Ödev meselesi

Az çalıştığı için akşam velilerle yazışarak mesaiyi çoğaltması mi gerekiyor 😂
Aaa tabi hatta kapıda nöbet tutup gelene geçene kolonya da dağıtmalı az çalıştıkları için .Ama bu konuda biraz geç kalmış bu tip yorum daha ilk sayfada yazarlar diye bekliyordum .Mesele watsapa cevap vermek değil mesai saati dışında mütemadiyen rahatsız edilmek . Branş öğretmeni olarak 8 sınıfım var her bir sınıfta en az 20 öğrenci düşünün gelecek mesajları .Gecenin bir yarısı yazın watsaptan görüntülü arandığınızda ,amaaan bir mesaj canım cevap vereyim ya ,diye düşünürler mi bilemiyorum.Başka meslek var mı acaba direk aranan mesaj atılan hadi çok istiyorsanız arayın vergi dairesindeki bankadaki memuru hastanede kayıt alan sekreteri doktoru .Kimse bunu yapamaz çünkü saçma gelir ama öğretmenler için nedense saçma gelmiyor.Eskiden veliler okula gelir yüzyüze görüşürdük veliyi tanırdık.Şimdi veli arıyor ben bilmem ne nin annesi bugün şöyle olmuş .O kadar önemli ise okula gelin görüşelim ama yok zahmet edip gelinmiyor okula .Telefon evliliği çok moda şu günlerde .😏😏😏

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Şu okuduklarıma inanamıyorum. Orası okul, öğrenciyle veliyi nazlandırma yeri değil. Ne demek bebeğim var ilgilenemem? Bunun sorumlusu siz değilsiniz. Whatsapp olayıda aşırı gereksiz, özel hayatınızda sizi neden rahatsız etmelerine fırsat veriyorsunuz? Okulda öğrencilere ödeviniz şu diyeceksiniz ve bitti. Ödevleri yapıp yapmamaları kendi sorumluluklarında, ona göre not verirsiniz.

Sonra gelsin "çocuğumun dinlenme, yemek yeme hakkını elinden aldı" temalı cimer şikayetleri..
Bence oradaki profilde böyle tipliler yoktur. Olsaydı öğrenciler en iyisi olsun diye;

-Hocam az ödev veriyorsunuz, çocuğumun gelişimi geri kalıyor. 84 almış, panik atak geçirdim...

öğretmen değilim veli de değilim
gruba neden ödev yazıyorsunuz anlamıyorum
bizim zamanımızda öğretmen ödevi tahtaya yazardı bizimde ödev defterimiz vardı ona tarih atıp
tahtadaki ödevi defterimize yazardık
ben şuan öğretmenlere çok üzülüyorum ya öğretmenin özel telefon numarası neden tüm velilerde var
mecburi mi bu ? eğer bu bi zorunluluk değilse numara bile vermeyin
maruzatı olan kendisi gelsin görüşmeye veya okulu arasınlar , not bıraksınlar siz okul telefonundan arayıp görüşün sonra
tel no verdiğin zaman sınır mınır bilmiyor insanlar bi de 3. sınıfta ne ödev yaptırması biz kendimiz yapardık
ödevimizi kendimiz yazardık dediğim gibi ve kendimiz yapardık
teknoloji öğretmen veli ilişkisine hiç iyi gelmedi bence

Ya benim müdürüm sıkıntılı ya hepsi cikacak ya hicbiri cikmayacak.
Çıksa da izlesinler veya başınıza iç açmazsa velilere sorun. Pek sanmasam da iyi bir fikir çıkabilir🤷‍♀️ Ödev yapmayanlar eğer servis durumu yoksa okulda kalıp ödevlerini yapabilir. Okuma ödevini yapmayan beden dersinde yapabilir okumasını.

Yanlış düşünüyor da olabilriim, çocuklardan bir şey çıkmayacak gibiyse ödevle darlamaya pek gerek yok sanki. 100 sayfa ödev yapsa da anlamayacaktır.

Sonra gelsin "çocuğumun dinlenme, yemek yeme hakkını elinden aldı" temalı cimer şikayetleri..
Valla bizim öğretmen böyle yapıyor. Ceza şeklinde değil ödevi evde yapmayan okulda yapıyor ders aralarında. Kimse de şikayet etmiyor velilerden. Bence öğretmene bu kadar müdahale edilmemeli ya çocuğun iyiliği için olan şeylerde.

Öğretmenlerin çilesi de çok ama burda kesin bunu yazdığım için başıma iş gelecek ama yazcam 😅 haftada 15-18 saat çalışıyor öğretmenlerimiz ek dersi saymıyorum
E watsaptan açıklama yazmak bu kadar zor olmasa gerek 😅
öğretmen değilim ama öğretmenlerin tek işi derse girip ders anlatmak değilki
kaldı ki konuyu açan kişi sınıf öğretmeniymiş
ayrıca ödevler öğrenciye verilir veliye verilmezki whatsapptan neden açıklama yapsın öğretmen
bizim zamanımızda ödev tahtaya yazılırdı herkes de ödev defterine yazardı baka baka
evde de yapar gelirdik ertesi gün öğretmen kontrol ederdi
bu hanım ödevleri zaten sınıftayken iletiyormuş öğrencilere bide neden ekstra whatsapptan yazıp açıklasın
çalışma saatlerini bu kadar beğeniyorsanız sizde öğretmen olabilirsiniz herkesin kendi tercihi
öğretmen hem tahtaya yazıyor hem whatsapptan ödev açıklıyor ee öğrenci ne öğreniyor nasıl eğitiliyor bu durumda ?
önünü arkasını sürekli öğretmen ve öğrencinin anası toplayacaksa nasıl sorumluluk sahibi olacak bu çocuklar ?

Valla bizim öğretmen böyle yapıyor. Ceza şeklinde değil ödevi evde yapmayan okulda yapıyor ders aralarında. Kimse de şikayet etmiyor velilerden. Bence öğretmene bu kadar müdahale edilmemeli ya çocuğun iyiliği için olan şeylerde.
Ödevini bitirmeye e tamamlaması olabilir de ödevini yapmadın cezalısın olmuyor.

Maalesef sınırını bilmeyen veli çok fazla. Bizim milletimize bir şeyi kullanma hakkı verince mokunu çıkarıyorlar çünkü.

Notları iyi olan tembel bir öğrenci olarak belki fikir olur diye yazıyorum, şu an hala aktif öğrenciyim ve ekstra dil kursuna gidiyorum halaaa ödev yapmaktan nefret ederim. Bizim ödev sorumluluğumuz bizdeydi tabii WhatsApp yoktu bizim zamanimizda :d ancak ödev yapmayanlar o gün tuvalet ve yemek ihtiyacı dışında tenefüse çıkamazdı. Topluca yapmamışsak beden falan olmazdı ekstradan matematik dersi işlerdik. Yapanlara ekstra bir hediye vs yoktu. Gerçi biz arada dayak da yerdik :d bu da iyi bir motivasyondu:d

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Hocam arada yazılan mesajları okumadım. Bu mesajınıza istinaden yazıyorum, wp üzerinden mesaj atılmasını zaten bakanlık istemiyor. Hatta veliyle en az şekilde wp üzerinden iletişim kurulmasını istiyor. Mesajlara cevap vermek zorunda değilsiniz, velilere de gün ve saat verin. Sorusu olan o gün gelsin sizinle görüşsün. Bakanlığın talimatı bu yönde

Bu sene 5.sınıfın sınıf rehber öğretmenliğini bana verdiler. İlkokuldan hallice devam ediyorlar. Ben matematikçiyim, İngilizcenin ödevini bana soruyorlar:)
Şaka bir yana okul saatleri dışında aranan hiçbir telefona cevap vermiyorum. Wp’tan yazana da gerekliyse cevap veriyorum.

Mesela geçen cumartesi hazırbulunuşluk sınavı vardı. Başıma geleceği tahmin ettiğimden telefonumu kapatıp uyudum. Sabah bir uyandım bir sürü çağrı ve mesaj. Sistem çökmüş girememişler. Ee ben ne yapayım ben yazılımcı değilim ki çözeyim. Telefonu kapatmasam beni arayarak uyandıracaklardı mesela. Ama ben memurum, cumartesi mesaim yok.

Back
X