• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum bir yaşına girdi ama hala bir tane dişi var bu durum normalmi:(

duygum34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
43
0
86
İstanbul
oğlum bir yaşında ama sadece bir tane dişi çıktı.bir buçuk ay önce doktora gittik ama çıkar dedi.yaşını doldurdu hala bi gelişme yok.artık endişelenmeye başladım.sizce bu durum normalmi?

bebeklerde ilk diş 6-16 ayları arasında çıkıyormuş. normali 12 ayda 6 diş çıkması ama hiç çıkmamasına da normal diyorlar. ileriki dönemlerde hala çıkmıyorsa d vitamini kalsiyum vs ölçülüyor galiba ama bence de endişe etmek için erken. üstelik sizinkinin 1 dişi çıkmış. diğerleri de ileride peşpeşe gelir

Son düzenleme:
oğlum bir yaşında ama sadece bir tane dişi çıktı.bir buçuk ay önce doktora gittik ama çıkar dedi.yaşını doldurdu hala bi gelişme yok.artık endişelenmeye başladım.sizce bu durum normalmi?

Hiç diş çıkmaması 18 aya kadar normal bir durum olarak kabul ediliyor.
18 aydan sonra diş çıkmaması kemik erimesi var mı yok bakılıyor.
Şuanda bebeğin durumu çok normaldir.
Bebişim 1 yaşından sonra dişleri çıkartı. Şimdi 18 aylıktır ve 12 dişimiz var.

benım oğlumda ilk dişini 10 aylık çıkardı ve şuan 17 aylık 2 aşağıda 5 yukarıda toplam 7 dişi var ilk başlarda endişelenmiştim doktor normal demişti

doktorunuz eger normal dediyse normaldir.. daha da cikmazsa ki calsium D vit takviyesi yapabilirler

Back
X