oglum çıldırmış olmali

northsouht

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
11
15
3
43
2 yaşındaki oğlum hiç üstümden inmiyor, korktuğunu bahane ederek sürekli kucağımda ve dibimde olmak istiyor.sırt ağrısından ölçem.seni seviyom seni ozluyom diyo.öpüsüp duruyoz sarmasdolasiz sürekli :)) ama zaten tümgun beraberiz.çok zordayim pilim bitmek üzere.
YARDİİİİİMMM. ..

İlgisini çekecek bir şeyler bulsanız, sizin üzerinize bu kadar düşmez diye düşündüm:110:.

Evet doğru, olabilir.abisinin tabletine bakıyor bazen ama sorduğumda genelde sen gitcen ben aglicam diyor.
arada anneme bırakıp çarşıya çıkıyorum. buysa kaos nedeni yandım. ..
onunla halledemeyecegim işlerim var elbette.napicam peki

Annenizde yasadigi bir problem yada onu korkutacak bir olay olmuş olabilir mi?

Malum kimseye güvenilmiyo bu devirde :KK43:

Benimki okula gidiyor gündüz
Gelince yine bana yapışıyor
Çişe bile hep beraber gidiyoruz:110:
Uzun süre böyle davranıyor
bir kere bırakıp kaçtıysanız
Sonra düzeliyor
Gitmiyorum burdayım deyin
Güveni kazanınca düzelir
evet bikaç kez söylemeden kaçtım cünku cikMAM mumkun olmuyodu birakmiyodu. . geç farkettim hata olduğunu. şimdi giderken konusuyorum çok aglasada döndüğümde de mutsuz bulmuyorum hiç. ..sanırım ve inşaallah düzelecek.buysa sadece sebep ve normalse dayanicam

Eğer bahsettiğiniz durum hep böyleydi ise sınır çizin bence. Korku kısmında en işe yarayan kelimeyi bulup oradan yürüyor olabilir. Belinizin ağrıdığını artık büyüdüğünü filan anlatın. Sen eskiden miniciktin şimdi büyüdün filan gibi.

Son zamanlarda yükselişe geçtiyse korkusunun gerçek olduğu belliyse, 2-4 yaşlarında annenin başına kötü bir şey gelmesinden ya da onu bırakıp gitmesinden korkup yapışık gezen çocuklar olabiliyor. Komşuda, ailenizde başka biriyle ilgili anne-çocuğun ayrı düşmesi filan konuşulduysa ondan etkilenmiş olabilir ya da tv den gördüyse bahsedildiği gibi. Çocuklar anlatabildiklerinden çok daha fazlasını anlarlar. Siz dinlediği fark etmezken bile mesaj çıkarmış olabilir.

Aklıma gelen diğer şey de hayaletler öcüler. O zaman da anneden asla ayrılmak istemiyorlar.

Zamanla azalacaktır muhtemelen ama çocukcağız içinde korkuyla kalmasın derseniz pedagoglar bir iki seansta neden korktuğunu buluyorlar.

Ay kiyamam ya. Bir süre annenize bırakmayın. Güven duygusu oluşana kadar. Her firsatta da onu cok sevdiğinizi, asla onsuz ve abisi olmadan hicbir yere gitmeyeceğiniz gibi guzel cümleler kurun. Ama bunu sadece o korkusunu dile getirdiginde degil de normal bir zamanda da soyleyin.
bütüngün yemeden içmeden birbirimize sevgi gösterebiliriz. ikimizde yorulmadan bıkmadan hic, o derece :)
başka isim olmasa bisuru hizmetçim olsa hicccc şikayet etmem,o Öpücükler dünyalara bedel.

Evet doğru, olabilir.abisinin tabletine bakıyor bazen ama sorduğumda genelde sen gitcen ben aglicam diyor.
arada anneme bırakıp çarşıya çıkıyorum. buysa kaos nedeni yandım. ..
onunla halledemeyecegim işlerim var elbette.napicam peki

Bir pedagoga danisin. Cocuk tek basina birsey yapamiyor. Sensiz korkmasi cidden iyi birsey degil. Askta degil.

Simdi müdahale etmezseniz cocugunuz korkak büyüyecek. Dünyayi tek basina kesf etmek istemeyecek. Pedagog ne der bilmiyorum fakat kendimce fikirlerim, daha fazla annenlere birakman. Yani mesela haftada 2 defa. Yada bir oyun grubuna yazilmasi. Yani cocugun tek basina birseyler basarabilcegini ve bunun ne kadar keyifli oldugunu ögrenmeli.

Zamanla azalırsan kastım da şu.
Yanından ayrılırken nereye gittiğinizi ve ne zaman geleceğinizi net açıklayın. Yemekten sonra, sen uyandığında vs.
Sakin anlarında da hep yanında olacağınızdan, hep geri geleceğinizden vs bahsedenseniz, kriz anı gelmeden yumuşatmış olursunuz

Back
X