Oda arkadaşımla yaşadığım sorun.

Çekiniyorum açıkçası doğruyu söyleyim ama sanırım başlayacağım
Sizi bu anlamda pasif gördükçe tepenize biner tepiniiir tepinirrr durur. Ablanı dinle yivrum. Kendi hakkınızı savunmaya çekinmeyin hiç. Sınırını, haddini bilsin. Kimseye eziyet etmeye, şımarık şımarık davranmaya hakkı yok. Ortak kullanıyorsunuz sonuçta duracağı yeri, yapamayacağı şeyi bilsin, öğrensin. Kavga etmeyin ama acı-tatlı orta kıvamda bir dille uyarınızı yapın derim.

Sizi bu anlamda pasif gördükçe tepenize biner tepiniiir tepinirrr durur. Ablanı dinle yivrum. Kendi hakkınızı savunmaya çekinmeyin hiç. Sınırını, haddini bilsin. Kimseye eziyet etmeye, şımarık şımarık davranmaya hakkı yok. Ortak kullanıyorsunuz sonuçta duracağı yeri, yapamayacağı şeyi bilsin, öğrensin. Kavga etmeyin ama acı-tatlı orta kıvamda bir dille uyarınızı yapın derim.
Teşekkür ederim mesela bunu diğer iyi anlaştığım oda arkadaşım da farketmiş evet diyor kendisi her şeyi uyarıyor ama aynılarını yapıyor diyor o da huzursuzluk çıkmasın diye uyarmamış

idareye sıkıntınızı anlatarak oda değiştirme talebinde bulunun

Teşekkür ederim mesela bunu diğer iyi anlaştığım oda arkadaşım da farketmiş evet diyor kendisi her şeyi uyarıyor ama aynılarını yapıyor diyor o da huzursuzluk çıkmasın diye uyarmamış
Iyi niyetli fakat yersiz bir karar maalesef. İlk baştan sizi ölçüp tartar. Baktı ki ses eden yok ipini koparmış danalar gibi özgür davranır. Sınırınızı çizin daha da geç kalmadan. Rica ederim.

idareye sıkıntınızı anlatarak oda değiştirme talebinde bulunun
Sırf bi kişi için oda değiştirmem o değiştirsin diğer ikisi ile iyi anlaşıyorum çünkü burdan daha beter yere düşme tehlikesi var.

Asla yardımsever değil bu arada mesela şunu açamadım ya açar mısın diyorum hemen bir bahane uyduruyor gıcık çok gıcık bu arada bu konuyu görmesi için yazdım utanıp sıkıldığım yok görsün çok sinirlendirdi beni çünkü cinlerim tepemde

Sırf bi kişi için oda değiştirmem o değiştirsin diğer ikisi ile iyi anlaşıyorum çünkü burdan daha beter yere düşme tehlikesi var.
Nereye gidersen git evin gibi rahat olmaz zaten,4 yıl kaldım ben de arkadaşlarımla anlaştığım halde çok huzurlu olmuyor

O nasıl seni uyarıyorsa sen de onu uyar,senden dişli olduğunu fark ederse nefes almana bile yorum yapma cesareti bulur.Altında kalma,tartışmadan da yapabilirsin bunu.

Arkadaşlar merhaba benim bir derdim var ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim ve bir kykda 5 kişilik odada kalıyorum sorun oda arkadaşımın birisiyle yaşadığım sorun ya da bana sorun geliyor lütfen yardım edin şöyle başlayayım bu kız tabiri caizse ota. uyarıyor ama kendisi her şeyi yapıyor örnek vereyim montumu askılığa asmıştım onu oraya asma al başka yere as dedi neyse dedim telefonun yanlışlıkla sesi açıldı kapat hemen dedi uyuyormuş -odada film izliyorlar kulaklıksız ve gece- yine ses etmedim kendisi ise diğer kızlarla gecenin 12 sinde kahkaha atıyor odada ve ben uyuyamıyorum ama uyarmadım en ufak dağınıklıkta uyarıyor ama kendileri daha dağınık yedikleri şeyin bulaşığı 5 gün aynı yerde duruyor bizim her şeyimiz temiz bu arada bunu diğeri de farketmiş ama huzursuzluk çıksın istemiyormuş ama artık gerçekten sinirim bozulmaya başladı ses etmedikçe tepeme çıkıyor lütfen akıl verin.
E sizde uyarin. Niye sesinizi cikarmiyorsunuz ki?

Asla yardımsever değil bu arada mesela şunu açamadım ya açar mısın diyorum hemen bir bahane uyduruyor gıcık çok gıcık bu arada bu konuyu görmesi için yazdım utanıp sıkıldığım yok görsün çok sinirlendirdi beni çünkü cinlerim tepemde
Konuyu nasil gorecek kadinlar kulununde uye adiniza kadar biliyor mu ?

hemen buna başvurmayın zaten kyk olduğu için kolay olmaz diye biliyorum

yalnız onu sizde uyarın öyle sorun çıkmasınla olmaz
kavga etmeyin tabiki normal konuşun.. yalnızsınız oralarda aman diyim

Arkadaşlar merhaba benim bir derdim var ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim ve bir kykda 5 kişilik odada kalıyorum sorun oda arkadaşımın birisiyle yaşadığım sorun ya da bana sorun geliyor lütfen yardım edin şöyle başlayayım bu kız tabiri caizse ota. uyarıyor ama kendisi her şeyi yapıyor örnek vereyim montumu askılığa asmıştım onu oraya asma al başka yere as dedi neyse dedim telefonun yanlışlıkla sesi açıldı kapat hemen dedi uyuyormuş -odada film izliyorlar kulaklıksız ve gece- yine ses etmedim kendisi ise diğer kızlarla gecenin 12 sinde kahkaha atıyor odada ve ben uyuyamıyorum ama uyarmadım en ufak dağınıklıkta uyarıyor ama kendileri daha dağınık yedikleri şeyin bulaşığı 5 gün aynı yerde duruyor bizim her şeyimiz temiz bu arada bunu diğeri de farketmiş ama huzursuzluk çıksın istemiyormuş ama artık gerçekten sinirim bozulmaya başladı ses etmedikçe tepeme çıkıyor lütfen akıl verin.
sen karşılığını vermediğin sürece daha çok üzerine gelecek egosunu besliyor böyle sesin çıksın ezdirme kendini

Ya sabır çekme tüm çirkefliğinle üstüne yürü gerekirse küçük bir tehdit et! Seni yumuşak görmüş bir de inadına istemediği şeyleri yap her şeyi dağıt! Başka türlü yola gelmez seni oyuncağı bellemiş!

Gerçekten öyle arkadaşlar sessiz sakin gibi duruyor ama öyle biri asla değil gıcık sinsi bir şey dayak istiyorum diyor resmen

Siz de uyarın hatta diyin ki böyle sürekli birbirimizi uyararak bir yere varamıyoruz bazı kurallar belirleyelim ve uyalım. Mesela şuraya montlar ve bornozlar asılmasın. Odada yemek çöpü bırakılmasın. Oda düzenli toparlansın. Hatta düzeni sağlayacak haftalık bir kişi belirlenebilir.

belli bi yaşa kadar başıma ne geldiyse ben sessiz kaldığım aman tadımız kaçmasın diye laf etmediğim için geldi
alttan aldığım için geldi
hep sabrettiğim için geldi
ne zamanki yeter artık deyip tepki göstermeye başladım
beni huzursuz edeni ben daha çok huzursuz etmeye başladım
o zaman bişiler dengeye oturdu insanlar beni eskisi gibi üzemez oldu
seni huzursuz etmekten çekinmeyeni sende huzursuz edeceksin kardeşim
bende zamanında yaşadım benzer şeyleri benimde böyle bi ev arkadaşım oldu
sonunda öyle bi kavga ettimki korkusundan o gece eve gelmedi ve ertesi gün valizini toplaması için
2 arkadaşını gönderdi
karşıma çıkmaya cesaret edemedi

Back
X