Öfke kontrolü ne yapmaliyim :(

AlessAmbrosio

S'
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
528
12
318
Merhabalar..
Uzun zamandır yazmamıştım.. Ben nişanlı bir kızım, sevgilimle 2 senedir beraberiz birkaç ay sonra düğünümüz olucak.. Onda kafama takılan bikaç şeyi sizinle paylaşmak ve yardım almak istiyorum.. Nişanlımda öfke kontrölü var.. En ufak şeye bağırıyor, en küçük şeye öfkeleniyor olur olmadık yerde saçma sapan tepkiler gösteriyor ve ben bu durumu aşamıyorum.. Çoğu kez sessiz kalmayı denedim ama değişmedi.. Küstüm değişmedi.. En az haftada veya iki haftada bir kere birşey yüzünden aşırı sinirlenir ve bağırır.. Çoğu kez ağlarım 10-15 dk sonra normale dönüp özür diler.. Kavgalarımız yarım saatten uzun sürmez çünki hemen farkına varır ve özür diler yani bu yüzden 2 sene içinde hiç küsmedik.. Ama yinede bu durumdan rahatsız olduğumu belirtsemde değişmiyor.. Yeri geliyo ögkesi yüzünden bana telefonda bağırdığı ve arkadaşlarımın ailemin duyduğu oluyor.. Ailem ve arkadaşlarım böyle şeye tahammül edemezken ben sürekli bu durumla karşı karşıyayım ve çözemiyorum.. Çok istiyorum sakin kalmasını ama yapamıyor.. Bir defasında bir psikolog a gitmemiz gerektiğini ve öfkesini kontrol altına alması gerektiğini söyledim ama söylemez olaydım, ben hasta değilim deyip durdu.. Bu durum yüzünden sinir krizlerine bile girdiği oldu beni hırpaladığı elimi kolumu cimdiklediği oldu sırf sinirinden.. Ama birkaç dk sonra yaptığı herşeye pişman olup özür diliyo.. Benim istediğim şey hiç yapmaması sakin kalması.. Lütfen bana yardım edin bu durumu onu kırmadan nasıl çözebilirim.. Onu çok seviyorum o kadar güzel huyları güzel tarafları varki beni bu eksik tarafına kör ediyor ama gerçekten kaçamıyorum bu durumun aşılması gerektiğinin farkındayım.. Kendine soraanız hep benim yüzümden sinirli, benim tavırlarım yüzünden bağırıp çağırıyo.. Ama kimse böyle bağırılmayı hırpalanmayı hak etmiyo..

Kırmadan nasıl düzeltebilirim deme.
Bu zamana kadar kırmadan yapmaya çalışmışsın bunu zaten.
Ayrılmaya niyetin yoksa;
O bağırdığında sen ortalığı yık, o seni cimciklediğinde geçir bi tane osmanlı, bak nasıl dut yemiş bülbüle dönüyor.

Daha evlenmeden boyle olursa evlenince dusunemedim ben.

Canım evlenince pek bir sey degisecegini sanmıyorum. Babamda vardı aynı sey. Bizi cok severdi ama durduk yere bir seye cok fazla sinirlendirdi. Bizden de sinirini cıkardıgı olurdu. Aman sinirlenmesin diyip hep ölçülü davrandık hic degismedi. Bir tatil bir piknik hem kavgalı gürültü gecerli. Agız tadıyla bir yere gidemezdik. Bana da yansıdı hatta benimde bir ara tahammülüm yoktu. Esim cok sakin ve anlayıslı su an. Beni daha cok o idare ediyor. Ama onun sayesinde daha sakin bir insan oldum. Yaşlanınca gerci babam biraz degisti.

Canim bunun sonu bikac yil sonra kufurler esliginde kafani kirip 10 dk sonra ozur dilemesi. Hemen pisman oluyor ozur diliyor diye savunmussun ama bazi seylerin ozuru olmaz. Hersey olup bittikten sonra ne dense bos. Ne yaralarin iyilesir ne o sozleri atabilirsin kafandan. Bence iliskiniz konusunda iyice dusunmeden devam etme. Ama hep olumsuz da konusmak istemiyorum sart koy eger doktora gidip tedavi olmazsan ayrilirim de. Ben boyle biriyle evlenmek istemiyorum de. Bi de o zaman bak neler diyor.

Nisanlinizda ofke kontrolü yok.
Yapıyorsunuz yarım saat sonra pişman oluyor diyorsunuz.Peki soruyorum size iki gün sonra evlenince sizi dovse ve ozur dilerse ne dusunceksiniz.
Evlenmeden önce terapi şart .

Evlenince de döver. Sonra özür diler. Böylece hiiiç küsmezsiniz. Mutlu mutlu yaşarsınız.

Canim benim esimde cok ofkeli. Biz nisanliyken sinirli bir yapisi oldugnu biliyordum. Bu sebepten dolayi ayrilmaya karar vermistimki cevremde herkes beni nisan stressinden dolayi sinirli diye ikna etti. Simdi evliyiz hergun en az 5 kere sesini yukseltir bagirir kizar. Ve bunun degisecegini hic dusunme. Arkadaslarin tavsiye ettigi gibi terapiye gidin. Nisanli oldugnuz icn daha kolay, kaybetme korkusuyla sana uyacaktir. Evlendikten sonra pek kaale almayabilir seni.

Konu sahıbı ben bunu yapmadım,aldım başımı gittim,sustun,sildim,bir arkadaşım böle yapar hep,yanı göZlemledim,sanırım böle yapman doğru,lakın ondan sonrada çok çirkef bir hal alır,bu çaçarınluğu yapabılırsen arkadaş çok süper dikir vermiş sana,yada benım gıbı silip geçcen

Cok yakınım aynı olayları yaşadı. Üzerine titredi gi sevgilisi nişanlısı aynı durumdaydı. Adam sürekli sen beni bu hale getirdin diyordu. Birkaç olayina biz de şahit olmuştuk. On dakika kız geç kalsa hakaretler edip kolunu elini cimdikliyordu. Ve bir aksam kızı inanılmaz darp etmiş. Kulağına vurduğu yumrukla sağ kulağında işitme kaybı oldu. Böyle adamlar değişmez asla da EVLENİLMEZZ. Hayatın boyunca tetikte huzursuz yaşamak istiyorsan koş evlen.
Kuzenim le birlikte bir uzmana danismistik. Tedavi olmasi lazim dedi hatta tedavi olsa bilse riskli yine aynısını yasatabilir dedi. Bu adam bir yandan da dünya iyisi yapıyor ediyor sonra ağlayarak Özür diliyor. Hayatta senden değerlisi yok sana ve iyi düşün tatlim

Ayrilmakla tehdit et. Tedavi olmazsan ailem evlenmemize izin vermio de. Ilerde daha beter olucak biliyorum de. Ama eminim tabii o hemen sizi iki güzel cümleyle ikna edecektir.

Kötü, mutsuz, huzursuz bir evliliğe adım atmak üzeresiniz. Şiddet artarak devam edecek, ve özür de dilenmeyecek bir süre sonra. Çünkü karşınızda öfke kontrolü olmayan aynı zamanda hatasını kabul etmeyip sizi suçlayan bir adam var. Durum vahim.

Bana kalsa koşarak uzaklaşın derdim, ben öyle yapardım çünkü. Elin adamını düzeltmekle, iyileştirmekle uğraşmazdım. Ama siz muhtemelen seviyorum, ölüyorum, bitiyorum ayrılamam diyeceksiniz. Bu şartlarda en azından böyle davranmaya devam eder ve tedavi olmazsa sizi kaybedeceğini bilsin, o korkuyu hissetsin. Yoksa dediğim gibi durum vahim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…