Odaklanma sorunu mu bilmiyorum.

Bence daha cok algida secicilik bu, gözüne bunlar hoş geliyosa onlari algiliyo zihnin önce
Geçen bizde eşimle bir film izliyoruz
Adam çok yüksekten suya atladı
Benım gördüğüm çok güzel bir manzara
Tabi sonra çıkmış halini gösteriyorlar
Dedim nasıl çıktı onu da görseydık
Kaslı maslı olunca oyunca eşimde senın amacın ne diyor
Halbu ki o güzel ama bir o kadar da zor olan yerden nasıl çıkabildiğini merak etmiştim
Detaylara takılınca böyle şeylerde oluyor

Siz o zaman gercek olaylardan esinleşmiş filmleri de çok severek izlersiniz
Benım en sevdiklerimdendir öyle filmler
Kaybolurum resmen içinde

Görsel algı ya da görsel zekanız diğerlerine göre yüksekse ondan olabilir.
Çünkü ben de öyleyim.
Filmde oynayanların yüzlerini hatırlamasam da mekanları iyi hatırlarım.
Etrafı incelerken bulurum kendimi sesleri de arka fondan takip ederim.:)
Benim evlatlardan biri de öyle.
Bununla ilgili bir test yapılmıştı okulda görsel hafıza sözel ya da sayısala göre çok yüksekti.
Yüzde elliye yakındı.
Ki görsel yetenekte de üstün yetenekli çıktı.
Ben de resim alanında çok iyiyim.
Bu beyinle alakalı bir durum bence.
Bana anormal gelmedi en azından.
Anormal bir durumsa da ben burdan öğrenmiş olurum.

benim nisanlimda da var bu, ama o kucukken hiperaktifti yani doktora falan gidiyordu. simdi de mesela bir dizi izlerken ben daha cok main charactere odaklanirim, o cok kucuk detaylara takilir. dizide adamlar polisten kaciyor mesela ben ona kendimi kaptirmisim, nisanlim “yuh gokyuzune bak acaba renklerle oynadilar mi” diyor. ben o soyleyince fark ediyorum. veya dizide adi gecen herhangi bir seyi belgesel, kitap, dergi vs fark etmeksizin arastirir diziden kopar ona odaklanir.

ona babasi transforming-adhd diye bir kitabin bir bolumunu okumasini tavsiye etmisti. ben de o zaman okumustum. bu durumla alakali bazi tespitler ve onerileri vardi. ingilizcesini okumustuk biz ama eger gerekirse turkcesi de vardir diye dusunuyorum. orada biraz daha ileri seviyeden bahsediyordu.

ha nisanlin kitabi okuyunca degisti mi dersen hayir degismedi, ben sikayetci degilim ki halimden dedi sadece. yine de kitabi eve donunce bulup bolumu yazayim.

Ne guzel ıste analız edıosun .Amaben fılm ızlerkes sessız olanları severım.Izledıgım fılm kacıo

Ben de yapıyorum ama daha çok doğaya karşı, dikkatimi o çekiyor çünkü. Mesela Di Caprionun Diriliş filminde çok doğanın güzelliklerini de inceledim hep.
Ama başka bir filmi vardı adını unuttum şimdi onda o kadar arka plana dikkat etsem konuyu asla anlayamazdim. Filmlerin çoğunda başka şeylere dikkat etsen de konuyu yakalarsın zaten sorun değil bence bu.
Lynch filmlerinin yarısında bunu yapsak konuyu anlamamamiz imkansız pür dikkat izleyenler bile bir daha izleyeyim anlarim daha iyi diyor:)
Yani bence sorun yok ama uzmanlar en iyisini bilir tabii

Ayy eşim sırf bu yüzden benimle bir şey izlemekten nefret eder. Olay örgüsü değil oradaki bir objeyi konuşmaya başlarım canım sıkılıyor belki de. geçmişte dikkat eksikliği ile ilgili tedavi gördüm. Onunla bağlantılı mı bilmiyorum

Aa bu sıkıntılı bi durum mu ki ? Ben de aynıyım çünkü geçen işyerinde bi dans videosu izlettiriyolardı bana ben dans yerine arka planı izlemişim ordaki objelere yorum yapıyodum dansı izlemedin de arka plana mı bakıyosun diyip goygoy ettiler benle djdjdn izlediğim filmlere de geç odaklanırım sağını solunu incelicem diye dhsgs ben aşırı detaycıyımdır ama. Konuyu takip edem

genelde dekoratif şeylere dikkat kesiliyormuşsunuz algıda seçicilik demek ki o alanda ilginiz var sanırım eşiniz bunu demek isterken yanlış kelimeleri seçti ve ortaya bir sorununuz varmış gibi çıktı
ah erkekler

Bence algıların açık,sorun yok:)

mesela filmde bir eve giriliyor odanın genel dizaynını direkt beynimm hüp eder yutar
saniyelik görüntüdür ama sorsalar eşyaların yerini ve ne olduğunu birebir söylerim özellikle de tablolara çok dikkat ederim
durdurup bakıp inceleyip devam etmiyorum onu 1 kere bir tabloda yaptım sadece (onunda aynısını evime yaptım zaten )

Bende de var aynı şey hatta kardeşimle keşke zaman makinesi olsa da o taşa ya da nesneye dokunduğumuz anda yapıldığı ana gidebilsek diye hayal ederiz. :)
Ayrıca birşey izlerken ben de ayrıntılara çok takılırım. Hatta o anda bu neden böyle diye sorgularken diyalog ve olayo kaçırdığım da olur. :)

Konuyla birebir alakalı mı emin olamadım ama evrimagacı kanalında sinesteziden bahsetmişlerdi, daha dün izledim. Bazı insanlar herkesin baktığı yere baksa dahi farklı şeyler görebiliyormus. Hatta kendimde de ayna dokunma sinestezisi olduğunu fark ettim. Sizinki de belki böyle bir şeydir.

Dikkat eksikliğiyle pek alakalı gibi gelmedi bana. Anlattıklarınızda problem ne anlamadım doğrusu. İlginizi çeken şeylere dikkat ediyorsunuz filmi izlerken, algıda seçicilik gibi bir şey sanırım bu. Sanatsal yönünüz kuvvetli olduğu için olabilir.
Dehb’li olarak ben hayatım boyunca 20 tane falan film izlemişimdir en fazla ve hiçbirini hatırlamıyorum. Ve çoğunu yeni flört etmeye başladığım kişilere bu durumu açıklayamayıp sinemaya gitmeyi kabul ettiğim için mecburen izledim Dehb sadece dikkat eksikliği değil, kızınızdan dolayı mutlaka biliyorsunuzdur. Ebeveynlerden birinde olma ihtimali çok yüksek olduğu için haklısınız endişenizde. Kızınız kaç yaşında belki o gözlemleyebilir sizi. Bana teşhis konulduktan sonra annem kendisini sorgulamaya başlamıştı bir ara sizinki gibi bir sorun içermeyen örnekler anlatıyordu, aynı durumda bende neler oluyor anlatınca olmadığına ikna oldu sonra. Benim rahmetli babamda olduğunu düşünüyorum dürtüsellik, anksiyete, hiperaktivite, çok ani ve yoğun duygular vardı onda da ve alkolikti. Benim belirtilerim 13 14 yaşlarından beri anksiyete ve tedavi işe yaramayan depresyon atakları yeme bozukluğu dürtüsellik (madde kullanımı, tehlikeli cinsel davranışlar gibi) modumda ani değişimler, günlük işleri yapamama, unutkanlık, aşırı sık dissociation yaşama, bazen aşırı odaklanma yüzünden etrafımdakileri veya bedenimi fark edemediğim için kazalar geçirme ay daha da yazabilirim düşününce neler geldi başıma bunun yüzünden
Toparlamaya çalışıyorum, dikkat eksikliği dışındaki belirtiler sizde var mı onu araştırın bence. Bir de çok garip bir şekilde 2 çeşit doktor var dikkat eksikliği yaşayan herkese dehb diyen ve üniversite okumuşsun sende olamaz diyen belki de kızınız dehb değildir benim kardeşime bi doktor neredeyse zorla ritalin yazmıştı mesela dehb olmamasına rağmen sınav döneminde olduğu için

Belki ic mimariye ilgin vardir

Bana rahatsiZlik gibi gelmedi.. ne guzel dikkatlisin iste.. banada 3 saat oturdugum yerdeki koltuk rengini sorsalar hatirlamam bazen o kadar dikkatsizim ve onemsemem.

Ama dizayn fotolari gorunce benimde hosuma gider. Birseylerden esinlenmek bakip bakip mutlu eder beni

İlgi duyduğu muz şeyler için Algida seçicilik olmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…