Of üzgünüm ama doğru yaptım ..

Neticede o da bir canlı bakıma olduğu kadar ilgiye de ihtiyacı var, yeterince ilgi gösteremiyorsan daha iyi bir yere sahiplendirmen en doğrusu bence onun açısından. Üzülmeni anlayabiliyorum, ben de küçükken minik kuşlarımı vermek zorunda kalmıştım, çok üzülmüştüm. Bir daha da cesaret edip eve herhangi bir hayvan alamadım. En azından iyi bir yerde olduklarını bildiğimden kendimce seviniyordum ama çok da özlüyordum.:14:

Yorularınız için teşekkür ederim..

:- ama zaten dün çok havlamış herkes'e hırrlamış. Bende gittim bakmaya , üstüme atladı resmen yere düştüm her yerimi yaladı..

:- o durumda dayanamadım aldım geriye. En iyiside bu diye düşündüm. Çünkü ciddi manada şu intihar konusu canımı sıktı..

O benim oğlum ne olursa olsun düzelir.. çifleştireceğim bundan da yapabiliyormuş..

:16::16::16::16::16::16:

İsaretleme bahsettiginiz sekilde olmaz,puskurtme ginidir. Ciftlestirip de bir suru yavruya neden olmayin!

Evde tv acin, kong alin, cis pedi koyun. Bir suru yol var.

Çiftleştirecekseniz kısırlaştırılmış bir dişi bulun lütfen. Geri almanıza çok sevindim, kimbilir nasıl mutlu olmuştur yavrum. :16: Bir yerde, bir köpeğin 10 ricası isimli bir yazı okumuştum, şu cümle beni çok derinden sarsmıştı:

"Senin ailen, arkadaşların var ama benim hayatımda sadece sen varsın."

4 aylık dünyalar güzeli bir kızım var, onun için bir saat erken kalkıyorum, park turumuz var, tekrar eve dönüp onu bırakıp işe gidiyorum. Arkadaşlarıma bile çok zaman ayırmıyorum evde çocuk var diye.:1: Özlemiştir ablasını, sevgiye boğun onu :16:

İsaretleme bahsettiginiz sekilde olmaz,puskurtme ginidir. Ciftlestirip de bir suru yavruya neden olmayin!

Siz kimsiniz ki bana bu tarz aciz tavırla yazıyorsunuz. Birsürü yavruya neden olamyın gibi???? Hayır sizi ne ilgilendirir kısır olmayan bir dişiyle çirfletireeğim yavrularını alıp Bursadan alex'i aldığım yere götürüp vereceğim orda satımı -alımı yapılmakta 1tanede doberman kingdom adında yabancı polis eğitimi için ingiltereye gndereceğim.. interneette yazıştıgım site de olursa gönderirsem sevinecekelri söylenmişti zira kırma olmadan 8tohumda, king doberman yavrusu zor
:16:

Yani size söyleyecek söz bulamıyorum..

Hata üzerine hata yapıp kendi başınıza kararlar alıyorsunuz öyleyse neden burda bu konuyu açtınız ?

Köpeğinizi çiftleştirin ortalama 9 yavru olsun size bir erkek yavru gelir diğerlerini karşı taraf satsın dizde 2 köpeğe birden bakamayıp barınağa terkedin..

Biraz vicdanlı, bilinçli olun artık lütfen..

Siz kimsiniz ki bana bu tarz aciz tavırla yazıyorsunuz. Birsürü yavruya neden olamyın gibi???? Hayır sizi ne ilgilendirir kısır olmayan bir dişiyle çirfletireeğim yavrularını alıp Bursadan alex'i aldığım yere götürüp vereceğim orda satımı -alımı yapılmakta 1tanede doberman kingdom adında yabancı polis eğitimi için ingiltereye gndereceğim.. interneette yazıştıgım site de olursa gönderirsem sevinecekelri söylenmişti zira kırma olmadan 8tohumda, king doberman yavrusu zor
:16:

Barinaklar, sokaklar kopek kayniyorken ben bilincsiz merdivenalti uretime karsiyim. Bilincliden kastim da secere olmasidir.
Herkes bir heves aliyor kopek. Sonra cisi kakasi kemirmesi yok ilgilenemiyorum simarikligi...
Ki siz zaten cozum aramiyorsunuz belli ki, direk ciftlestirme odaklisiniz. Dobermanlar hele ki kulak ve kuyruk kesimi yuzunden cahil insanlarin elindeyken ve sorununuzun ciftlestirme olmamasina garanti verebilecekken siz ciftlestirin, yavrularini alir sahiplendirirsiniz. Sonra o yavrular da geri gelir gorun cumbusu.
Kopek egitimi konusunda profesyonel yardim alin. Size de kopege de yazik.
İyi aksamlar.

Yani size söyleyecek söz bulamıyorum..

Hata üzerine hata yapıp kendi başınıza kararlar alıyorsunuz öyleyse neden burda bu konuyu açtınız ?

Köpeğinizi çiftleştirin ortalama 9 yavru olsun size bir erkek yavru gelir diğerlerini karşı taraf satsın dizde 2 köpeğe birden bakamayıp barınağa terkedin..

Biraz vicdanlı, bilinçli olun artık lütfen..

Barinaklar, sokaklar kopek kayniyorken ben bilincsiz merdivenalti uretime karsiyim. Bilincliden kastim da secere olmasidir.
Herkes bir heves aliyor kopek. Sonra cisi kakasi kemirmesi yok ilgilenemiyorum simarikligi...
Ki siz zaten cozum aramiyorsunuz belli ki, direk ciftlestirme odaklisiniz. Dobermanlar hele ki kulak ve kuyruk kesimi yuzunden cahil insanlarin elindeyken ve sorununuzun ciftlestirme olmamasina garanti verebilecekken siz ciftlestirin, yavrularini alir sahiplendirirsiniz. Sonra o yavrular da geri gelir gorun cumbusu.
Kopek egitimi konusunda profesyonel yardim alin. Size de kopege de yazik.
İyi aksamlar.

barınak yazdıysam yanlış yazmışımdır Çiflik'e vereceğim. Barınağa doberman saçma.. ben zaten köepğimin ne kulağını ne kuyrugunu kestirdim. Yapmamda.. Hayat düzenim yüzünden onuu ihmal ediyorum. ama kısmetse 1-2 sneye bahçeli evimiz olucak.. ozman çooook rahat edicek.Teşekkür ederim yorumunuza
:ssz:

barınak yazdıysam yanlış yazmışımdır Çiflik'e vereceğim. Barınağa doberman saçma.. ben zaten köepğimin ne kulağını ne kuyrugunu kestirdim. Yapmamda.. Hayat düzenim yüzünden onuu ihmal ediyorum. ama kısmetse 1-2 sneye bahçeli evimiz olucak.. ozman çooook rahat edicek.Teşekkür ederim yorumunuza
:ssz:

Barınağa doberman saçma derken, barınaklara doberman yakışmaz mı demek istiyorsunuz ? Çiftliğe verme amacınızda damızlık olarak kullanılması olabilir.. Evcil hayvan sahiplenmeden önce defalarca düşünmeliydiniz dün hayat düzeniniz uygundu evinizi açtınız bugün hayat düzeniniz uygun olmadığı için önce çocuğu sahiplendirip psikolojisini bozdunuz şimdi çiftleştireceğim diyorsunuz.. Şuandaysa bahçeli ev diyorsunuz ben söyliyim 2 sene sonra bahçeli ev aldığınızda bahçeye bırakacaksınız ancak o çocuk eve alıştığı için bahçede de sorun çıkaracak size..

Rica ediyorum önce köpeğinizi kısırlaştırıp imza olayını çözün, ardından şiddetsiz, cezasız köpeğinizi eğitmeye çabalayın ve nerde bakacaksanız orda bakın hayvanın düzenini bozmayın..

Ve son olarak hayvanları ırklarına göre ayırmayın, barınakları küçümsemeyin, sorumluluklarınızın farkına varın..!

ben çok üzülüyorum böyle konulara benimde kedim var ve aşırı yaramaz. kırılmadık eşya bırakmadı koltukların yatak başlıklarının hali içler acısı ama mutluyuz onunla :) sizde geri almışsınız en doğrusu bu bence ancak kısırlaştırma olayında şunu söylemek istiyorum. şu an o kadar çok hayvan var ki barınaklarda insanların parayla değil sahiplenerek kedi veya köpek almaları gerekir. siz yavruların bazılarını satılsın diye göndermeyi düşünüyorsunuz bence bu konuda çok yanlışınız var. kendiniz aileleri görüp anlaşıp sonra çiftleştirirseniz mantıklı olur. aksi takdirde kısırlaştırın vebal almazsınız en azından

kötü bir şey yaptığını düşünmüyorum,sonuçta bu sorumluluğun seni aştığını düşünmüş köpeğin için iyi olanı seçmişsin.

Hayvan bakmak sorumluluk ve vicdan ister. Geri almana sevindim. Lütfen o canı oyuncak etme bir daha al ver al ver. Onlarında hisleri var. Çiş yaptığından bahsetmişsin. Ben 7 yıldır kedimin çişiyle uğraşıyorum. Kısırlaştırdım hala yapıyor arada, erkek olduğu için bazen koku bırakma ihtiyacı duyuyor. Elimde bez, deterjan peşinde geziyorum. Yeri geliyor kusuyor. Ama ben bunu bilerek aldım. Onun verdiği huzur için herşeyine katlanırım sorun değil. Lütfen hayvan sahiplenirken, onların robot olmadıklarını unutmayalım...

bir canlıya bakmak büyük sorumluluk.bizimde bir dobermann var,aileyle acaip bir bağ kuruyo ya bu köpekler.

2 yıl önce tatile gittik ki daha önce 2-3 günlük gitmişliğimiz vardı,bişey olmadı ve 6 günlük gittik.6 günden fazla yetecek yemeğini kiracıya verdik,mama kabını da doldurduk,su verdik,kiracımızdan rica ettik,balkondan hergün suyunu tazelesin diye yapardı zaten sağolsun. 6.gün tlf geldi,bugünde gelmezseniz köpek ölür,yemek yemiyo dedi komşumuz.zaten o gün döndük ama ne görelim,hiç mamasını yememiş,ne kaptan nede bıraktığımız yedek mamadan.kemikleri çıkmış,sesi çıkmıyo havlayamıyo,garip ince bi ağlama sesi çıkarıyo :14: nasıl bir vicdan azabı,nasıl bir pişmanlık yaşadık anlatamam.elimize mama alıp avcumuzdan besledik,sevdik,bekledik.

günden güne düzeldi ama resmen intihara kalkışmış canım ya,yememiş,ağlamış arkamızdan :43: bir daha da bırakmadık öyle

demem o ki bakamıycaksanız,şartlarınız değişebilecekse lütfen onları kendinize bağlamayın,bakmayın,almayın.çok ama çok hisli varlıklar ve bizden başka kimseleri yok.

3 tane köpeği olan ve onlara insanlardan daha çok değer veren biri olarak yazıyorum.
Hayatımın en değerlileri...
Köpek bakma bilincine ve sevgisine sahip biriyim,ama bu : mantığımı bırakıp duygusal cevap vereceğim manasına gelmez, konu sahibine fazla yüklenildiğini düşünüyorum..
Evet evden ayrılmak onlar için çok kötü bunu tabiki yadsıyamam, fakat koca gün evde tek başına durmak emin olun daha beter..
Bir aileye vermiş, sokağa mı atmış ne bu celal ?
Orada sevgi göreceğine inanmış da vermiş belliki ve sonra dayanamayıp geri almış; inşallah o masumcuk tek kalmaz artık. :38:

Dostlarımız için bazı fedakarlıklar yapacağız, kaç yıl oldu bilmem ben ailemle tatile çıkmadım.. :)
Onlar gider, yavrularıma ben bakarım. Gelirler, ben giderim onlar bakar veyahut gitmem.. :) Eğer uygun bir alan bulursak o da çok nadir anca beraber gidebiliyoruz yavrularımı da alıp.. :))
Benimkiler evimin bahçesinde ama bana kızdıklarında odama girip tuvaletlerini yapıyorlar :)) Huyları bu.. :))
Kedimin yavrusu da inat etmiş belli ki.. :))
Onunla ilgilen sen, tuvalet olayını yavrum kendi kendine halledecektir.. :))

:16::16:

Back
X