- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi goldstar535
-
Ben bunun iyi ve cici anne olmakla ilgili olmadığını düşünüyorum.Bir süre önce benzer bir konuda yerden yere vurulmuştum. Kendinizi iyi ve cici annelerin topuna hazırlayın öncelikle.
Buraya konu açmanız bile bir adım. Kendinizin farkındasınız. Bence bir psikaytra gitmek çok faydalı olabilir. Ben başladım 3 aydır ilaç alıyorum. Çok faydasını gördüm. Bebeğimle de eşimle ailemle de ilişkim çok rayına oturdu.
Bir kadın buraya bunu yazıp aman istiyorsa bir sorunu vardır ve bulamamamıştır çıkış yolunu. Elbet yaptığının yanlış olduğu söylenerek bir yol gösterilmesi gerekmekte fakat benim "cici anne "kastım bunu söyleyen güruh değil.Ben bunun iyi ve cici anne olmakla ilgili olmadığını düşünüyorum.
Bu,yanlış bir ebeveynlik tarzına,
topluca edilen itiraz.
Bağıra-çağıra,azarlaya azarlaya çocuk büyütmek yanlış mı?
Yanlış.
Bunu söylemek yanlış mı?
Hayır,tam tersine,bazen sarsıcı şekilde söylemek lazım ki insanlar kendine gelsin.
Tabii ki sarsıcıdan kastım hakaret veya aşağılama,küçümseme değil.
Bununla birlikte çocuklar hepimizin yumuşak karnıysa buna sevinmemiz lazım.
En azından önemli bir konuda fikir birliğine varabiliyoruz diye.
Cıdden cocugun durumuna üzüldüm sızıde anlıyorum Ama oda daha cok kucuk oyun ve ılgı ıster kuzucuk sız yıne ışi gucu bırakıp onunla ılgılenin. Havalar ısınıyor parka bahçeye cıkartın yorulsun uyur sızde dınlenırsınız. Kolay gelsın.Kreş gibi bir apartmanda oturuyoruz çok sansliyiz bu konuda 5 arkadasiz hergun toplanoyoruz yasitlar cocuklarimizda hafta ici 3 gün spora gidiyo yasitlariyla sosyalikte sıkıntımız yok ama evde kaldığımız tum zamanlarda benin le oynamak istiyor eline 1 tane oyuncak bile almaz oyun kurup oğlum şimdi ben geliyorum diyorum hemen oda kalkar benim işim bitene kadar oturur bekler beni cekistirir hadi oyun zamanı diye Babamız yok gibi yemeğini yer geçer tv başına bi gün aglasin sadece benim cocugumu diyip bende oturdum çocuk 1 saat ağladı cocuga bagiriyo niye agliyon git odada ağla diyo 1 gün markete gittik çocuk balkona çıkmış sesiz sesiz agliyo annem nerde diye öyle buldum çocuğu eve gelince
İzin kullanmasına gerek yok akşam gelince 1 saat ilgilense belki de bana iyi gelicek o konu çözümsüz yaÖncelikle çok yipranmissinjz çocuğunuz için kendisi daha aktif olacağı etkinlikler hazırlayın . Mesela basket atsın siz alkislayin gibi buna benzer çok etkinlik var sadece onun aktif olduğu. Ayrıca madem bu kadar yiprandiniz eşiniz destek olmalı gerekiyorsa izin kullansın neticede ikinizde o çocuğun ebeveynlerisiniz
Dahil olmuyor olsa keşke ama olmuyor bende inat edince ortada çocuk agliyo sürekliAslında böyle anneler için sakinleştirici haplar var. Uyku vermiyor. Ama daha sakin olmanızı sağlıyor.
Sizi anlıyorum. Anne değilim ama çocuk bakmanın zorlugundann haberdarim. Allah yardımcınız olsun.
Şu an üzülüp ağlamak yerine çözüm arayisina girmeniz cok Önemli. Ben de çok öfkelenince kendi saçlarımı çekiyorum. Kimseye zarar vermemek adına
Normal bir davranış değil tabiki bu da.
Bi de baba ile konuşup onu da sürece dahil etmenizi öneririm
Hiç bir şeye çözümsüz bakmayın derim eşinizin desteğini muhakkak talep edinİzin kullanmasına gerek yok akşam gelince 1 saat ilgilense belki de bana iyi gelicek o konu çözümsüz yaben artık kendimi çözme derdine düştüm
Evet haklısınız dün vicdan azabından uyuyamadim düşündüm düşündüm küçücük kuzuma biri tek laf soyliyince çılgına dönen ben nasıl kiyiyorum en güvendiği en sevdiği kişiden böyle korkmasi canımı çok acitti allah yardimcim olacak inş bu icimdeki canavar anneyi kovucam hayatımdanCocuklarimiz anneleri zorluyo evet.Ama kendinizi tutmayi bilin.Sinirlendihinizde bir nefes alin.İcinizden sayin.Bunlarin gecicegini dusunun.İnanin ne ev isi biter ne baska bisey bu gunler tekrar gelmiycek kiymetini bilin kuzunuzla oynamanin tadini cikarin
Şu mavi kitap bende de var çok güzel bir kitap. Evde tedavi kitabı olarak kullanılıyomuş ABD'de. Ve bazı psikiyatristler antidepresana gerek olmadığını insanın kendisini tedavi edebileceğini söylerÖfke kontrolü için lütfen bir psikiyatriste başvurun.
Avazınız çıktığı kadar bağırmanız hiç bir sorunu çözmediği gibi sadece çocuğunuzun psikolojisini bozar,
onu sinik ve özgüveni eksik bir çocuk haline getirir,
anne-çocuk arasındaki iletişimi zedeler.
Size kendinizi ve bebeğinizi daha iyi anlamanız için iki farklı kitap önereceğim.
Okuyup üzerinde düşündüğünüz takdirde faydasını görebilirsiniz.
Eşimin kapalı yer korkusu ve akabinde gelişen panik atağında bize çok yardımı oldu bu kitabın.Şu mavi kitap bende de var çok güzel bir kitap. Evde tedavi kitabı olarak kullanılıyomuş ABD'de. Ve bazı psikiyatristler antidepresana gerek olmadığını insanın kendisini tedavi edebileceğini söyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?