galiba evlilikten vazgeçtiniz ama madem bu kadar kötülerdi , hayırlısı buymuş. 5 yıl uzun evet ama en azından bekarsınız. geçmiş olsun
bencede şanslısınız.evlendikten sonra farketseydiniz daha kötü olurdu.tam olarak ne oldu üstü kapalı anlatabilirsen?
Bazen bende şanslı hissediyorum kendimi evt mutsuz olurdum diyebiliyorum ama bir süre sonra üzüntüm geri geliyor. Bir yıldır nişanlıydım yemekli düğün yapacaktık otel falan ayarlamıştık düğüne iki ay kala nişanlımın babası düğünü dua lı yapmak istedi ve bunu çok çirkin bir şekilde dile getirdi. Ben ve ailem düğün içinde dua olsun istemedik başka bir zaman diliminde yapılsın dedik ama nuh dediler peygamber demediler. Nişanlım olacak insan ise (29 yaşında) bu olaya el koyamadı halledemedi. En son işler büyüyünce yüzükleri gönderdik üstüne gelmediler bile görüşmeye resmen siz bilirsiniz dediler. Gerçi ailemin aklında hep soru işaretleri vardı farklı iki aileydk onlar daha dindar yaşıorlar biz biraz daha rahat. Ama en çok kızdığım şey dua isteyecek bile olsan en baştan konuşulmaz mı? Düğün yeri tutulmadan hatta nişandan önce ya da hemen sonrasında konuşulmalıydı bana göre. Son dakika söyledi çünkü herşeyimiz hazırdı otel ev eşya davetiye vs. Kabul etmek durumunda kalacağımızı düşündüler muhtemelen .. Ama en çok nişanlıma kızıorm nasıl kabullendi .. Nasıl pes etti .. Bu bizim hayatımız baba karışma diyemedi ..
ben bu konuyu sanki daha önce okumuş muydum? yaşıda küçük değil 29 muş.kendi fikirlerini beyan etmesi gerekirdi.ailelerin uyuşması çok önemli oluyor gerçekten.tabi ilk önce aşık olup aileler sonradan devreye giriyor anlayamıyorsunuz ki.barışma gibi bir durum söz konusu değil mi karşı taraftan bir adım atılmadı mı hiç
Cok üzücü bi durum böyle ailelerin bu tür konular yüzünden iki seven insanin gelecegiyle oynamasi.
Davetiyenize kadar hazirmis, babasinin yeni mi gelmis aklina dügünü duali yapmak acaba?
Belki de önceden ogluna söyleyip duruyordu da, oglu pek orali olmadi, dügüne ramak kala da bu olay patladi.
Peki baska bi cözüm üretmeyi denediniz mi?
Mesela etraftan duyuyorum ben ara sira,
her iki ailenin gönlü olsun diye erken saatlerde camiide dua okutulup,
sonra ilerleyen saatlarde baska bi mekanda eglence yapanlari.
Böyle seyler hic konusulmadi mi?
nişanı evde mi yapmıştınız peki?
evde olduğu için nişanda böyle tatsızlıklar olmamış işte anlayamamışsınız.evde değilde dış mekanda olsaydı sorun orada da yaşabilirdi o yüzden sordum tatlımevet evde olmuştu.. neden sordun:26:
Biz dedik ki gündüz okunsun dua evden çıkarken.. İmam nikahında okunacak zaten.. Düğün bitince yapabiliriz.. Gelin mevlüdü yapabiliriz.. Alternatif çok eğer gerçekten allah rızası için istiyorsan.. Bunu demekten bile utanıyorum ama tek derdi gösterişti sanırım çünkü bu alternatif fikirlerin hepsine hayr dedi kndisi.. Ayrıca düğünde oynamayı da kısıtladı kendince..
evde olduğu için nişanda böyle tatsızlıklar olmamış işte anlayamamışsınız.evde değilde dış mekanda olsaydı sorun orada da yaşabilirdi o yüzden sordum tatlım
haklısın cnm da işte sanırım kabul etmezler düşüncesiyle söylemeyip son anda söylediler en azından orta yol bulunabilirdi sizin taraf biraz daha ılımlı sanırımYaşanabilirdi belki evet.. Yani insanlar neden konuşmaktan aciz anlayamıyorum.. Yani tanışmaya geldiğinde insan yaa biz bu kızı isticez ama bizim yaşantımız bu düğün kına nişan anlayışımız bu.. Siz ne dersiniz şimdiden konuşalım demek bu kadar mı zor ?
Kayinpederin baya dikkafali inatci biriymis o zaman.
Ama keske zamaninda yapaymis da bu inatciligini, siz de ona göre alternatif bi dügün organizasyonu düsünebilseydiniz.
Yazik olmus gercekten.
Nisanlin aradi mi peki hic seni?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?