öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum!

kedigen

Mucize diye bir şey var... :)
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
93
179
628
Arkadaşlar merhaba... Kulübü uzun zamandır takip eden sessiz üyelerden biriyim. Kimi zaman kafamı dağıtmak, kimi zaman dertlendiğim konularda benzer sıkıntılar yaşayanların deneyimlerinden yararlanmak, kimi zaman yemek tarifi veya güzellik sırları gibi bir sürü şey için bu sayfalarda geziniyorum. Bugün ise ilk kez yazmaya karar verdim, çünkü başlıkta da belirttiğim gibi sinirim tepemde ama öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için derin nefesler eşliğinde başka sesler, başka görüşler arıyorum...

43 yaşındayım, bekarım, kamu'da çalışıyorum ve ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum. Mesleğim sebebiyle sosyal medyayı etkin olarak kullanmam gerekiyor. Twitter, facebook gibi. ama her ikisine sadece gerçekten arkadaşım veya iş arkadaşım olan isimleri kabul ederim vs...

Lise yıllarından bu yana bana takık olan biri var. Biraz anormal bir tipti. Sessiz ama hep benim bulunduğum ortamlarda dolanan, benimle ilgili bütün detayları takip eden, peşimden ayrılmayan... Aslında sıkılıp sinir oluyordum ama bir yandan da acıdığım için ve tabii tacizkar bir tavrı olmadığından sabrettim, terslemedim, aşağılamadım ama asla aramızdaki mesafeyi aşıp bana hislerini söylemesine de izin vermedim. üniversiteyi kazanıp istanbul'a geldikten sonra okul kapılarında beni beklerken bunu bulmaya başladığımda durumun sandığımdan da ciddi olduğunu görüp, artık onunla görüşmek istemediğimi çünkü ilgisinin beni rahatsız ettiğini söyledim. "Ben arkadaşınım, arkadaşımı görmeye gelemez miyim?" şeklinde üste çıkmaya çalıştıysa da yüz vermedim, sonra ki bir kaç gelişinde de tanımıyormuş gibi yanından geçtim gittim ve yıllar içinde izimi kaybettirdim...

Sonra Facebook ile birlikte bu da ortaya çıktı. Bir mesaj yazıp arkadaşlık gönderdi. Tamamen arkadaşça ifadelerle filan. Artık çocuk değiliz, bunca yıldan sonra kırmayayım diyerek kabul ettim. Etmez olaydım. Sayfamda yazılan veya yapılan her yorumun altında bu. Listemdeki bütün arkadaşlarıma ve kuzenlerime arkadaşlık daveti göndermeler, grup halindeki bütün fotoğrafların altına "yakında inşallah ben de aranızda olurum, hep birlikte eğleniriz" yorumları, duvarımda yazdığı aşk kokan şiiirler vs... Yaptıklarından rahatsız olduğumu ve kendisiyle kesinlikle görüşmeyeceğimi belirten bir mesaj yazarak, listemden çıkardım. Defalarca yeniden arkadaşlık isteği gönderdi. Ortak lise arkadaşlarımın sayfalarında bana "o malum kişi beni istemese de, çok kırsa da, o eski malum böyle dese de" gibi ifadelerle beni onunla iletişime geçmeye zorladı. Yapmadım, sabrettim, hatta bir iki lise arkadaşım onu açık olarak payladı, bu arada bana mesajlar yazmayı sürdürdü, üstü kapalı intihar imaları yaptı filan. Sonunda facebook'ta engelleme diye bir şey olduğunu öğrenerek tamamen görünmez oldum.

Şimdi beni twitterda bulmuş, hemen takip etmeye başlamış. Sürekli mesajlar atıyor, sürekli benim yazıştığım insanları listesine ekleyip bizim aramızdaki konuşmaya kendi çapında katılmaya çalışıyor (ki bu yazışmalar işle ilgili, programlar, konuklar vs.), bu arada yine lise arkadaşlarıma da "eski malum arkadaşlar bizi unutsa da" gibi abuk subuk kendince özlü sözler yazıyor. ve bunu sürekli ama sürekli ama sürekli yapıyor... Ve ben sessizliğimi korumaya çalışıyorum ama son noktaya geldim. İçim köpürüyor, döşen bir mesaj, ne arsızlığını, ne yapışkanlığını, ne tacizlerini yanına bırakma diyor ama...

Neyse, çok uzun oldu. Bunaldım derken sizi de bunalttım. İçinizde böyle manyaklarla karşılaşan oldu mu, olduysa kurtulmak için yaptınız merak ettim... :44:

bildiğim kadarıyla facebook ve twitter da rahatsız edildiğinize dair şikayette bulunabiliyorsunuz.. ayrıca, savcılığa gidin tamam belli mesafe var ama belli ki ciddi saplantı boyutunda :26:

hayatınıza biri girse ne yapacak adamı vuracak mı :18: ilişkim var falan deseniz.. tehlikelidir böyle tipler,ne yaparsa yapsın konuşmayın..Yok sayın onu.vereceğiniz her cevap ima tersleme onun için umuttur çünkü ciddiye alıyorsunuz demektir.. yok sayın..Umarım sorunsuzca kurtulursunuz

Haklısın danceofdeath, senin uyardığın sebeplerle kendimi tutmaya çalışıyorum. Çünkü onun için olumsuz bir geri dönüş bile bir ilgi belirtisi olacak... Ben ona sayıp döksem de, o dikkatimi çektiği için mutlu olacak, tatmin olacak ve bu yolla sonuç aldığı için üzerime gelmeye devam edecek... Öfkeme yenik düşmeme çabamın altında bu var. Savcılık filan noktasına getirmek istemiyorum çünkü ne açık olarak bir taciz, ne de tehdit var. Daha çok her lafın içinde olma, dikkat çekmeye çalışma bir de ortak arkadaşların duvarlarına kendince sitemkar şeyler yazma durumunda.

Ne yazık ki daha önce facebook'tan yazdığı ve intihar imalı mesajlarının tamamını silmiştim. Onunla ilgili hiçbir şey kalmasın ortalıkta diye...

arkadaşların niye kabul etmişler ki engellesinler.. ortak arkadaşlarınız değilse söyleyin silsinler hatta hepiniz şikayet ederseniz üyeliği iptal edilir....

sakin ol sinek küçüktür ama mide bulandırır durumu gibi.. en iyisi yok saymak yorumlarını okuma bile.. o kadar sil aklından.. belki işe yarar

bu arada aramıza hoş geldin

ah ablacım valla üzüldüm ya cok zor bi şey. yalnız abideki aşka hayran kaldım 20 küsür senelik tahminimce ve maaşallah bizim 3 yıllık kocalardan daha tutkun
şaka bi yana twitterda da engelleme var. engellediğin kişi seni göremiyo msj atamıyo vs facebook usulü.
bende erol köseyeyla dalga geçmiştim bana tipsiz yazıp engellemiş göremiyorum hiç bi türlü adamı ondan biliyorum bide korumaya al arkadaşlığını tweetlerini arkadaşlığını kabul etmediğin seninle ilgili haber bile alamaz.
şikayet falanlada daha bi hırs yapmasın sorunlu tiplerin napacağı belli olmaz. ilişkiniz yoksada varmış gibi davransanız ilişkim var falan yapsanız durumunuzu veya yazsanız.
kimse yokken sevgiliye zarar gibi korkunuzda olmaz tepkisini ölçersiniz ...

Sevgili danceofdeath hoş buldum... teşekkür ederim :)

Arkadaşlarım onu kabul etmemiş zaten, bu benim listemde kimi gördüyse takibe almış, mesela seninle benim aramdaki yazışmaya hemen engin fikirleri ile katılıyor ama kimse onu yanıtlamıyor. Zaten mevzular dediğim gibi gündem, program konuğu vs gibi iş mevzuuyla ilgili. Ama o azimle her lafın ortasına atlamaya devam ediyor. Yok saymanın en doğrusunu olduğunu biliyorum çünkü bence bu onu çıldırtıyor da ama içimdeki şeytan da hırsından ağzına geleni söyle, bi rahatla diyor

Sevgili sgclmngr, çok şekersin. Haklısın abideki aşk nasıl bi şeyse ben de hayretler içersindeyim. Bazen kendi kendime diyorum ki, şimdiye kadar karşıma çıkıp sevdalandıklarımdan biri bile bana bunun yarısı kadar aşık olsaydı hemen evlenirdim, böyle evde kalmazdım

Twitter'daki engelleme uyarın için de teşekkür ederim, hemen bu işlerden daha çok anlayan bir arkadaşa tanışıp mevzuyu çözeceğim, teşekkür ederim

Benim bir arkadasim onu böyle sürekli rahatsiz eden bir tipe en son telefon acmis, patlamis, öyle bir küfürler saydimki valla normal insan birdaha ismimi bile duymak istemez, bu daha bulusalim, kendimi affettirecem falan diyordu diyor. Bir kac haftaligina bir fuar´da calisacakti, bunu ögrenince (evini bilmiyor) hemen yandaki otel´i ayarlamis kendisine, takip etmeye baslamismis.
Bende ozaman kizdim hic bir sekilde konusmuyacaksin, küfür dahi etmiyeceksin, numerani degistireceksin, fuar isindende cikacaksin diye.
Kiz iki kurus para kazanacagim diye belki hayatindan olacak, böyle manyaklardan hersey beklenir.

Tatlim her yerden engelle, engellemiyecegin yerleri silebildigin kadar sil, is yeri icin nekadar gerekliyse okadar olsun sadece. Arkadaslarinada söyle sapigin teki bana ulasamayinca belki size sarar isterseniz sizde silin, kesinlikle hic cevap vermeyin ne yazarsa yazsin de. Izini kaybettir.
Polise gitsen iyice seni kafasinda büyütür, hic kurtulamazsin, zaten hicbirsey yapmadigi icinde polisde galiye almaz.

Ha bu arada bu arsız vatandaş taa facebook'ta beni ilk bulduğu dönemde "evlendiysen eşinle, evlenmediysen sevgilin varsa onunla da tanışmak isterim, onunla da arkadaş oluruz, görüşürüz..." diye beni en başta yoklamıştı. Yanıtsız bırakmıştım, özel hayatıma dair sorduğu için ama o araştırmasını yapmıştır kendi çapında ortak arkadaşlarımızdan diye düşünüyorum... sinir şey...

heryerden engelleyin olsun bıtsın gerçekten çok rahatsız edıcı hayır konuştuğumuz erkek 40 yaşını aşmış kişi ne bu ergen hareketler gerçekten anarmolmiş
inşallah sizi burdada bulmaz

Son düzenleme:

bence sizi bu zamana kadar bulamayan alnınızın yazısının ayıbı. bak isteyen buluyomuş :)
inşallah bela olmaz başına kurtulursun. şikayet edeceğini söyletip bi arkadaşına korkutsanız... yada evli falansa eşine söyliceğinizi duyursanız birileriyle..?

Şanslısın, arkadaşına yaptığın uyarıların tamamına katılıyorum, hepsinde haklısın. Çünkü bu tarz insanların tek amacı ne şekilde olursa olsun iletişimi sürdürmek. Ben de bu arkadaşa en başta uyarıda bulundum, kızdım, söyledim, çevremde arkadaşlık isteği gönderdiklerine yıllardır peşimi bırakmayan pasif bir sapık olduğunu filan ilettim. Ama inan onun için önemli olan tek şey, onunla ilgili herhangi bir tepki vermem. Ne olursa olsun. Bunu farkettiğimden beri tamamen sessizliğe büründüm. Normalde hiç inatçı olmayan ben, bu konuda resmen kendimi aşıyorum... Ama bugün 'artık dayanamıyorum, şuna iki çift laf edip bari içimi soğutayım'a takmıştım, son anda onun yerine buraya yöneldim. En azından size anlatıp rahatladım... :)

heryerden engelleyin olsun bıtsın gerçekten çok rahatsız edıcı hayır konuştuğumuz erkek 40 yaşını aşmış kişi ne bu ergen hareketler gerçekten anarmolmiş
inşallah sizi burdada bulmaz

Engelleme işini mutlaka yapacağım. Ve eğer azmedip beni burada bulursaaaa...

Evlenebildiği için bitmiştir tutkusu evlenmeseydi bitmezdi .ancak bidaha kaybedince anlayacak kıymetini

Saplantılı biri galiba off ne sıkıcıdır o şimdi ya
Arkadaşlar söylemişler zaten sende yapmışsın engelleme olayını
Bunu erkek arkadaşın olsa bile tanıştırma bence
Bilmiyorum sen görmemiş gibi yap ne yaparsa zamanla çıkar gider gibi ama hiç gideceğe de benzemiyor umursama :)

Arkadaşlar, haklıymışsınız, Twitter'da da engellenebiliyormuş. Bilgisayardan anlayan bir arkadaşın yardımıyla meseleyi hallettim. Yeniden görünmez oldum. Tabii bu arada sizlerin yorumlarını okur ve bu işlerle uğraşırken sinirim de geçti, rahatladım. Hepinize teşekkür ederim.

Şimdi beni bulsun da yeniden rahatsız etsin kolaysa...

Bunca yıl peşinizi bırakmamış ve siz hala görmezden gelme yöntemi uygulamaya çalışıyorsunuz.

Sizde de iyi sabır varmış.

Sıkı bir konuşma yapın, hatta tehdit edin,
bakın bakalım bir daha rahatsız edebiliyor mu?

Sevgili Cudana, bu arkadaşla artık yakın da olsa yaşadığımız şehirler bile farklı. Üniversiteye giderken atlayıp gelmelerinden sonraki dönemlerde hiç yüzyüze gelmedik, herhalde bir 20 sene olmuştur ama bu ısrarla vazgeçmiyor. Biraz korkutucu biri. Nasıl diyeyim, yıllar sonra yeniden ortaya çıktığında arkadaş havasıyla yazıp, hemen ardından beni işyerinde ziyaret etmek istediğini veya lise arkadaşlarımızla buluşma ayarlayıp toplanacağımızı filan söylediğinde hiç kabul etmedim. Onunla yüzyüze görüşmedim, telefonumu vermedim. Ama mesajlarının ardı arkası kesilmiyordu. Önce yalvarıyor, arkadaşız baskısı yapıyor, sonra bana hakaretler etmeye başlıyor, nasıl insanmışım bilmem ne, sonra kendine hakaretler ediyor, en sonunda bir daha sana asla yazmayacağım deyip 1 ay sonra bir şey olmamış gibi "naber, görüşmeyeli nasılsın" filan diye en başa dönüyor... Ve ben bu süreçlerin tamamında sessiz kaldım çünkü fark ettim ki, ona hakaret bile etsem zevk alıyor, bu yöntemle bile onu yanıtlıyorum, onunla ilgileniyorum diye... manyak işte...

Saplantılı bir tip belli yani de ne bileyim o zaman en baştan faceye eklemeyecektiniz...

Peki o kadar yıldan sonra evlenmemiş mi bu adam?
Şu an evli mi yani?

Son düzenleme:
sabrınıza hayran kaldım doğrusu.çoook özür dilerim ama böyleleri için biyerin biti derler anladınız umarım.gıcık oldum okurken..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…