• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda sıcaklığı

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Çatı katında otıruyoruz. Güney cepheli ve aşırı nemli. Su içinde kalıyoruz bütün yaz. 3 aylık bebek var evde. Sabah bebeğim saat 5 te uyandı. Çok terlemişti. Üzerinde incecik tek kat tulum vardı. Ben de eşime dedim.sıcaklık olayına çözüm bulmalıyız. Yıllardır söylüyorum zaten. Eşim klima karşıtı. Ne arabada ne otelde klima açmaz. Ağustos sıcağında memlekete kliması 16 saat gider geliriz. Dolayısıyla eve de kesinlikle sokmam dedi. Klima hasta ediyormuş onu. Bir defa bir otelde yaz ortasında 2 dk açtım diye senelerce konuştu. Geçen yıllarda kabinli iyonizerli vantilatör almışrım. Onu da kapatınca daha çok terlettiği için açtırmıyor. Sabah 5 te saatlerce bunun kavgasını yaptı. Tek dediğim bu sıcaklığa bir çözüm bulmamız lazım. En azından bebek için. Git ne b. k yersen yedrn başladı gerizekalı, öküz, beyinsiz saydı da saydı. Üstelik biz öğretmeniz ya. Trafiktede böyle. Öndeki sinyal vermesin yada azcık yavaş gitsin gerizekalı yürü, aptal herif.... Ben kötü birşey demedim ki diyorum bu defa sesimi ve konuşmamı taklit edip dırdırcı pisliksin diyor. Çok yoruldum. Neden insanlar yoldan geçen yabancıya nazik davranırken, lütfen derken, eşlerine, çocuklarına, anne babalarına böyle yapar. Bu kadar kolay mı kırmak insanı.

Vallaha kırılmaktan kırmaktan buyuk sorunlar var
Adam size hakaret etmiş saygı yok
Kavga edilir tartışılır da hakarete gitmesin kendi adıma ben buna aşırı derecede takardım da bu adam birden saygısıza bağlamadı....

Daha önce de böyledir diye düşünüyorum çocuk yapmışsınız ve hala sadece kırmak bu kadar kolay mı diyorsunuz

Kesin dille oturup konuşun hatta gözlerinizi belerterek konuşun
Eş olabilirsiniz ama sınır var bir sınır var ikiniz hala bireysiniz

Bir de ben de klimanın aman aman bebek için sağlıklı olduğunu düşünmüyorum başka bir çözüm bulunabilir

Tecrubesiz olduğumdan fikir veremicem 3 aylık bebekmiş

Çocuğuna bile acımıyor mu bu adam. Klima almıyorsa paşam evi değiştirsin. Bu ne böyle

Vallaha kırılmaktan kırmaktan buyuk sorunlar var
Adam size hakaret etmiş saygı yok
Kavga edilir tartışılır da hakarete gitmesin kendi adıma ben buna aşırı derecede takardım da bu adam birden saygısıza bağlamadı....

Daha önce de böyledir diye düşünüyorum çocuk yapmışsınız ve hala sadece kırmak bu kadar kolay mı diyorsunuz

Kesin dille oturup konuşun hatta gözlerinizi belerterek konuşun
Eş olabilirsiniz ama sınır var bir sınır var ikiniz hala bireysiniz

Bir de ben de klimanın aman aman bebek için sağlıklı olduğunu düşünmüyorum başka bir çözüm bulunabilir

Tecrubesiz olduğumdan fikir veremicem 3 aylık bebekmiş
Ben de klimaya karşıyım, küresel ısınma dolayısıyla. Tek istediğim hayat kalitemizi artıralım. Gerçekten özellikle besleme aşamasında ter içinde kalıyoruz.

Çocuğuna bile acımıyor mu bu adam. Klima almıyorsa paşam evi değiştirsin. Bu ne böyle
Ev değiştirme şu anda bizim için maddi açıdan mümkün değil.
Niye bir tek eşinizin kararı ile alıyorsunuz ya da almıyorsunuz ? O karşı ama siz değilsiniz . Onun olmadığı odada çalıştırın . Bebekler için 22-23 dereceden yukarı sıcaklık iyi değil demişti doktorumuz.
Ben klima konusunda ısrarcı değilim. Normalde zaten küresel ısınma dolayısıyla karşıyım. Ama şu anda oda, sabah saat 9 da 27 derece. Öğleden sonra full güneş geliyor. Ortak çözüm bulmak istedim sadece. Koridora mı taksak dedim. Portatif klima baktım, kimse memnun değil. Dün internetten de okudum bebekler için yüksek sıcaklık zararlıymış diye. Ama

Ablacım kendinize bir gelin gözünüzü seveyim klimaya varana kadar tonla sorunun içindesiniz. Derdiniz gerçekten sıcaklık mı ? Adam sana hakaret ediyor adam seni çocuğunu düşünmüyor adam saygısız ve seviyesiz. Sinirim bozuldu sabah sabah ya ne demek pisliksin ya siz iyimisiniz bu davara neden bu kadar taviz

Ablacım kendinize bir gelin gözünüzü seveyim klimaya varana kadar tonla sorunun içindesiniz. Derdiniz gerçekten sıcaklık mı ? Adam sana hakaret ediyor adam seni çocuğunu düşünmüyor adam saygısız ve seviyesiz. Sinirim bozuldu sabah sabah ya ne demek pisliksin ya siz iyimisiniz bu davara neden bu kadar taviz
Şu anda onun terbiyesizliği, saygısızlığı hiç umrumda değil. Tek derdim bebişimin rahatlığı. Defalarca konuştum, herhangi bir şey değişmedi. Bebek büyüyünce de aynı şekilde devam ederse, boşanırım biter gider.

Kadın öğretmenler neden böyle aciz ya
Ben inanamıyorum buna
Eşiniz kadar kazanıyorsunuz
Neden bu kadar acizsiniz ya
Benim gözlemlediğim
Bu formda evhanımları dahil hiçbir grup kadın öğretmenler kadar ezilmiyor
Konu para değil ki. Normalde kesinlikle aldığım hiçbir şeye karışmaz aslında. Hatta maaşını ben hesabıma atarım. Onun ödemelerden haberi bile olmaz ama klma, vantilatör tarzı şeylere gıcığı var. Gece camı açıp yatmaya karşı. Sanırım aileden gelen birşey. Ben yazları aşırı sıcak iç Anadolu çocuğuyum. Sürekli camlar açık uyuruz. O doğu Karadeniz yayla çocuğu. Zaten yazın da serin bir yer. 10 senede yazın gece cam açmayı zor kabul ettirdim.
..

Konu para değil ki. Normalde kesinlikle aldığım hiçbir şeye karışmaz aslında. Hatta maaşını ben hesabıma atarım. Onun ödemelerden haberi bile olmaz ama klma, vantilatör tarzı şeylere gıcığı var. Gece camı açıp yatmaya karşı. Sanırım aileden gelen birşey. Ben yazları aşırı sıcak iç Anadolu çocuğuyum. Sürekli camlar açık uyuruz. O doğu Karadeniz yayla çocuğu. Zaten yazın da serin bir yer. 10 senede yazın gece cam açmayı zor kabul ettirdim.
..
Para bir güçtür yaptırım gücüdür en azından
Hakarete uğruyor buna sesiz kalıyorsınız
Eşiniz sizin istemediğiniz bir davranışı yaptığında size saydığı hakaretlerden kaçta kaçını eşinize uygulayabilirsiniz
Size saygısı yok
Ağzı çok çirkin kadına insana saygısı olmayan biri

• Beğen
Reactions: JES
Bu dediklerinize katılıyorum gerçekten. İnsana saygısı yok aslında. Lafa gelince sineği bile incitmem der. En kötüsü bu aslında. Yaptığının farkında değil. Ona göre ben hakettim, trafikte öndeki hakettim, markette kasiyer haketti.

Şu anda onun terbiyesizliği, saygısızlığı hiç umrumda değil. Tek derdim bebişimin rahatlığı. Defalarca konuştum, herhangi bir şey değişmedi. Bebek büyüyünce de aynı şekilde devam ederse, boşanırım biter gider.
Umurunuzda olmadığı çok belli. Böyle bir adam o çocuğa nasıl örnek olacak. Bebişinizin rahatlığını düşünüyorsunuz helal olsun ama önce bir kendinden başka kimseyi düşünmeyen eşinize taviz vermeyin ve ondan koruyun. Bakın bakalım bebiş de sizde nasıl rahat edersiniz. Bu adam 2 günde böyle olmadı belli ki hep böyle biriydi. Konu başlıklarınıza baktım dedim ön yargılı olmyayım belki başka konularda bu adamla ilgili sıkıntıyı açmış çözüm bulamamış dedim. Ama yok siz hiç umursamamışsınız. Bebek büyüyünce devam etse ne etmese ne şu güzelim zamanları zehir ediyor zaten. Neyse hayırlısı olsun

Umurunuzda olmadığı çok belli. Böyle bir adam o çocuğa nasıl örnek olacak. Bebişinizin rahatlığını düşünüyorsunuz helal olsun ama önce bir kendinden başka kimseyi düşünmeyen eşinize taviz vermeyin ve ondan koruyun. Bakın bakalım bebiş de sizde nasıl rahat edersiniz. Bu adam 2 günde böyle olmadı belli ki hep böyle biriydi. Konu başlıklarınıza baktım dedim ön yargılı olmyayım belki başka konularda bu adamla ilgili sıkıntıyı açmış çözüm bulamamış dedim. Ama yok siz hiç umursamamışsınız. Bebek büyüyünce devam etse ne etmese ne şu güzelim zamanları zehir ediyor zaten. Neyse hayırlısı olsun
Herşeyin doğru bir zamanı vardır. Şu zamana kadar yalnız kalacağım korkum vardı içten içe. Kardeş, akraba yok bende. Anne baba yaşlı. Hep bu yüzden vazgeçtim boşanmaktan. Ama şimdi çocuk var. İlk defa hayatımda bir canlı var. O kadar kolay geldi ki boşanma işi. Hatta hayal bile kurdum konu açmadan. Kızım büyür, onunla küçük bir evimiz olur, tatillerde şuraya gideriz, buraya gideriz diye. Demek ki doğru zaman böyle bir şeydi. İlk defa boşanma düşüncesi gellnce aklıma, gözümde karanlık bir oda, ev canlanmadı

yine kadınlar kulübünde bir öğretmen konusu . başka arkadaşlarda yazmış sizin tek derdiniz sıcaklık mı ? Adam size öfke anında ağzına geleni söylemiş öfkesini kontrol edemiyorsa doktora gidecek tedavisini olacak.

Herşeyin doğru bir zamanı vardır. Şu zamana kadar yalnız kalacağım korkum vardı içten içe. Kardeş, akraba yok bende. Anne baba yaşlı. Hep bu yüzden vazgeçtim boşanmaktan. Ama şimdi çocuk var. İlk defa hayatımda bir canlı var. O kadar kolay geldi ki boşanma işi. Hatta hayal bile kurdum konu açmadan. Kızım büyür, onunla küçük bir evimiz olur, tatillerde şuraya gideriz, buraya gideriz diye. Demek ki doğru zaman böyle bir şeydi. İlk defa boşanma düşüncesi gellnce aklıma, gözümde karanlık bir oda, ev canlanmadı
Anne babanız var ne güzel. Niye karanlık oda hayal ederdiniz ki çocuk olmadan. Kızınıza da bağlanmışsınız oda güzel. Ama böyle bir adam size kambur olur ilerde ayrılayım dediğinizde çocuğunuz arada köprü olacak iyice bunaltacak sizi. O çocuk da huzur bulamayacak. Ama ben idare ederim böyle geldi böyle gider diye de düşünebilirsiniz asla karşı çıkmam. Fakat çocuğu yapıp sonra da annelik duygusu ağır basıyor boşanmak kolay değil yalnızım vs. demeyin gerçekten kimsesiz olmak size pislik diyen bir adamla olmaktan iyidir. Biraz daha durun bakalım çocuk bir büyüsün de zaten 10 yıldır tanıyorsunuz bu bebek yeni doğdu sizi de haline alıştırmış belli ki. Neyse laflarıma kırılmayın sizin kötülüğünüzü istemem hiçbir kadın bu muameleyi hak etmez. Sinirleniyorum böyle kendinizi ezdirince o kadar

benim minnos haziran doğumlu uyumazdi ilk aylarda da salona klimali yere gecer uyuturdum, o zaman ancak uyurdu. sıcağın zararı var mi bilmiyorum ama 2 3 aylik cocuk bile sicakta durmadi. bana o zaman hemsire 24 derece olsun oda sicakligi demisti, ben hep 24te calistirirdim. klima salonda oldugu icin cocuk ven salonda uyurduk esim yatak odasinda klimasiz uyurdu. sizde belki odalari ayirabilirsiniz, eşiniz klimanin oldugu odaya gelmez. benim de babam klima karsitidir. biz onun oldugu yerde klima acacak olursak ona ince bir hirka getiriyoruz, bence boyle psikolojisi rahatlıyor, yoksa cidden hasta oluyor, ki ben onun da psikolojik oldugunu dusunuyorum. yani size onerilerim 1. esiniz klimali odaya girmesin 2. uzerine ince bir hirka alsin ya da gogsune bir sey ortsun

Sele
yine kadınlar kulübünde bir öğretmen konusu . başka arkadaşlarda yazmış sizin tek derdiniz sıcaklık mı ? Adam size öfke anında ağzına geleni söylemiş öfkesini kontrol edemiyorsa doktora gidecek tedavisini olacak.
Senelerdir söylüyorum. Randevu da aldım. Aile terapisti de önerdim. Sen git dedi. Böyle durumlarda zaten kişi yaptığını kabul etmiyor. Hani alkolizm gibi. Ben haklıyım havasında olduğu için, öyle doktora gitmesi kolay değil işte. Önce sorununu kabul edecek ki tedavi olsun

Anne babanız var ne güzel. Niye karanlık oda hayal ederdiniz ki çocuk olmadan. Kızınıza da bağlanmışsınız oda güzel. Ama böyle bir adam size kambur olur ilerde ayrılayım dediğinizde çocuğunuz arada köprü olacak iyice bunaltacak sizi. O çocuk da huzur bulamayacak. Ama ben idare ederim böyle geldi böyle gider diye de düşünebilirsiniz asla karşı çıkmam. Fakat çocuğu yapıp sonra da annelik duygusu ağır basıyor boşanmak kolay değil yalnızım vs. demeyin gerçekten kimsesiz olmak size pislik diyen bir adamla olmaktan iyidir. Biraz daha durun bakalım çocuk bir büyüsün de zaten 10 yıldır tanıyorsunuz bu bebek yeni doğdu sizi de haline alıştırmış belli ki. Neyse laflarıma kırılmayın sizin kötülüğünüzü istemem hiçbir kadın bu muameleyi hak etmez. Sinirleniyorum böyle kendinizi ezdirince o kadar
Annem babam 75 yaşındalar. Kronik hastalıkları var. Allah ömür versin tabii de neticede hayat uzunluğumyz belli. Boşandıktan sonra sıkıntı çıkarmaz eşim. Bundan eminim. Hatta hadi bugün avukata gidelim desem itiraz etmez. Bebek biraz büyüsün bakalım nasıl bir denge oluşacak. Eğer ona da benzer tepkiler gösterir yada onun yanında böyle davranırsa o zaman dakika durman

Back
X