- Konu Sahibi puccakanka
-
Cok tesekkur ederim.insallah faydasini gorursinuz.gittiginizde ne dedillerini falan yazarmisiniz.kresin faydasi oldu demissiniz.ne jadar sinra faydasini gordunuz.birde kresr alismasi ne hadar surdu.irda hemen arkadaslariyla iletisime gecti mi yoksa biraz zanan aldi mi
benım oğlumda 37 aylık ama oda aynen senın anlattıgın gibi canım kısa cümelelr kuruyor bazı kelimelere dili dönmüyor ama herşeyi anlatıyor bende endişe etmedim herkes bana doktora götür dedi ben dedımkı hiç konuşmasa tabiki götürmem lazım ama bu çocuk konuşuyor her çocuğun yapısı farklı dedımşuanda oğlum 50 ayını doldurdu yani 4 yaşını 2 ay geçti,ve konuşması okadar çok ilerlediki,,hiç endişe edicek bişey yokmuş meğersem herşey zamanla oluyormuş,,geçen sene burun kanamaları sıklaştığı için dr'a götürmüştük hazır gelmişken konuşma sorununuda soralım dedi eşim,söyledim olan biteni,eşim başta olmak üzere başka çocuklarla oğlumuzu kıyaslıyo dedim çok zoruma gidiyo falan filan diye anlattım,
dr demesinmi dediklerinizi anlıyormu,yapıyormu derdini anlatabiliyormu diye,,
bende evet hiç bir sıkıntısı yok o konuda çokta akıllı dedim,,ozaman ne diye bu kadar abartıyorsunuz çocuktan çocuğa fark var üzülmeyin zamana bırakın 5 yaşından sonrada hala cümle kuramaz durumda olursa ozaman sıkıntı var demektir dedi ozaman getirin...
gerçektende dediği gibi oldu herşey gayet iyi,,dahada ilerleticek bundan eminim,,sakın canınızı sıkmayın kızlar ve kulak asmayın herkezin dediğine her çocuk birgün konuşuyor er yada geç
sağlıcakla kalın anneler ve bebişler
Evet goturdum.krese vermemizi yasitlariyla ayni ortamda bulunmasini soyledi.bizde 3 gun oldu krese basladik.bakalim ins faydasini goruruz..siz naptiniz
Benim oğlum 39 aylik ve hala yaşıtlari gibi net konuşamiyor banada yardım edin lütfen bu durumda olan yada bu durumu atlatan anneler fikirlerinizi bekliyorum
canım üzülmeni gerektiricek bişey yok,konuyu açtığım zaman benimde oğlum 37 aylıktı ve şuan 5 yaşına girmesine 4 ay kaldı,bülbül gibi mübarek susmakta bilmiyo,evet çok endişe etmiştim ama boşuna üzülmüşüm,gerçi ben kafaya takmıyodum nasılsa bigün konuşucak diyodum,ama eşim ve çevredeki tanıdıklarım yüzünden baya moralim bozulmuştu,herkez neden cümle kuramıyo bizimki maşallah hiç susmuyo seninkinde bi sorunmu var diye diye en sonunda dr'a sordum ve 5 yaşına kadar yolu var ozamanda cümle kuramazsa getir,dedi,bide dediklerini anlıyor yapıyormu ve derdini anlatabiliyormu demişti evet hepsini yapıyor anlıyor diyince ,kızdı bide daha ne istiyosun sağlığı zekası yerinde demekki endişe etme başlar düzeltir konuşmayı dedi ve dediğide kısa süre sonra oldu,sende sabret bekle ,elbet konuşucak ve hiç susmıycak şimdiden kafanı dinlemene bak valla ne diyim
bide kızım var benim 4 yaşına giricek oda,maşallah onun cümle kurması abisine nazaran daha hızlı oldu epey erken başladı,demekki çocuklar arasında cideen fark var sıkma canını
canım kusura bakma yeni gördüm yazını,keşke alıntılasaydın farketmem kolay olurdu:26:Tşk ederim verdiğin cvp için içimi rahatlatınız.benim oğlum da söylediğim herşeyi anliyor ve yapiyor aslında biz evde iki dil konuşuyoruz ve oğlum evde sürekli yalnız ve tv çok izliyor.ayrıca kbb götürdüm dil bağı vardı ve bir ay önce kesildi oğlum 3-4 kelimeli cümle kurabiliyor ama sadece benanlarım onu.ben google ye oğlum konuşamiyor yazınca hemen otizm çıktı karşîma ve o günden beri oğlumun her hareketini izlerim oğlum adına bakiyor ve sesleniyor işaret parmağını kullaniyor sorular sorar bana çocuklarla arasî iyi taklit yapar kendi yemeğini yer ve kendi giyinir oyuncaklarla amacına uygun oynar hayali oyunlar oynar göz teması var yalnız kalmayi sevmez kendini sevdirir ve herşeyin farkında.takıntısıy yok kalabalığı sever sadece dönen şeylwre ilgisi var biraz uyardim artik onuda yapmiyo dönen bişey görünce anne bak dönüyor dwr bana sizce oğlum otistik bwlirtileri gösteriyoemu uzun yazdım kusura bakmayın inşallah cvp yazarsıniz
canım daha kızın çok küçük cümle kuramaması çok normal,sakın etrafımdaki insanların 2 yaşındaki çocukları konuşuyo ama demeBenim de 26 aylık kızım var oda cümle kuramıyor..birde tek çocuk oyun arkadaşıda yokkendi dilinde konuşuyor yani anlamsız dadaa gibi dr a daha götürmedim..bu duruma okadar çok üzülüyorumki evde sürekli herşeyi tekrar ediyorum..söylenen herşeyi anlıyor ve davranışlarıylada anlatmaya çalışıyor
bana ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz lütfen cevap yazarsanız çokk sevinirim.
merhaba..sizin adınıza çok sevindim.. nasıl bir yol izlediniz konuşması için ?
canım kusura bakma yeni gördüm yazını,keşke alıntılasaydın farketmem kolay olurdu:26:
neyse çocuğu gayet sağlıklı bence,otistik değil,söylediklerine göre sağlıklı bi çocuk,konuşmasınada takma sorun etme,bende oğlumun konuşmasını yalnız ben alnlardım,alışkanlık tabi,ne istediğini ne söylediğini anlamamız normal anneyiz çünkü onunlayız hep,ama başkaları ne diyo bu çocuk derdi bende tercüme ederdim resmen,bebek dili konuşması bu derdimneyseki artık hemen hemen herkez anlayabiliyor konuşması düzeldi,seninkide azcık zaman geçsin düzeltir merak etme
canım daha kızın çok küçük cümle kuramaması çok normal,sakın etrafımdaki insanların 2 yaşındaki çocukları konuşuyo ama deme
herkezin çocuğu farklı gelişim gösteriyo unutma,sabret,dediklerini anlıyomu ,derdini anlatabiliyomu onu söyle sen,eğer evetse hiç sorun etme,sabret dr bana 5 yaşına kadar cümle kuramaması normal dedişti
hergün kelime tekrarları yaptırmaya çalış,ama söyleyemezse zorlama,kolay basit ve en çok kullandığınız kelimeleri öğretmeye çalış,eğer kelimeleri öğrenmişse ümle kuramıyorsa sadee,ozamanda cümleleri öğretmeye çalış,kısa cümlelerden başla,mesela baba gitti,anne geldi,araba benim,yemek yicem,su içicem,bu şekilde kısa kısa başlayabilirsin dili alışsın
canım sadece sabrettim,ve deminde dediğim gibi alıştırmalar yaptım,ama şu bi gerçekki,kızım abisine nazaran çok daha erken başladı cümle kurmaya hemde çok anlaşılır konuşuyodu,kızın şuan 4 yaşında ama abisinden daha anlaşılır büyükler gibi ümleler kuruyo,hala abisinin(5yaşında) dili dönmeyen kelimeler var,ama tekrar yaptıra yaptıra doğruyu söyletmeye çalışıyorum,,
siz siz olun kızlar bütün kelimeleri doğru telafuz etmesini öğretin,çünkü mesela benimkiler televizyona bebeklikten alışılmış bişey hala bade derler,televizyonla hiç alakası yok bu kelimenin ama alıştılar ve televizyon diyemiyolar garip geliyo,ben televizyonu kapatın dedimmi mesela anlıyolar ama,bana hala anne bade bozuldu,yada bade kapatttım diyolartelefonada alo diyolar,anne alo aldınmı alo çalıyo,sanırım uzun süre daha böyle gidicek bu gibi şeyler
cevabınız için teşekkür ederim..benim kızım sadece cümle değil tek kelimeleride sölemiyor anne baba canı isterse anneanne kalk otur dicek tekrar kalk diyor memme mesela bişi sorcak ya deh diyor herşeye dada veya deh yani anlamsız kelimeler.. kendide farkında konuşması gerektiğini biliyor.. ya ben çok tv seyrettirdim yemek yesin diye ama şimdi seyrettirmiyorum..siz iyi dayanmışsınız 4 yaşına kadar konuşma terapistine gitmedimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?