Oğlum bana anne demiyor

Bende hep anneciğim diyorum zaten ilk başlarda hiç izin vermemeliydim. Şimdi biraz zaman ilerledikçe zorlaşacak.

Babasına da baba demiyor babası diyor keşke bana da annesi dese ona da razıyım şuan

Umarım düzelir

Aslında endişe edecek bir durum yok bence..
Yani çocuğa annen nerede demek yerine Neredeymis Nalan denirse çocuk annesine ismiyle hitap etmeye baslayabilir.
Çocuğun Örnek aldıgi kişiler sürekli sizi isminizle çağırdığında yanlarına gidiyorsanız bunu kafasına yazıyor muhtemelen.Yani ismin karşılığı olarak siz geliyorsunuz.Size ulaşmak,iletişim kurmak için de çocuk aynı modeli kullanıyor.
Ayrıca :
Tehlikeli bir durumda( asansörde kalma) da adinizla seslenilmis ve gelip sorunu cozmussunuz.
Bu yüzden Cagirmasi gerektiği zaman da anne yerine isminizi kullanıyor.
Yani çocuk anne deyince gelmeyeceğinizi,isminizi söylediğinde ise ne olursa olsun yanında olup,onu koruyacaginizi düşünüyor.
İsminize güven duyuyor..
Fotoragraflari deneyip anneyi göster diyebilirsiniz belki hızlandırır anne demesini.

Son düzenleme:
İlk başlarda umursamadım. Sağdan soldan duyanlar diyordu anne de falan diye dil alışkanlığı oldu sanırım öyle düşünüyorum
Sizin çabanızla düzelecek gibi duruyor. Nasıl yapacağınız konusunda çok kafanız karışıksa bir pedagog desteği alabilirsiniz daha güvenli ilerleme sağlarsınız

Evde herkes isminizle seslendiği için kafasına isminizi kodlamıştır. Neden herkesin kırmızı dediği renge al desin ki. Aslında herkesin birbirine ismiyle seslenmesi gerekiyor biz teyzeydi kuzendi işi karman çorman hale getiriyoruz. Sen benim oğlumsun çocuğumsun ben senin annenim ismimiz şunlar şunlar fakat sana oğlum demek çok hoşuma gidiyor bana annem der misin minvalinde konuşsanız?

Bence bir terapiste danışın nasıl yönlendirmeniz gerektiğini bence ondan öğrenin. 5 yaşında bir çocuk konuştuğumuzu anlıyor nihayetinde. Yaptığı bu davranışın altında bir sebep yatıyor mu en azından bunu uzman bir kişinin nezdinde öğrenmiş olursunuz.

Özellikle ilk çocuklar babasına ve annesine ismiyle hitap eder. Bu çok normaldir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…