- Konu Sahibi kIrmIzI_BaLIk
-
Siz her şeyinizle tam ve mükemmelsiniz... Bunu sakın unutmayın... Allah hepimizi aynı özde aynı mükemmellikte yaratmış... Size kendinizi eksik gibi hissettiren bu olay sadece bir yanılsamadan ibaret. Bunaldığınızda daha geniş bir perspektiften bakarsanız, bunlar çok anlamsız gelecektir. Olayın öfkesini kustuktan sonra size bunun 10 sene sonra ne hissettireceğini düşünün. Ya da hissettirmeyeceğini... 10 sene sonraki halinize odaklanın... Yaşadığınızı yaşadığınız zaman diliminde bırakın ve özgürce yolunuza devam edin... Hepsi geçecek.... Hepsi!
Merhaba,
Daha önce de burada dertlerimi paylaşmıştım okuyanlar bilir boşanıyorum. Eşim beni aldattı hem de beni de tanıyan biriyle.
Aldatılmak gerçekten çok kötü bir hismiş üstelik bizde sevgisizlikte vardı özellikle son sene yani bu geçtiğimiz sene hatta evliliğin başından beri son derece sevgisiz hissediyordum.
Hem bu sevgisizlik dolayısıyla da umursamazlık hem de aldatılma birleşince bende ne güven kaldı ne özgüven ne karşımdakine güven... kadınlık gururum eksilerde br insan olarak onurum haysiyetim eksilerde...
Boşanacağım adama karşı çok öfkeliyim. Evin kapısından çıktı ve hayatından çıktım! Ailesi de ailemi aramadı beni aramadılar onlarda sildi oysa kabahatli olan kendi oğulları.. Onlara da öfkeliyim!
Ayrıca o kadına karşı çok derin bir öfke var içimde. Hayalimde hep işkenceler yapıyorum ona nasıl daha çok acı çektiririm diye düşünüyorum rüyamda kabuslar görüyorum onu gırtlakladığımı dövdiğüğümü saçlarını yolduğumu görüyorum.
Sokakta mini etekli süslü kadınları görünce onlara karşı da öfkeyle doluyorum çünkü kocamın kafasını bulandıran yaratık minicik etekler giyen bir boya tenekesiydi. Kırmızı rujlardan da nefret ediyorum çünkü o sürer!
Dükkanlardaki mini etekleri kırmızı elbiseleri dekolte bluzleri yırtıp parçalamak istiyorum nefret ediyorum dükkanlardaki iç çamaşırlarını görünce öfke doluyorum. O kadının ayrılacağım adamla yatarken onları giydiğini hayal ediyorum. Ayrılacağım adamın çantasında prezervatifler bulmuştum şimdi markette böyle şeyler görünce de öfkeleniyorum!
Yolda yanında bir bayan olduğu halde bana bakan erkeklere de öfkeleniyorum tekmelemek suratına küfür etmek istiyorum.
Paşabahçeye girdim gezip kafamı dağıtmak için bardaklara bakarken midem bulandı kendi evim aldatılmışlığım geldi aklıma kusacak gibi oldum ve girdiğim hızla çıktım.
Sinirim ve öfkem o kadar büyüyor ki kendimi tırmalıyorum saçlarımı yoluyorum yumruğumu sıkmaktan tırmaklarım avucuma battı ve yara yaptım orayı. Kalabalık yolda yürürken insanlara yol verdim diye kendime kızdım sonrakilerin üstüne üstüne yürüdüm ne yol vericem dedim onlar bana yol versin! niye yol verdin diye kızdım kendime ne pasifsin dedim!
Ben hep böyle mi kalacağım ben herşeye sinirleniyorum herşeyden öfkeleniyorum bu normal mi bu geçmeyecek mi hasta mıyım ben yardım edin...
canım arkadaşım ne güzel şeyler yazmışsın umarım ben de birgün senin gibi düşünürüm. Gerçekten çok yol katetmişsin yaşadığımız olayın zorluğunu düşünürsek herkes senin kadar bilinçli olamaz enerjini çok güzel yönlendirmişsin.. ben de böyle düşünmek istiyorum günün birinde...
ama şu an için affedebilmem mümkün değil... keşke bir hap çıksa içsek ve unutsak herşeyi ne güzel olurdu
Çalıştığım okuldaki bir erkek öğretmen eşini tam da tarif ettiğiniz gibi bir bayanla aldatıyormuş.
Bir gece tartışmışlar ve kadın kendini banyoya asıp , intihar etmiş. ( Sanırım kocasını bu şekilde cezalandıracağını düşünmüş) Geride 6 ve 2,5 yaşında iki çocuk bırakmış.
Ben okula tayin olduğumda adam kimseyle konuşmuyor ve inanılmaz derecede mutsuz görünüyordu. Bir kaç ay içerisinde açıldı, kendine yeni bir araba aldı vs vs.
Bazı veliler gelip x beyi bir alışveriş merkezinde bir bayanla gördük falan dediler. (Eşinin henüz 40 ı çıkmamıştı) Biz konduramadık tabii. Yanılmışlardır dedik.
Sonra tayin istedi ve ailesinin yaşadığı şehire gitti. Çocukları kendi annesine verip,eşinin intiharına neden olan kadınla evlendi.
Çektikleri ev kredisi eşinin üzerine olduğu için sigortadan karşılandı. Yani eşinin intiharı ona acı çektirmek yerine, yeni bir ev, yeni bir eş ve yeni bir hayat verdi.
Hepimiz çok ayıpladık tabii. Hatta küçük bir Oscar heykelciği alıp, üzerine yılın en iyi erkek oyuncusu yazıp göndermeyi düşündük. Ama yapmadık.......
En büyük hata kimde sence ?
Başka bir kadına aşık olup eşini aldatan adamda mı? Yoksa zaten bitmiş bir sevgi ve ona değer vermeyen bir adam için ve o vicdansız adama vicdan azabı çektirmek için canına kıyan, çocuklarını yanlız bırakan kadın da mı?
Hiçbirimiz kimsenin sahibi değiliz. Öncelikle bunu kabul etmemiz gerekir. Evlilikler ömür boyu birlikte mutlu olmak için kurulur, ama attığımız imza bunu garanti edemez. Kadının da erkeğin de her an vazgeçme hakkı vardır. Eşlerden birinin başka birini tercih etmesi , o başkasının daha iyi olmasını gerektirmez. Saçının başının yolunmasını hiç gerektirmez. Aynı durumda sen de olabilirdin. Başka birine aşık olup, eşinden ayrılmak isteyebilirdin. Bu bakış açısıyla baktığımızda eşinin de senin aşık olduğun adamı dövmesi gerekirdi.
Kendi hayatına DEVAM ET. Onları unut. Başka türlü çok ama çok acı çekersin. Eşinin yaptığı şeyin (aldatmak) yanlış fakat affedilebilir birşey olduğunu kabul et.
O parçalamak istediğin iç çamaşırlarından satın al, spor yap, yeni insanlarla tanış.
Ve hayatının geri kalanında onlara acı çektirmek yerine kendini mutlu etmeye odaklan. Ve tabii ki kafanı toparladığında yeni bir sevgili bul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?