Offf. Cidden sıkıntılıyım!!

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.121
598
Hayırlı sabahlar
Şimdiden okuyan ve rahatsız olan herkesten özür dileyerek soruna geçiyorum. Demin kızıma süt ısıtmaya giderken mutfakta akrep gördüm. Hemen eşim halletti ama ben iki saattir kaşınıyorum ve yatakta ayaklarımı uzatamıyorum. Ödüm kopuyor bide kızımla gittim mutfağa Allah muhafaza benden önce davranıp içeri girmedi şükür. Apartman yeni yapılanmanın olduğu biryerde etrafta tarla vs var. Şimdi sabah eczaneden böcek ilacı alacağım bide belediyeyi arayıp etrafı ilaçlamalarını isteyeceğim. Bunun dışında ne yapabilirim. Bir buçuk yaşında kızım var ve etrafı keşfetme evresinde. Çok endişeliyim. Başka çaresi olan varmı? Ciddi manada psikolojim çöktü. Basit bi örümcek vs değil akrep. Ne işi var apartmanda üçüncü katta?

Çok geçmiş olsun canım.
Eczanede satılan kokusuz bir ilaç var,onu alıp suyla seyreltip köşe kenar heryere sıkıp evi güzelce havalandırmak iyi bir çözüm olur. Birde camlarında sineklik yoksa muhakkak taktır,o çok basit görünen şey,dışardan girecek haşeratı engelliyor. Bahçeli sitede oturuyorum,sinekliklerimi yaz kış çıkarmıyorum şahsen,dışardan giremiyorlar. Birde elektrik prizine takılan bir cihaz var,yaydığı sesle haşereleri kovuyor,zararsız. Ondan bulabilirsen çok iyi olur.

Aynen canım prize takılan cihazlardan al. Kuzem köyde oturuyor ve dört tarafı tarla. 13 aylık kızı var. O prize takılan şeylerden kullanıyor. Evinde sinek bile yok. Geçmiş olsun ve kolay gelsin

bizim ulkemizde zehirli akrep yok , birkeresinde bende mutfagimda yakalamistim akrepler o yikilan evlerin altlarina yuva yapmislardiki suan etrafa dagilmis durumdalar balkondan camdan girmis olabilir ve akrepler yerdeki titresimle hareket ederler gecenin bi vakti dolasmaya baslarlar eşinizle bi kac gece takip edin.etmesenizde siz ona bisey yapmadan size zarar vermez farzedinki verdi zehirleme yapmaz sadece sisme gibi reaksiyon verebilir.

Ayy bizimde evimiz tam bahsettiginiz gibi yeni yapimlarin oldugu bir yerde etraf hep tarla bende gecenlerde evde kocaman kertenkele görmüstümde aklim cikmisti akrep daha da fena acil ilaclama yapilmali bence

dombik canım rabbim korusun korkma.
ilaçlayın evi.
akrep ablamların çiftlik evindede çok var
aydın cok sıcak oluyor müsait orda yuvalanmaya
ablamalra 10 senedir hiç bişiy olmadı.
ama onların 1000 tane tavugu var.
sen ilaçlat evi.ben o akreplerin çok zehirli olduğunu düşünmüyorum.

Sağolun arkadaşlar. Eczaneye gittim ama tarım ilaçlarının satıldığı yerde bulabilirsiniz dedi eczacı. Böcek evi aldım heryere koydum. Tarım ilacı almayada gözüm kesmiyor ufak kızım var heryere girip çıkıyor.Korkuyorum açıkçası. Belediyeyi aradım yarın gelecekler inşallah. Zehirli veya zehirsiz varlıkları dahi korkuttu beni. Sabahtan beri uyuyamadım. Zemin katta komşununda evinde çıkmış bugün iki tane. Off..

Sağol ellanazz sineklik var kapıda pencerede. Şu cihazı bulamadım bugün sanırım yarın iyice bakacağım çarşıya.

Ay abla ya ortalıkta gezmesi deli etti beni sabahın nurunda kalbim küt küt..

Sokan akrep bir süre sonra vücutta acayip bir acıya ve kusmaya neden olur. Sadece şişse soktuğu yer, akrepten korkmamıza gerek kalmazdı. Onun zehri tüm vücuda yayılıyor, halamı da sokmuştu.
Çok kötü ben de çok korkarım, dedikleri gibi ilaçlatın.
Kızınızın yatağını kontrol edin yatırmadan.

Urfa' da sicak sebebiyle cok var, ilk kez mi karsilastiniz?
Insallah son olur.
Belki gerecegim sizi ama akrepler essiz gezmez derler, digeri icin tetikte olun.
Sarilar tehlikelidir, siyah ve kucukse zehirsizdir derler, benim kucuklugum onlarla gecti tam bir kabustu.
Yatak ayaklarina su dolu kaplar koyardik, suya gelmezmis, belki kisa vadeli isinize yarar.

Evet tüm evi süpürdüm dip köşe çamaşır suyuyla sileceğim birazdan. Heryeri kontrol ediyorum odaya girmeden. Allah muhafaza. Sağolun

Bizim yayla evimizde de oluyor akrepti örümcekti falan, ormanlık yerdeki villalar özellikle illallah ettiriyor ilaçlatıyoruz sürekli hem alt katı hem üst katı hem bahçeyi. Bir de sineklik taktırırsanız o da engeller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…