• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum,evimiz ve calisma hayati :(

Ya ben bu çalışmayı çocuk yapmama nedeni görenlere şaşırıyorum açıkçası. Madem maaşınız ve işiniz iyi o zaman o maaşın 3 te birini almıyorum diye düşüneceksiniz ve eve yardımcı tutacaksınız. Bu şekilde hem kayınvalideniz daha az yorulur hem sizde evle ilgilenmek zorunda kalmazsınız. Madem çocuğa babaanne bakıyor o zaman sizde tuttuğunuz kadına temizlikten ütüye her şeyi yaptıracak şekilde ayarlayın siz eve geldiğinizde işle değil çocuklarla ilgilenmiş olursunuz. Zaten bir sene sonra oğlunuzun kreş yaşı gelecek o sırada ikinciyi yaparsınız sizin izin döneminiz bitince biri okulda biri evde olur çocukların. Babaanne birine bakmaya alışık birde yardımcı olunca evde işler yürür. Bu şekilde sizde çocuklar büyüyünce daha iyi okullarda okutmak daha iyi şartlar sunabilmek için işinizden olmamış olursunuz.

Ya ben bu çalışmayı çocuk yapmama nedeni görenlere şaşırıyorum açıkçası. Madem maaşınız ve işiniz iyi o zaman o maaşın 3 te birini almıyorum diye düşüneceksiniz ve eve yardımcı tutacaksınız. Bu şekilde hem kayınvalideniz daha az yorulur hem sizde evle ilgilenmek zorunda kalmazsınız. Madem çocuğa babaanne bakıyor o zaman sizde tuttuğunuz kadına temizlikten ütüye her şeyi yaptıracak şekilde ayarlayın siz eve geldiğinizde işle değil çocuklarla ilgilenmiş olursunuz. Zaten bir sene sonra oğlunuzun kreş yaşı gelecek o sırada ikinciyi yaparsınız sizin izin döneminiz bitince biri okulda biri evde olur çocukların. Babaanne birine bakmaya alışık birde yardımcı olunca evde işler yürür. Bu şekilde sizde çocuklar büyüyünce daha iyi okullarda okutmak daha iyi şartlar sunabilmek için işinizden olmamış olursunuz.
Iyi guzel dediniz de bizim evde yardimci kadin ihtimali yok.buyuklerimiz istemiyor. Tek olsaydim yardimci alabilirdik.mevcut duruma gore bir yol bulmaya calisiyorum ben. Oyle gorunuyor ki bir sure daha bir sene kadar calisip eve donucem.

Iyi guzel dediniz de bizim evde yardimci kadin ihtimali yok.buyuklerimiz istemiyor. Tek olsaydim yardimci alabilirdik.mevcut duruma gore bir yol bulmaya calisiyorum ben. Oyle gorunuyor ki bir sure daha bir sene kadar calisip eve donucem.

Bizim evde de yoktu. Bizde annemle beraber yaşıyoruz. Annem her gün gelen kadına karşı kendini sorumlu hissedermiş yemek yapması falan gerekirmiş kadına. Çünkü benim annem eve yardımcı almak yerine güne misafir çağırdığını düşündüğü için. Ben çözümü hafta bir almakla buldum. Perşembe günleri alıyorum hafta sonuna ev çok pis olmamış oluyor. Ütü vs gibi detayları da kadın yaptığı için ben çok daha az yoruluyorum. Sizde ikna etmek için çocukların eğitimi için işi bırakmamanızın daha iyi olacağını ama bu şekilde de ikinciyi yapmak istemediğinizi çocuğunuzu kardeşsiz bırakmak zorunda olduğunuzu anlatın güzel bir dille. En azından her güne olmasa bile bir iki güne sıcak bakarlar yavaş yavaş ikna olurlar. Benimde annemi ikna etmek 1 yılımı aldı. Gerçi ikinci bebeğin gelişiyle ikna oldu desem daha doğru olur.Şimdi hergün yardımcı gelsin diye ikna etmeye çalışıyorum bakalım oda bir yıl sürer herhalde.

merhaba eğer kayınvalideniz ile mutluysanız ve gerçekten bir çocuk daha yapmak istiyorsanız yapın. Evde mutlusunuz sanırım çocuğu kreşe ya da kluplere gönderebilirsiniz bu çocuğunuz için de faydalı olur hem ev halkı da dinlenmiş olur.Ben hayatta işimi bırakmazdım.Çalışmaya alışan bir insan işi bırakınca çok zorlanır.

yahu araları iyi, olamaz mı yani :q
kayınvalıden 2 sine birden bakamaz. zaten çucugun şuan çok küçük.
eger yastan dolayı sıkıntı edıyorsan, o zaman çocugunu yapacak, işten paşa paşa cıkacak
ve çocugunun basında uzun sure bekleyeceksın ;)

Bence kvnizi yardımcı için ikna edin ve asla ama asla işinizden ayrılmayın. 2. çocuk içinde ilk çocuğunuzun okul yaşının gelmesini bekleyin.

merhaba eğer kayınvalideniz ile mutluysanız ve gerçekten bir çocuk daha yapmak istiyorsanız yapın. Evde mutlusunuz sanırım çocuğu kreşe ya da kluplere gönderebilirsiniz bu çocuğunuz için de faydalı olur hem ev halkı da dinlenmiş olur.Ben hayatta işimi bırakmazdım.Çalışmaya alışan bir insan işi bırakınca çok zorlanır.
Oglum kres icin kucuk degilmi daha.2,5 yasinda cunku.ben de isimi sevdigim icin birakmak isrtemiyorum ama olur ki birakirsam evde olmak beni zorlamaz.evi cok seven birr insanim. Hem de calisma hayatindaki insanlarin riyakarliklarindan biktim. Kac yil gecti bu duzene ayak uyduramiyorum.

yahu araları iyi, olamaz mı yani :q
kayınvalıden 2 sine birden bakamaz. zaten çucugun şuan çok küçük.
eger yastan dolayı sıkıntı edıyorsan, o zaman çocugunu yapacak, işten paşa paşa cıkacak
ve çocugunun basında uzun sure bekleyeceksın :KK66:
Evet.2,cocuk istiyorum ve biliyorumki babannemiz 2.bebise bakamaz.ben de birakmak istemem zaten.dedigin gibi birinden feragat etmek lazim. O da is olacak galiba.

Belkide bi süre dinlenip evde cocklarla vakit gecirmeniz gerekiyordur. Bi süre sonra tekrar çalışablrsnz sonra

Ya kusura bakmayin da kendinize ait bi eviniz bile yokken neden 2. Cocuk ?
Gelecegi saglanmayan cocuklar dogurulmamali
hangi cocuk kendine ait odasi olsun istemez
sizin oturdugunuz ev 3+1 olsa birinde kv k.peder birinde esin ve sen birinde amca ee cocuklar salonda mi yaticak

Bu devirde tek maaşla geçinmek ve çocuk büyütmek çok zor... 2 kardeşiz ve ablamla aramızda sadece 1,5 yaş var çocukluğumuzdan beri çok iyi anlaşırız... halada birimiz bişey alsak diğerinede mutlaka alırız.... bilirsiniz işte aynı yaşlarda iki kardeş birbirine her konuda destek, yardımcı sırdaştır... bende o yüzden hep istemişimdir 2 çocuk olsun diye ama kızım 7 yaşında annem önce ablamın oğluna sonra benim kızıma baktı ve artık bakabilecek gücü yok... ben çalışmasam doğum yapsam evde oturucam yeni doğan bebek için birsürü masraf kızım ilk okula gidiyor ordanda çıkınca etüte gidiyor akşam 7 de alıyoruz... ama ben evde olursam kızım etüte gidemeyecek çünkü birsürü masraf öğle yemeğini okulda yiyor aylık yemek parası veriliyor evde olsam hergün ben hazırlayıp öğlen okula gidip götürmem gerekecek okula servisle gidip geliyor ben çalışmasam servis parası olmayacak ve hergün sabah götürüp öğlen almam gerekecek... istediği oyuncaklardı yada sosyal aktivitelerdi bunları yazmıyorum bile.... yani demek istediğim ikinci bir çocuğu yaparsam ilk çocuğumun herşeyini kısmam gerekecek... ilk çocuğunuzdan kısmadan herşeyi yapabilecekseniz tabiki doğurun... ama nasıl olsa öyle yada böyle büyür diyorsanız hiç doğurmayın daha iyi derim...

Back
X