Öfke kontrolu

Bir süre önce benzer bir konuda yerden yere vurulmuştum. Kendinizi iyi ve cici annelerin topuna hazırlayın öncelikle.
Buraya konu açmanız bile bir adım. Kendinizin farkındasınız. Bence bir psikaytra gitmek çok faydalı olabilir. Ben başladım 3 aydır ilaç alıyorum. Çok faydasını gördüm. Bebeğimle de eşimle ailemle de ilişkim çok rayına oturdu.

Cocuklarin yanindasiniz ama yoksunuz onlari annelerinden mahrum birakiyorsunuz onlar daha melek buyuduklerinde unutmayacaklar. Instagramda betul rumeysa demirors diye bir pedagog var konusamasaniz bile paylasimlariyla bile tedavi ediyor mutlaka bakin mutlaka. Mumkun oldugunca herkesin mesajini sorusunu yanitlamaya calisiyor

Ben bunun iyi ve cici anne olmakla ilgili olmadığını düşünüyorum.
Bu,yanlış bir ebeveynlik tarzına,
topluca edilen itiraz.
Bağıra-çağıra,azarlaya azarlaya çocuk büyütmek yanlış mı?
Yanlış.
Bunu söylemek yanlış mı?
Hayır,tam tersine,bazen sarsıcı şekilde söylemek lazım ki insanlar kendine gelsin.
Tabii ki sarsıcıdan kastım hakaret veya aşağılama,küçümseme değil.
Bununla birlikte çocuklar hepimizin yumuşak karnıysa buna sevinmemiz lazım.
En azından önemli bir konuda fikir birliğine varabiliyoruz diye.

Bir kadın buraya bunu yazıp aman istiyorsa bir sorunu vardır ve bulamamamıştır çıkış yolunu. Elbet yaptığının yanlış olduğu söylenerek bir yol gösterilmesi gerekmekte fakat benim "cici anne "kastım bunu söyleyen güruh değil.
Benim kastım kendi mükemmel anneliklerini burada biz gibi yardım arayan annelere dünyanın en gizli öğretisiymiş gibi sunan ve "eleştiren" anneler.
Umarım ifade edebilmişimdir.

Bence çok sinirlendiğin anlarda tuvaletim geldi deyip kaç yanından kalsın odada biraz en fazla kapıda bekler sen de elini yüzünü yıka o olayı düşün bu gerçekten bu kadar sinirlenilecek bişey mi diye , ya da bağırmak bir çözüm olur mu diye .. o sırada sakinleşirsin zaten bir de o Yaşta artık anlıyorlar da ben şu an başka bir iş yapıyorum oynayamam diyebilirsiniz anlar yani benim kızım da iki buçuk yaşında mesela bu gün tencere kapağının tutacak yerini çevire çevire açmış ve o an eşime de sinirliydim bir yandan bulaşık yıkıyorum bağıracaktım parçaları görünce aldım elinden parçaları bir vidası eksik getir de takalım dedim ama zor dayandım tabi

Cıdden cocugun durumuna üzüldüm sızıde anlıyorum Ama oda daha cok kucuk oyun ve ılgı ıster kuzucuk sız yıne ışi gucu bırakıp onunla ılgılenin. Havalar ısınıyor parka bahçeye cıkartın yorulsun uyur sızde dınlenırsınız. Kolay gelsın.

ona da kücük kücük sorumluluklar verseniz, beraber yapsaniz, olmaz mi acaba benim kızım sizinkinden ķüçük, bu sekilde yapınca o da mutlu oluyor.. 2.5 yas nasildir bilemedim

İzin kullanmasına gerek yok akşam gelince 1 saat ilgilense belki de bana iyi gelicek o konu çözümsüz ya ben artık kendimi çözme derdine düştüm

Dahil olmuyor olsa keşke ama olmuyor bende inat edince ortada çocuk agliyo sürekli ben kendime bakmaliyim onu saldim naparsa yapsin kendime diyorum tutki babası yok babası nöbetli calisiyo gurbette öyle düşün diyorum

Odasindaki oyuncak kalabaligini azaltin bence. Yigenim de oyleydi. Biz odaya bir etkinlik masasi bir sandalye koyduk. Kucuk sepetlere boya kalemi, ipler, boncuklar,oyun hamurlari falan koyduk. Ulasabilecegi yere biraktik. Ufak bir kitaplik kurduk duvara. Hikaye kitaplari, boyama kitaplari, dergiler falan koyduk oraya da. Odasinin bir kosesine ufak bir cadir aldik. Icine girip oynasin diye. Cadirin icine de oyuncak sepeti koyduk ama oyle cok oyuncak birakmadik. Herseyden bir tane. Max. 7 8 tane oyuncak vardi sepette. Cogu legoydu. Mesela çıt çıt lego, yildiz lego, tahta bloklar gibi. Egitici masa oyuncaklarindan aldik 2 3 tane. Bir de bizimki kinetik kumu cok seviyor. Onunla tek basina cok guzel oynuyor. Bunlari bir sure ablamla ya da benle yapmak istedi. Zamanla alisti ve tek basina yapmaya basladi. Biz oyuncaklari ve alacagimiz kitaplari falan herseyi onunla sectik. Gittik kitapciya o secti. Oyuncaklardan secenek sunduk ya bu ya digeri diye. Kendi aldi zevkle de oynadi.

Benim kiz da 2,5 yaşinda.
Hem de hiperaktiv.
Calismiyorum. 24 saat birlikteyik.
Ölduruyo beni (((
Bazen kendimi öldurmek istiyorum.
Sinirden agliyorum filan.
Benim kiz ne benden korkuyor, ne de babasindan.
Dovmuyorum ama bazen poposuna vuruyorum hafifce. O da bezi var diye vuruyorum. Umurunda bile degil, guluyor )))
Sizi o kadar iyi anliyorum ki.
Ama cocugunuz korkuyorsa calisin sakinlesin.
Ben bir ara sakinlestirici ilac yuturuyorum.

Cocuklarimiz anneleri zorluyo evet.Ama kendinizi tutmayi bilin.Sinirlendihinizde bir nefes alin.İcinizden sayin.Bunlarin gecicegini dusunun.İnanin ne ev isi biter ne baska bisey bu gunler tekrar gelmiycek kiymetini bilin kuzunuzla oynamanin tadini cikarin

psıkologa gıdın bence
ofke kontrolunuz gercekten yok bu ofke yorgunluktan da degıl
evlılıgınız falan hersey yolunda mı ?

Evet haklısınız dün vicdan azabından uyuyamadim düşündüm düşündüm küçücük kuzuma biri tek laf soyliyince çılgına dönen ben nasıl kiyiyorum en güvendiği en sevdiği kişiden böyle korkmasi canımı çok acitti allah yardimcim olacak inş bu icimdeki canavar anneyi kovucam hayatımdan

Şu mavi kitap bende de var çok güzel bir kitap. Evde tedavi kitabı olarak kullanılıyomuş ABD'de. Ve bazı psikiyatristler antidepresana gerek olmadığını insanın kendisini tedavi edebileceğini söyler

Şu mavi kitap bende de var çok güzel bir kitap. Evde tedavi kitabı olarak kullanılıyomuş ABD'de. Ve bazı psikiyatristler antidepresana gerek olmadığını insanın kendisini tedavi edebileceğini söyler
Eşimin kapalı yer korkusu ve akabinde gelişen panik atağında bize çok yardımı oldu bu kitabın.
Tabii uzman desteği de aldı.
Diğer favorim de aynı yy'nin
'Hayatı Yeniden Keşfedin' adlı kitabı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…