Bu kadar keskin eleştirmeyelim bence ya
Belli ki aile baskısıyla büyümüş bir kızcağız. Ömrü aman sivrilme, aman kimseye karışma diyen bir anne babayla geçmiştir yüksek ihtimalle. Her şeye rağmen kızımız okumuş, güzel bir okul bölüm kazanmış, işinde gücünde, yurdunda kalıyor okuluna gidiyor, sporunu yapıyor. Belli ki kendine özen göstermeye çabalıyor. Henüz yaşı toy bu yaşlarda insan ister ki oda arkadaşımla, sınıf arkadaşımla aram iyi olsun aman keskin davranmayayım sorunlu kişi ben olmayayım. Benim de geçmişte ufak tefek enayiliklerim olmuştu şimdi yapıyor muyum hayır. Yaş aldıkça insan her şeyi öğreniyor zamanla.
Ha eleştirenler bir konuda haklı olabilirler, konu sahibi kendi ofisini açıp avukatlık yaparsa bence de zorlanır. Müvekkil bağlamak, çevre edinmek, insan yönetmek meziyet ister.
Oysa bağlı çalışan olarak ilk yıllarında zorlansa da zamanla pişeceğini düşünüyorum konu sahibinin. Avukatlık camiasında öyle herkes mükemmel hitabet parçalayıp dizilerdeki gibi nutuk atmıyor. Ben birkaç sene özelde avukatlık yapıp sonra kpss ile atanmış biriyim. Bu ortamları bizzat görmüş biri olarak duruşmaların ne kadar sade geçtiğini, işin dilekçe yazarkenki kalem hakimiyetinden ve hukuki bilgiden geçtiğini, ingilizce seviyesinin not ortalamasının okul adının cv doluluğunun ağzının laf yapmasından daha önde olduğunu net olarak söyleyebilirim (tekrar söylüyorum kendi işi olsa zor ama bağlı çalışacaksa bu durum böyle). Ha patrona kendini ezdirmemekten falan bahsedildecekse bu özelde her sektör için geçerli meslek fark etmeksizin. İnsan hangi meslekten olursa olsun sınırlarını korumalı. Umarım konu sahibi de bu konuda gerekli öz eleştiriyi yaparak kendini geliştirir.