• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlu Adına Başkasına Söz Veren Kayınpeder

Kız büyük ihtimal Avrupa'dan geliyordur, Euro zaten 6 lira civarı gitsin araba kiralasın.
Ha kiralayacak parası yoksa da beni ilgilendirmezdi elin kızı gezecek diye ben niye arabasız kalayım 1 hafta
Alır ruhsatı saklarım vermem benim lafım dinlenmiyorsa da:)

Merhaba hanımlar, düşünüp düşünüp sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Kayınpederimin eskiden beri tanıyıp samimi olduğu bir aile dostu varmış. Bu kişi kayınpederimi arayıp 1 haftalığına arabasını istedi, kayınpederim de birkaç ay önce arabasını satmıştı, o arada biz araba almıştık. Kayınpederim de benim arabam yok ama oğlumun arabasını verelim sana diye emrivaki yapmış.
Eşim bunu bana söyledi ben de kızdım bizim adımıza nasıl başkasına söz veriyor diye. Hem de günü birlik bir olay değil adamın yurtdışından kızı geliyormuş onunla şehir dışına tatile gideceklermiş 1 haftalığına. Yani bana o kadar komik geldi ki. Kayınpederimle samimi olabilirler zamanında onlar da eşimin ailesine yardım etmişler falan ama burda konu onları aşıyor. Sonuçta eşim artık evli başka bir ailesi var, sormadan etmeden söz verilmesi beni çok rahatsız etti. Eşim de babasına söyledi arabanın lastikleri kötü şehirdışına gidemez falan diye söyle vazgeçir adamı dedi ama kayınpederim geri çeviremem bir kere söz verdim gibi tavırlar sergiliyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama zoruma gitti bu şekilde yapması, sonuçta büyük şehirde arabasız yaşanmıyor hem de 1 hafta kısa bir süre değil, çok merkezi bir yerde de oturmuyoruz market alışverişine bile arabayla gitmemiz gerekiyor.
Ben karışmak istemedim eşime baskı yapıyorum babana ısrar et diye ama o da ben daha ne söyleyeyim diyor. Sizce ne söylemek etkili olur bu durumda susup sineye mi çekelim bir kereliğine ne önerirsiniz

Baba benim yerime nasıl karar veriyorsun sormadan diyemiyor mu? Allah korusun arabanın başına bir şey gelse ne olacak. Karşı tarafta araba kiralasın keyfi bir şey sonuçta. Ayıp etmiş kayınpeder. Ben olsam verdirtmezdim

yahu araba baskasina verilir mi? hemde keyfi bir durum icin. ihtiyac olsa hadi yine düsünür insan, ama neymis kp nin arkadasinin kizi yurt disindan gelecekmis, tatile gidecekmis. arabayla da gitmeyiversin de otobüse binsin, olmadi araba kiralasin ha buna gücü yoksa tatilede cikmasin. millete mi güvenerek ayarlamis tatilini?

Uzun yıllar süren aile dostluklarınızın olmadığını düşünüyorum.
Benim ailemin yıllardır görüştüğü dostları var.
Farklı bir sehirde yazligimiz var, arada gider kalirlar.
Yada memlekette önceden bizim evimiz yoktu, onlarin evinde kalırdık.
Bu arada herkesin otele verecek parası da var, imkani da.
Babamlar dayimlarin yaşadığı şehirde arava kiraladılar diye dayım 1 hafta küstü.
Yoldan geçen insana vermiyor adam arabayı. Yakınları, aileye yardımı dokunan insanlar.

Babamlar dayimlarin yaşadığı şehirde arava kiraladılar diye dayım 1 hafta küstü.
Yoldan geçen insana vermiyor adam arabayı. Yakınları, aileye yardımı dokunan insanlar.

Söylediklerinizde haklısınız ama sizin durumunuz daha farklıymış, şuan kayınpederimin de eski samimiyeti yok sadece hatır için geri çevirememiş. Geri çevirememesini de anlıyorum ama sizce de konuşurken oğlumun arabasını al demek yerine, 'Benim yok ama oğlumun arabası var, ona bir sorayım müsaitse döneyim sana' demesi daha insanice olmaz mıydı?

Eşim karşı çıkıyor da bu sefer kpim alınıp triplere giriyor savunmaya geçiyor. Ben olaya müdahil olmadan halletmek istiyorum eşimi zorluycam bunun için
Kiralamak gibi bir vaatte vermek istemem asla, ne münasebet tanımadığım etmediğim adam için kendimi çare bulmaya mecbur durumuna düşüreyim ki, herkes kendi başının çaresine baksın kocaman adamlar sonuçta
Zaten siz haklısınız, kp inizin arkadaşı için de araba kiralamak zorunda değilsiniz. Ancak eşim babasına tepkisini gösterip arabayı vermemezlik edemiyor bende bir şey demek istemiyorum dediğiniz için bu öneriyi sundum. Gerçekten araba kiralayın anlamında demedim, siz blöf yapıp kiralama teklifinde bulunursanız onlar da belki arabayı almaktan vazgeçer diye düşündüm, yada kiralayıp kendileri öder. Kaza yapsalar hele ölümlü kaza falan siz de davaya dahil oluyorsunuz. Ne gerek var uğraşmaya böyle şeylerle.

Hasta olur araba verilir komşunun acil işi olur Bi kaç saatliğine araba verilir de tatil için araba istendiğini ilk kez duydum. Sanki evden tuzluk istiyorlar 1 hafta ya 1 hafta. 1 haftada araba sana lazım olunca napıcaksın ne kadar düşüncesizler kızı geliyorsa araba kiralasın öyle gitsin ya da otobüsle gitsin şaka gibi ya millet biz utanırız en ufak şeyi bile isteyemeyiz millet 1 haftalığına araba ister😂eşin söylesin benim adıma söz vermeseydin arabamı veremem kusura bakma desin.
bende ayni bu sekilde düsunüyorum. ben komsumdan bi yumurta istemedim pasta yapacaktim, dedim sonucta pasta mecburi bi yemek degil kalsin millet araba istiyo. bidahaki tatile gelisinde de evlerini ister 😂

Merhaba hanımlar, düşünüp düşünüp sinir olduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Kayınpederimin eskiden beri tanıyıp samimi olduğu bir aile dostu varmış. Bu kişi kayınpederimi arayıp 1 haftalığına arabasını istedi, kayınpederim de birkaç ay önce arabasını satmıştı, o arada biz araba almıştık. Kayınpederim de benim arabam yok ama oğlumun arabasını verelim sana diye emrivaki yapmış.
Eşim bunu bana söyledi ben de kızdım bizim adımıza nasıl başkasına söz veriyor diye. Hem de günü birlik bir olay değil adamın yurtdışından kızı geliyormuş onunla şehir dışına tatile gideceklermiş 1 haftalığına. Yani bana o kadar komik geldi ki. Kayınpederimle samimi olabilirler zamanında onlar da eşimin ailesine yardım etmişler falan ama burda konu onları aşıyor. Sonuçta eşim artık evli başka bir ailesi var, sormadan etmeden söz verilmesi beni çok rahatsız etti. Eşim de babasına söyledi arabanın lastikleri kötü şehirdışına gidemez falan diye söyle vazgeçir adamı dedi ama kayınpederim geri çeviremem bir kere söz verdim gibi tavırlar sergiliyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama zoruma gitti bu şekilde yapması, sonuçta büyük şehirde arabasız yaşanmıyor hem de 1 hafta kısa bir süre değil, çok merkezi bir yerde de oturmuyoruz market alışverişine bile arabayla gitmemiz gerekiyor.
Ben karışmak istemedim eşime baskı yapıyorum babana ısrar et diye ama o da ben daha ne söyleyeyim diyor. Sizce ne söylemek etkili olur bu durumda susup sineye mi çekelim bir kereliğine ne önerirsiniz
Tatile parası olan gitsin araba kiralasın. Kızı yurt dışından geliyomuş durumuda vardır kızı kiralasın babası gezdirsin.

emin olun yeterince uzun süren dostluklarimiz var, öyle ki bir cocugu ben dogmadan ailemin kurdugu dostluklar. ama yinede kalkip keyfimin kahyasini eglendirmek icin kimsenin arabasini istemem.

Taviz kapısı aralanırsa, sonuna kadar açılır. Vermeyin önceden sormayı öğrenir. Sormadan benim babam, kızımın arabasını vereyim nasıl der...
Üstelik araba, hastalık ölüm dışında istenmez. Kiralık araba diye birşey duymamışlar mı?

Kpnin yaptığı çok yanlış ve cahilce. Sormadan etmeden böyle bir söz vermesi çok yanlış. Ve malesef ki karşı çıkmazsanız taviz tavizi doğurur ve bundan sonrası içinde yüz bulur..

Söylediklerinizde haklısınız ama sizin durumunuz daha farklıymış, şuan kayınpederimin de eski samimiyeti yok sadece hatır için geri çevirememiş. Geri çevirememesini de anlıyorum ama sizce de konuşurken oğlumun arabasını al demek yerine, 'Benim yok ama oğlumun arabası var, ona bir sorayım müsaitse döneyim sana' demesi daha insanice olmaz mıydı?

Eveţ daha sık olurdu. Ama düşünememis ve laf ağızdan cıkmış.
Muhtemelen bir daha da böyle bir şey yasamazsınız, adam zaten pişman, eşiniz zaten arkanızda, e aile ile de probleminiz yok geçmişte. Ne yapılır ki başka?

Eveţ daha sık olurdu. Ama düşünememis ve laf ağızdan cıkmış.
Muhtemelen bir daha da böyle bir şey yasamazsınız, adam zaten pişman, eşiniz zaten arkanızda, e aile ile de probleminiz yok geçmişte. Ne yapılır ki başka?

Bilmiyorum bende sorun çıkarmak istemiyorum ama kırıldım, kalbim soğudu açıkçası. Eşime bırakıcam artık bundan sonrasını

Kesinlikle bende. Ki şu aralar bebek düşünüyorum tedavi sürecim başlayacak ve sürekli hastaneye gitmem gerekecek, belki o zamana denk gelecek ben zorda kalıcam. Çocuk mevzusunu ailelere söylemediğimiz için açıkça diyemedim ben bunu o an ama bir şekilde bahane bulup başımızdan savmamız lazım.
Bu ilk probleminiz ve kayınpederiniz normalde size karşı iyi niyetli biriyse ve maddi olarak yardımcı olduysa sanırım ben de vermek durumunda kalabilirdim. Ama tatile gidecek kişinin yurtdışından gelip de araba kiralamaması garip, tatile gidiyorsan araba paranı da kenara koyacaksın ya da gitmeyeceksin. Şahsen tatile gideceğim diye babamın arabasını bile istemem neden ben geziyorum diye sağa sola arabası gitmek zorunda kalsınlar ki. Karşı taraf çok saçmalamış kp ondan da fazla saçmalamış. Ama ilişkimiz bozulmasın istiyorsanız ya verin ya da bu çocuk durumunuzdan bahsedin. Normalde verirdik ama böyle bir durum var deyin

Bilmiyorum bende sorun çıkarmak istemiyorum ama kırıldım, kalbim soğudu açıkçası. Eşime bırakıcam artık bundan sonrasını

size kp nin zaten saygisi yok esinizede adam yerine koyup sormamis, olmayan maliyla resmen caka satiyor.

yurt disindan gelen kisinin emin olun araba kirayalacak gücüde vardir. o arabayla denize sahile gidip islak islak kumuyla pisligilye otturacaklar.emin misiniz hala susmak istediginize.

Back
X