ödüm patlıyor dişçiye gidemiyorum :(

Dolgu ne ki benim gibi diş kemiğinden ağır bir ameliyat geçirip kocaman bir kist aldırsanız ne yapacaktınız acaba:)

Hiç bir şeyden çekmedim bu dünya da dişlerimden çektiğim kadar. Dolgu, kanal, çekme ve en nihayetinde diş kemiğinden kist ameliyatı ve implant..
Bir ayım kaldı tüm işlemlerin sona erip tamamen sağlıklı dişlere kavuşmam için.
Yıllarca boşuna kendime işkence çektirmişim, bana faturası hem maddi hemde manevi olarak pahalıya mal oldu :)

Dolgu diş olayında en basit işlem, sinek ısırığı kadar bile hissetmeyeceksiniz; boşuna kendinizi strese sokmayın :)

Benimde diş fobim var, bu fobiye genç ve toy bir diş hekiminin kanal yaparken dişimi tam olarak uyuşturamamasından yakalandım, hep gittiğim doktora gidiyorum şimdi o önce 5-10 dk. beni sakinleştiriyor sonra işleme başlıyor...

Dolgu ve kanal en basit işlemler, morfin sayesinde hiç bir şey anlamıyorsun. İğneyi spreyle yapıyor hiç bir şey hissetmiyorsun. İyi bir diş hekimine gidip kurtul, korkun yüzünden dişinden olma, ertelersen çürük büyür dişini çekerler...

Çürük derinse kesinlikle kanal tedavisi yaptır, o dişin ağrımaz bir daha...

Son düzenleme:

3 dolgum,bir tanede kanal tedavim var.3 tane 20 lik diş çektirdim.iki tanesi dikişli oldu.
inanın yaptırdıktan sonra bu mu diye güleceksiniz.ki bunu dişçiden korkan ben söylüyorum.
şuan dolgu yaptırmam gerekse hoplaya zıplaya giderim.
yaptıkları iğne küçük ve çok ince.zaten spreyle uyuşturduktan sonra yapacaklar.duyacağınız en büyük acı o.o da acı bile değil.
bu ağrıyı çektiğinize pişman olacaksınız.
geçmiş olsun.güzel haberlerinizi bekliyoruz.

diş ağrısı yüzünden gecelerce kalkıp ağladığımı bilirim
korkum yüzümden gitmedim dr a
hatta gittim iğne vurdurdum geri kaçtım sen düşün

işin aslı iğneymiş :)
iğne yaptıktan sonra uyuşuyor hiç birşey hissetmiyorsun

dr beye çektin mi deyip ooo çok oldu cevabını aldıktan sonra mutluluktan ağladım
düşün artık

o kadar gece çektiğim ağrı yanıma kar kaldı

onun için bir an önce git

Geçmiş olsun

Bizim komsunun kizi var 3 yasinda 2 tane dolgu yapildi gecen gun uyusunca o bile anlamamis :) benim de var 4-5 tane korkmayin anlatanlar abartmis

alıntıların faydası

anladım zaten canım, ikinci kez okudum ama ilk okuyunca
sonra anladım...

valla canım bende kaç tanesi hiç bilmiyorum ki, tek diş mi birkaç dişmi hiç bilmiyorum...sol üst azılar ağrıyor, minik minik nokta şeklinde çürükler görünüyor...asıl korkum o işte hepsine yapacak, birde birkaç iğne yapacak diye korkuyorum..iğne korkusu da ayrı bi sorun
fıs fıs sıktıklarını bilmiyordum, sıkmadan direk iğne yaparsa söyleyim bari sıksın..bunu söylediğin iyi oldu canım allah razı olsun..[/QUOTE]

Bende 3 dis diye gittim ama 4 tanede dr buldu hiç korkma iğneden Bende ondan korkuyordum ama fis sikinca hiç duyulmuyor battigi sadece uyuşukluk hissi biraz rahatsız ediyor okadar dayanilmuycak bi agri kesinlikle olmuyor
Imkanın varsa özelde yaptir derim benim kanal tedavilerimi bir seansta yaptiki 3 seanslik dislermis Yani 3 iğne yerine 1 iğne yedim korktugunuda ifade etki ona gore nazik davranırlar ve fisida söyle
Inan daha once gitmeyip kendine eziyet ettiğine pişman olucaksin
Şimdiden geçmiş olun :)

ya canım ne kadar abartmışsın hemde hiç gitmediğin hiç bilmediğin bir şeyi ne kadar büyütmüşsün kafanda...önce iğne yapıcak o da sinek ısırığı gibi bile değil minnacık bişey hissedersin..ondan sonrada hiç bişey hissedilmiyo zaten...çektiğin acıya eziyete değmez...

dolgu en kolay şey:) hiç korkma anlatan başka kafadaydı heralde..zaten uyuşturuyorlar.hassasiyetinide söyle ona göre muamele yapar zaten doktor..off bayanlar her duyduğunuza inanmasanız artık.

Bence gidin dolgu yaptırmadım ama 1 buçuk senedir damak genişletme aparatı ve tellerle uğraşıyorum uğraşan kullan bilir çok feci sızlamaları ağrılar yüzünü hissetmeyecek kadar tuhaf baskılar oluşur ama inanın onlar bile gelip geçiyor alışıyor insan ki dolgu anlık bir şey sonrasında sorun falanda yaşanmıyor ağrısı sanırım aynı ölçülerdedir kardeşimde,erkek arkadaşımda yaptırdı hiç öyle çekilmeyecek bir ağrıdan bahsetmediler öncesinde çekilen ağrı daha beter bence

Canım benim inan korkacak hiçbir şey yok,dolgunu yaptırdıktan sonra öyle rahatlayacaksın ki keşke bu kadar beklemeseydim diyeceksin. Benim de 4 tane dolgum var bu hiç korkulacak bir şey değil. Zaten uyuşmadan bir şey yapmıyor doktor sen içini ferah tut sadece ağzını açıcaksın hiçbir acı hissetmeden olup biticek kurtulacaksın canım korkma gerçekten :))

Ablacım ben 1 dişime dolgu yaptırdım.. 5-6 sene önce düştü, aynı dişe bir dolgu daha yaptırdım.. Yani toplam 2 kere...
Ve hatırlamıyorum desem inanır mısın? Dolgu yaparken acımaz ki.. Dişle ilgili öbür şeyler, mesela 20lik dil, o bile çekim anında acımıyor, sonrası beter..
Ama dolgudan korkma..

bu arada sizin bu kadar ağrınız varsa dişiniz iltihaplanmış olabilir.
iltihaplı dişe hiçbir işlem yapılmz.
muhtemelen antibiyotik verip iltihabı kuruttuktan sonra dolguyu yapacaktır.
eğer böyle bir durum varsa iltihap kuruyunca ağrınız geçecek ve sizde vazgeçeceksiniz:) çünkü genelde hep öyle olur.
ama vazgeçmeyin.bunun sonu yok.geçsede o diş tekrar iltihaplanacak aynı şeyleri tekrar yaşayacaksınız.dişiniz kurtarılamaz hale gelene kadar bu devam edecek ve daha başka işlemler yapılmak zorunda kalınacak.
bence biran önce yaptırın ve kurtulun.

geçmiş olsun. diş ağrısı zordur.
ama git zamanında yaptır. zamanında yaptırmazsan hem sana zor, hem bedenine zor.başlangıçta yapılacak ufak dolgu iken, zamanında yaptırılmayan dolgu dişi çürütüp bitiriyor. sonra dolgu olmaz diş çekimine gider. diş kaybı yaşamamak için vakit geçirme.
dolgu çok basit canım. zaten sprey sıkıyorlar uyuşuyor. hissetmezsin.
yaptırdıktan sonra sadece 2 saat kadar ağzında donukluk hissediyorsun o kadar.

bende eskiden sen gibiydim ama saolsun dişçim bu korkuyu atlatmama vesile oldu.

Dolgu yaptırmadım hiç, ama yaptıranların da öyle acıdan yakındığını görmedim. 2 sene çürük azı dişle ve beter ağrılarla kıvranmış biri olarak aksatma hemen git derim. Ben korkumdan erteleye erteleye bir dişimi kaybettim, haa çektirdim ağrı acı olmadı aksine çok rahatladım ama daha önceden gitseydim dolgu imkanım olacaktı. Şuanda da 20'lik diş ağrısı çekiyorum sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun.

2 kere dolgu defalarca kanal tedavi oldum benide hep korkuttular sadece ilk uyuşturucu iğnede sızladı gibi bişey oldu öbür türlü hissetmedim ama benimki gibiydi sizinde hassasiyet vardı colgate'in hassas dişler için macunuyla dişinizi 1dakika ovalayın sonra hiçbişey hissetmeyeceksiniz çok etkili :) Ve eğer siz yaptırmazsanız o çürük diş ağzınızda koku yapacak ve çevrenizi rahatsız edecek bunuda düşünün :)

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun İlk defa bir kaç ay önce dolgu yaptırdım önce kanal tedavisi daha sonra dolgu yaptılar.Zaten iğne vuruyorlar hiç hissetmiyorsun bile hem benim daha 4 tane dolgu yapılması gereken dişim var sabırsızlıkla bir an önce olsun bitsin istiyorum

Geçmiş olsun,ben 1 ay önce falan kanal tedavisi yaptırdım.Ben senden daha korkaktım,hayatımda çünkü bilinçli olarak ilk defa dişçiye gitmiştim. O da böyle ağrıdan kıvranıyodum artık Düşün o derece korkuyodum,o diş ağrısını 1 hafta çektim,o 1 hafta boyunca hiç uyuyamadım geceleri hep ağladım.Değmez yani,eğer ertelersen daha kötü olur.
Bak ben kanal tedavisi yaptırdım ama acımadı hiç,bi ara dişteki sinirleri alırken acıdı o da 5 saniye falan sürdü ,dolgu çok çok daha basit,iğne yapıyolar zaten,ya ben iğne vurulurken bile ağlamıştım ,eşşek kadar kız.
Korkma yani,git rahatça,ben bile gittiysem herkes gider

Öncelikle geçmiş olsun. 1.5 ay önce tam final sınavlarımın olduğu dönemde 1 dişim apse yaptı. Kendi kendime antibiyotikle falan geçiştirdim. Zaten o dişim arada bi sızım sızım sızlardı da takmazdım ahh şimdi ki aklım olcakkk...:) Sınavlar bitti ben aman boşver derken yine ağrımasın mı? Dedim kalk git duramıyorsun. Hayatımın şokunu yaşadım, ben 1 tane diş beklerken tam 9 tane dişim çürümüştü! Yerin dibine girmek istedim o an dişçiden utandım ya demez mi nasıl çürüttün bunca dişi :) Bide titiz,temiz, takıntılı insanım. Dışarı bile macunumu fırçamı götürüp diş fırçalayan biriyim avm lerde falan :) Hepsi kanal, dolgu derken 1.5 ayım dişçide geçti ve şükür kurtuldum.. Aman diyim diş ihmal etmeye gelmez. Ayrıca doktorum zaman zaman uyuşturmadan bile yaptı zerre acı hissetmedim. Hiç endişe edecek bir şey yok, bir an önce o rahatlığa kavuşmalısınız. Bir ara kalbim falan ağrıyordu sol yanına inmiş dedi doktor. Nasıl korktum anlatamam ..

Bu kadar hassasiyet varsa antibiyotik kullanman gerekebilir ve maalesef dolgu kurtarmayabilir seni.belki.once kanal tedavisi diyecekler.bu sa biraz uzun bir surec.o yuzden bu noktaya gelmeden yemek kirintisi az da olsa dise giriyorsa gitmek lazim ki dolgu yapilabilsin.aksi halde kanal tedavisiyle bile kurtarmak mumkun olmayabilir.sana tavsiyem devlete gitme ugrasmak istemezler cekelim derler,mumkunse dis hastanesi varsa yasadigin yerde oraya git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…