- 13 Ocak 2021
- 10
- 6
- 1
- 42
- Konu Sahibi Gecekusu35
-
Eğer simdi uzmana götürüp tedavi olmasi için harekete gecmezseniz ilerleyen zamanlarda atlatmasi daha zor olacaktir.Siz belki farkinda değilsiniz ama büyük ihtimal cocuk korkmus stres altında kalmış hatta travma yaşamış olabilir.Ufak bir heyecan bile sebepken genetik olabileceğini ihtimalini de düşünün.Uzman yok gösterecektir zaten ama lütfen kendi kendine geçer demeyin ben kendim bu dertle hala uğraşıyorum keşke zamanında babam yardım alsaymis.Bazen hic yokken bazen ortaya çıkıyorHerkese merhaba ben senelerdir bu siteyi çok severek takip ediyorum ama birgün benimde derdimi yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. 3,5 yaşında bir oğlum var çok erken konuşmaya başlamıştı fakat 33 aylıkken birden bir sabah uyandı ve kelimeleri takılarak konuşmaya başladı. 10 aydır bu problem devam ediyor hergün ağlayarak geçiyor o kadar üzgünüm ki bunu sadece aynı durumu yaşayan anneler anlar çocuğum konuşurken ben kahroluyorum gecem gündüze karıştı buarada terapist e başladık biraz faydası oldu ama çok korkuyorum kalıcı olmasından bu olayı yaşayan tecrübeli annelerden yardım bekliyorum..
Onunla, cocugunuzla konuştunuz mu?Herkese merhaba ben senelerdir bu siteyi çok severek takip ediyorum ama birgün benimde derdimi yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. 3,5 yaşında bir oğlum var çok erken konuşmaya başlamıştı fakat 33 aylıkken birden bir sabah uyandı ve kelimeleri takılarak konuşmaya başladı. 10 aydır bu problem devam ediyor hergün ağlayarak geçiyor o kadar üzgünüm ki bunu sadece aynı durumu yaşayan anneler anlar çocuğum konuşurken ben kahroluyorum gecem gündüze karıştı buarada terapist e başladık biraz faydası oldu ama çok korkuyorum kalıcı olmasından bu olayı yaşayan tecrübeli annelerden yardım bekliyorum..
Merhaba, ayni sey oglum 2,5 yasindayken basimiza geldi, amcasi sesli bir helikopter almisti, onun sesli oldugunu bilmiyordu birden korktu ve o gunden sonra her gün daha fazla kekelemeye basladi, bizde çok üzüldük tabii, bir kac gun bekledik zaten yakin zamanda doktor kontrolu de vardi doktorada danisiriz diyerekten götürdük doktor sey dedi, bazi çocuklarda beyin konusmasina yetmiyor, hakikatende cok fazla konusiyordu korkmus olabilir birseyden, biz oyuncaktan kaynaklandigini düşündük ve o kekelerken kesinlikle onu duzeltmeyin, söylemesini bekleyin stres olmasin, birde kreş önermişti o dönem, okul yönetim ve öğretmeniyle de görüşüp durumu cozmustuk sukur hersey yolunda simdi 9 yasina girecek, sizde takip edin doktordan yardim alin gerekirse konuşma terapistleri var bu konuyla ilgili, cok gecmis olsun Allah sifa versin insallahHerkese merhaba ben senelerdir bu siteyi çok severek takip ediyorum ama birgün benimde derdimi yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. 3,5 yaşında bir oğlum var çok erken konuşmaya başlamıştı fakat 33 aylıkken birden bir sabah uyandı ve kelimeleri takılarak konuşmaya başladı. 10 aydır bu problem devam ediyor hergün ağlayarak geçiyor o kadar üzgünüm ki bunu sadece aynı durumu yaşayan anneler anlar çocuğum konuşurken ben kahroluyorum gecem gündüze karıştı buarada terapist e başladık biraz faydası oldu ama çok korkuyorum kalıcı olmasından bu olayı yaşayan tecrübeli annelerden yardım bekliyorum..
Merhaba, ayni sey oglum 2,5 yasindayken basimiza geldi, amcasi sesli bir helikopter almisti, onun sesli oldugunu bilmiyordu birden korktu ve o gunden sonra her gün daha fazla kekelemeye basladi, bizde çok üzüldük tabii, bir kac gun bekledik zaten yakin zamanda doktor kontrolu de vardi doktorada danisiriz diyerekten götürdük doktor sey dedi, bazi çocuklarda beyin konusmasina yetmiyor, hakikatende cok fazla konusiyordu korkmus olabilir birseyden, biz oyuncaktan kaynaklandigini düşündük ve o kekelerken kesinlikle onu duzeltmeyin, söylemesini bekleyin stres olmasin, birde kreş önermişti o dönem, okul yönetim ve öğretmeniyle de görüşüp durumu cozmustuk sukur hersey yolunda simdi 9 yasina girecek, sizde takip edin doktordan yardim alin gerekirse konuşma terapistleri var bu konuyla ilgili, cok gecmis olsun Allah sifa versin insallah
Allah razı olsun. Sizin bu durum ne kadar sürdü peki bir daha tekrarladı mı yada şuan tamamen geçti mi acaba?konuşma
3Ay kadar sürdü bizim dediğim gibi, sonra hic tekrari olmadi şükür, benim oglumda cok ama cok konuşkandir, o dönemde dil beyine yyetismedi, birde korktugu oyuncak vardi, o da tuz biber olduinsallah sizinde bir an once gecerAllah razı olsun. Sizin bu durum ne kadar sürdü peki bir daha tekrarladı mı yada şuan tamamen geçti mi acaba?
Merhaba aynı yaşlarda yeğenim kekeme oldu ama onun nedeni belli korkudan oldu neyse anmicam o zamanları aşırı sinirleniyorum .Herkese merhaba ben senelerdir bu siteyi çok severek takip ediyorum ama birgün benimde derdimi yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. 3,5 yaşında bir oğlum var çok erken konuşmaya başlamıştı fakat 33 aylıkken birden bir sabah uyandı ve kelimeleri takılarak konuşmaya başladı. 10 aydır bu problem devam ediyor hergün ağlayarak geçiyor o kadar üzgünüm ki bunu sadece aynı durumu yaşayan anneler anlar çocuğum konuşurken ben kahroluyorum gecem gündüze karıştı buarada terapist e başladık biraz faydası oldu ama çok korkuyorum kalıcı olmasından bu olayı yaşayan tecrübeli annelerden yardım bekliyorum..
Ekleme yapicam , konuşmalarını tamamlamayın sonuna kadar bitirmesi için bekleyin ve dinleyin kekeme olan biri kekeme olduğunun farkında değildir normalde nasıl birini dinliyorsanız o şekilde dinleyin. Çünkü atlatabilecek yasta ve ne kadar düzelirse o kadar iyi bu da ancak bilinçli davranarak olur.Merhaba aynı yaşlarda yeğenim kekeme oldu ama onun nedeni belli korkudan oldu neyse anmicam o zamanları aşırı sinirleniyorum .
Neyse çocuğu doktora götürdüler kitap okumasını tavsiye ettiler su an 9 yaşında şimdilerde biraz daha iyi ama kekeme mi evet kekeme . Eğer erkenden gotururseniz fayda görürsünüz arkadaşım üzmeyin tatlı canınızı nolur
3Ay kadar sürdü bizim dediğim gibi, sonra hic tekrari olmadi şükür, benim oglumda cok ama cok konuşkandir, o dönemde dil beyine yyetismedi, birde korktugu oyuncak vardi, o da tuz biber olduinsallah sizinde bir an once gecersuan 9 yasina girecek iste 6 yil gecmis flld
İnş bizimde sizinki gibi olur çok sevindim sizin adınıza3Ay kadar sürdü bizim dediğim gibi, sonra hic tekrari olmadi şükür, benim oglumda cok ama cok konuşkandir, o dönemde dil beyine yyetismedi, birde korktugu oyuncak vardi, o da tuz biber olduinsallah sizinde bir an once gecersuan 9 yasina girecek iste 6 yil gecmis aradan
Peki yiğeniniz tedavi için geç mi kaldı acaba biz terapi alıyoruz şuan baya yol katettik ama umarım tamamen biter tek temennim buMerhaba aynı yaşlarda yeğenim kekeme oldu ama onun nedeni belli korkudan oldu neyse anmicam o zamanları aşırı sinirleniyorum .
Neyse çocuğu doktora götürdüler kitap okumasını tavsiye ettiler su an 9 yaşında şimdilerde biraz daha iyi ama kekeme mi evet kekeme . Eğer erkenden gotururseniz fayda görürsünüz arkadaşım üzmeyin tatlı canınızı nolur
Geç kalmamıştı üstüne düşen olmadi maalesef.Peki yiğeniniz tedavi için geç mi kaldı acaba biz terapi alıyoruz şuan baya yol katettik ama umarım tamamen biter tek temennim bu
Canım yapısal bi problemi var mı çene diş yapısında yoksa zamanla düzelir yavaş yavaş konuşsun ve kelimelerini tamamlamayın kendisi tamamlasın bu yaşlarda normal oluyor bazen ama içiniz rahat etsin diye doktora görünmekte fayda var son zamanlarda korku vb bişey yaşadı mı travmatikHerkese merhaba ben senelerdir bu siteyi çok severek takip ediyorum ama birgün benimde derdimi yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. 3,5 yaşında bir oğlum var çok erken konuşmaya başlamıştı fakat 33 aylıkken birden bir sabah uyandı ve kelimeleri takılarak konuşmaya başladı. 10 aydır bu problem devam ediyor hergün ağlayarak geçiyor o kadar üzgünüm ki bunu sadece aynı durumu yaşayan anneler anlar çocuğum konuşurken ben kahroluyorum gecem gündüze karıştı buarada terapist e başladık biraz faydası oldu ama çok korkuyorum kalıcı olmasından bu olayı yaşayan tecrübeli annelerden yardım bekliyorum..
Hiç öyle Bi korku yaşamadı yavrum aksine çok mutlu bir çocuk terapiye başladık baya rahatladı gibi geçici olabileceğini söyledi terapist ama ben çok endişeliyim bu durumu yaşayıp hiçbir sıkıntısı kalmayN oldumu die düşünmeden edemiyorumCanım yapısal bi problemi var mı çene diş yapısında yoksa zamanla düzelir yavaş yavaş konuşsun ve kelimelerini tamamlamayın kendisi tamamlasın bu yaşlarda normal oluyor bazen ama içiniz rahat etsin diye doktora görünmekte fayda var son zamanlarda korku vb bişey yaşadı mı travmatik
Canım ben bizzat kendim kekemeydim rahat ol düzelicektir terapiye de başlamışsınız Allah şifasını versin kuzumunHiç öyle Bi korku yaşamadı yavrum aksine çok mutlu bir çocuk terapiye başladık baya rahatladı gibi geçici olabileceğini söyledi terapist ama ben çok endişeliyim bu durumu yaşayıp hiçbir sıkıntısı kalmayN oldumu die düşünmeden edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?