- 1 Haziran 2018
- 5.330
- 16.352
- 248
- Konu Sahibi LeucotheaThemis
-
Fiziksel bir rahatsızlığınız olsaydı ve tedavisi için masraf yapmanız gerekseydi muhtemelen bütün imkanlarınızı zorlayıp gereken tedaviyi alacaktınız.kızlar merhaba. son günlerde ciddi bir öfke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammül edemiyorum. kedim mutfak tezgahına çıkıyor onu orda görünce gözüm dönüyor. ya da eşim bana bir şey söylerken gözünü deviriyor sinirlerim tepeme çıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammülüm yok. sürekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye üzülüp ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha önce de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu dönem eğitim hayatımdaki son düzlükteyim. önümüzdeki haftalarda umarım artık üniversite öğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama öfke krizlerim yüzünden oturup ders de çalışamıyorum. köşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi köşeye sıkıştıran da benim. kafamın içi oldukça karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an özel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de çözüm alabileceğimi düşünmüyorum)
ya sırasımı şimdi şu kelime düzeltme işinin şimdi bi dur allah askınaPatalojik değil patolojik
Kelimeyi doğru yazalım lütfen
Şimdi de buna sinirlenip ağlamayın tabi de
Onun işi o arkadaş dilci galibaayyy ülke olarak çağ mı atladık?? -de, -da -ki bunları halletik yanlız,yalnış yazanları toparladık da, günlük hayatta çok çok az kullanımı olan bir kelimedeki tek bir harf hatası için duyar yedimteşekkür ederim tabi düzelttiğiniz için, fakat gerçekten bu kadar önemli miydi merak ettim? patolojik yazmadığım için olumsuz etkilenen ve mesajımı anlayamayan herkesten de özür dilerim
Diğerleri için yorum yapamiycam ama lutfen kediye sakinumarımm, çok teşekkür ederim tekrar. çevremdekiler benim kadar rahatsız değillerdir belki ama ben çok üzüldüm böyle davranmama. sebepsiz yere günaha sokuyorum kendimi, kalp kırıyorum ve bunu durdurmam gerek. bu yüzden yazdım zaten
Nr zaman biticekOnun işi o arkadaş dilci galiba
Astrolojiye inanıyorsanız gezegenlerin etkisi diyeceğim.
Venüs retro Mart’ta bitecek diyorlarNr zaman biticek
Marta kadar asabi mi olucaz?Venüs retro Mart’ta bitecek diyorlar
SanırımMarta kadar asabi mi olucaz?
Ne kadar süredir var bu sinir peki? Ben kendimi bildim bileli var mesela ama bi o kadar da neşeliyimdirkızlar merhaba. son günlerde ciddi bir öfke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammül edemiyorum. kedim mutfak tezgahına çıkıyor onu orda görünce gözüm dönüyor. ya da eşim bana bir şey söylerken gözünü deviriyor sinirlerim tepeme çıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammülüm yok. sürekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye üzülüp ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha önce de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu dönem eğitim hayatımdaki son düzlükteyim. önümüzdeki haftalarda umarım artık üniversite öğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama öfke krizlerim yüzünden oturup ders de çalışamıyorum. köşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi köşeye sıkıştıran da benim. kafamın içi oldukça karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an özel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de çözüm alabileceğimi düşünmüyorum)
ilaç daha önce hayat kalitemi yükseltmek şöyle dursun, hayat bırakmadı ilk senemde üni kazanamadıysam büyük sorumlusu o dönem kullandığım ilaçlar. çünkü ilacı içiyor sonra 16 saat uyanamıyordum uyanınca da ruh gibi geziyordum. üstelik ilaçları bırakana kadar da canım çıktı. dra bunu söylediğimde vücudun alışsın ilaca o etkiler geçer diyip gönderiyordu. Allah korusun o günleri bir daha yaşamak istememDevlette ilaç yazıp gönderiyorlar diyosunuz da , gerçekten ihtiyacınız varsa ilaç içip hayat kalitenizi arttırmak, yakınlarınızı kırmamak gül gibi geçinmek mi, yoksa öfke krizlerinizle hem kendinize hem çevrenizdekilere eziyeti mi tercih ederdiniz
bu kadar ciddi yerlere gidebileceğini hiç düşünmemiştim ve evet haklısınız fiziksel bir rahatsızlık olsa maddiyat sorun olmazdı önümdeki bir engel maddi özgürlüğümün olmayışı fakat eşime durumu bu şekliyle açıklayacağım.Fiziksel bir rahatsızlığınız olsaydı ve tedavisi için masraf yapmanız gerekseydi muhtemelen bütün imkanlarınızı zorlayıp gereken tedaviyi alacaktınız.
Ruh sağlığınız beden sağlığınız kadar önemli değil mi?
Anksiyete bozukluğu olası görünüyor, iki satır yazdığınız ifadenizle elbetteki en fazla tahmini bir yorum yapılabilir.
Ama anksiyete bir eşiktir. Olasılığı bile değerlendirilmesi gerekir. Kontrol edemediğinizde çok daha ciddi disorderları peşinde getirir.
Panik atak, okb gibi. Kaldı ki bu saydığım örnekler en masumlarından.
Naçizane tavsiyem lütfen ruh sağlığınızla ilgili konuları lüks değil bir ihtiyaç olarak görüp gereken önemi verin. Bu durumu ne kadar erken kontrol altına alırsanız faydanıza olacaktır.
solgarın bir hapını pandemi başında ben de kullanmıştım melisa vardı galiba içinde off kokusu hala burnumda. pek bir etkisi olmamıştı bende ama bu aralar tekrar şans verebilirim. ben önce yastığı deneyeyim amaSinirlenince yüzüne yastık bas ve bağır
Bebekten sonra sinir krizi geldiği an bunu yapıyorum
Bir de hap kullanmak kötü bir şey değil. Ben Solgarın bi hapını kullanmıştım, cidden çok etkiliydi.
yok ona sadece hayır ya da şşş falan diyip sonra benim olduğum odanın dışına çıkarıyorum. maması suyu tuvalleti vs hepsi ulaşabileceği yerlerde oluyor o sırada zaten. ama hayırların tonu çok yükselebiliyor ve yüzünde stresini görmek kahrediyor beni. ona fiziksel bir zarar kesinlikle vermiyorum. sadece işte gözümün içine baka baka o mutfak tezgahına çıkınca elim ayağım titriyor sakinleşmem zaman alıyor ve buna bu kadar öfke duymam normal değilUmarım öfkenizi kedinize hiçbir şekilde yansıtmıyorsunuzdursonuçta bebek gibiler ve sizin ona olan öfkenizi anlamazlar tam tersine korkarlar sadece, stres olurlar
Önerim ilk olarak profesyonel bir görüş almak olucak. Veya kitaplardan yardım alabilirsiniz, iyi hissetmek kitabı müthiş bir kitap mesela.
Nefes egzersizleri ve yoga insanı gerçekten çook rahatlatıyor.
Bence bu konuda bir adım atmaya istekli olmak da çok güzel bir başlangıç
Şu an yaşadığımız koşullar, gündem vs herkesi yıpratıyor. Gündemden uzak olmak, takip etmemek de bence size iyi gelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?