Off anne offff

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Dün kek kısır birşeyler yaptım komşuları çağırdım. Bir süredir annemde kalıyorum bu arada ama etrafla daha çok ben iletişim içindeyim.

Sohbet muhabbet güzel giderken konu siyasete geldi, annem birden benim 1 senelik kapanma hikayemi lak diye, üstelik bire bin katarak anlatıverdi.

Gelen misafirler koyu chpli aklı sıra onların gözünde beni kötü duruma düşürmek istedi. Benim tarikatlara girdiğimi ve onlardan etkilenip kapandığımı iddia etti ki hayatım boyunca asla bir tarikatla en ufak bir bağlantım olmadığı gibi her zaman karşı olmuşumdur. Daha devam etti ve üniversitede bu tarikatların evlerinde kaldığımı söyledi. 2 sene boyunca kapalı kaldığımı sonra da kendisinin bana açıl dediğini ve benim açıldığımı iddia etti..

Bunların hepsini şok içinde dinledim.

Anne dedim ben hangi tarikatın neresinde kalmışım?

İşte kalmıştın ya bi.

Ya sen ne yapmaya çalışıyorsun neden olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıyorsun?

Birgün evde otururken kendimce bir ayet seçip gereğini yapacağım diye söz vermiştim ve kapanmakla ilgili bir ayet çıkınca o an karar verdim hatta arkadaşlarımla buluşacaktım o gün ve yanlarına kapalı gittiğimde herkes ufak bir şok yaşamıştı. Bu 1 yıl devam etti ve 1 yılın sonunda kara kuvvetleri komutanlığının uzman memurluk sınavını yedek olarak kazandığım ve hakkımda güvenlik soruşturması başlatıldığı için açılmıştım. Yani ne kapanmamın tarikatlarla ne de açılmamın seninle ilgisi var. Sen neden beni zorla fetöcü ilan etmeye çalışıyorsun dedim. E ben öyle biliyordum demez mi?...

Geçmişte kapanmış olmaktan asla utanç duymuyorum, yine içimden gelse yine kapanırım fakat bu benim özelim ve bunun benim isteğim dışında anlatılmasına mı yanayım yoksa annemin konuyu tamamen farklı noktalara çekip olmayanı olmuş gibi göstermeye çalışmasına mı?

Çok ama çok sinirliyim. Annemle anlaşamayız ve hayatımda çok şeylere mal olmuşluğu vardır ama insan kendi evladını neden iftiralarla, farazi şeylerle kötü duruma düşürmek ister? Ben anlam veremiyorum.

O senin annen sen yanlış anlamışsındır diyen iyi niyetli arkadaşlar olacaktır ama 34 yaşındayım ve bu yaşa kadar buna benzer o kadar çok şey yaşadım ki annemle.. Rahmetli babamla da bu yüzden tartışırlardı, şimdi de kız kardeşime ve en çok da bana yapıyor. Ufak tefek zararsız meselelerle ilgili saptırmalarına takmamayı öğrendim ama bu konu çok ağır kaçtı..

Lütfen konu dine ve siyasete kaymasın. Konu annemin beni zora düşürme çabası ve insanların gözünde bu sayede yüceleceğini sanması...

Ya ben ne yapayım bu kadına.. Ne diyeyim inanın bilmiyorum.. Çok sinirliyim çok üzgünüm. Anne bu..

Sanırım o an kapanmanızı hazmedememiş ve diline vumuş
VE ÇOK ÜZGÜNÜM Kİ sizi buradan vurmaya çalışıyor

konu dine ve siyasete kaymasın demişsin ama konuda geçen şeyler chp,fetö,kapanmak falan mecbur kayar kayacaktır

annen ile sorununuz ney tam olarak görüş farkımı bi temeli olmalı bunların

konu dine ve siyasete kaymasın demişsin ama konuda geçen şeyler chp,fetö,kapanmak falan mecbur kayar kayacaktır

annen ile sorununuz ney tam olarak görüş farkımı bi temeli olmalı bunların

Konunun vehametini anlamanız bakımından belirtmem gerekiyordu. Konuyu kaydırmak isteyen kaydırsın ama ben asıl meselemi anlattım ve sizlerden ricada bulundum.

Annemle sorunumuz hayatın her alanında görüş farkı ve annemin eskiden beri bizi insanlara şikayet ederek ya da kötü göstererek kendini iyi biri gibi göstermeye çalışması. Bizleri tanımayan annemin her arkadaşı bizi kötü bilir mesela. Tanıyana kadar tabii. Acı ama gerçek.

Canım anneni asla anlamıyorum. Eski konularini da goz önüne alınca yanlis anlama ama anne değil düşman gibi gözüküyor

Ya kuzum sen beni az çok bilirsin görüşlerimi falan. Alakam var mı Allah aşkına:)) Sinirden gülüyorum vallahi. Düşman gibi değil düşman bu kadın.. Ne vardı sanki normal anneler gibi olsaydı da huzur içinde yaşayıp gitseydik..

Canım anneni asla anlamıyorum. Eski konularini da goz önüne alınca yanlis anlama ama anne değil düşman gibi gözüküyor
değilmi normalde şu zamanda cemaatçi olanlar bile kendini gizlerken annesi kızım cematçi alın şunu demeye getirmiş durumu

ne garip bi anne

konu annen olduğu için kötü bişeyler yazamam ama allah kolaylık versin zor bi durum insanın en yakını böyle yaparsa
bence çok aldırma yapacak bişey yok çünkü

Aman Allahım siz bir memurluk kazandınız. Vee anneniz fetöden onca memurun atıldıgı şu dönemde sizi millete fetöcü diye mi tanıttı.
Yani askeriyenin ne kadar araştırmaci oldugunu bilmesem önemsemem ama abimin biriside asker. Ve inanki bizim evimize mahallemize surekli gelirlerdi. Annem onlar gelince başını açardı. Eskiden tabi bunlar...
Komşuları tembihlerdik sorarlarsa açik deyin diye. Şimdi sizin annenizin komşulara bunu anlatmasına inanamıyorum.
Öyle degilsiniz. Ama oladabilirdiniz. Ve annenizin bunu orta yerde anlatmak yerine benim kızım memur olacak diye bir sır olarak saklaması gerekirdi benim gözümde..
Simdi sizinde komşulara birsey sorsalar. Onlarda bunu anlatsa gitti memuriyet. Tabi hala oyle arastiriyorlar mi bilmiyorum ama..

iyi de zaten komşular annenin ise seni kötü bilseler ne bilmeseler ne

yani diyelimki anlattıkları doğru olsun, annen sana sahip çıkamamış da tarikata girmişsin o zaman yine annen klötü olur

annenin bakış açısı ve yorumu hatalı

ama gelmişsin 34 yaşına onun huyunu biliyorsun muhatap olma

Tabi ki yok. Hele boyle bir dönemde annen nasil birilerine böyle bir hikaye anlatir. Senin alakan yok ama hadi boyle bir hikaye gercek olsa bile anlatilmaz. Kaldi ki kafasindan uydurup anlatmış.

Siz gorusmuyordunuz bir ara. Kafan daha rahat degil miydi sence o zaman?

değilmi normalde şu zamanda cemaatçi olanlar bile kendini gizlerken annesi kızım cematçi alın şunu demeye getirmiş durumu

ne garip bi anne

Bir de işin o boyutu var. Varsayki ben öyleyim insan bunu ilan eder mi? Ki ben yıllarca bu tarikat işlerine savaş açmış insanım. Arkadaşlarım olurdu beni kendi içlerine çekmek isteyen hiçbir zaman da prim vermemişimdir. Neyin nesi bu nereden çıktı anlam veremedim.

valla bence annenin ilişkinizle alakalı içerlediği şeyler var, kapanmanıda istemiyor, desteklemiyordu muhtemelen, ve o gün de ilgili konular açılınca patlamış resmen, sanırım küçük düşürücü anne modeli, demekki sosyalleşirken anneni katmıcaksın ya da, çocuk gibi önden tebihliceksin, yapcak başka bişey yok gibi kısa vaadede

Olayın benim annemle muhatap olmamla alakası yok. Olay annemin lak diye saçmalaması. Sabaha kadar muhatap olmayayım bu annemin benimle uğraştığı gerçeğini değiştirmiyor malesef.

Olayın benim annemle muhatap olmamla alakası yok. Olay annemin lak diye saçmalaması. Sabaha kadar muhatap olmayayım bu annemin benimle uğraştığı gerçeğini değiştirmiyor malesef.
bu durumlardan sonra mutlaka anne niye öyle yaptın diye konuşuyosunuzdur ne diyo peki

Canım bu mevzu 10 senelik mevzu. Benim kapanmam açılmam memuriyeti yedekte kazanmam falan hepsi 10 sene öncesinde kaldı.

Belki özellikle o misafirlerin yanında açtı konuyu.Onlar sizi yönlendirsin diye.Şu anki durumunuzdan hoşlanmıyorsa ,Onlardan medet ummuş olabilir.Belki de yüzünüze söyleyemiyordu,Onlar sorunca da patladı,içindekileri döktü.

Ee şuan memur musun peki canım yine dert olabilir bunlar başına aman dikkat et hee

Hem de çok rahattım ama o dönem annem evime gekdi 2 kez barışmak istedi ben de geri çevirmedim. Çeviremezdim. Şimdi eşim iş için şehir dışında yalnız kalmayayım diye annem yanına çağırdı geldim. Vallahi çok pişmanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…