- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
O kadina adap ogretmek konu sahibinin gorevi degil! Oglunun annesi ile konusup olayi anlamasi yeterli. Eger oglu medeni bir insan sa (ki sanmiyorum , boyle annenin oglunu tahmin edebiliyorum nasildir, )Medeniyetsiz olan bir insana karşı dava açmak gayet medeni bir haktır.
Kadını dövelim öldürelim veya linç edelim desek haklısınız biz medeniyetsiziz.
Ama oğlunun öel yazışmalarını okuyarak özel hayatına müdahale eden bir kadının attığı maili oğluna göstermesi de gayet etik. Neticede annesi ikisinin özelini okuyor ve oğlu için kıza hakaret savuruyor bu durumda kız elbette kendini savunacak.
Ayrıca bugün bu kadının hadsizliklerine susulması demek kadının boyutu abartmasına sebep olmak demek. İleride kafasına göre herkese hakaret etme küfür etme hakkını kendinde bulması demek.
Ayrıca hakaretlere maruz kalmış bir genç kızın üstelik özel hayatını dikizleyerek hakaret eden bir kadına karşı kendini nasıl medenice savunmasını önerirsiniz? Medeni çözüm görmezden gelmekse bu suçluyu güçlendirmekten öte bir anlam içermiyor.
Kız uğradığı hakarete şiddete yönelmeden medeni yollarla çözüm buluyor işte.En medeni çözüm dava açmak burada.
Doğru söylüyosun kaldi ki annesine tepki gösterse konu sahibinden yana bile olsa ne malum sirf dava açmamasi icin böyle yapmadiği..Su kadar uye var forumda kacimizin kocası annesini karşısına alır? ?
Alsa napsim çocuğu anası turşu derdin de kaşıkçı elması gibi peşinde oğlanın yer bu kızı da..
Summe kurtul bence
Bence de sabah şoku olsun.uyandırma bence..
sen gönderdin top senden çıktı akışına bırak artık..
O kadina adap ogretmek konu sahibinin gorevi degil! Oglunun annesi ile konusup olayi anlamasi yeterli. Eger oglu medeni bir insan sa (ki sanmiyorum , boyle annenin oglunu tahmin edebiliyorum nasildir, )
Hala olayii YUZLESME boyutuna getirmeyin diyorum, boyle duygusal reflekslerle hareket eden insan hakli oldugu yerde haksiz duruma duser. Eger ortada fiziksel bir siddet soz konusu olsaydi durum farkli olurdu. Oteki turlu, konu saibi bu hakareti hakaret olarak algilamis ve kabul etemis olacak.
Halbuki acikca goruluyor ki kadinin akli dengesi yerinde degil!
Yaptirim adalete goturmekle degil, oglunun sevgisini annesinden cekmeiyle olur. Eger cekmiyorsa, ortaad bir Oedipus kompleksli anne- ogul varsa, zaten hukuki yaptirim dinlemezler. Olayi bu sekilde cozemezsiniz.Zaten amaç kırılan kalbi onarmak değil.
Bu dünyada yapılan her şeyin bir geri dönüşü vardır. Birine hakaret etti, elbet bedelini de ödeyecek. Ki bir daha aynı şeyi yaparken 2 kere düşünsün.
Bugün Summe'ye hakaret eder, yarın başka bir kıza. İlk yanlışlar göz ardı edilir çoğunlukla ama bence yanlış bu. İlk yanlışında bir yaptırımla karşılaşan birisi ikincisini yapma eğilimine kolay kolay giremez.
Kimse olmedi burada. Oyle sacmasapan seylerle ugrasip yipranmanin ne anlami var? Zihni normal olmayan bir sahisa istediginiz kadar dava acin, Amerikan usulu her anlasmazlikta dava acip durmak sadece avukat ve mahkemeleri zenginlestirir. Onemli ollan duzgun insnalarla sosyal ilsikilerimizi surdurebilmek. Hem siz bu adalet sistemine guveniyor musunuz?
O kadina adap ogretmek konu sahibinin gorevi degil! Oglunun annesi ile konusup olayi anlamasi yeterli. Eger oglu medeni bir insan sa (ki sanmiyorum , boyle annenin oglunu tahmin edebiliyorum nasildir, )
Hala olayii YUZLESME boyutuna getirmeyin diyorum, boyle duygusal reflekslerle hareket eden insan hakli oldugu yerde haksiz duruma duser. Eger ortada fiziksel bir siddet soz konusu olsaydi durum farkli olurdu. Oteki turlu, konu saibi bu eylemi hakaret olarak algilamis ve kabul etmis olacak.
Halbuki acikca goruluyor ki kadinin akli dengesi yerinde degil!
Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...Nereden biliyoruz akli dengesinin yerinde olmadığını? Raporu mu var?
Belki bugüne kadar "seviyesine inmek istemeyen"lerle geçirdi hep hayatını hep deliye yatarak istediklerini elde ettiği için böyle. Benim çevremde deliye yatan çok kişi var, arsızlığıyla çevresindekileri sindiren ve istediğini elde eden.
Sessiz sedasız ayrılmak o kadına ödüldür.
Konu oğluyla ayrılmak yada ayrılmamak değil ki. Ayrılır yine ama hakarete uğrayan bir insanın hakaret davası açması gayet doğal bir şey. Hakaret davası edilen hakaretleri kabul etmek demek değildir, uğradığı haksızlığa hukuki yollardan bir çöüm aramaktır en medeni yöntemdir.
Bu kadın gibi kadınlar başkalarına yaptığı her terbiyesizliğin cezasını çekse emin olun kendine çeki düzen verir. Susmak bu insanları teşvik etmektir. Ceza alsın bakalım bir daha böyle pervasızca hareket edebiliyor mu? Hiç sanmıyorum.
Söylediklerinize hiç hak vermiyo değilim ama içimdeki bu öfkeyle ne yapıcam , bu kırgınlıkla bu aşağılanmışlıkla ? Ne olur ki dediğiniz gibi yapsam , anne oğul mutlu yaşamlarına devam ederler . Belki de erkek arkadaşım annesini savunacak şeyler söyliyecek bana , bilemem ki.Zariflikle naiflikle ilgisi yok benim soylediklerimin! Sizin sinir harbine girmenize gerek yok! Onu soyluyorum. Bu insanlar demek ki seviyesi dusuk medeniyetsiz insanlar, istediginiz kadar bagirin cagirin mahkemeye verin, istediginiz kadar ceza alsinlar, hic bir sey onurunuzun aldigi yarayi duzeltemez. Sadece ogluyla son lez muhatap olup ayrilin. Onlarin cirkef dusuncelerini ogluna aktarmaniz sadece ve sadece sizin o mesaji kabul ettiginize tekabul eder ve onurunuzu ayaklar altina almis olursunuz. Kotu soz o insanlarla kalsin, cunku seviyeleri belli, yeter ki kendinizi uzaklastirin bu seviyesiz insanlardan!
Medeni medeni yutalım o halde o lafları?Yaptirim adalete goturmekle degil, oglunun sevgisini annesinden cekmeiyle olur. Eger cekmiyorsa, ortaad bir Oedipus kompleksli anne- ogul varsa, zaten hukuki yaptirim dinlemezler. Olayi bu sekilde cozemezsiniz.
Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...
Bu nasıl bir düşünce yahu? Amerikan usulü falan? Siz eğer bir davayı açabiliyorsaniz buna hakkınız olduğu için yapabilirsiniz ancak. Kanunda yeri olmayan bir şeyin davasını zaten acamazsiniz. E kanunda geçiyorsa da gereksiz değildir. Keşke bizim ülkemizde de herkes kim uğraşacak diye usenmeyip hakkını savunsa da kimse mağdur olmasa, kimsenin yanına kar kalmasa bazı şeyler.Kimse olmedi burada. Oyle sacmasapan seylerle ugrasip yipranmanin ne anlami var? Zihni normal olmayan bir sahisa istediginiz kadar dava acin, Amerikan usulu her anlasmazlikta dava acip durmak sadece avukat ve mahkemeleri zenginlestirir. Onemli ollan duzgun insnalarla sosyal ilsikilerimizi surdurebilmek. Hem siz bu adalet sistemine guveniyor musunuz?
Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...
Elbette dava acilmazsa siz kazanamayacaksiniz da ondan degil mi? Hukukun isleyisi ile toplum davanisini regule edeceginizi dusunmeniz bile cok yanlis, o insani cezalandirarark "dogru yola" sevkedeceginizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Burada kazana tek grup bu is uzerinden para kazananlar olacak, siz hukuk uzmanlarinin da ne kadar corrupt ve para sevici, Turkiye'de "adaletin" de ne kadar satin alinabilir oldugunu cok iyi biliyoruz. Kusura bakmayin ama imajiniz boyle.Bir hukukçu olarak asla katılmıyorum size.
Bir kadın hele ki bir hem cinsi tarafından bu kadar aşağılanıyorsa susmamalı.
Bu kız dava açmış olsa sonucunda tazminat olmasa dahi,o hakaret eden kadın bundan sonra genç bir kıza bu lafları edemeyecek çünkü bir kere ettiğinde ne kadar uğraştığını görmüş olacak.
Amaç burada kız tazminat alsın,kadın hapse girsin değil.Kadın yaptığı yanlışın her mahkemeye gittiğinde hatırlasın ki bir daha tekrarlamaya cesareti olmasın.
Mahkemelerde,cezaevleride bu yüzden var.
Caydırıcı özelliklerinden dolayı.En azından bir daha tekrarlamaz diyerek insanlara uyarı mahiyetinde oluyor.
Ve adalete güvenmiyorum demek (ki benimde isyan ettiğim çok nokta var)işi uzatmayalım demek ülkede hukuk olmasada olur,kendimiz halledelim demek gibi bir şey benim için.
Bazı insanlara yaptığı terbiyesizliği anlatmaktan çok,yüzüne vurmak gerekiyor ki akıllansın.
koca kadın küçük bir çocuk değil bu hakaret eden.Ve kendi çocukları var.
Hangi anne çocuklarına böyle laf eden kadını topa tutmaz?
Burdaki kadınlarda kendileri yaşamışçasına yanıtlıyor ve mahkemeye gitmek,oğlana böyle olaylar oldu deyip ayrılması en mantıklısı.
Dizilerdeki gibi değil sonuçta hayat bir şey demeden ayrılsa çocuk ne oldu birden diyecek?
kız kendi kendini yiyecek.
Anne karlı çıkacak ve belki başka kızlarada aynı ithamlarda bulunacak.
Yani dava etmese de bu kız ben niye sustum diye üzülecek ve aklında soru işareti kalacak,yine başka bir kızın canı yanacak.
Valla ben kv nin siz oldugunuzdan suphelenmeye basladim.Yukaridaki mesajimi okuyun lutfen. Bu sekilde hic bir yere varamaz konu sahibi. Ay niye dil dokuyorum ki bu her firsatta dava acma refleksiyle haraket eden insanlara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?