Öfkemi, üzüntümü, hırsımı içimden atamıyorum :(

malenkaya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
628
92
323
İzmir
Hala olanları hazmedemiyorum olmuyor affedemiyorum hiçkimseyi 5 yıllık emeğimi sevgimi hayallerimi yokettiler .. Kendimi affedemiyorum bu kadar kör olduğum için bu kadar aptal olduğum için.. 5 yıllık erkek arkadaşımı nişanlımı tanıyamadığımı hissedince, onun hiçbirşey yapmadan pes ettiğini görünce iyice dibe çöküyorum.. Ailesinin bu kadar kötü insanlar olduklarını düşündükçe nefret ediyorum.. İnanamıyorum hala olanlara.. Her gün takvime bakınca sinirleniyorum 9 gün kalmalıydı hayallerime ama şu an hiçbirşey hissedemiyorum hala boşluktayım.. Geçer mi bu kızgınlık öfke hayal kırıklığı.. Hiçkimseye beddua etmiyorum ama içten içe o kadar öfkeliyim ki .. Geçsin istiyorum artık ağır geliyor bu hisler bu öfke .. Herşeyin bir anda yerle bir olmasını hazmedemiyorum..

galiba evlilikten vazgeçtiniz ama madem bu kadar kötülerdi , hayırlısı buymuş. 5 yıl uzun evet ama en azından bekarsınız. geçmiş olsun

bencede şanslısınız.evlendikten sonra farketseydiniz daha kötü olurdu.tam olarak ne oldu üstü kapalı anlatabilirsen?

Canim gecenlerde bir bayan anlatti bana misafirlikte, nisanliyken nisanlisiyla tartismalari olmus, bir tokat yemis. Sebebide ailesiymis, sonra zaten onlardan uzak yasiyacagiz, kac senelik iliskimiz var iyiyiz normalde demisler ve evlenmisler. Sonuc olarak kadin gecen sene bosandi, 11 sene sonra ve üc cocukla. Keske ta ozamanlar affetmeseydim diyor simdi, balik bastan kokar. Verilmis sadakan varmis.

bencede şanslısınız.evlendikten sonra farketseydiniz daha kötü olurdu.tam olarak ne oldu üstü kapalı anlatabilirsen?

Bazen bende şanslı hissediyorum kendimi evt mutsuz olurdum diyebiliyorum ama bir süre sonra üzüntüm geri geliyor. Bir yıldır nişanlıydım yemekli düğün yapacaktık otel falan ayarlamıştık düğüne iki ay kala nişanlımın babası düğünü dua lı yapmak istedi ve bunu çok çirkin bir şekilde dile getirdi. Ben ve ailem düğün içinde dua olsun istemedik başka bir zaman diliminde yapılsın dedik ama nuh dediler peygamber demediler. Nişanlım olacak insan ise (29 yaşında) bu olaya el koyamadı halledemedi. En son işler büyüyünce yüzükleri gönderdik üstüne gelmediler bile görüşmeye resmen siz bilirsiniz dediler. Gerçi ailemin aklında hep soru işaretleri vardı farklı iki aileydk onlar daha dindar yaşıorlar biz biraz daha rahat. Ama en çok kızdığım şey dua isteyecek bile olsan en baştan konuşulmaz mı? Düğün yeri tutulmadan hatta nişandan önce ya da hemen sonrasında konuşulmalıydı bana göre. Son dakika söyledi çünkü herşeyimiz hazırdı otel ev eşya davetiye vs. Kabul etmek durumunda kalacağımızı düşündüler muhtemelen .. Ama en çok nişanlıma kızıorm nasıl kabullendi .. Nasıl pes etti .. Bu bizim hayatımız baba karışma diyemedi ..

ben bu konuyu sanki daha önce okumuş muydum? yaşıda küçük değil 29 muş.kendi fikirlerini beyan etmesi gerekirdi.ailelerin uyuşması çok önemli oluyor gerçekten.tabi ilk önce aşık olup aileler sonradan devreye giriyor anlayamıyorsunuz ki.barışma gibi bir durum söz konusu değil mi karşı taraftan bir adım atılmadı mı hiç

Son düzenleme:
Cok üzücü bi durum böyle ailelerin bu tür konular yüzünden iki seven insanin gelecegiyle oynamasi.
Davetiyenize kadar hazirmis, babasinin yeni mi gelmis aklina dügünü duali yapmak acaba?
Belki de önceden ogluna söyleyip duruyordu da, oglu pek orali olmadi, dügüne ramak kala da bu olay patladi.

Peki baska bi cözüm üretmeyi denediniz mi?
Mesela etraftan duyuyorum ben ara sira,
her iki ailenin gönlü olsun diye erken saatlerde camiide dua okutulup,
sonra ilerleyen saatlarde baska bi mekanda eglence yapanlari.

Böyle seyler hic konusulmadi mi?

Dediğin çok doğru ilk önce aşık oluyoruz aile şansımıza kalıyor.. Bu olay 15 gün civarı sürdü kayınvalidem bir kere bile ne beni nede ailemi aradı.. Babası desen arada arayıp ben dua istiyorum olacak diyordu sadece.. Yani iyi niyetli bir konuşma yapmadılar hiç. Nişanlım desen benim telefonlarıma zor çıkıyordu. Oda çok üzüldü hırpalandı ama sadece üzülmekle kaldı. Pasif bi sekide bekledi belki babası insafa gelir vazgeçer diye. Yüzükler gönderildikten sonra bir kere aradı babamı neden gönderdiniz die sonra da helallik için aradı son defa. Sence düzelebilir mi?

Biz dedik ki gündüz okunsun dua evden çıkarken.. İmam nikahında okunacak zaten.. Düğün bitince yapabiliriz.. Gelin mevlüdü yapabiliriz.. Alternatif çok eğer gerçekten allah rızası için istiyorsan.. Bunu demekten bile utanıyorum ama tek derdi gösterişti sanırım çünkü bu alternatif fikirlerin hepsine hayr dedi kndisi.. Ayrıca düğünde oynamayı da kısıtladı kendince..

Kayinpederin baya dikkafali inatci biriymis o zaman.
Ama keske zamaninda yapaymis da bu inatciligini, siz de ona göre alternatif bi dügün organizasyonu düsünebilseydiniz.
Yazik olmus gercekten.
Nisanlin aradi mi peki hic seni?

evde olduğu için nişanda böyle tatsızlıklar olmamış işte anlayamamışsınız.evde değilde dış mekanda olsaydı sorun orada da yaşabilirdi o yüzden sordum tatlım

Yaşanabilirdi belki evet.. Yani insanlar neden konuşmaktan aciz anlayamıyorum.. Yani tanışmaya geldiğinde insan yaa biz bu kızı isticez ama bizim yaşantımız bu düğün kına nişan anlayışımız bu.. Siz ne dersiniz şimdiden konuşalım demek bu kadar mı zor ?

haklısın cnm da işte sanırım kabul etmezler düşüncesiyle söylemeyip son anda söylediler en azından orta yol bulunabilirdi sizin taraf biraz daha ılımlı sanırım

Duanız okutulubilir çok ta güzel olur , bu düğüne neden engel olsun ki ? Onca hazırlık yapmışsınız , madem eğlence istemiyorlardı , hazırlıklar yapılırken akılları neredeydi .
Kaldı ki bu sizin gününüz , öncelikle sizin ve nişanlınız istekleri ön planda olmalıydı.
Hazırlık dönemleri genelde stresli geçer zaten ama tekrar düzelme olsa bile sizi sıkıntılı günler bekliyor , orası aşikar. Nîşanlınız da yanınızda durmamış ki iyi temennilerde bulunalım.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Düzelsin mi istiyorsun, yoksa unutmak mı?

Eğer nişanlına güveniyor, sevdiğine inanıyorsan düzeltmek için bir adım atabilirsin. En azından denemiş olursun, aklında kalmaz.

Düğünde ısrarcı olursan belli ki bir sonuca varamıyacaksınız, karşı tarafta inat. Ben olsam nikah yapardım sadece, böylece onların da dediği olmamış olur. Zaten hem masraf olmayacak diye teklifi iyi bulabilirler, hem de düğün istememeleri, kadın erkek karışık bir eğlenceye hoş bakmadıklarındır.

Şimdi bu benim tek hayalim, krallara layık bir düğündü diye takılıp kalmayın bence. Gelinliğini giyersin bir gün, senin ve eşinin en yakın arkadaşlarıyla bir yerde yemek yer, dans edersiniz. Seçme bir grupla daha da zevkli olur bence.

Karşılıklı sevginize inancınız varsa nişanlınla bir yerde konuş. Kaybedecek ne var? Ya olur, ya da zaten beni hiç sevmemiş ki buna bile yanaşmadı diye onu tamamen silersiniz.

Kayinpederin baya dikkafali inatci biriymis o zaman.
Ama keske zamaninda yapaymis da bu inatciligini, siz de ona göre alternatif bi dügün organizasyonu düsünebilseydiniz.
Yazik olmus gercekten.
Nisanlin aradi mi peki hic seni?

Yüzükler gönderildikten sonra konuşuyorduk ama o kabullenmişti yani ayrılığı.. Sen merak etme halletcem demedi. ( sevgisini asla sorgulamıyorum ama babasını yenebileceğini düşünmedi pes etti) sonra bi anda beni ve ailemi suçlmaya başladı ne var yani kabul etseydiniz. Neden acele ettiniz yüzük göndermek için ailen zaten istemiyormuş evlenmemizi, biz evlensek bile bu aileler ile boşanırdık en iyisi oldu vs demeye başladı. Sonra hiç konuşmadık ne o arıyor ne de ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…