• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum annemlere alışsın istemiyorum!

Pek iyi sayılmam tabi yasanmislik var. Çocuk çok hassas noktam
Çocuk hepimizin hassas noktası ama kimse anne babasına düşmanıymış gibi yaklaşmıyor. Bırakın sevsinler, ağlayınca sustursunlar. Ne sakıncası olabilir bunun? Evde olduğunuz için kafanızda kuruyorsunuz herhalde. Çalışmaya başlasanız iyi gelir belki.

Kardeşimle bizi anneannem büyüttü. Hatta anneannemin annesi de hayattaydı o zaman. Annemle babam boşanmıştı annem çalışıyordu. Kardeşim de ben de anneanneme çok düşündük çünkü annemiz gibiydi o bakar o ilgilenirdi. Hala da öyleyiz yeri bambaşkadır allah uzun ömür versin. Ama bu demek değil ki annemizi sevmiyorduk veya düşkün değildik. Ikisinin yeri ayrı bunu o zaman da biliyorduk. Çocuk sizin çocuğunuz bunu hiç-bir şey değiştiremez.ama Içinde yaşadığınız şartlara uyum sağlamanız gerek. Anneniz ne yaparsanız yapın müdahil olmaya devam edecek çünkü anlamıyorlar. Çocuğunuzdan sizin kadar onlar da kendini sorumlu hissediyorlar.

Olan cocuga oluyor ztn tum hayati degismis illa anliyordur niye her aksam aglasin anneniz o aglamaya dayanamiyodur biraz rahat olmaya calisin sadece tek basiniza cocuk buyutemezsiniz cocuga da zarar verirsiniz

Siz kendi isteğinizle bile bıraksanız o yine dönüp dolaşıp annesine sarılacak. Bu kadar bağımlılık iyi birşey değil. Çocuk demekki çok ağlıyor annende kıyamıyor 3 yaşındaki çocuk sahurda neden uyanık o kısımı tam anlamadım ama

3 yaşındaki çocuğun anane ve dedeyle yatması garip değil mi ? Hatta anneyle yatmasi da garip. Kendi odanizda bir yatak yapsanız ? Çocuğunuzu kendinize çok bağımlı yetiştirmeyin. Anane ve dedeye de öyle sırayla uyutun işte ne var bunda ? Çoğu kadin keşke yardimcim olsa der. Çocuk büyüyünce ananemi daha cok seviyorum diyecek değil ya

Benim annem ben 6 aylıkken boşanmış.O zamandan snra anneannem ve dedemle yaşadık biz de.Anneannem ve dedeme aşığımdır.Nur içinde yatsınlar.Ama annenin yeri her zaman farklıdır.

Küçükken ben evdekilere de hatta teyzeme çok bağlıydım.Çünkü teyzem çok komik kadındı ve beni güldürürdü :) Hatta bi kere teyzeme anne demişim,annem günlerce ağlamış falan:)) ama ben teyzemi seviyorum diye annemi unutmadım,zamanla taşlar yerine oturuyor.

Yanlış anlamayın lütfen ama sizi çok sağlıklı göremedim ben.Eşimi de kaybettim,tek varlığım oğlum,hep benle olsun kafası çok yanlış bir kafa.Ya çocuğunuzu boğarsınız ve sizden uzaklaşır ya da ana kuzusu olur çıkar ilerde düzgün bir yuvası olmaz.Çocuğu salın biraz. O evde herkes tarafından sevilsin.O sizin bir uzantınız değil,ayrı bir birey..Sevginin fazlası olmaz.Sizin annesi olduğunuzu siz istemeseniz de her zaman bilecek merak etmeyin.

Ve lütfen terapi alın.Boşanma psikolojisi,çocuğa nasıl yaklaşacağını bilememe vs çok zor.Keşke annemin zamanında da terapiler vs. olsaymış da o kadar sıkıntı yaşamasaymış anacım.
Bu durumdan rahatsız oluyorsam oda ısrarla aynı şeye devam ediyorsa sorun tamamen bende mi oluyor

benimde canim çikiyor şu çocuk benden baskasiyla 2 saat dursada gidip bir yerde 5 dk kafa dinleyip rahat rahat bir çay içsem diye.
cocugunuzu annenizden babanizdan bile kiskaniyorsunuz sanirim ruh durumunuz çok değişik gerçekten.
çocuk annesi kim anneannesi kim cok iyi biliyordur da sizin stresinizi aliyordur o onlari yaninda istemesinin sebebide biraz bu olabilir
ben bazen stresliyken kizimi uyutmaya calistigimda altini bile benden baskasina degistirtmeyen kizim sen git babam gelsin diyor bana ama buni sadece stresliyken yapiyor.
anlatabilmisimdir umarim

3 yaşındaki çocuğun anane ve dedeyle yatması garip değil mi ? Hatta anneyle yatmasi da garip. Kendi odanizda bir yatak yapsanız ? Çocuğunuzu kendinize çok bağımlı yetiştirmeyin. Anane ve dedeye de öyle sırayla uyutun işte ne var bunda ? Çoğu kadin keşke yardimcim olsa der. Çocuk büyüyünce ananemi daha cok seviyorum diyecek değil ya
Kendime ait odam yok kız kardeşimle aynı oda da uyuyoruz. Olsa öyle yapardım. Ya onu da denedim bırakayım uyusun diye ama ne biliyim üzülüyorum ayrı uyuyamıyorum. Elbette kötü bişey değil ve şuan da yardimcilik bı durum yok büyüdü zaten. Bebekken asıl yardım gerekiyordu. Çok şükür buyudu

Ben de küçükken babannemi Cok severdim. Annen mi babannen mi deseler düşünürdüm belki :)) Ama büyüdükçe taşlar yerine oturuyor, bu konuda korkmayın. Kimse sizin anneliğinizi elinden almıyor.

Bu durumdan rahatsız oluyorsam oda ısrarla aynı şeye devam ediyorsa sorun tamamen bende mi oluyor
Sürekli çocuğumu benden ayırcaklar gibi geliyor, bunu aşamıyorum,bunları yazarken bile ağlıyorum demişsiniz.Hep yanımda olmasını istiyorum,yuvamdan sonra onu da kaybedersem die korkuyorum demişsiniz.Ben de tüm bunlara istinaden yardıma ihtiyacınız olduğunu söyledim. Siz hatalısınız diye değil.Ama bana yaZdığınız mesaj bile bunu kabul etmeyeceğinizi gösteriyor.Çocuğa üzüldüm.

Annenizle aranızdaki duruma gelecek olursak.. Anneniz de hatasız değil.Ama anneniz sizinle akran değil.Yaşlı bir kadın. Belki cahildir de.Değiştiremezsiniz.Annenizi burdan ben de değiştiremem.Ama size kapılarını açmış anne babanıza kızacağınıza minnet duyabilirsiniz.Yanlarında mutlu değilseniz işe girin çalışın,kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Böylece ayrı eve çıkar ve beğenmediğniz annenizi çekmek zorunda kalmazsınız

benimde canim çikiyor şu çocuk benden baskasiyla 2 saat dursada gidip bir yerde 5 dk kafa dinleyip rahat rahat bir çay içsem diye.
cocugunuzu annenizden babanizdan bile kiskaniyorsunuz sanirim ruh durumunuz çok değişik gerçekten.
çocuk annesi kim anneannesi kim cok iyi biliyordur da sizin stresinizi aliyordur o onlari yaninda istemesinin sebebide biraz bu olabilir
ben bazen stresliyken kizimi uyutmaya calistigimda altini bile benden baskasina degistirtmeyen kizim sen git babam gelsin diyor bana ama buni sadece stresliyken yapiyor.
anlatabilmisimdir umarim
Hayır çocuk gayet güzel kendi uyuyor. Söyle bir durum var her istediğini yapıyorlar. Ben bazı şeylere müsade etmiyorum mesela. Bundan dolayı onlarla olmak istiyodur. Tlfnla vs cok vakit gecirsin istemiyorum ya da fazla abur cubur vermem ben. Bunlarda çocukların en çok sevdiği şeyler.

Hayır çocuk gayet güzel kendi uyuyor. Söyle bir durum var her istediğini yapıyorlar. Ben bazı şeylere müsade etmiyorum mesela. Bundan dolayı onlarla olmak istiyodur. Tlfnla vs cok vakit gecirsin istemiyorum ya da fazla abur cubur vermem ben. Bunlarda çocukların en çok sevdiği şeyler.
ozaman aileniz koydugunuz kurallara uymuyor
çocukta haliyle isine gelene koşuyor.
benim kizda oyle ben bir sey yapmayinca hemen babaya nazlanmaya basliyor.
anne babanizda muhtemelen isteklerini yapmadan baş etmeyi beceremiyorlar

Olan cocuga oluyor ztn tum hayati degismis illa anliyordur niye her aksam aglasin anneniz o aglamaya dayanamiyodur biraz rahat olmaya calisin sadece tek basiniza cocuk buyutemezsiniz cocuga da zarar verirsiniz
Her akşam ağlamıyor. Onlarla uyumak istediğini söylüyor. Ağladığı zaman ben sakinlestirebiliyorum.

Yaşadıklarınız kaynaklı çocuğa aşırı bağımlı olmuşsunuz sanırım.Bu da pek sağlıklı değil haberiniz olsun.İleride sıkıntı yaşayabilirsiniz.Anneniz geldiğinde çocuğu kucağına veriverin her seferinde. Belki bir süre sonra bıkar ve bırakır.Birde gelme ben yaparım demeyin.Zıttına giderseniz daha çok aynı hareketi tekrarlayabilir.

Back
X