ödüm patlıyor dişçiye gidemiyorum :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm, direk konuya gireyim...
sol üst azı dişim ahftalardır hatta aylardır beni öldürüyor...su içerken bile kıvranıyorum, dişimi fırçalayamaz oldum, soğuk sıcak bir şey yiyip içerken gözümden yaş geliyor sızıdan...
çok hafif çürük var, ama dişçiye gitsem kesin dolgu yapıcak...ödüm kopuyor dolgu yaptıranlar çok kötü anlatıyor....
korkumdan gidemedim..eşim bile çocukluk yapma, yaptır kurtul diyor ama demesi kolay, az önce netten randevu aldım ama aklım fikrim dolgu aşamasının beter bir şey olduğuna...daha önce hiç yaptırmadım dolgu,...yaptıranlar bi tavsiye verebilirmi??çokmu beter bişey bu dolgu?

dolgu yaptırdım hemde 4 tane inan çektiğimiz ağrıların yanında acısı hiç bi şey ayrıca uyuşturdukları için ben hiç bir şey hissetmedim

Bende bir çok kere dolgu yaptırdım. Sıkıntı yok. Emin ol çektiğin acı bin beter. Ama sana tavsiyem. Devlet hastanesine gitme. Tavsiye üzerine çevrende sor soruştur iyi bir özel diş hekimine git. Mis gibi yapıyorlar. Hiç merak etme. Acı çektiğine değmez.

Kim sizi bu kadar korkuttuysa onlara benden kocaman bi selam!
3 tane dolgum var. ne bir acı duydum ne bir sızı.. 3 ayrı doktorda,3 ayrı dolgu..
ya da bana mı çok iyi doktorlar denk geldi bilemiyorum.
kısa bir süre öncede kanal tedavisi yaptırdım. herkes beni de korkutmuştu.
bi cesaretle gittim dişçiye,zaten direk iğneyle uyuşturduğu için hiç ama hiç bir şey hissetmedim. iğnede sinek ısırması gibi bir şey oldu zaten.
Bu acıyı çekmektense,hemen dişçiye gidin. eminim ki "keşke daha önce gitseydim" diyeceksiniz.
Diş ağrısını bilirim,kabir azabı gibidir. Rabbim şifa versin.

ne var bunda korkacak canım ben daha yeni yaptırdım 3 tane ayrıca kanal tedaviside yapıldı hiç acı duymadım korkma çektiğine değmez zaten uğuşturuyor lar bir şey anlamıyorsun

Benide böyle korkutmuşlardı. Doktor oturttu uyuşturdu hiç bir şey hissetmiyorum ama doktor niye titriyorsun acımaması lazım diyor . Bende acımıyor zaten titriyor muyum? Dedim . En ufak bir acı hissetmedim kanal tedavisi yaptı. Korkulacak bir şey yok yani.

canım bulunduğumuz yerdeki özel hastanede diş bölümü yok...devlete ait ayrı bir diş hastanesi var...
birde normal devlet hastanesinde diş bölümü var..ikiside devlet yani...mecbur bende o ayrı diş hastanesinden aldım randevuyu..bi bayan doktor ilk kez gidicem..inşallah korktuğum gibi olmaz...

dolgu yaptırdım hemde 4 tane inan çektiğimiz ağrıların yanında acısı hiç bi şey ayrıca uyuşturdukları için ben hiç bir şey hissetmedim

inşallah canım yaa, valla sizleri okuyunca azcık su serpildi içime...

amin canım allah razı olsun...ben çocukken yıllarca tel taktım, çok sorunlar yaşadım diişlerimde....dişçi artık fobi haline geldi bende...
o yüzden dişçi dedilermi irkiliyorum artık...
birde dolgu değilde çekerlerse diye korkuyorum...çekerlermi acaba?

ne var bunda korkacak canım ben daha yeni yaptırdım 3 tane ayrıca kanal tedaviside yapıldı hiç acı duymadım korkma çektiğine değmez zaten uğuşturuyor lar bir şey anlamıyorsun

biraz içim rahatladı canım çok sağol...

Canim dolgu cok kolay bi islem hic korkma. Bu arada bunu diyen ben birak disciye gitmeyodis hastanesinin önünden gecemezddim. Daha once gittigim bi doktor vardi berbatti. Bnde disci fobisi olustu.yalniz korkum aci agri degildirek discikoltugu korkusu. Sonra baska bir doktor önerdiler ona gittim simdi düzenli ziyaret ediorum. Gulerek gidiyorum hatta doktorum ilk geldigin gun nerdeyse aglayacaktin simdi gülerek giriyorsun odama bu beni cok mutlu ediyor dior.kesin sende daha once cok korktun ondan oledir. Ama mevzu doktormus. Umarım bnm gibi haroka bi doktor bulursun ve bu korkun gecer.

dişçiye gidene kadar berbat hissedersin
ama çıkarken inanılmaz iyi hissedeceksin
hep öyle olur

valla bilemiyorum canım, psikolojikman dişimin ağrısı geçti, öğlenden beri ağrımıyor

benimde aynen randevuyu aldığım dakkadan beri içim titriyor ...:18:
kanal tedavisi ne ki canım? o daha mı zor,, nede yaptı?

Özel diş hekimlerinin kendi klinikleri yok mu peki? Hastane olarak değil zaten kendi özel kliniği olan diş hekimlerini tercih edersen ücreti biraz fazla ödersin ama memnuniyetin %100 olur en azından. Diş bu yani çok önemli. Bende yıllarca diş problemi çekip dişçi dişçi gezen kısımdanım. Bu konu da artık uzmanlık alanım oldu resmen. Çekeceklerini zannetmiyorum şikayetlerine bakılırsa temizleyip dolgu yaparlar o dişini. Dolgudan sonra şikayetlerin devam ederse kanal tedavisi yaparlar. Yani çekim son çare olur. Senin durumun sadece dolgu olur diye düşünyorum...

:

benimde aynen randevuyu aldığım dakkadan beri içim titriyor ...:18:
kanal tedavisi ne ki canım? o daha mı zor,, nede yaptı?[/QUOTE]

Dolgunun bir ileri aşamasıymış sanırım tam bilmiyorum ki bende yaptırdım ama

bende bu şans varken kesin en uyuz doktora düşerim

yaptırın korktuğum bu muymuş
keşke daha önce yaptırsaydım dabu ağrıları çekmeseydim diyeceksiniz

inşallah dediğin gibi olur canım,

dişçide en zor işlem dişi cekmektir gazelcim bana göre.
dolgu onların yanında çok hafif kalır. zaten uyuşturuyor. çürüğü temizleyip dolgu yapacak gerçekten korkacagın bir şey yok

canımmmçok iyi anlıyorum seni,ama korkuların gerçekten boş yere..
yine dişçiye gitmeyip,o acıyı çekersen senin için ben bile gerçekten üzülürüm ciddi anlamda..
çekseler bile inan hiçbir şey hissetmeyeceksin. güzel bir dişçi bul kendine sonra da kurtul şu acılardan,sızılardan:112:
ayrıca kanal tedavisi,sinirlerin alınması demek.oraya ne kadar baskı olursa olsun sonradan hiçbir şekilde ağrımaması demek. bendeki olay çok garip. kök dişimin altında,hala süt dişim bulunuyor.

Son düzenleme:

iğneden korkmuyorsan hiç korkma canım iğneyi yapınca komple heryerin uyuşuyor işterse damağını delsin duymazsın ben hiç korkmam hafif sızı hissetsem koşarım dr a dişlerimi kaybetmekten çok korkarım ayrıca diş ağrısı çekilirmi yaa bide o çürük koku yapar mağlesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…