Ödünç alan kız!

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.500
54
118
35
İstanbul
kızlar sinir oluyorum 2 haftadır yaa

ben normalde eşya vermek almak gibi paylaşımları sevmem

bu kızla biz ayda bir iki kez görüşürüz.geçen bana geldi,sevgilisiyle buluşucakmış benden bir iki parça kıyafet istedi,bir de yüzük,ben gönülsüz konuşunca sadece siyah bi tişört ve yüzük aradığını söyledi.sonra tesadüfen yurtdışından arkadaşım geldi süpriz yapmış,bende onunla dışarı çıkmak istedim,müsade istedim kızdan,kızda ''ben hemen dolabına bakıp alıp gitsem olur mu'' dedi,bende zaten onu satmışım ayıp olmuş,alsın alıcağını da gitsin dedim.

neyse ben çıktım,oda benden 20 dk sonra çıkmış,anneme sordum,iki poşet kıyafet,bir ton da takı almış,ayrıca bir tane de makyaj malzemesi almış.odamın altını üstüne getirmiş benim unuttuğum takıları bile bulup çıkarmış,ve ortalığı toplamamış

şok oldum,hiç bakmadım saate,evine gittim.kıyafetlerin çoğunu geri verdi,sonra aldığı takıları gösterdi,birsürü şey almış,yaşça benden küçük,laubali bi kız,beni de kendine benzettiği için mi acaba böyle rahat davrandı dedim,güleryüzlü oldum kızmadım.

sonra aldığı bikaç parça kıyafeti eve geri yollamış,annem ''başka bişey getirmedi'' dedi,bende gittim yanına,sanki başka bişeye sinirlenmiş gibi davrandım gözünü korkutmak için,başta ''ya ben hepsini verdim geri,bi baksan...'' dedi,sinirli tavırlarımı görünce ''dur ben eve bakıyım akşam getircem'' dedi.

ve 2 tane şıkır şıkır bileklik 2 tane kocaman kolye bir tane çantayla geri döndü.(bunlar unutulcak şeylermi) başka bişey kalmadı dedi yine.

dün hatırladım birden,pahalı çok hoş bir takımım vardı,bir daha bulamam hayatta,onu da almıştı (evine ilk gittiğim akşam göstermişti bunu da aldım diye) ve geri vermemişti.ayrıca bir bilekliğim de eksik ama o mu aldı bilmiyorum o yüzden onu suçlamıycam,bir de annem makyaj malzemesi aldığını söyledi,o da geri gelmedi.

amaaannn sıkıldım kızlar bu ne biçim iş ya.akşam dayanıcam kapısına dışarı çağırıcam,sertçe konuşucam amacın ne,neden aldığını geri vermiyosun,iyi niyetinden şüphe ediyorum diye.

benim salaklığım aslında annem çok uyardı ''verme,onun annesi benden aldığı tencereleri hep eksik ve çizik getirdi'' diye ama malım işte dinlemedim.neyse bu da bana ders oldu

sizce ne diyim bu kıza,inkar edecektir ama gözümle gördüm takımım ondaydı.ben agresifte bir insanım sinirlenmek istemiyorum sinirlenirsem sert konuşurum.

hadi inkar etmese ne diycem,ya bir insan bir aldığını ertesi gün kullanıp getirmez mi,aradan kaç gün geçti de sorunca alabildim.yok abi ben bu kızı çok fena kırcam..

ne diyim sizce,kendimden emin konuşmak istiyorumki inkar etmesin,ve bu yaptıkları için kızmak istiyorum,nasıl bir konuşma yapıyım nasıl davranıyım

Son düzenleyen: Moderatör:
ha bu arada bir insanı böyle itham etmem normalde ama hem onun önceki davranışlarından,hemde ailecek tavırlarından maddi şeylere düşkünlüğünden,hırsızlık ihtimalini de veriyorum.değilse günahı benim boynuma ama bence yaptığı sorumsuzluktan fazlası

Ödünç almayıda vermeyide sevmedim sevmicemde. .
Hiç hoşlanmam öyle şeylerden. . Eğer biri benden bişey isterse hiç giymediğim veya giymeyeceğim şeyleri veririm.
Ayrıca odana girip habersizce eşyalarını alması hiç hoş değil
Annende iyi niyetliki sanırım sesini çıkarmamş.
Bence açıkca belirt . . Ben kıyafetlerimn veya aksesuarlarımn kullanlmasndan hoşlanmıyorum de
Baktın konuşmuyor seninle. . Zaten anlarsın nasıl bir karaktere sahip olduğunu

Bir arkadaşa bir eşyamızı vereceğiz,geri gelirse arkadaşlığımız iyi gider,gelmezse kötü gider orda biter Bana saçma geldi kusura bakma ve kızma arkadaşım ama...

Bir eşyayla asla deneyemem ben arkadaşım olacak kişiyi.Hem belki eşyayı geri getirir ama huyu iyi değildir nasıl inanacağım ki tanımadan etmeden...

Keşke en başta anneni dinleseydin.Bak kadıncağızın tencereleri de eksik gedik gelmiş.Çizilmiş felan.

Hem hata en başta sana ait bunun farkında mısın bilmem ama.

Odanda tanımadığın bir kızı bırakıp nasıl çekip gidersin alacağını al diyerekten.Kız tabi silip süpürür neyin varsa yoksa.Sonra da nasıl olsa görmedi diyerekten eksik gedik getirir aldıklarını.

Nasıl güveniyorsunuz böyle insanlara bilmiyorum ben

Bir de ben şahsi kıyafetlerimi özellikle paylaşmayı sevmeyen biriyimdir.Huylanırım bir başkası giydiğinde felan.

Dışardan birşey aldığım zamanda,denenmiş olabilceğini göz önünde bulundurarak direk yıkarım,yıkamadan asla giymem .

Sana da bu olay ufak bir ders olmuş sanırım.Birdaha vermezsin sen de .

Ayrıca getirmediği birşeyler olabilir belki,eşyalarını iyice kontrol et canım.Evine git ve iste.

aslında hersey açık anladığım kadarıyla
baştada yazmışsınya tanımak için iyi bi yöntem diye tanımışsın işte
sen üzülüceğine bitirirsin ilişkini sebeblerinde var
insanoğlu çiğ süt emmiş derler ya olabilir kıskanmıştır seni belkide
bir kere güvenini sarsmış artık onarması zor

Öncelikle geçmiş olsun.Olanların üzerine bir bardak soğuk su için derim.Buna benzer şeyler ben de yaşadım.Evlerine emanet olarak bıraktığım eşyalarımdan, odamdaki makyaj malzemelerinden birşeyler aşıran, kendisine yaptıklarıyla ilgili bişeyler söylemek istediğimde benden köşe bucak kaçan, ailesine olanları anlattığımda ise ailesi bana inanmayan biri bu.Eminin size bunları yapan arkadaşınız da onun kadar cahil ve yalancı.Bana bunları yapan arkadaş olarak seçtiğim biri değil, sadece çok yakınımın kardeşi.Ama söylediklerinize göre o kız sizin arkadaşınız ve böyle arkadaşlık olmaz.Bence onunla ilişkinizi uzatmadan onun hakkında düşündüklerinizi ve sizden geri aldıklarını tamamen geri çevirmesini söyleyin.Sözünüzü esirgemeyin.Çünkü karşınızdaki acınacak biri değil, ama siz olabilirsiniz.Zaten şimdi yapmazsanız ileride çok pişman olursunuz.Kininiz büyür ve size zarar vermeye başlar.Gözünün yaşına bakmayın derim.ınsan gibi konuşmaya da gelmez bu tipler.Söylediklerinizi anlayacak olsalar zaten yapmazlar...

eskiden yazlıkta çok yapardık arkadaşlarla,hepimizin dolabı birbirine girer yaz sonunda herkes aldığını verirdi..ama nedense benim hep yurtdışından aldığım kiyafetlerim kaybolurdu..bu böyle devam etti uzunca bir süre çünkü ben hayır diyemezdim..neysemi hepsiyle mesafe koydum ve bu alış ama vermeyis sona erdi bende rahat bir nefes aldım..
genelde böyle 'unutulur' nedense güzel seyler..aa çok pardon unutmusum denir halbu ki alakası yoktur..
zaten sevmediğin bir şeymiş bu tarz olaylar,kızdan al neyin varsa sonrada bir daha izin verme..sevmiyorum de..
ancak en yakın arkadasıma veririm ne isterse..onun dısında kimseye küpe bile vermem..

kızlar çok eşyam var kontrol etsem bile hepsine yetişememki.düşünün takımım,makyaj malzemem bilekliğim falan bile bi hafta sonra aklıma geldi,çantayı unutmuşum o getirince hatırladım

hakkaten bende kendim hayretler içersindeyim kıyafeti nasıl veririm diye,bende sevmem başkasının giydiği şeyi giymeyi.ama arkadaşım yurtdışından gelmiş biraz onun gazıyla,birazda annemle aram bozuktu o verme diyince bilinçaltında inat yaptım heralde bişey demedim.ben kendimi uyanık bilirdim ne salakmışım ya..

ama evlerine gittiğimde manzara çok komikti,kuzeni ve kardeşi hurraa benim eşyalarımın başına üşüşmüş,ağızları kulaklarında,abiye kuzu gibi ''ay ne kadaaann güzel'' diyolardı,altın bulmuş gibi eşyalarımı yukarı kaldırıyolardı ışığa doğru tutup bakıyolardı falan,gülmemek için zor tutmuştum kendimi

bana odamı karıştırıcağını söylemedi ki sadece kıyafetlere bakıp sadece bi parça üst ve bir tane yüzük alacağını söyledi,bende kızmadım çünkü o bana da öyle davranırdı,acıkırdım eve gitmek isterdim yemek için,o izin vermez, dolabı sonuna kadar açar ye istediğini falan derdi (tabi bunu kullanmazdım ben,yine eve giderdim),dediğim gibi yaşça küçük olduğu için kendi gibi sandı,saf heralde falan dedim

tam olarak arkadaşım denemez aslında,telefon numarası msni falan yok bende,benimkide onda.annesi ben hariç kimseyle görüşmesini istemez oda nadiren eve gelir biraz durur gider.

Hem güvenilmez olduğunu biliyormuşun hem de odada yalnız bırakmışın.
Annenin tencereleri çizik çizik gelmiş kadın seni uyarmış ama sen umarsamamışın.
Bence kendi hatan.

Bu nasıl arkadaşlık ?
Telefon numarasını bilmediğiniz birinin evine girip yiyip içmek,o senin eşyalarını kullansın.
Ben hiç anlamadım.
Şu eşyalarınızı ışığa tutup amaaan çok güzel demelerine de inanmadım.
Resmen övünüyorsunuz burada abartmışınız.

Hem güvenilmez olduğunu biliyormuşun hem de odada yalnız bırakmışın.
Annenin tencereleri çizik çizik gelmiş kadın seni uyarmış ama sen umarsamamışın.
Bence kendi hatan.

eşya konusunda güvenilmez olduğunu bilmiyordum ama dengesiz hareketleri olduğunu görmüştüm,tahmin etmem gerekirdi

annem uyardıktan sonra gidip kıza ''vazgeçtim alma bişey'' demeyi uygun görmedim,ama keşke başında durup kontrol etseymişim

bu ne yaağ bu ne yaağğ ıyyk :)

Hiç hazetmem bu tür alışveriş olaylarını , anlamda veremem.
Cıngar çıkartırım.Bunları yapan biri zaten benim arkadaşım olamaz,inceldiği yerden kopsun derim ve o utanmıyorsa bu yaptıklarına ben hiç utanmam malımı istemeye yerin dibine sokarım sizin yerinizde olsam.

bu arada mavi'ye katılıyorum bana da hiç mantıklı gelmedi bu birine eşya verip arkadaşlık ölçme oyunu!!!

hemen alt katımda oturuyor ve telefon msn gerektircek bir durumumuz olmadı,konuşmamız gerektiğinde o gelirdi veya ben giderdim evlerine.öyle evlerinde yiyip içmedimde parantez içinde belirttim özellikle,buna rağmen neye dayanarak böyle bişey söylüyosunuz anlamadım

o ne kadar geniş olursa olsun ben yine seviyemi korurdum -bu olaya kadar

neyle övünücem her genç kız gibi takılarım kıyafetim var,eşyalarım altın,antika,kıyafetlerim marka demedimki.

onların ilginçliğini,garipliğini belirtmek için söyledim

Evet işte bu yüzden inanmadım
Eşyalarınız Türkiye'de bulunmayan bir marka olsa bile hiç görmemişler gibi amannnnnn ne güzeeeel demeleri fazlasıyla komik.
Aaa yok ben doğruyu söylüyorum evet öyle yaptılar diyorsan arkadaş seçiminde hatalı olan yine sensin bence.
Hem dengin olmayan kişilerle arkadaşlık et sonra da onlardan zarar gelince dert yan.

odan da yanlız bıraakıp gitmekle çok hatalısın en azından vereceksen bile alıncaya kadar bekleseydin bende hiç sevmem eşyamı başkasına vermeyi vede başkasından almayı bayanssulusmile

siz nasıl odanızda bırakırsınız ve çıkıp gidersiniz ben anlamadım.ben asla öyle birşey yapmam ne verilecekse kendi elimle verip odamdan beraber çıkarım.almasını bilen vermesinide bilecek

Ortada fazlasıyla ve layıkıyla olmadan duyulan bir güven de var ayrıca.

Yıllardır tanıdığın birini odanda tek başına bırakmaya çekiniyor bu devirde bir insan.

Sen nasıl olur da tek başına bırakıp gittin merak ettim gerçekten.Tamam evde annen varmış ama annenin bir faydası da olmamış.Ha evde varmış ha yokmuş o ara.

Keşke annen müdahale etseymiş diyeceğim ama kadıncağızın da bir kabahati yok kızı izin vermiş sonuçta.

akşam git al geri kalanınıda sert konuşma ilk başta konuşursan inkar eder almadım der zor durumda kalısın yani ugraşmak zorunda kalırsın ..
ha bide böle eşyayla felan arkadaşlık denenmez var benim arkadaşım çok unutkan alıyo çok sonra hatırlıyo ve çok sevdigim her huyundan memnun oldugum bi arkadaşım ..

Ben de hiç sevmem eşya alışverişini. Özellikle giysilerimi paylaşmayı aklımdan bile geçiremem.:bbo:
Madem onda bazı eşyalarınız kaldığını düşünüyorsunuz. Evine gidip kırmadan 'bazı giysilerim ve takılarım eksik belki unutmuşsundur. Bir daha bakalım istersen' diyebilirsin. Sert konuşursanız bu sefer hırsızlıkla suçluyor der ve haklı iken haksız konumuna düşebilirsiniz:1no2:.

Off bu ne ya kız az kalsın toptan evi götürecekmiş..

Bir kere ayda 1-2 kez görüştüğüm kişi benim odamda ben yokken eşyalarımı karıştıramaz bu hakkı vermezdim ben, ayrıca samimi olmadığınız insanları odanızda değil de oturma odasında ağırlamanız daha yerinde olurdu eşyalarınıza dokunmazdı inceleme fırsatı olmazdı.

Şimdi gidip konuşur diğer parça eşyaların peşine düşerseniz onu hırsızlıkla itham ettiğinizi düşünecektir. Ona bu hakkı ister istemez siz vermişsiniz bu yüzden alabildiğinizi almışsınız alamadığınızın üzerine bir bardak soğuk su için artık, bir daha da yanaştırmayın kendinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…