ödüm patlıyor dişçiye gidemiyorum :(

valla dişçi korkusundan dolayı klinik falan hiç dikkat etmedim araştırmadım...eşim aldı randevuyu...
pahalıysa da giderim yaa, sağlık konusunda ücrete bakılmaz...ben yarın bi bakayım, inşallah iyi birine denk gelirim...
bana anlatan kişi dolgu diye başlar doktor, bitişiğindeki dişlere de yapalım der gider gider gelirsin çok ağzılı sancılı vs iyice gözümü korkuttu...
ağrıyan diş bitişiğindeki dişide çürütmeye başlamıştır, kesin onu da doldurur falan dedi...
minicik minicik o birkaç dişimde çürükler var ama, hepsini doldurmaya kalkmasa bari..

Evet o sanırım korkulacak bir şey ama gerçekten

inanın korkulacak bi şey değil
zaten uyuşturdukları için hissetmiyosun[/QUOTE]

Çok çok çok pardon ben korkulacak bir şey değil yazacaktım konu sahibi korkutduysanız özür dilerim yanlış yazmıştım arkadaş alıntı yapınca fark ettim

Canim ben daha yeni yaptırdım Hemde 10 gun içinde 3 kanal tedavili dolgu 4 te normal dolgu ve neden bukadar curugum oldu biliyomusun korkudan gitmedigim için
Inan bana su cektiklerin kadar acimiyor tedavide iğne vurmadan ince fis fis sıktı bana iğneyi bile hissetmedim zaten uyustuktan sonra hiçbirşey hissetmiyorsun özellikle normal dolgu cok kolay hiç acimiyor
Ben yaptirditsam herkes yaptırır okadar diim
Ilk koltuğa oturdum ayaklarımın bağı çözüldü gözlerim karardı okadar diim
Simdi kendime kızıyorum niye daha once gitmedim kendime aylarca işkence ettim diye
Şimdi okadar rahat yiyorumki
Kesinlikle erteleme bide sadece bitaneymis benimki 7 taneydi 10 gun içinde yaptırdım :)

dişçide en zor işlem dişi cekmektir gazelcim bana göre.
dolgu onların yanında çok hafif kalır. zaten uyuşturuyor. çürüğü temizleyip dolgu yapacak gerçekten korkacagın bir şey yok

sağol renginam vallahi akşamdan beri düşüne düşüne bi hal oldum...
birde salak gibi netten dolgu videolarına baktım iyice korktum..

hakkaten garipmiş seninki canım, öyle duracakmıyımış hep

sol tarafımla yemeyip içmeyip iyice sağ tarafa yüklene yüklene çenem yamulacak yakında
su içerken kafamı hafif sağa eğiyorum oraya gitmesin sızlamasın diye
kesin gidecem artık, ameliyat bile yapsa kaçmayacam artık...

hakkaten garipmiş seninki canım, öyle duracakmıyımış hep

yok canım,bu haftasonu çekime gideceğim bende. kanal tedavisi yapıldığı için hiçbir şey hissetmiyorum ne ağrı ne sızı..
o yüzden hep erteliyordum çekim işini. :111: seninde haberlerini bekliyoruz. daha doğrusu bir "oh be dünya varmış" demeni bekliyoruz.
Hadi bakalım

Çok çok çok pardon ben korkulacak bir şey değil yazacaktım konu sahibi korkutduysanız özür dilerim yanlış yazmıştım arkadaş alıntı yapınca fark ettim

alıntıların faydası[/QUOTE]

anladım zaten canım, ikinci kez okudum ama ilk okuyunca
sonra anladım...

valla canım bende kaç tanesi hiç bilmiyorum ki, tek diş mi birkaç dişmi hiç bilmiyorum...sol üst azılar ağrıyor, minik minik nokta şeklinde çürükler görünüyor...asıl korkum o işte hepsine yapacak, birde birkaç iğne yapacak diye korkuyorum..iğne korkusu da ayrı bi sorun
fıs fıs sıktıklarını bilmiyordum, sıkmadan direk iğne yaparsa söyleyim bari sıksın..bunu söylediğin iyi oldu canım allah razı olsun..

inşallah canım, sağ salim dönersem ilk iş buraya yazmak olacak...
sayenizde rahatladım biraz...sana da çok çok geçmiş olsun canım...

Yarın inşallah kendine kızıyor olacaksın ihmal etmişim diye.

Ben de ufaklı büyüklü o kadar dolgum var ki, inan hiç bir şey hissetmeyeceksin.

Hatta ufak, derin olmayan dolgularda iğne bile yapmadı doktorum. Uyuşturmadan temizleyip doldurdu. Onlar bile acımadı.

Bu arada bu yaşa kadar dolgunun olmaması da şaşırttı beni. Demek iyi bakmışsın dişlerine maşallah. Şimdiden geçmiş olsun.

Bu arada uyuşturucu sprey zaten iğne olmadan uyuşturuyor. Biraz bekleyip iğne yapıyor. Uyuşmanın etkisiyle iğne vurulurken hissetmezsin bile.

ay tşekkür ederim canım şımardım
elimden geldiğince dikkat ederim sabah akşam fırçalarım, ama ancak buraya kadar bakabilmişim demekki

sağ salim döneceksin veee buraya yazıdıgın da hepiniz haklıymışsınız diyeceksin
dolgu,kanal tedavisi gerçekten korkulacak işlemler değil

Zaten iğneden önce sprey sıkıyorlar canım. Ama olmadı sıkmazsa istersin tabi. Geçmiş olsun hiç korkma boşuna.

çok teşekkür ederim kızlar, gerçekten içime su serptiniz...en azından bilerek gidicem...

Ben cok dis agrilari cekmis biriyim, agzimda 6 kaplama, 7-8 dolgu vardir kanal tedavileri ile birlikte. O dis agrilari var ya, kabir azabi derler dis agrisi icin ne kadar dogru bilmiyorum. Ayrica disci hemen disi uyusturuyor, birsey hissetmiyorsun dolguyu yaparken, bu kadar korkma, sakin ol. Benim o kadar canim tatlidir ki, kuafore gitsem gozumden yaslar gelir sacimla ugrasirken, ben bile discide birsey hissetmedim diyebilirim.

aynen benimde canım çok tatlıdır ve o koltukta titreyerek oturacağıma eminim
kendimi kaskatı hale sokarım kesin...elinde motor gibi çalışan aletlerle ağzımla uğraşması...
çocukken çok çektim uzun yıllar tel taktım o yüzden dişçiden çok korkar oldum...inşallah yaptırıp kurtulayım..çok sağol canım

Kendimi gördüm sanki senelerdir diş ağrısıyla kıvranıp dişçi lafını duyunca kıyametler kopardım
Ne çürükler vardı hemde ağzımda 1 gecede 10 ilaç içtiğimi bilirim ağrısından yinede gitmezdim şuan 6 dolgum 1 kanal tedavim bitti diğer 2 kanal tedavimde ilaç koyuldu bekleniyor
Kendime nasıl kızıyorum o ağrıları çektim diye
Bazı insanlar korkunç dişçi hikayelerini anlatıp duruyor bende dolguya korkarakta olsa gitmiştim
Ama kanal tedavisini öyle bir anlatıyorlar ki sanki uyuşturmadan ağzını söküp yerinden alacak doktor
1 saat oturdum o koltukta hemde o kadar korkan ben hiç bir şey hissetmedim sadece o makinaların sesi insanı geriyor
Dolgu zaten 20 dk sürecek bir işlem o esnada başka şeyler düşün
Çıkarken kendine kızacaksın daha önce neden gelmedim diye

Küçük bir çürüğü ilerletip kanal tedavisine ihtiyaç duyar hale getirme.
Dolguyu da kafanda bu kadar büyütme.
Kısmen bende de dişci fobisi var.ünkü 3 yirmilik dişimi ameliyatla aldırdım.Zamanında tel tedavisi de gördüm
ama diş bu ihmale gelmez.Salllanacak bir konu değil.
Çürükler küçükken müdahele ettirmek en akıllıcası.
Dolgu işleminde de bir büyük ameliyattaki gibi acı fialan çekmiyorsun:))
Eli hafif tecrübeli bir dr. ile çok hafif atlatırsın.Ayrıca işem sırasında hissedersen ağrı dr. tekrar iğne yapar ve biraz daha uyuşturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…