Oğlum Bakıcısına Alışmıyor Ne Yapmamız Gerekli .. ?

evet annemde dio senn oglana kendini sevdirecek cocukla cocuk olacak neseli deli dolu fırıl fırı lbiri olacak ki cocuk alısacak dior bende bu işi yaptm.. bu sekilde alısmaz bu kadına dior eşimde zaten dün fikirleri değişti kadını görünce okul olması eğitimli olması yetmiyor işte..
yetmez tabii .. bilgi ayrı uygulama ayrı. bebek bakıcılığı çok zor.

Bende 12 aylık bebeğe bakmaya başladığımda sürekli ağlardı
Hatta ağlarken uyuyakalırdı :KK43:
Halbuki bi arkadaşımın çocuğu
Çok geç alıştı
Annesi gelene kadar ağlardı
Köyü davranıldığındsn falan mı sanki hayır
Annesi çok üzerine düşkündü bırakıp gidince içerliyordu sanırım :KK43:
4 -5ayda Yeni yeni alıştı
Annnesi giderken bay bay yapıyor artık :)
Sabredin
Evdeykrn konuşun çocuğunuzla anlatın işe gidicem akşam gelicem seni alıcam diye
Allah kolaylık versin
ben kesinlikle bu kadar zorlayamam içim el vermez :(

Bu kadar süreye alışıp sevmesi gerekiyordu. Benim kızım genel olarak mesafeli ve uzaktır yabancılara karşı. Yabancı kimseye gitmez yaklaşırsalar ağlar hatta.
8 aylıktı bakıcı bulduğumuzda.
Bakıcı görüşmelerinin hepsinde kızım da yanımızda idi. Sayısını hatırlayamadığım bakıcı ile görüştük bir kişi haricinde hepsinde çığlık çığlığa yüzlerine baka baka ağladı. Ağlamayıp yüzüne gülücük attığı kişide karar kıldık. Pazartesi ilk iş gününde bile kadını görünce gülmeye hatta kahkaha atmaya başladı.Demem o ki bebeklerin hisleri bizden daha iyi olabiliyor. Şu an kızım 26 aylık ve bakıcımıza bayılır. Biz de çok memnunuz.
Olmuyorsa zorlayıp da çocuğunuzun psikolojisini bozmayın.

Bu kadar süreye alışıp sevmesi gerekiyordu. Benim kızım genel olarak mesafeli ve uzaktır yabancılara karşı. Yabancı kimseye gitmez yaklaşırsalar ağlar hatta.
8 aylıktı bakıcı bulduğumuzda.
Bakıcı görüşmelerinin hepsinde kızım da yanımızda idi. Sayısını hatırlayamadığım bakıcı ile görüştük bir kişi haricinde hepsinde çığlık çığlığa yüzlerine baka baka ağladı. Ağlamayıp yüzüne gülücük attığı kişide karar kıldık. Pazartesi ilk iş gününde bile kadını görünce gülmeye hatta kahkaha atmaya başladı.Demem o ki bebeklerin hisleri bizden daha iyi olabiliyor. Şu an kızım 26 aylık ve bakıcımıza bayılır. Biz de çok memnunuz.
Olmuyorsa zorlayıp da çocuğunuzun psikolojisini bozmayın.
Aynen ole sanrm cok haklsnz enisi uzatmamak ogle aramda konusacam bakici ile

Siz giderken kadın geliyor.doğal olarak o kadının varlığını sizin yoklugunuza bağlıyor olabilir kadın siz çocuğunuz ortak zaman geçirin.3 nuz oynayın .dışarı çıkın beraber .senin çok iyi arkadasin gibi şansın yani siz o kadını çok seviyorsunuz oda sever o zaman.Siz bakışlarının konuşma hizla kadını s evmediginizi ve ona guvenmediginizi hissettiriyor olabilirsiniz.benim 10 aylik B ebegimi sevdikleri zaman hemen bana bakıyor anne bu dost mu düşman mi diye benim yuz ifademde bakarak onlara gülümsüyor veya somurtuyor

Bir hafta kısa bi süre çocuklar için. Kreşe başlayan çocuklar bile bir haftadan daha uzun sürede alışıyorlar. Bekleyebilirsiniz ya da bu sürede yeni bakıcı bulmaya çalışırsınız. Sizin konularınızı hatırladım. Bu yüzden diyorum ki annenizle devam etmeniz zor. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyacaksınız. Emin olun içinize sinen çocuğunuzun seveceği biri illaki bulunur. Hemen pes etmeyin. Hazır teyze anneanne etraftayken araştırmaları hızlandırın

Ben birşey sormak istiyorum,bu ilk bakıcınız mı? Yoksa daha önce görüştüm dediğiniz kişiler baktı mı oğlunuza? Sonradan mı anlaşmazlık oldu aranızda?
Yani bir iki kişi baktıysa ve değişiklik oluyorsa sürekli ondan da istemiyor olabilir oğlunuz zira bebekler ciddi anlamda alışıp bağ kuruyorlar.
Öte yandan alışmıyorsa zorlamamak lazim zira bakıcıda olmuyor yıpranmayalım demiş açık açık,demekki oda uğraşmak istemiyor,vazgeçmiş. Mücadele edecek yapıda biri olmadığını anlıyorum ben bu söylemlerinden,haliyle isteksiz ve "bana alısmadı,şimdi yine ağlayacak"diye şartlanmış gibi.

Çocuğun hislerine güvenin demek var bi falsosu bakicinzn belki oğlunuz uzak davrandıkça yaklasmadkca sinirleniyor kötü enerji yayıyor oğlunuz hissediyor belki bakışlarından rahatsız çocuk kötü bakıyor olabilir çocuklar sevilip sevilmediklerini iyi bilir

Nasıl ki bizler her insana hemen ısınamıyoruz herkesı sevemiyoruz çocuklar da öyle. Vardir birşey. Kaldı ki bakiciniz zaten soğukmuş çabası da pek yokmuş. Ben olsam hemen başkasını bulurum. Zamanla olacak şey kendinı belli eder. Sizin durumunuzda zamanla olacağını sanmiyorum.başkasını bulun. Çocukta yer etmesin bu olay. Benzer bir dert bende de var. Eylülde yarım gun çalışmaya başlayacağım bakalım bakıcı bulabilecek miyiz. Çok zor bir durum

Bence boşuna iki tarafa da eziyet çektirmeyin. süreyi uzatmayın, başka bir bakıcı bulabilirsiniz. 1 haftaya kadar çocuğun hiç değilse bi kucağına gider pozisyona gelmesi gerekirdi, hala sıfır mesafe yani. bence Başka bakıcı bulun

Bence boşuna iki tarafa da eziyet çektirmeyin. süreyi uzatmayın, başka bir bakıcı bulabilirsiniz. 1 haftaya kadar çocuğun hiç değilse bi kucağına gider pozisyona gelmesi gerekirdi, hala sıfır mesafe yani. bence Başka bakıcı bulun
bugun aksam konusacagm bakıcı ile.. emegini verip ayıracam yolları bugun öglen zaten az cok konuştk olmuyacagı acık ve net duruyor.. dedinz gibi uzatmamlo emn güzel teyzem idare ederken baskasına bakalım..

bence bakıcıda iş yok bacım.
kendini sevdirmeliydi..
kaldı ki alanı bu yani..
gidip hocasına sorana kadar biraz girişken olsaydı kuzucuğun alışırdı bence..
başka bakıcı bakın derim ben..
ya da anneciğin iyileşene kadar teyzen baksın.. sonra annen devralsın tekrar..
anneanne gibisi yok valla...
benim gözüm zerre arkada kalmıyor şuan...

Benim pedagoji eğitimim yok, öğretmenim ama çocuklar beni sever. Oğlumun sınıfında ben geldiğim zaman pek çok arkadaşı yanıma gelir. Kemdi öğretmenlerinden çekinirler. Çünkü onların seviyesinde, sevecenlikle davranır, oynamaktan keyif alırım. Eğitim bütün her şeyi kapatmıyor. Kadında iş yok bence. Mesafeliyse, çocuğa eziyet olmasın. Ayırın yolları.

Bu kadındaki ısrarınız nedir:işsiz: biz bile elektriğimizin tutmadığı insanlarla görüşmek istemiyoruz. Size aynısı yapılsa siz ne yapardınız

Back
X