öğle yemeği sorunu

nisangunesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
138
19
48
35
İstanbul
kızlarrr yardımınıza ihtiyacım var konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama şimdi ben yeni çalışmaya başladım ve burada öğle yemeği dışarıdan alınıyor buralarda ev yemekleri olmadığından çalışan kimse sipariş vermiyor evden de getirmiyor yani burada yemek yeme olasılığım yok başkalarının yanındada yemek getirip yemek hiç huyum değildir çünkü kimse yapmıyor 3 4 ay sonrada nişanım var ve 5 6 kilo vermem gerekiyor özellikle basenlerimden simdi bunu avantaja cevirmek istiyorum mesela öğlen ne yapabilirim bazı arkadaşlar muzu alıp sütle karıstırıp iç diyor meyve ye diyor ama bende yanlış bir şey yapmak istemiyorum sizler de fikir verirmisiniz ne yaparsam doğru yaparım ?:KK17:

Merhaba,

Açıklama gereği "Diyet Grupları" bölümünde yeni bir oluşuma gidilmemektedir:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/245968-bolum-aciklamasi-lutfen-okuyunuz.html
(Destek alarak ve birlikte zayıflamak istiyorsanız linkteki grupları inceleyip, katılımda bulunabilirsiniz.)

Bu nedenle forumda açmış olduğunuz konuyu, içeriğini gözeterek "Diyet Soru/Cevap" alt forumuna taşıyorum.

Sağlıklı zayıflamalar ve keyifli paylaşımlar dilerim.

Salata yiyebilirsin... Ekmeği az tüketirsin... Yoğurt ve yulaf ezmesi tarzı şeyler tüketebilirsin... Zeytinyağlı ve çorba bir alternatif olabilir...Dişim ağrımışdı muzu ezip sütle karıştırıp yemişdim bir dönem bende daha çok şişkinlik yapmışdı ya da ben çok abartmışdm sadece onu yiyordum... Şunu da söyleyim bu konuda net bir bilgim yok bizim iş yerinde bir abla var sürekli böyle besleniyor ondan duyduklarımı söylüyorum... umarım yardımcı olur size.... Bide kızartma yemez ızgara köfte felan ekmeksiz bol salata ile tüketir , gazlı içeçeklerden uzak durur maden suyu yada ayran tercih eder...

süt, badem, ceviz tok tutar ve kilo aldırmazlar(ölçülüyse)...oldukça da sağlıklı besinler
meyve de olabilir severseniz ki ben kış meyvelerinden nefret ederim mesela
hem başkalarının yanında yemek yiyor izlenimi bırakmayacak şeyler

Salata yiyebilirsin... Ekmeği az tüketirsin... Yoğurt ve yulaf ezmesi tarzı şeyler tüketebilirsin... Zeytinyağlı ve çorba bir alternatif olabilir...Dişim ağrımışdı muzu ezip sütle karıştırıp yemişdim bir dönem bende daha çok şişkinlik yapmışdı ya da ben çok abartmışdm sadece onu yiyordum... Şunu da söyleyim bu konuda net bir bilgim yok bizim iş yerinde bir abla var sürekli böyle besleniyor ondan duyduklarımı söylüyorum... umarım yardımcı olur size.... Bide kızartma yemez ızgara köfte felan ekmeksiz bol salata ile tüketir , gazlı içeçeklerden uzak durur maden suyu yada ayran tercih eder...

işte ben öyle yiyemiyorum çünkü burada kimse yemek yemiyor bende yanlarında yiyemiyorum rahatsız oluyorum :KK43:

süt, badem, ceviz tok tutar ve kilo aldırmazlar(ölçülüyse)...oldukça da sağlıklı besinler
meyve de olabilir severseniz ki ben kış meyvelerinden nefret ederim mesela
hem başkalarının yanında yemek yiyor izlenimi bırakmayacak şeyler
meyve severim mesela dün mandalina yedim aclık hisside bırakmıyor badem cevizde tüketebiliyorum ama zararlı olmasından endişe ediyorum bugünde muz ve sütle geciştireceğim umarım bir dezavantajı olmazda kolayca veririm su kiloları :KK17:

Yoğurt,elma,leblebi az miktarda,salata,meyve aklima bunlar geliyor tatlim :)

İki gündür her konuya atlıyorum ben ya hadi hayırlısı :D
Yeni çalıştığın iş yerinde başkalarının yemek yememesi senin sorunun değil. O yüzden komplekslerini at bir kenara. Sonrasında da aşağıda bir iki tavsiye vereceğim onları uygulamaya çalış derim.

Öncelikle kilonu ve alman gereken kalori miktarını hesapla. Yani boyun 160 26 yaşında 63 kiloysan ve monoton bir yaşam tarzın varsa ( iş yeri hareketli değil, masabaşı iş yapıyorsan ve spor yapmıyorsan) hemen hemen günlük 1600 kaloriden fazla almaman gerekir. Bu birinci şart. Eğer bu kalori miktarından 100 kalori fazla alırsan gümlersin.
Sonrasında; sabah kahvaltını 300 kalori civarında yap. Ekmeği kahvaltıda da kepekli olarak en fazla 2 dilim tüket.
Öğle yemeğinde ise ; badem yersen kaslarını gevşettiği için öğleden sonra uykun gelmeye başlar. 1 tane kavrulmuş badem de 12 kalori var. Bu yüzden tutup bir oturuşta 20 tane yersen kilo vermeyi falan unutman gerek :D tam yağlı sütlerde 150 kalori falan oluyor. Muz da da 100 kalori var. muzu ezip süte katarsın. sonrada bi güzel içersin. Gayette tok tutar. AKşam yemeklerine dikkat et. ekmek yeme akşam yemeğinde. ve uyumadan 3 saat önce bir şeyler yemeyi bırakmalısın.

diğerleri neden yemek yemiyorlar ki çok ilginç.sen onlara uymak zorunda değilsin canım sağlığın da bozulur allah korusun,bir de aç kalarak zaten kilo veremezsin.

Back
X