• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda sıcaklığı

Tüm hayatınız ona göre düzenlenemez, bu bencillik. Üstüne eşiniz saygısız da bir adam. Klima denen şey bütün evi etkilemiyor. Çok rahatsız oluyorsa gider başka odada oturur. Klima kontrolsüzce kullanıldığında hasta edebiliyor; çok terliyken, banyoda çıktığınızda açmazsınız, havayı üstünüze üstünüze değil, yukarı doğru üfletirsiniz, çok düşük derecede çalıştırmazsınız filan, olur biter. Biz öyle yapıyoruz, hala hayattayız. Yerinizde olsam eşimin fikrini alma kısmını geride bırakır, kendi konforuma göre hareket etmeye başlarım. Zaten yeterince söz hakkı tanışmışsınız, adamın anlayışlı olacağı yok belli ki.

Siz söyleyince farkettim bizim evde suan 27 28 derece öğlen dahada artar ama ben hic rahatsiz olmuyorum sizin gibi yemek yerken nefes nefese kalmıyorum nedenki acaba bendemi bi tuhaflık var 😳

Buarada, tabi burasi bir derdim var olduğu icin normaldir ama dizilerde izlediğimiz gibi eşini herseyden üstte tutan, bir dediğini iki etmeyen, eşinin gözünün içine bakan erkek sayısı malesef cok cok az. Küfür etmesede can sıkacak bi dolu halleri var erkeklerin. En en en iyisinin bile kötü huylari olabiliyor. Belki yaptığı hataların farkına varması icin aile terapistine gidebilirsiniz

Suan icin taşınmak en mantıklı çözüm gibi duruyor

Son düzenleme:
Bizim evi anlatmissiniz. Bizim sicaga da tahammulumuz yok,giris katta oturuyoruz,dukkan ustu terasimiz var,ustunu kapattik da sicaklik biraz azaldi. Ek olarak salonda klima var,yazin her gece 1 saat kadar calisiyor,cunku baska turlu uyuyamiyor benim oglum. Saatini kuruyorum,dolunca kapaniyor kendiliginden ve evde herkes uyumus oluyor.
Gunes gelen cephede balkon teras vs varsa mutlaka kapatin. Camlara da panjur benzeri bir seyler yapiyorlar ismini bilmiyorum ama oldukca pahali. İlave olarak camlara film de cektirin,en azindan 2-3 derece fark ediyor.Klima karsiti pasaya bunlari yaptirmak istediginizi soyleyin,fiyati gorunce kosa kosa klima almaya gitmezse ben de dark degilim.

Ayrica ben sizin yerinizde olsam klimayi alir taktirmistim simdiye kadar. Begenmiyorsa eve gelmesin,hatta eve gelmese sizin icin daha iyi zira boyle kocaya ihtiyaciniz olacagini sanmam.

Çatı katında otıruyoruz. Güney cepheli ve aşırı nemli. Su içinde kalıyoruz bütün yaz. 3 aylık bebek var evde. Sabah bebeğim saat 5 te uyandı. Çok terlemişti. Üzerinde incecik tek kat tulum vardı. Ben de eşime dedim.sıcaklık olayına çözüm bulmalıyız. Yıllardır söylüyorum zaten. Eşim klima karşıtı. Ne arabada ne otelde klima açmaz. Ağustos sıcağında memlekete kliması 16 saat gider geliriz. Dolayısıyla eve de kesinlikle sokmam dedi. Klima hasta ediyormuş onu. Bir defa bir otelde yaz ortasında 2 dk açtım diye senelerce konuştu. Geçen yıllarda kabinli iyonizerli vantilatör almışrım. Onu da kapatınca daha çok terlettiği için açtırmıyor. Sabah 5 te saatlerce bunun kavgasını yaptı. Tek dediğim bu sıcaklığa bir çözüm bulmamız lazım. En azından bebek için. Git ne b. k yersen yedrn başladı gerizekalı, öküz, beyinsiz saydı da saydı. Üstelik biz öğretmeniz ya. Trafiktede böyle. Öndeki sinyal vermesin yada azcık yavaş gitsin gerizekalı yürü, aptal herif.... Ben kötü birşeydemedim ki diyorum bu defa sesimi ve konuşmamı taklit edip dırdırcı pisliksin diyor. Çok yoruldum. Neden insanlar yoldan geçen yabancıya nazik davranırken, lütfen derken, eşlerine, çocuklarına, anne babalarına böyle yapar. Bu kadar kolay mı kırmak insanı.

Sıkıntı sıcak değil de nem de olabilir. Klima yerine havadaki nemi azaltacak bi cihaz alırsanız hem o kadar terlemezsiniz belki hem de eşinizde psikolojik olarak o kadar rahatsız olmaz. Bir de 25 derecede fln çalıştırırsanız o zaman o kadar aşırı soğutucu üflemiyo klima. Hava 30 dereceyken 22 ye fln indirmek için odaya 10 derece hava veriyo sanırım ondan çok soğuk oluyor. 24 derecenin altında bana da çok soğuk geliyo klima. Muhtemelen hep 18-20 civarında çalıştırılan klimaları gördü. Ondan ön yargılı. Diğer ihtimal de tavan pervanesi alabilirsiniz o da rahatlatıyor biraz.

Bir de o da terlemiyo mu bu sıcakta nasıl rahat ediyor?

güney-batı cepheleri öğleden sonra çok sıcak alıyor. Madem klima almayacak evi doğu cephesi olan bir yere taşıyalım de. Sıcaklıkda fark ediyor. Ama Antalya, mersin gibi illerde iseniz iki cephede de otursan fark etmiyoe. Nem yüksek olduğu için illa ki klima şart. Ben oğlum doğduğunda antalyada idim. temmuz ayında doğdu. ilk başta klima açmadım çocuk isilik oldu hemen. Klimayı açtım rahatladı bebiş. sere serpe uyuyordu. Klimayı doğru kullanırsanız bi zararı olmaz. O kendisi istemiyorsa başka odada dursun. Bu kadar tepki vermesi ilgin. Normalde de mi herşeye bu kadar sinirli. Sinir oluyorum bu tür erkeklere

Çatı katında otıruyoruz. Güney cepheli ve aşırı nemli. Su içinde kalıyoruz bütün yaz. 3 aylık bebek var evde. Sabah bebeğim saat 5 te uyandı. Çok terlemişti. Üzerinde incecik tek kat tulum vardı. Ben de eşime dedim.sıcaklık olayına çözüm bulmalıyız. Yıllardır söylüyorum zaten. Eşim klima karşıtı. Ne arabada ne otelde klima açmaz. Ağustos sıcağında memlekete kliması 16 saat gider geliriz. Dolayısıyla eve de kesinlikle sokmam dedi. Klima hasta ediyormuş onu. Bir defa bir otelde yaz ortasında 2 dk açtım diye senelerce konuştu. Geçen yıllarda kabinli iyonizerli vantilatör almışrım. Onu da kapatınca daha çok terlettiği için açtırmıyor. Sabah 5 te saatlerce bunun kavgasını yaptı. Tek dediğim bu sıcaklığa bir çözüm bulmamız lazım. En azından bebek için. Git ne b. k yersen yedrn başladı gerizekalı, öküz, beyinsiz saydı da saydı. Üstelik biz öğretmeniz ya. Trafiktede böyle. Öndeki sinyal vermesin yada azcık yavaş gitsin gerizekalı yürü, aptal herif.... Ben kötü birşey demedim ki diyorum bu defa sesimi ve konuşmamı taklit edip dırdırcı pisliksin diyor. Çok yoruldum. Neden insanlar yoldan geçen yabancıya nazik davranırken, lütfen derken, eşlerine, çocuklarına, anne babalarına böyle yapar. Bu kadar kolay mı kırmak insanı.

Oda sıcaklığından daha büyük dertlerini var sizin, örneğin saygısız ve terbiyesiz bir koca...

Siz söyleyince farkettim bizim evde suan 27 28 derece öğlen dahada artar ama ben hic rahatsiz olmuyorum sizin gibi yemek yerken nefes nefese kalmıyorum nedenki acaba bendemi bi tuhaflık var 😳

Buarada, tabi burasi bir derdim var olduğu icin normaldir ama dizilerde izlediğimiz gibi eşini herseyden üstte tutan, bir dediğini iki etmeyen, eşinin gözünün içine bakan erkek sayısı malesef cok cok az. Küfür etmesede can sıkacak bi dolu halleri var erkeklerin. En en en iyisinin bile kötü huylari olabiliyor. Belki yaptığı hataların farkına varması icin aile terapistine gidebilirsiniz

Suan icin taşınmak en mantıklı çözüm gibi duruyor
Karadeniz sahili. Nem yüzde 90 lara çıkıyor. İç Anadolu vb yerler 35 derece olsa koymuyor ama nem çürüttü bizi

Sıkıntı sıcak değil de nem de olabilir. Klima yerine havadaki nemi azaltacak bi cihaz alırsanız hem o kadar terlemezsiniz belki hem de eşinizde psikolojik olarak o kadar rahatsız olmaz. Bir de 25 derecede fln çalıştırırsanız o zaman o kadar aşırı soğutucu üflemiyo klima. Hava 30 dereceyken 22 ye fln indirmek için odaya 10 derece hava veriyo sanırım ondan çok soğuk oluyor. 24 derecenin altında bana da çok soğuk geliyo klima. Muhtemelen hep 18-20 civarında çalıştırılan klimaları gördü. Ondan ön yargılı. Diğer ihtimal de tavan pervanesi alabilirsiniz o da rahatlatıyor biraz.

Bir de o da terlemiyo mu bu sıcakta nasıl rahat ediyor?
Boxerla geziyor 24 saat. Gecede öyle. Ben de 99 depreminden sonra mutlaka pijama ile yatıyorum. Zaten o ayrı sıkıntı. Kapı çalar, yazın sürekli ben açmak zorunda kalıyorum. Çünkü o giyinik değil

Bizim evi anlatmissiniz. Bizim sicaga da tahammulumuz yok,giris katta oturuyoruz,dukkan ustu terasimiz var,ustunu kapattik da sicaklik biraz azaldi. Ek olarak salonda klima var,yazin her gece 1 saat kadar calisiyor,cunku baska turlu uyuyamiyor benim oglum. Saatini kuruyorum,dolunca kapaniyor kendiliginden ve evde herkes uyumus oluyor.
Gunes gelen cephede balkon teras vs varsa mutlaka kapatin. Camlara da panjur benzeri bir seyler yapiyorlar ismini bilmiyorum ama oldukca pahali. İlave olarak camlara film de cektirin,en azindan 2-3 derece fark ediyor.Klima karsiti pasaya bunlari yaptirmak istediginizi soyleyin,fiyati gorunce kosa kosa klima almaya gitmezse ben de dark degilim.

Ayrica ben sizin yerinizde olsam klimayi alir taktirmistim simdiye kadar. Begenmiyorsa eve gelmesin,hatta eve gelmese sizin icin daha iyi zira boyle kocaya ihtiyaciniz olacagini sanmam.
Terasa cam balkon yapıldı. Güneşi engellesin diye güneşlik takıldı. Ama duvarlardan alev çıkıyor gece sanki.

benim minnos haziran doğumlu uyumazdi ilk aylarda da salona klimali yere gecer uyuturdum, o zaman ancak uyurdu. sıcağın zararı var mi bilmiyorum ama 2 3 aylik cocuk bile sicakta durmadi. bana o zaman hemsire 24 derece olsun oda sicakligi demisti, ben hep 24te calistirirdim. klima salonda oldugu icin cocuk ven salonda uyurduk esim yatak odasinda klimasiz uyurdu. sizde belki odalari ayirabilirsiniz, eşiniz klimanin oldugu odaya gelmez. benim de babam klima karsitidir. biz onun oldugu yerde klima acacak olursak ona ince bir hirka getiriyoruz, bence boyle psikolojisi rahatlıyor, yoksa cidden hasta oluyor, ki ben onun da psikolojik oldugunu dusunuyorum. yani size onerilerim 1. esiniz klimali odaya girmesin 2. uzerine ince bir hirka alsin ya da gogsune bir sey ortsun
Psikolojik olabilir mi acaba? Arabada 1 dakika klima açılsın, üç gün konuşur. Hemen o gece başı ağırır.

Psikolojik olabilir mi acaba? Arabada 1 dakika klima açılsın, üç gün konuşur. Hemen o gece başı ağırır.
ben babamin oyle olduguna inaniyorum. bir kez hep birlikte tatile gittik gercekten ertesi gun hasta oldu, klimadan dedi ama klimayi hasta edecek gibi acmadik ve gogsune havlu koymustuk.

bir kez de yine klimayi kapatin diye hastalik emareleri gostermeye basladi ama.klima acik degildi.

Isı yalıtımı mantolama değil mi? Malzemeleri dün geldi. İnşallah bugün yarın başlıyor. Bi tek cam filmi kaldı
Tek başına mantolama ile çözülüyor mu bilemedim. Bizim binada mantolama yok ısı yalıtımı var içten ve dıştan. Sormak lazım belki ikisi farklıdır

Bugün sorayım bakalım ustalara. Ay lütfen işe yarasın
ne kadar işe yarayabilir ki? eger cok işe yariyor olsa akilli binalara sogutma sistemi kurmazlar. yani gunes her halukarda gelip isitacak, neme de engel olamaz, en fazla 1 derece falan bir avantaji olur belki

İnsallah ise yarar. Klima almam diyorsaniz da vantilator alin bari,tavan pervanesi olanlardan.
Şu anda araştırıyorum. Portatif klima, kabini vantilatör ve tavan pervaneleri için. En uygun yolunu bulmaya çalışıyorum. Klimaya cesaret edemiyorum. Çocuk hasta olur falan klima dan olmasa da ondan bilinir.

ne kadar işe yarayabilir ki? eger cok işe yariyor olsa akilli binalara sogutma sistemi kurmazlar. yani gunes her halukarda gelip isitacak, neme de engel olamaz, en fazla 1 derece falan bir avantaji olur belki
O 1 derece düşürse, ben bi şekilde vantilatör vs ile 2 derece düşürsem kardır. Klima işine cesaret edemiyorum. Çocuk hasta olur,o kadar para veririm işe yaramaz, hiç dinleyemem yaz boyu

ben babamin oyle olduguna inaniyorum. bir kez hep birlikte tatile gittik gercekten ertesi gun hasta oldu, klimadan dedi ama klimayi hasta edecek gibi acmadik ve gogsune havlu koymustuk.

bir kez de yine klimayi kapatin diye hastalik emareleri gostermeye basladi ama.klima acik degildi.
Klimalı yerde bulunduğumda siddetli baş agrisindan gözlerim kapanır benimde, konu sahibinin eşi belki oyle olabilir

Back
X