offf :/ düşündükçe içim daralıyor

Sehpa ya çarpıp. Üzerine sıcak çay fln gelebilir
Allah korusun
Bence bunun çözümü kucakta tutmak değil, peşinden takip etmek.
Bir tanıdığım yürüme aşamasındaki torununu kucakta tutuyordu hep düşüyor diye, e bizimkiler düştü de noldu dudağı patladı kafası morardı en fazla 2 güne geçti.
Tabii ki sehpaya yaklaşmasın, peşinde olup yönünü değiştirin.

Bacak bacak üstüne atıp çayınızı yudumlarken bir gözünüzde çocuğunuzda olurdu bence herkes kendince haklı

Çok seviyorsun korumak istiyorsun anlaşılıyor da bu şekilde devam edersen bence de çocuğun kişiliğine zarar verirsin. Gözünün önünde olduktan sonra düşmüş kalkmış büyük çocuklar bir iki kere çarpmış ve azıcık canı yanmış çok mu önemli? Daha farklı bir şey olursa müdahale edersin zaten ama doğal akışı bozuyorsun sen

Ay kime ne ya neden bu kadar kafana takıyorsun? Benim fikrimi merak ediyorsan çocuğu biraz sal etrafı kendi keşfedip öğrensin, sen de peşinden takip edersin.

Onu bunu boşver de 1 yaşındaki çocuk o kadar uzun süre nasıl kucakta oturuyor? Benimki 60 saniyeden fazla durmazdı da..

Zarar görme potansiyeli varsa en iyisini yapmışsın canım. Ben bir kere alt komşuma gittim, o da planlı değildi, dışardan dönüyordum oğlum uyumuştu, ısrar kıyamet çağırdı beni.
Girdim kucağımda uyuyan çocukla. Evde de iki tane daha çocuk var ama böyle ısıran vuran cinsten.
Çocuk odasına yatır dedi bana, oldu yatırayım da çocuğu uykusunda ısırsınlar dedim içimden. Uyanır deyip kucağımdan indirmedim.
Sen annesin sen bilirsin he de geç...

1 yaşında çocuk daha kucak çocuğudur. Herkes aynı aşamalardan geçmiştir emin olun. Çocuğunu büyütmüş olanlar o dönemlerini hatırlamaz sadece ve böyle karışırlar işte hadsizce. Bir de bunu sanki sana üzülüyormuş gibi yaparlar. Ben çok rahatsız oldum söylediklerinizden, gideyim bari deseydiniz keşke, susarlardı o zaman.

Ay kime ne ya neden bu kadar kafana takıyorsun? Benim fikrimi merak ediyorsan çocuğu biraz sal etrafı kendi keşfedip öğrensin, sen de peşinden takip edersin.

Onu bunu boşver de 1 yaşındaki çocuk o kadar uzun süre nasıl kucakta oturuyor? Benimki 60 saniyeden fazla durmazdı da..
30 saniye diyorum ve arttıryorum :deli:
5 aylıkken pusette öylece durup etrafı inceleyen bebek görmüştüm çok değişikti.
Hiç tatmadığım duygular :KK70:

30 saniye diyorum ve arttıryorum :deli:
5 aylıkken pusette öylece durup etrafı inceleyen bebek görmüştüm çok değişikti.
Hiç tatmadığım duygular :KK70:
Al benden de o kadar :) Bi keresinde 39 derece ateşle yarım saat kadar dans ettikten sonra ateşi 40’a yaklaşmıştı da o zaman bi 10 dk kucağımda oturmuştu diye hatırlıyorum :KK53:

Yani çocuk bu düşe kalka büyüyecek. Sürekli kucakta sürekli kucakta olmaz ki. Bu sefer 5 yaşında da kucağınızdan inmek istemicek hep size yapışık olacak siz zorluk çekeceksiniz. Her çocuk düşer bir yerlere çarpar. Elbette canı yanar. Ama 2 saniye sonra o acıyı unutur hatırlamaz bile. Ortalığa salın keyfinize bakın demiyor kimse. Eğer düştüğünü, ya da bi yerleri dağıttığını görürseniz kalkın müdahale edin. Ama sürekli diken üstünde nereye kadar. Ayrıca çocuğunuzun acılara ve mikroplara bağışıklık kazanması lazım siz hep koruyup kollayamazsınız. Böyle devam ederseniz ilerde en ufak acıda çok büyük tepkiler verir ve hiç bir acıyla başedemez bu konuda çok ciddiyim. Aslında iyilik yapmıyorsunuz.

Al benden de o kadar :) Bi keresinde 39 derece ateşle yarım saat kadar dans ettikten sonra ateşi 40’a yaklaşmıştı da o zaman bi 10 dk kucağımda oturmuştu diye hatırlıyorum :KK53:
Ama bu acelecilik çok yıpratıcı. Daha 6 ayı bile dolmadan oraya buraya tırmanan bebek demek,peşinde dur durak bilmeden koşturan anne demek :/
Haziran sonu 5 yaşına girecek olan kızımın süt dişi düştü bile. Sapasağlam diş arkadan yeni diş gelince sallandı ve çektik.
Daha çok küçük yavrucum diş travması yaşadı :KK61:

1 yaşında ve yeni yürümeye başlamış bir çocuğun kaslarının gelişmesi için, düşüp düşüp tekrar kalkması da önemlidir. 1-3 yaş arasında çocuklar kendi bedenlerini kullanmak ve çevrelerindeki nesnelere hükmetmek konusunda özerk olmayı isterler. Böylece bu dönemin temel gücü olan ‘iradeyi’ kazanırlar. Fakat aşırı koruyucu davranışlar çocukların kendi davranışlarını, kendi isteğiyle kontrol etmesini engeller. Anne-babaların bu gibi hatalı davranışları, çocuğun ileride utangaç ve şüpheci bir birey olmasına yol açabiliyor. Yetişkin insanlarda gördüğümüz kompleksler, takıntılar birçok kez bu dönemde yaşadıkları problemlerden kaynaklanmaktadır. Örneğin, yetişkinlikte insanlara şüpheci gözle bakan, kullanıldığını veya yönetildiğini düşünen, mükemmeliyetçi ve kuralcı davranan kişileri gösterebiliriz. Bence biraz rahatlayın ve dengeli olmaya çalışın.

Çoook düşkün olduğum bir kızım var.
Dün bir misafirlige gittik büyük çocuklar koşturup duruyordu. Bende hiç kucağımdan indirmedim zarar verebilirler diye. Herkes bana laf söyledi ya. Yok özgüveni düşük olur yok bilmem ne. Ama ev ortamı ev zaten küçük ve sürekli koşturan büyük çocuklar. Kızım ezilirdi 1 yaşında daha yeni yürüyor. Ayrıca başkasının evi orası. Sağı solu karıştırmasini doğru bulmuyorum. Zaten çok nadir çıkarız. Dünde yarım saat durduk ama bebeğimi kucağımdan indirmedim diye yok alışmış alistirmissin. Yok bilmem ne herkes bişey söyledi. Hangisine cevap vereceğimi şaşırdım.
Ne takıntılı olmadığım kaldı. Ne evhamli olmadığım.
Siz ne düşünüyorsunuz
çocuğumu ortaya salip bacak bacak üstüne atıp çayımi kahvemi içmeyi bende bilirim
Ama bebeğimin canı yanabilir
Bunu riske edemem ki.
Kucağıma almayacaksamm neden doğurdum ki ?
Yazınızı okumadan yazıyorum sadece 1 yaş kısmına kadar okudum.evet dikkat edin evet gözünüzü ayırmayın.benim 3 yaşındaki kızım 1 yaşındaki kızımın üzerine düştü.kalçada çatlak 1 ay alçıda kaldı.iyileşti 2 ay sonra 1 yaşındaki kanepeden hoplayıp dirsekten kolunu kırdı 45 gün alçıda kaldı ve nerdeyse platin taklacaktı eğer şişme vs olsaydı.ve kanepedn dştüğünde bn ymek yiyodm yemez olsaydm ddim.bi saniye gözünüzü ayırmayın.tamam kucagınıza yapıştırmayın ama hep yanında olun.mesela ben misafirliğe gdince asla mutfak işine vs yardm etmem hep gözüm çocklardadr.büyüyüp kendi konuşana kadarda asla değişmez fikrim

Ben sizi haklı buldum. 13 aylık çocuğum var ve ev gorusmelerinde eline oyuncak vs verip yanımda oynatiyorum çocuğumu,diğer büyük çocukların olduğu yere çok yakın koymuyorum. Zarar verebilme durumları oluyor buna içim elvermiyor. Kim çocuğunu zarar gorcegini bildiği bi yere rahat salar ki? He hep kucakta değilde oturup yerde oynatabilirdin ama seni çok çok iyi anlıyorum. Çay da içiyorum evet ama oda 1 bardak oluyor. Gittiğim evler genelde çocuklu olduğundan mutlaka mama sand ve emniyetli yanımda tutacak bişey oluyo ona bırakırım. He her davet edildiğim eve gitmiyorum tabi çünkü bende bu tarz yorumlar duyuyorum. Büyük çocuğu olanlar genelde bu zamanları unutmuş oluyo emin ol 2.çocukları küçük olsun ve zarar görecek boyutta olsun geneli bırakmaz :)
Ama işte ne var madem zarar gorcegini dusunuyosun gitmiyceksin. Ben 10 davet ediliyosam 1-2 gidiyorum ve çocuğumu yanımdan ayirmiyorum.

Çoook düşkün olduğum bir kızım var.
Dün bir misafirlige gittik büyük çocuklar koşturup duruyordu. Bende hiç kucağımdan indirmedim zarar verebilirler diye. Herkes bana laf söyledi ya. Yok özgüveni düşük olur yok bilmem ne. Ama ev ortamı ev zaten küçük ve sürekli koşturan büyük çocuklar. Kızım ezilirdi 1 yaşında daha yeni yürüyor. Ayrıca başkasının evi orası. Sağı solu karıştırmasini doğru bulmuyorum. Zaten çok nadir çıkarız. Dünde yarım saat durduk ama bebeğimi kucağımdan indirmedim diye yok alışmış alistirmissin. Yok bilmem ne herkes bişey söyledi. Hangisine cevap vereceğimi şaşırdım.
Ne takıntılı olmadığım kaldı. Ne evhamli olmadığım.
Siz ne düşünüyorsunuz
çocuğumu ortaya salip bacak bacak üstüne atıp çayımi kahvemi içmeyi bende bilirim
Ama bebeğimin canı yanabilir
Bunu riske edemem ki.
Kucağıma almayacaksamm neden doğurdum ki ?
En doğrusunu yapmissin büyük cocuklarin icinde daha bebeğin ne işi var düserdi bisey olurdu.o konuşanlar eski kafalı mahalle teyzeleri modunda tiplermiş.benim komşularimda öyle abuk sabuk eleştiri yapan tipler o yüzden görüsmüyorum.sende görüsme kimse bunlar.ne gerek var

İyi de bunun neresi dert? Herkesin cocuk yetistirme tarzi farkli olabilir ve dileyen diledigini soyleyebilir. “Offf dusundukce icim daraliyor” diye baslik atacak ne var yani bu olayda? Neyine iciniz daraliyor bu kadar? Cocuk sizin keyif sizin

Back
X