Oğlu için sadece bir deneyim olabilirmişim.

O kadina adap ogretmek konu sahibinin gorevi degil! Oglunun annesi ile konusup olayi anlamasi yeterli. Eger oglu medeni bir insan sa (ki sanmiyorum , boyle annenin oglunu tahmin edebiliyorum nasildir, )
Hala olayii YUZLESME boyutuna getirmeyin diyorum, boyle duygusal reflekslerle hareket eden insan hakli oldugu yerde haksiz duruma duser. Eger ortada fiziksel bir siddet soz konusu olsaydi durum farkli olurdu. Oteki turlu, konu saibi bu eylemi hakaret olarak algilamis ve kabul etmis olacak.
Halbuki acikca goruluyor ki kadinin akli dengesi yerinde degil!

Bende merak ediyorum gelecek cvbı ve çoğu arkadaşımızın yazdığı düşüncelere katılıyorum

Düşünceyi yazıp geçmeli burda kaç tane insanız Tabiiki aynı fikirlerde olmak imkansız

Ama sanki o kadının kızı gibi 'dava açsa ne olacak' ın üstünde durmak gereksiz

Doğru söylüyosun kaldi ki annesine tepki gösterse konu sahibinden yana bile olsa ne malum sirf dava açmamasi icin böyle yapmadiği..
Bu da hep bi şüphe olarak kalacak konu sahibinde.

Bu kadin pc den konusmalarinizi okuyor hafiye gibi dusman basina:/ senin tel nonu nerden ele gecirmis keisn oglunun telinide karistirmistir:/
Cirkefle ugrasmak zor alah sabir versin

Nereden biliyoruz akli dengesinin yerinde olmadığını? Raporu mu var?
Belki bugüne kadar "seviyesine inmek istemeyen"lerle geçirdi hep hayatını hep deliye yatarak istediklerini elde ettiği için böyle. Benim çevremde deliye yatan çok kişi var, arsızlığıyla çevresindekileri sindiren ve istediğini elde eden.
Sessiz sedasız ayrılmak o kadına ödüldür.
Konu oğluyla ayrılmak yada ayrılmamak değil ki. Ayrılır yine ama hakarete uğrayan bir insanın hakaret davası açması gayet doğal bir şey. Hakaret davası edilen hakaretleri kabul etmek demek değildir, uğradığı haksızlığa hukuki yollardan bir çöüm aramaktır en medeni yöntemdir.
Bu kadın gibi kadınlar başkalarına yaptığı her terbiyesizliğin cezasını çekse emin olun kendine çeki düzen verir. Susmak bu insanları teşvik etmektir. Ceza alsın bakalım bir daha böyle pervasızca hareket edebiliyor mu? Hiç sanmıyorum.

Yaptirim adalete goturmekle degil, oglunun sevgisini annesinden cekmeiyle olur. Eger cekmiyorsa, ortaad bir Oedipus kompleksli anne- ogul varsa, zaten hukuki yaptirim dinlemezler. Olayi bu sekilde cozemezsiniz.

Bir hukukçu olarak asla katılmıyorum size.

Bir kadın hele ki bir hem cinsi tarafından bu kadar aşağılanıyorsa susmamalı.
Bu kız dava açmış olsa sonucunda tazminat olmasa dahi,o hakaret eden kadın bundan sonra genç bir kıza bu lafları edemeyecek çünkü bir kere ettiğinde ne kadar uğraştığını görmüş olacak.

Amaç burada kız tazminat alsın,kadın hapse girsin değil.Kadın yaptığı yanlışın her mahkemeye gittiğinde hatırlasın ki bir daha tekrarlamaya cesareti olmasın.

Mahkemelerde,cezaevleride bu yüzden var.
Caydırıcı özelliklerinden dolayı.En azından bir daha tekrarlamaz diyerek insanlara uyarı mahiyetinde oluyor.

Ve adalete güvenmiyorum demek (ki benimde isyan ettiğim çok nokta var)işi uzatmayalım demek ülkede hukuk olmasada olur,kendimiz halledelim demek gibi bir şey benim için.

Bazı insanlara yaptığı terbiyesizliği anlatmaktan çok,yüzüne vurmak gerekiyor ki akıllansın.
koca kadın küçük bir çocuk değil bu hakaret eden.Ve kendi çocukları var.

Hangi anne çocuklarına böyle laf eden kadını topa tutmaz?
Burdaki kadınlarda kendileri yaşamışçasına yanıtlıyor ve mahkemeye gitmek,oğlana böyle olaylar oldu deyip ayrılması en mantıklısı.
Dizilerdeki gibi değil sonuçta hayat bir şey demeden ayrılsa çocuk ne oldu birden diyecek?
kız kendi kendini yiyecek.
Anne karlı çıkacak ve belki başka kızlarada aynı ithamlarda bulunacak.

Yani dava etmese de bu kız ben niye sustum diye üzülecek ve aklında soru işareti kalacak,yine başka bir kızın canı yanacak.

Kadinin akli dengesinin yerinde olmadigina neye dayanarak karar verdiniz? O halde konu sahibini yaralarsa bu sebeple tahliye olsun.

Kadin kotu kalpli, gerici ve terbiyesiz. Cesaretini de oglundan korkmamasindan aliyor. Yani akli dengesinin bozuk oldugu sizin alti bos bir varsayiminiz.

Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...

Söylediklerinize hiç hak vermiyo değilim ama içimdeki bu öfkeyle ne yapıcam , bu kırgınlıkla bu aşağılanmışlıkla ? Ne olur ki dediğiniz gibi yapsam , anne oğul mutlu yaşamlarına devam ederler . Belki de erkek arkadaşım annesini savunacak şeyler söyliyecek bana , bilemem ki.
Ya da belki gerçekten çok üzülecek kendisine de kızıp tepki vericek , bu durumda neden ondan vaz geçeyim ki ?

Anlaşılan o Kadının kendine saygısı ve güveni yok . Eğer kendine saygısı olsaydı oğlunun bilgisayarındaki yazışmayı okumazdı . Haa tut ki gözü kaydı öyle okudu ama eğer kendine güvenseydi sana asla mesaj atmazdı . Kadının üslubunun berbatlığından bahsetmiyorum bile . Kendine güvenseydi oğlunu iyi yetiştirdiğine inanır asla ve asla böyle bir duruma burnunu sokmazdı . Kötü bi şey demek istemiyorum ama seni madem bir deneyim olarak nitelendiriyor bu da büyük ihtimalle o kadının kendi olduğu konumunun göstergesi ve adı . Öyle kadının oğlu sanmıyorum ki normal olsun .

Yaptirim adalete goturmekle degil, oglunun sevgisini annesinden cekmeiyle olur. Eger cekmiyorsa, ortaad bir Oedipus kompleksli anne- ogul varsa, zaten hukuki yaptirim dinlemezler. Olayi bu sekilde cozemezsiniz.
Medeni medeni yutalım o halde o lafları?
Ya kadın apaçık şey demiş kıza!
Sokaktan geçen birine şu lafı deyin bakalım, nasıl bir yaptırım uyguluyor size?
Bunun ana oğul bilmem nesiyle alakası yok. Birine hakaret edersen bir şekilde karşılık alırsın, alma ihtimalin yüksek. Ya o da aynı şekilde karşılık verir, ya da fiziki olarak verir ya da aralarında en makulü olarak olayı yargıya taşır.
Yargıya taşıması taraftarı zaten birçok kişi de. Bu olayda da en fazla bu kadar makul olunabilir zaten.

Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...

Bu bir firsat degil. Konu sahibine hakaret edilmis. Kotu bir olay.

Medeniyet cigliklari atiyorsaniz, her durumda hukuki yollara gitmenin medeniyetin ta kendisi oldugunu da ogrenmelisiniz.

Bu nasıl bir düşünce yahu? Amerikan usulü falan? Siz eğer bir davayı açabiliyorsaniz buna hakkınız olduğu için yapabilirsiniz ancak. Kanunda yeri olmayan bir şeyin davasını zaten acamazsiniz. E kanunda geçiyorsa da gereksiz değildir. Keşke bizim ülkemizde de herkes kim uğraşacak diye usenmeyip hakkını savunsa da kimse mağdur olmasa, kimsenin yanına kar kalmasa bazı şeyler.

Evet dava açara çözdüğüm olaylar oldu. Ama susarak görmezden gelerek çözdüğüm hiç bir olay yok.
Burada anne oğulun ilişkisi konu sahibini ilgilendirmez. İster annesini silsin ister canım anam desin sarılsın. O bu kızın derdine çözüm değil.
Bu kadın bir yaptırım alırsa bundan sonra karşısındaki insanın onuruna gururuna laf söylemeden önce bir kere daha düşünecek demektir. Bu bir çözümdür.
Medeniyetten bahseden bir insanın medeniyetin dayandığı en temel sistem olan Hukuk'a bu kadar ters bakmasını anlamadım ve çelişkili geldi. Yani ben mahkemeye adalete inanmıyorum ana oğul arasını açayım demek nezdimde kan davası sürdürmekten farklı değil. Yada adam öldüreni linç etmekten farklı değil. Her derdini mahkemeye götüren insan kişiselleştirmeyen insan daha medenidir.

Elbette dava acilmazsa siz kazanamayacaksiniz da ondan degil mi? Hukukun isleyisi ile toplum davanisini regule edeceginizi dusunmeniz bile cok yanlis, o insani cezalandirarark "dogru yola" sevkedeceginizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Burada kazana tek grup bu is uzerinden para kazananlar olacak, siz hukuk uzmanlarinin da ne kadar corrupt ve para sevici, Turkiye'de "adaletin" de ne kadar satin alinabilir oldugunu cok iyi biliyoruz. Kusura bakmayin ama imajiniz boyle.

Valla ben kv nin siz oldugunuzdan suphelenmeye basladim.
Niye israrla hesap sorulmasin tarafindasiniz?
Sizde bir kadinsiniz empati yapinca hepimiz kadina cok sinirlendik bi tek siz medeniyet, davaya gerek yok,oglana soylemek seni dusurur sesszce bitir bu iliskiyi diyorsunuz?
Nedir yani ben cidden sizden supheye kapildim oglanin annesimisiniz yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…