Oğlum Çok Hassas

Marjolein

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2022
2.534
6.607
88
35
Kızlar 9 yaşında bir oğlum var. Genel olarak sakin ve uyumlu bir çocuk. Ama bu aralar nedense çok hassas. En ufak bir olumsuzlukta ağlamaya başlıyor. Bugün beraber markete gitmiştik, anahtar almayı unutmuşuz. Aa dedim anahtar almadım ben, başladı ağlamaya, anne şimdi biz napicaz kapıda kaldık diye. Oğlum baban 1 saat sonra işten dönecek, biraz parkta oyalaniriz dedim sakinleşti.
Akşamda eşim geldi, birkaç gün şehir dışına gidecekmiş, ben babamın gitmesini istemiyorum diye ağlamaya başladı. Bunun gibi basit şeylerde gözlerinden yaşlar boşalıyor. Bu yaşlarda normal bir durum mu yoksa biz birşeyleri yanlış mı yapıyoruz? 7 aylıkta bir bebeğim var, kardeşini kıskandığını düşünmüyorum ama onunla ilgili birşey mi acaba? Fikir verirseniz sevinirim.

Birileri bir şey mi söyledi etrafında, internette veya tv’de kontrolsüz video izliyor mu? İzleyip de kötü , yaşına ağır gelecek şeylerden mi etkilendi acaba bu kadar kötü düşünüyor. Kardeşi kıskanıyor da olabilir içten içten bu arada onu da çok elemeyin

Ergenlik başlamış olabilir hani her kadın regl dönemini aynı yaşamaz kimi sinirli olur kimi duygusal bence çocuklar da öyle. Sizinki ergenligi duygusal geçirecek belli

Video izlemiyor ama oyun oynuyor internette. Babası takip ediyor daha çok oynadığı oyunları. Ben pek anlamıyorum

Çocuk ne kadar sakin ve uyumlu olursa olsun ,üzerindeki ilgi paylaşıldığı için kıskanmış daha hassas davranmış olabilir ,ben bu duygusallığını eğer belirgin başka bir durum yaşanmadıysa,buna bağladım açıkçası sanki şefkate ihtiyacı var gibi yorumladım ,rabbim acısını göstermesin

Kıskanıyor olabilir bu konunun üstünde durun biraz da sorumluluğunu çoğaltıp çözüm odaklı olmasını destekleyin bence. Çaresizlikten de panikliyor olabilir.( Baba giderse babanın yaptığı işler aksayacak kaygısı gibi)

Bizim kız ne zaman bir şeye çok üzülüp dışa vuramasa, sudan sebeplerden ağlar ama ben bilirim ki asıl sebep başka.
Acaba okulda yaşadığı bir sıkıntı mı yansıyor?

Bu konuyu her seferinde konuşuyorum. Oğlum olumsuz şeyler olabilir ama ağlamak çözüm degilki, sorunu çözmenin bir yolu illaki vardır diyorum. Ama her defasında olaylara ağlayarak tepki veriyor. Geçen dolapta aradığı bir kıyafeti bulamamış mesela ona ağlamış. Neden gelip bana sormuyorsun, ağlayınca kıyafetin çıkıp geliyormu dedim diyorki ağlıyorum çünkü benim duygularım var

En azından ifade ediyor , malssef ki günümüz koşullarında bu kadar hassaslık zor olur o yüzden bir çocuk ergen psikiyatrisinden yol göstermesini talep edebilirsiniz daha belirgin çözümler sunar.

Bizim kız ne zaman bir şeye çok üzülüp dışa vuramasa, sudan sebeplerden ağlar ama ben bilirim ki asıl sebep başka.
Acaba okulda yaşadığı bir sıkıntı mı yansıyor?
Biz yurtdışında yaşıyoruz. Buraya ilk geldiğimiz sene dil bilmediği için kimseyle arkadaşlık kuramadi. Ama şuan alıştı ve herkesle arası çok iyi. Yinede bilmediğiz sorunlar olabilir tabi bilmiyorum. Hergün soruyorum günün nasıl geçti diye, olumsuz birşey anlatmıyor. Öğretmenlemi görmüşsem acaba?

En azından ifade ediyor , malssef ki günümüz koşullarında bu kadar hassaslık zor olur o yüzden bir çocuk ergen psikiyatrisinden yol göstermesini talep edebilirsiniz daha belirgin çözümler sunar.
Benimde aklıma bu geliyor. En iyisi psikiyatrisle görüşmek. Teşekkür ederim

Bence mantıklı. Orada da rehberlik öğretmeni gibi bir şey varsa bence görüşüp durumu anlatabilirsiniz. Onlar da takipte olurlar böylece.
Çocuklar hiç üzülmemeli kıyamam, hep mutlu olsunlar

Bence mantıklı. Orada da rehberlik öğretmeni gibi bir şey varsa bence görüşüp durumu anlatabilirsiniz. Onlar da takipte olurlar böylece.
Çocuklar hiç üzülmemeli kıyamam, hep mutlu olsunlar
Bende hiç kıyamıyorum çocukların üzülmesine. Kendimi sorguluyorum sabahtan beri, yanlış birşey mi yaptık diye.

Kabus görse anlatır heralde ama akran zorbalığından emin değilim. Öğretmenle görüşecegim.
Benim yeğenim de sizin delikanlı gibiydi. Uslu, uysal, arkadaş canlısı.
Bir ara okula gitmek istemedi. Annesine babam beni okuldan alsa olur mu diye yalvarmalar, durduk yere gözlerinin dolması vs.
Meğer çocuklar dalga geçmiş senin annen şişko diye. Zoruna gitmiş yavrumun. Çözene kadar akla karayı seçti annesi.
O kadar hassaslar ki neyin onları incitebileceğini öngörmek çok zor.

Çocuklar çok acımasızlar yaa. Galga geçtikleri şeye bak
Benim oğlumda geçen sene bir arkadaşından şikayet ediyordu. Okula gidip konuştuk, öğretmen uyardı çocuğu. Ondan sonra oğlumu rahatsız etmeyi bıraktı. Hatta arkadaş oldular sonradan. Normalde sorunlarını gelip anlatan bir çocuk, hepte derim oğlum herşeyi gel rahatça anlat, sakın annem babam kızar diye düşünme, biz sana asla kizmayiz diye. Ama çocuk dünyası çok farklı. Belkide anlatamadığı şeyler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…