Oğlum büyüyünce olanları anlayıp çok üzülecek...

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kaç gecedir uyku uyuyamıyorum. içim sıkılıyor çekip gitmek istiyorum artık... 4aylık dünya tatlısı bi oğlum var.ona her baktığımda bugün benim hissettiklerimi birazcık büyüdüğünde onun hissedeceğini bilmek beni çok üzüyor. kayınvalidemlerle üstüste oturmak yapılan haksızlıklara ses çıkaramamak canımı çok acıtıyor. ilk zamanlarda aramızda geçen sorunlardan böle davrandıklarını biliyorum. eltimin oğluna yapılanlardan bi tanesi oğluma yapılmıyo. aralarında sadece 8ay var. doğumunda takılanlardan sürekli ona bişeyler yapılmasından doğan kıskançlık inanın değil bu. benimle babası elimizden geldiğince gücümüz yettiğince oğlumuza en iyisini almaya yapmaya çalışırız. ama babannesinin dedesinin gözümüzün önünde oğluma haksızlık yapmasına dayanamıyorum. benim annem babam çok uzakta. burada tek başımayım. bunun verdiği eziklik hep varken içimde. aynı şeyi oğluma yapılmasına üzülüyorum. oğlum doğduğundan beri hiçbişey ne yapıldı ne takıldı. her fırsatta diğer torununa elindeki son parayla kaç defa hediyeler aldılar bir kezde oğlumu düşünüp bi çıngırak dahi almadılar. eşimin elinden geldiğince onlara maddi olarak yardım ettiği parayla diğer torunlarını sewindirdiler. yarın bi gün birazcık büyüdüğünde aklı başına geldiğinde böyle yapmaya devam ederlerse oğlum hep üzülecek ve ben buna dayanamam.elimden hiç bişey gelmiyo. hergün aşağı iniyorum sewsinler inmiyo demesinler die. gösteriş olsun die sewiyolar ama hiç inanmıyorum. açıkçası oğlumunda onları sewmesini istemiyorum ama benim ailemden kimsesi yok. elimde olsa hiç göstermeyeceğim ama olmuyo. ne yapacağımı hiç bilmiyorum. bana yardımcı olun lütfenn:çok üzgünüm:

bırak canım takılma yaa.bende altlı üstlü oturuyorum.ama bazı gün kayınvalidemin yüzünü bile görmüyorum.....mesafeli olunca daha rahat oluyor insan.samimi olmayı bende isterim ama cılkı çıkacaksa boşver uzak olalım.sende mesafeli ol bence çocuğunu niye götürüyorsun ayaklarına bırak ne zaman özlerlerse onlar gelip görsün.

şunuda unutmaki herkes ektiğini biçer.allah herkesin hakkına düşen payı verir birgün.eltin onu kullanmayı becermiş sende kullansana.altlı üstlü daha kolay olur.çocuk şunu babanesinden istedi de.dedesi çarşıdan şunu alırmı rica etsem de.falan.kibarlıktan anlamıyorlarsa yüzsüz ol sende biraz.rahatlarsın.çocuğun dişi patlar şimdi yakında mesela sen bulsan bile hiç söyleme.bırak babaannesi bulsun.bulduktan sonrada onun yanında çocuğuna dön ne hediye alıcak babanen bakalım falan de?
............ay sinir oldum....bende aştım kendimi demi biraz.ama ne yapayım dişe diş kana kan bundan sonra.

Boşver be canım, sevmezlerse sevmesinler. Siz seviyorsunuz ya çocuğunuzu yeter.
Allaha havale et şu mübarek günde onları.

Bence siz anne olduğunuz için oğlunuzun üzüleceğini sanıyorsunuz..
Aslında tam tersi!
İnsan büyüdükçe insanları tanıyor..
Kendisini sevmeyen için üzülmüyor,ondan uzaklaşarak onun zararlarından korunuyor.. İyi de oluyor. Hediyelere boğup arkanızdan kuyu kazmak yerine renklerini güzel belli etmişler..
Mesela; benim baba tarafımda hiç kız yoktur.
Kız evlat,kız torun sadece bizim evde vardı.
Babaannem ve dedemden bize gelen hediyelerin,bayramlarda verilen harçlıkların haddi hesabı yoktu çocukluğumda. Ama ne oldu en büyük kazığı da bize attılar..Çünkü onların menfaatlerine ters düştü biz büyüdükçe oluşan fikirlerimiz...
Sizinkiler en azından baştan göstermişler sevmediklerini..

Üzülme Canım,zoruna elbette gitmesi normal ben senin yerinde olsam üzülürdüm boşver sever gibi yapsınlar yavrunu sana eşin sahip çıkıyormu gerisi özellikle onlar hiç takma.
benimde babaannemle ,dedem evlerindeki torunlarını severlerdi hep benle onu yarıştırırlardı,bizimde aramızda sadece 6 ay var.Küçükken üzülüyordum ama artık hiç umursamıyorum.inan bebeğinde olgunlaşınca bana annem babam yeter der,benim gibi...

eşimde farkında olanların.o da üzülüyor ama annesi babası sonuçta... bana diyo üzüldüğümü görünce;konus kırmadan diye ama söylesem değişeceklermi. içlerinden gelmedikten sonra hiç yapmasınlar.ilk zaman çok tepkiliydim göstermek istemedim hiç ama eşimle aram bozuluyo körükörüne akşamları zaten sewsinler die işten gelir gelmez götürüyor. o da böyle mutlu oluyo. bilemiyorum ne yapıcamm

Allaha havale et cnm...takılma hiç...çocuklar büyüdükçe yapılanları görüp tavır alıyorlar...senin bişey demene gerek bile olmadan onlar derslerini veriyorlar...aynen yaşadım bilirim...

Eşiniz farkında değilmi acaba bu olaylar karşısında.
Kesin para desteğini bakın o zaman hediye alabiliyorlarmı bu kadar diğer toruna.
Hem neden siz iniyorsunuz sürekli yanlarına .
Gerçekten sevmek istiyorlarsa onlar gelsin size sevsinler torunlarını.

bizide sevmedi babaannem ben büyünce söyledim diğerleri torununda ben neyim diye sonra hatasının farkında oldu sanırım onlara aldığından banada aldı ama ben yinede anneanemi çok seviyorum

cnm hıccc takma bence. bende kayınvalıdemlerle altlı ustlu oturuyorum.benım esımın aılesıde ne takı taktılar nede bı sey aldılar dıger torunlarına yapmıs olmalarına ragmen.bende baslarda cok ıcerlemıstım ama zamanla kabullendım. sen esınle cocugunla mutlu ol gerısnı bosver.

canım ya durumlarımız benziyor birazcık..bizde önceden altı üstlü oturuyorduk sonra ev alıp taşındık..o zamandan beri beni görmek istemiyorlar..1 yaşında oğlum var daha hiç görmediler aynı şehirde olduğumuz halde..benim annem,abim,kardeşim burada ama babam vefat ettiği için oğlum dede nedir belkide bilmeyecek..bayramlar geçiyor ama yok onlar gelmiyor..ben gitmek isteyincede haber yollayıp gelmesin demişler artık bıraktım bende..eşimin evli kardeşi yok dolayısıyla başka torunlarıda yok..onlar düşünsün bundan sonra..o yüzden sende hiç düşünme sen al çocuğuna ne istiyorsan..kimseden birşey bekleme..

sen eşinle mutlu huzurlu ol o yeter bebeğinize.koy mesafeni ben bile gıcık oldum büyüklere kırılıp sevmeyip haksızlığa bu kılıf gösterilebilir ama küçük meleğe bu yansıtılmaz.

valla canım kendileri bilir inşallah sizin durumunuz öyle güzel olur ki zamanla bebeğiniz hiç bir şeyin eksikliğini hissetmez dışardan gelen

senin yerinde olsam hiç takmazdım o çocuk büyüdüğünde anlayacak zaten senin eşin seni ve çocuğuna yeteri kadar sevgi veriyorsa boşver onlarda vermesin benim dedem bizi çok severdi kardeşmle beni hemde çok severdi babam evde olan annemle babannemin arsında doğan hizirsizliktan sonra başka şehre taşındık dedemi ölürken ağzından son söz torunlarımı getirin görüm babamda maddi sıkıntısı vardı götüremedi 20 yaşındayım babannemin yaptıklarını bilirim bizi hiç sevmedi varsa yoksa kızlarının torunları elinde ne varsa onlara verdi birgün başımı okşadığını bilmem diğer torunları hep değerliydi bizi elinin tersiyle iterdi horlardı döverdi yani 20 yaşındayım babannem öldü gitti ama yinede severdim ölünün arkasında konuşulmaz ama çok yaptı ve yalnış yaptı herhalde birtaraftan şanslıydık kardeşimle ben dededen seviliyorduk

nasıl koyabilirim ki? yüzyüze bakıyoruz. eşim aile delisi. varsa yoksa anne babası . sewmesin demiyorum ailesini ama bende istemiyorum bu kadar yüz göz olmayı. olmuyo. çok değer görüyormuşum gibi sürekli değer göstermemi bekliyolar. onların yanında sürekli hiç bişey yokmuş gibi davranmaktan yoruldum. anlamıyorum hiç bişeyin farkında değilim zannediyolar.

Çocuğunuzu neden onların sevmesi için ayaklarına götürüyorsunuz, hemde yapılan haksızlıklara rağmen? Eltinizinki torunları da, sizinki değilmi?
Çocuğunuz büyüdüğünde yapılan ayrımı anlayacaktır ve onların bu hareketlerinin geri dönüşümü olacaktır mutlaka :umursamaz:

Şekerim bence hata eşinde. Eşine söyle ailesine sorsun neden eltinin çocuğuna yapılanlar kendi çocuğuna yapılmıyor diye. Benim ailem böyle birşey yapsa ben sorardım. Ama bunu sormak sana düşmez eşine düşer. Belki sizin maddi durumunuz eltininkinden daha iyi ise o yüzden böyle davranmış olabilirler. Ama öyle değilse ve sen alınıyorsan ve eşin de açıkça sormayı reddediyorsa ben olsam mesela imalı konuşurdum. Ha anne şu altını almıştınız siz öbür bebeğe di mi der susardım.

Bence o zaman kayınvalidelerinize hiç kızmayın..
Eşiniz dengeyi sağlamadığı sürece daha çok üzülürsünüz..
Eşiniz sizi üzenlere tavır koymazsa yapacak bir şey yok maalesef..:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…