Ödenmemiş nafaka hakkında

Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.

Herkese teşekkürler
Canim avukata git.Ssk li çalışıyorsa zaten otomatik maaşına haciz gider ve geçmişe dönük nafaklarinı alırsın.Artı nafaka arttırım davası aç.Bu arada sen avukata para vereceksin ama nafaka da dava sonuçlandıginda senin avukat parani da o ödeyecek...Hic endişen olmasın...Acele et.

Dava açmana gerek yok. Baglı bulundugun yerdeki icra müdürlügüne başvuruyosun ve orda sana bi dilekçe doldurtup imzalatıyolar. Dilekçede geçmiş dönemlere ait tüm nafakanı alıyosun o dilekçeye muhakkak eşinin iş yeri adresinide yaz. Dilekçe oraya gidiyo ve maaşından her ay senn dosyana yatıyo. Bi devlet bankasından hesap açtırıyolsr sana paran hesabına tıkır tıkır yatıyo. Ödenmemiş tüm nafanıda maaşından kesiyolar. Bnmki öyle. 10 senedirde nafakamı alıyorum bu şekilde.nafaka arttırımı içinde dava aç bence cok az

Dava açmana gerek yok. Baglı bulundugun yerdeki icra müdürlügüne başvuruyosun ve orda sana bi dilekçe doldurtup imzalatıyolar. Dilekçede geçmiş dönemlere ait tüm nafakanı alıyosun o dilekçeye muhakkak eşinin iş yeri adresinide yaz. Dilekçe oraya gidiyo ve maaşından her ay senn dosyana yatıyo. Bi devlet bankasından hesap açtırıyolsr sana paran hesabına tıkır tıkır yatıyo. Ödenmemiş tüm nafanıda maaşından kesiyolar. Bnmki öyle. 10 senedirde nafakamı alıyorum bu şekilde.nafaka arttırımı içinde dava aç bence cok az
İnşallah bende alabilirim, teşekkür ederim.

O ne biçim adam ya? Utanmıyor mu?
Benim annem ve babam da ayrıldığı zaman annem nafaka falan istemedi, babamın işleri bazen iyidir bazen kötüdür üstelik sgk'sı falan da yoktur yani. Onlar boşandığında ben lisedeydim, kardeşim ilkokul. Bütün masraflarımız annemin üstüne kaldı, benim dershane borcum falan o dönemler, üniversiteye hazırlanırken vs. Bak kaç yaşına geldik halen daha sormaz bir ihtiyacınız var mu yok mu diye.. Sen büyümüşsün, ihtiyacın kalmamış diyebilirsiniz ama kardeşime de yapmıyor mesela, ben lisedeyken de bana yapmadı. Üniversiteye geçtiğimde gitti evlendi, masraflar oluyordu elini cebine atmazdı ben evlendim bilmem ne diyordu. Sadece ben eve geldiğimde 50-100 lira harçlık o da varsa tabi, bazen. Şimdi ben ehliyet kursuna gidiyorum, yine masrafı annemde. Tabi bana iş için lazım ben anneme geri ödeyeceğim bu masrafı ama hep nasihat eder şöyle yap böyle et vs. Diye, elini cebine atmaz halen daha. Hatta bana saçma sapan konuşur işte ben çalışınca ona bakmalıymışım da bilmem ne... Ha üniversiteyi öğrenim kredisi ile okudum sonuçta üzerimde bir borç var, annem ehliyet masrafımı ödeyeceğim falan derken ben kendime bakamayacağım yani. Bilmiyorum anne baba olunduysa sorumluluk sahibi olunmalı. Ben neden dershane masrafımı değil de ehliyet masrafımı geri ödeyeceğim diyorum, çünkü dershane parası ben çocukken harcandı, bence bir evlat ailesine eğitimi yüzünden borçlanmaz. Ama ehliyet için borçluyum çünkü çocuk değilim. Annem lafı mı olur saçmalama dese de ödeyeceğim. Belki farklı şekilde öderim bilmiyorum tabi de. Alabildiğiniz kadarını alın eski eşinizden..

Bir avukat bulmalisin. Bu tutar 2 çocuk için çok az. Arttırma talebiyle dava acmalisin. Avukatın yatirmadigi tutarı yasal faiziyle icra takibi baslatsın. Zaten yatırmazsa 3 aya kadar hapis cezası var. Hapis yatsa bile borcu ortadan kalkmıyor.
Haspama bak çocuklarına verecek para yok evlenecek para var. Sen herhalde çok iyi niyetli birisin. Bunu kullanıyor.

eski mahkeme kararı elinizde varsa icra dairesine gidip ilamlı icra takibi başlatacaksınız
ancak miktar konusunda az olduğunu düşünüyorsanız ayrıca nafaka artırımı için dava açmalısınız
Öncelikle pazartesi gidip takibi başlatın daha fazla geç kalmayın

Cocuklariniz kac yaşında. Tabiki almaniz lazım ama avukatlarda ucretsiz acmaz. Birde niye 200 bağlandı hakimin kararımı?
17 ve 14 yaşındalar.
Biran önce boşanabilmek için ne istiyorsan yazılsın demiştim (anlaşmalı boşanma davasının dilekçesini yazdırırken)

Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.

Herkese teşekkürler

Boşanma dönemimizde 800tl nafaka yazdırmıştım, avukat dediki ödemezse icra yoluyla alırız, icrayla alırken yasal faizleriyle geri alıyorlar ama çirkin bir süreç onuda söylemeliyim, eşim hiç aksatmadan yatırıyor 2 yıla yakın süredir.

Bir avukat bulmalisin. Bu tutar 2 çocuk için çok az. Arttırma talebiyle dava acmalisin. Avukatın yatirmadigi tutarı yasal faiziyle icra takibi baslatsın. Zaten yatırmazsa 3 aya kadar hapis cezası var. Hapis yatsa bile borcu ortadan kalkmıyor.
Haspama bak çocuklarına verecek para yok evlenecek para var. Sen herhalde çok iyi niyetli birisin. Bunu kullanıyor.
Böyle bir insandan kurtulduğum için her gün Allah'a şükrediyorum.
Gerçekten masraflar ağır gelmese onun kuruşunda falan gözüm yok.

Geçmişe ait ödenmeyen nafaka alırsın diye biliyorum.. bir komşu dava açmıştı eski eşe nafaka vermedi diye bir çocuğu vardı adam toplu halde ödemişti.... tuhaf olan adam param yok diye ödeyememisti nafakayı Ama yeni karisindan 4 çocuk yapmayı ihmal etmemisti .

Geçmişe ait ödenmeyen nafaka alırsın diye biliyorum.. bir komşu dava açmıştı eski eşe nafaka vermedi diye bir çocuğu vardı adam toplu halde ödemişti.... tuhaf olan adam param yok diye ödeyememisti nafakayı Ama yeni karisindan 4 çocuk yapmayı ihmal etmemisti .
Allah ıslah etsin bu tipleri

Önce kendiniz dava açın. Avukat tutmayın. Avukat masrafları vs karşılıklı uğraşmayın. Zaten savcılıktan kağıt gidince o bir şekilde ayarlamaya çalışır diye düşünüyorum.
Baktınız orta yolu bulamıyorsunuz o zaman bir avukatla görüşün.
Sonuç itibari ile kesin olarak şimdiye kadar ödemesi gereken nafaka parasını alırsınız.
Burada mühim kısım tatsızlıklar olmasın. O yüzden sakin uzlaşmacı bir şekilde çözmeye çalışın.

Hakkınızı alın tabiki, talep edebilirsiniz ama belirttiğiniz şey dikkat çekiyor ister istemez...
Bu zamana kadar idare edip evlendiği için talep etmiş olamazsınız değil mi?
Olabilir ...benim başıma geldi :)6-7 yıldır fazlasıyla nafaka alan kişi önce almadım deyip yalancı sahit tuttu sonra ispati çok kolay bir durumda kendini rezil etti ve hakim karar yazısında ""sağolsun ""bu bir nafaka talep ve arttirim davası değil maddi sebep ile davacinin aile birliğini bozma cabasıdir ve hatta kıskançlık ibaresi Bike var kararda:)) şaka gibi ama kadınlar eski eşi evlenince loto çıkmış gibi oluyorlar ...eşimin eski eşi benim malvarligim evimë arabama gittiğimiz tatiller kaşar liste vermişti sunumda...komik geliyor sadece ki konu sahibi ni tenzih ederim çünkü o küçük meblağı bile almamış. ..ben açardim davami alırdım hakkımi ama evlendi diye değil ...

Olabilir ...benim başıma geldi :)6-7 yıldır fazlasıyla nafaka alan kişi önce almadım deyip yalancı sahit tuttu sonra ispati çok kolay bir durumda kendini rezil etti ve hakim karar yazısında ""sağolsun ""bu bir nafaka talep ve arttirim davası değil maddi sebep ile davacinin aile birliğini bozma cabasıdir ve hatta kıskançlık ibaresi Bike var kararda:)) şaka gibi ama kadınlar eski eşi evlenince loto çıkmış gibi oluyorlar ...eşimin eski eşi benim malvarligim evimë arabama gittiğimiz tatiller kaşar liste vermişti sunumda...komik geliyor sadece ki konu sahibi ni tenzih ederim çünkü o küçük meblağı bile almamış. ..ben açardim davami alırdım hakkımi ama evlendi diye değil ...
Her zaman söylerim benden uzak mutlu olsun inşallah...Ben evliliğim boyunca kendisine ait çok fazla borcu ödedim hatta hala bana miras bıraktığı kredi borcunu ödüyorum. Derdim onun parası yada evliliği olamaz kesinlikle.
Benim zoruma giden bunca zaman çocuklarının hiç bir masrafını karşılamaması... Ayrıca destek olmasını istediğim konu çocuğumuzun okul parasıydı yoksa ben çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum çok şükür.

Back
X