun demeyin çünkü sert dengesiz bir insan muhattap da olmak istemiyorum.Ne yapmalıyım?
sert dengesiz bir insan, muhatap olmakta istemiyorum ama bana soğuk davranıyorlar diye üzülmeniz sizinde dengesiz olduğunuzu gösterir yalnız

Senden elektrik alamamış demek, bazı insanlar hiç tarzınız olmaz ya öyle bişey demekki. Doğal olduğun gibi davranmaya devam et, kimse kimseyi sevmek zorunda değil, saygılı olun yeter

Yalnız şöyle bir şey var diğer kızla biz gayet iyi anlaşıyoruz o olmadığı zaman da güzel vakit geçiriyoruz.Sorun diğer kızda,diğerinin benimle bir problemi yok zaten.
Ee o varken seni davet etmiyor işte. Beraber takılmayı daha çok seviyorlar. Herkesi her yere çağırmak zorunda mıyız

Ben ona hep elimden geldiğince iyi davranmaya çalıştım.Bazen yemekhaneye inmeye üşenirdi,gidip yemeğini ben alırdım.Evine gider,hep sorarım ne zaman geleceksin;sınavın nasıl geçti felan.O ise zaten bana hiç sormuyor bir şey ne bir hal hatır,ne bir şey.Varsa yoksa diğeriyle muhattap oluyor.Kötü bir şey de yapmadım ha.

Önce bir konuşmak daha iyi. İnsanlar önce konuşarak bir şeyleri halletmeli.
Karşıdaki kişi konuşarak halledecek bi insan olsaydı konu sahibine zaten böyle hissettirmedi. En başından beri kız böyle olsa evet konuşulmalı derim. Fakat konu sahibi zaten yakın davranmaya çalışmış artık daha neyi konuşacak? O tür insanları iyi bilirim. Konuşunca kendini bişey sanacak totosu biraz daha kalkacak. Hiiiç gerek yok milletin egosunu tavana ulaştırmaya.

Karşıdaki kişi konuşarak halledecek bi insan olsaydı konu sahibine zaten böyle hissettirmedi. En başından beri kız böyle olsa evet konuşulmalı derim. Fakat konu sahibi zaten yakın davranmaya çalışmış artık daha neyi konuşacak? O tür insanları iyi bilirim. Konuşunca kendini bişey sanacak totosu biraz daha kalkacak. Hiiiç gerek yok milletin egosunu tavana ulaştırmaya.
Tam olarak evet bu.Ben elimden geleni yaptım hatta bir ara acaba benle küs mü diye yoklamak için markete gidiyorum bir şey ister misin diye sorduğum bile oldu,konuşmak için atmadığım takla kalmadı yani.

Ee o varken seni davet etmiyor işte. Beraber takılmayı daha çok seviyorlar. Herkesi her yere çağırmak zorunda mıyız
Hayır o iyi anlaştığım kişi hatta dedi sen de gel diye benim moralim bozulduğu için gitmedim.Ki kendisi beni arar hadi yemeğe gidelim vs. Diye.Diğer oda arkadasim beni dusunuyor yani.

Peki ya konu sahibi pasif agresif tavır sergilediğinde ( ki karşı taraf gibi davranmaya çalışırsa öyle yapmış olur) ortamda ki tansiyon daha da yükselirse? Önce bir adam akıllı konuşsun, bir sorun olmadığını sordun. kız tutumunda aynı devam ederse, işte o zaman aynı tavrı alsın.

Çok basit görmezden gel yok say , çünkü aynısını insanlara yapmazsan anlayamazlar. Diğer arkadaşına tek kelime bile etme bu konu hakkında sakın. Yorumda bile bulunma bişey sorsa onunla da aranız o saftirik yüzünden bozulmasın :)

Size ısınamamış olabilir sevmemiş olabilir aynı odada kalıp herkes birbiriyle süper olacak diye bir şart yok. Saygısızlık olmuyorsa sınırları ihlal etmiyorsa bırakın kendi haline konuşmayın da bu konuyu. Yurtta başka arkadaşınız yok mu peki ?

Peki ya konu sahibi pasif agresif tavır sergilediğinde ( ki karşı taraf gibi davranmaya çalışırsa öyle yapmış olur) ortamda ki tansiyon daha da yükselirse? Önce bir adam akıllı konuşsun, bir sorun olmadığını sordun. kız tutumunda aynı devam ederse, işte o zaman aynı tavrı alsın.
Sanmıyorum tansiyonun yükseleceğini. Yükselirse de karşı taraf düşürmeye çalışsın. Neden sürekli uğraşan konu sahibi oluyor ki?

Sanmıyorum tansiyonun yükseleceğini. Yükselirse de karşı taraf düşürmeye çalışsın. Neden sürekli uğraşan konu sahibi oluyor ki?
Aslında ben onun yerinde olsam, madem kendimi çok dışlanmış hissediyorum, ve konuşmakla halledemiyorum odamı değiştirirdim. Tek başına kalabileceği oda falan vermiyorlar mı yurtta?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X